Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Dakarské putování a dobrodružství končí v Santiagu

    LopraisSantiago, hlavní a největší město Chile s 5,5 milióny obyvateli, bylo založeno v roce 1541 dobyvatelem Pedro de Valdivia. Pojmenoval je Santiago de Nueva Extremadura (doslovný překlad zní Santiágo nového konce). O 470 let později se město stává cílem nejtěžšího závodu Dakar 2013. Před tím, ale ještě závodníky čekala poslední 14.etapa a poslední kilometry tohoto fantastického dobrodružství. Rychlostní zkouška nabídla pěkné, široké a rychlé tratě, takže posádky nesměly polevit v koncentraci. Před branami Santiaga pak ještě na jezdce čekal krátký závodní okruh určený pro pobavení diváků. Závodníci se tak mohli předvést při nejrůznějších skocích a driftech. To však byl jen předkrm pro závěrečný slavnostní ceremoniál, který je na programu dnes. Místo konání, Plaza de la Constitución.

    20. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • ČP v zimním triatlonu patřil Erbenové a Jindrovi

    JindraVe sportovním areálu Břízky v Jablonci nad Nisou odstartovala závodem Českého poháru v zimním triatlonu Czechtriseries 2013. Z vítězství se podle očekávání radovali favorité a nejlepší zástupci zimní formy triatlonu v Česku Helena Erbenová a Pavel Jindra. Kromě běhu, jízdy na kole a běhu na lyžích si ale závodníci kvůli nedostatku sněhu v jedné pasáži vyzkoušeli i běh s běžkami na ramenou.

    19. 1. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • Kolomý bojoval tak mocně, až utrhl řadící páku.

    BonverRally Dakar je vždy velkým příběhem plným dramat a jedno z těch velice poutavých včera prožila jednička Bonver Dakar Projectu Martin Kolomý. V bitvě o stupně vítězů bojoval tak odhodlaně a divoce, až mu v ruce zůstala řadící páka!

    19. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Bronzoví v předposlední etapě

    LopraisPátek 18. ledna: Copiapó – La Serena
    Spojovací úsek: 294 km
    Rychlostní zkouška: 441 km

    Počáteční úsek v oblasti Camanchaca v úvodních kilometrech byl příkrý, vyšplhat bylo nutné do výšky nad 2600 m. Poté, sjezdem po úbočích do údolí, kde na závodníky čekaly poslední písčité duny letošního Dakaru. Třetina rychlostní zkoušky vedla po písčitých tratích, kde bylo možné útočit. Posledním místem bivaku pro závodníky a jejich doprovody se stalo město La Serena.

    19. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Je tu finále Dakaru, Kolomý je pátý, v těsném sevření soupeřů

    BonverMartinu Kolomému s Tatrou Bonver Dakar Projectu se včera nepodařilo zaútočit na průběžné stupně vítězů Rally Dakar 2013, naopak si pohoršil o jedno místo. Před dnešním finále, poslední etapou, je pátý. Dvacet minut za Gerardem De Rooyem (Iveco) a čtvrthodinu před Alešem Lopraisem (Tatra).

    19. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pozvánka na MČR v motoskijöringu, Želeč,

    motoskijoringPo ne příliš zimním úvodu ledna, ukázala zima příznivcům motoskijöringu přeci jen svou pravou tvář, a tak mohou pořadatelé MČR v této disciplině realizovat, co před sezónou naplánovali. Letošní seriál MČR „ORION – SHIVA KTM CUP 2013" se rozjede na jihu Čech. Konkrétně v sobotu 19.1.2013 v Želči (u Tábora). Tento podnik pořádá Motosport Chýnov ve spolupráci s Obecním úřadem Želeč.

    18. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Kolomý dál bojuje s Rusy, Vrátný si „ustlal“ na boku...

    BonverJeště pouhé dvě etapy a je po všem. Rally Dakar 2013 vrcholí nejen svým programem, ale také výjimečně poutavým soubojem v kategorii kamionů, třídě, která je pro české fanoušky tradičně tím hlavním. Martin Kolomý, se svou Tatrou nejrychlejší reprezentant Bonver Dakar Projectu, dál bojuje s ruskou přesilou – třemi piloty vozů Kamaz. Po včerejšku je těsně za nimi.

    18. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • 12. etapa plná fandění a poslední úsek ala želva

    LopraisTentokrát dakarští účastníci překročili Andy z východu na západ, průsmykem Svatého Františka a vrátili se do pouště Atacama. Organizátoři jim připravili touto dvanáctou tratí snad všechny možné nástrahy, které si jen vůbec lze v maratónské rallye představit. Od písku fesh – fesh až po štěrkové a kamenité cesty, prostě pestrý terén, který byl přímo předurčen pro velký závod a soutěžení těch nejlepších jezdců. Převážná část písečných dun čekala uprostřed rychlostní zkoušky – jejich výška byla majestátná, stejně jako hloubka údolí a kotlin mezi nimi. Velké teplotní rozdíly dělaly problémy hlavně jezdcům na motocyklech, ale prověřily pořádně i techniku automobilů a kamiónů. Rozvodněná Rio Grande, která zapříčinila zrušení zbytku jedenácté etapy, dnes přinesla svízel pouze fanouškům, kteří sledují celý dakarský konvoj.

    18. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Velká voda začala vířit Dakarem, Kolomý je v sevření ruské floti

    BonverČeká nás ještě větší drama nebo už to stačí? Než Rally Dakar 2013 pozítří skončí, bude se Martin Kolomý, hvězda Bonver Dakar Projectu, pokoušet odolat mocnému ruskému týmu Kamaz. Po včerejší jedenácté etapě, která byla pro rozvodněné argentinské řeky ukončena předčasně, je s Tatrou třetí.

    17. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Přerušení 11. etapy a začarovaná Fiambalá

    LopraisPřed včerejším startem jsme o 11. etapě psali jako o nepoddajné Fiambalé i o tom, že by bylo neobvyklé, kdyby se zde nic nestalo. Minulý rok zde soutěžící potrápilo počasí a jinak tomu nebylo ani letos. Vzhledem k záplavám, které se objevily na 69 km a současně v Rio Grande po 85 km, se po prohlídce trati komisaři závodu rozhodli z bezpečnostních důvodů zcela uzavřít trať pro kategorii aut a trucků. Většina čtyřkolek a motorek již po trase problematické úseky projela, proto byli všichni závodníci schopni dokončit tuto začarovanou etapu.

    17. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Měření eVito potvrdila skvělou kondici Aleše Lopraise na Dakaru

    LopraisAleš Loprais a celý tým se letos na Dakaru poprvé, díky naprosto čerstvému partnerskému projektu eVito, podrobují i pravidelnému měření tělesných a zdravotních parametrů. Získaná čísla prozradila o posádce a průběhu závodu mnoho zajímavého, nabídla na soutěž pohled z úhlu, o kterém ještě nikdo zatím neinformoval. Ukázalo se například, že i při závodech jako Dakar, které jsou především o jízdě, se dá denně nachodit i neuvěřitelných 15 kilometrů pěšky.

    16. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Startuje Český pohár v zimním triatlonu!

    biatlonV sobotu 19. ledna se v Jablonci nad Nisou ve sportovním areálu Břízky koná již pátý ročník jabloneckého klasického zimního triatlonu. Úvodní závod šestidílného seriálu Českého poháru si nenechá ujít ani úřadující světová a evropská šampionka zimních triatlonů Helena Erbenová. Domácí pořadatelé navíc doufají, že počet závodníků překoná hranici stovky, což by znamenalo rekord.

    16. 1. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • Defekt přerušil vítěznou jízdu v desáté etapě

    LopraisVětrné cesty střídaly rychlé, v desáté etapě se jelo přes zalesněné oblasti až po pusté pláně. Zase to byla etapa profilem více podobná klasické rallye než Dakaru. Slušná porce měřených kilometrů prověřila jezdce i techniku na maximum.

    16. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kolomý stále drží druhé místo. Už jen těsně.

    BonverDesátá ze čtrnácti etap Rally Dakar přinesla další řež na špici kamionů. Posádky a motorkář David Pabiška z Bonver Dakar Projectu bojují dál, nejlepší ze soupisky, Martin Kolomý, si s Tatrou udržel druhou příčku. V sevření dvou Rusů s ruskými Kamazy je ale v nelehké situaci.

    16. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kolomý a Bonver Dakar Project je v Dakaru už druhý.

    BonverNejdelší rychlostní zkouška Rally Dakar 2013 přinesla další průběžný úspěch Martina Kolomého. S Tatrou Bonver Darar Projectu se po čtvrtém etapovém místě a propadu vedoucího Nizozemce Gerarda De Rooye dostal na druhou příčku pořadí.

    15. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.