Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Kalendář TRUCK TRIALU je kompletní

    22. Mistrovství České republiky v jízdě extrémním terénem 2020 zahájí o víkendu 4 - 5. Dubna v Milovicích u Lysé nad Labem. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém úseku. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové.

    6. 3. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Další obětí koronaviru je 12H Monza

    Z důvodu přetrvávajících obav v Itálii byl úvodní podnik Hankook 12H MONZA, který byl plánován ve dnech 27. – 28. Března, odložen na základě vzájemné dohody vedení Autodromo Nazionale Monza a nizozemského promotéra CREVENTIC, organizátora sérií 24H byHankook. Nový termín Hankook 12H MONZA je nyní 10. – 11. července a stane se tak nejspíše čtvrtým podnikem kalendáře 24H SERIES Europe. CREVENTIC i vedení Autodromo souhlasí s tím, že bezpečnost závodníků, fanoušků a veškerého personálu zapojeného do průběhu závodního víkendu zůstává nejvyšší prioritou, a považují to za jeden z hlavních faktorů tohoto rozhodnutí.

    5. 3. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mičánek Motorsport powered by Buggyra startuje závodní sezónu

    Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra zahájil v uplynulých dnech ostrou přípravu na nadcházející závodní sezónu 2020. Tento pomyslný start obstaral funkční test dvou vozů Lamborghini Huracane ST EVO. Za volant obou vozů se v průběhu testu posadil týmový manager Jiří Mičánek jr.

    5. 3. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Úspěšný Cadiz – stříbro pro české barvy

    Naše reprezentační družstvo SCM i SPS třídy BIC Techno 293 letos již podruhé vyrazilo na soustředění do španělského Cadizu. Vydařený trénink byl zakončené závodem Andalusian Olympic Week Bay of Cadiz.

    4. 3. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Zimní testy F1 ve Španělsku

    Španělský okruh Circuit de Barcelona-Catalunya hostil zimní předsezónní testy F1. Na závodní trati se rozhodně neztratily ani vozy týmů Alpha Tauri/Honda a Red Bull/Honda. Čtveřice jezdců Max Verstappen, Alexander Albon (Red Bull), Pierre Gasly a Daniil Kvjat (Alpha Tauri) rozhodně nepatřili mezi nejpomalejší. Zda se dokáží dostat mezi favority i v průběhu sezóny ukáží až ostré závody. 

    >> Fotogalerie v článku >>

    28. 2. 2020 | Rubrika: Fotoreport

  • Dakar přivedl do sálů tisíce diváků, finále proběhne v Ostravě

    Bezprostředně po úspěšném absolvování Dakaru 2020 členové týmu Big Shock Racing vyklepali písek z bot, dospali se a vyrazili na tour Posedí Dakarem. V 9 vyprodaných sálech napříč ČR se potkalo přes 8000 diváků. Úspěch svérázných besed týmu Big Shock Racing, během nichž se dělí s diváky o své dakarské dobrodružství, překvapil i samotné provozovatele jednotlivých kulturních zařízení. Fanoušky všech věkových kategorií do sálů přivádí svérázný humor českých závodníků, nečekané příhody, nezveřejněná videa nebo informace ze zákulisí legendárního závodu. Velké finále proběhne 27. 2. v osobitém prostoru multifunkční auly Gong v Ostravě Vítkovicích.       

    25. 2. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zahájení nové sezony Truck trialu.

    22. soutěžní sezónu v roce 2019 zahajuje Otevřené mistrovství ČR v Truck trialu o víkendu 4 - 5. Dubna v Milovicích u Lysé nad Labem. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství  ČR v Truck trialu se skládá letos z pěti závodů, z nichž ty další se pojedou například v Černuci u Slaného, Kunštátu na Blanensku, Jihlavě a v dalších lokalitách. Některé závody budou obohaceny o účast posádek trialového klub v Německu.  Veškeré termíny závodů a novinky najdete na stránkách www.trucktrial.cz.

    23. 2. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Tatra opět vyráží na cestu kolem světa

    V centru Prahy se členové expedice TATRA KOLEM SVĚTA 2 rozloučili se svými fanoušky a vydali se cestu. V průběhu tří let plánují navštívit více než 69 zemí na pěti kontinentech. Současná expedice navazuje na cestu Tatra kolem světa z druhé poloviny 80. let 20. století. Stejně jako tehdy i dnes je jedním z cílů šíření dobrého jména České republiky a českých výrobků ve světě.

    23. 2. 2020 | Rubrika: Fotoreport

  • Drexler Cup odstartuje v květnu a opět pojede v Brně

    Série známá pod jmény Austria F3 Cup a Remus Cup se loni představila pod novým sponzorem firmou Drexler, a tak promotér Franz Woess měl opět pod patronací pěkné pole všemožných formulí od F3, F Renault, či F4. Našincům bývá formulový svět značně vzdálen, protože v ČR se vlastně ani žádná pořádná série monopostů nejezdí, Eset Formula, či FIA Zone se během roku spojuje s ostatními sériemi, aby bylo početnější pole. Českých jezdců tedy v tomto sportu nalezneme pomálu a vítězství ani v Drexler Cupu asi jen tak neuvidíme.

    18. 2. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • City Cross Sprint ovládlo norské duo

    Souboje loket na loket, pády i dramatické dojezdy do finiše. Osmý ročník ČEZ City Cross Sprint opět nabídl atraktivní podívanou. V mužské kategorii triumfoval Nor Kasper Stadaas, v jehož závěsu dojel na druhém místě jeho krajan Even Northug, třetí skončil Francouz Baptiste Gros. Mezi ženami se z vítězství radovala Tereza Beranová, která tak obhájila titul z loňského roku.

    16. 2. 2020 | Rubrika: Zimní sporty

  • Popadesáté v Libštátě

    Zní to až neuvěřitelně, ale již popadesáté se v Libštátě v sobotu 8. února uskutečnilo setkání jachtařů. A bylo opravdu významné! Na pódiu nechyběl téměř nikdo z legendárních osobností českého námořního jachtingu.

    Organizační tým v čele s Jardou Berntem odvedl obrovský kus práce, když dokázal pozvat všechny tyto osobnosti českého námořního jachtingu od pamětníka Oldřicha Karáska přes Richarda Konkolského, Rudolfa Krautschneidera, Petru a Jiřího Denkovi, Miroslava Račana, Františka Novotného, Karla Zítka, Jaroslava Ročáka, Zdeňka Davídka, Libuši a Karla Hauschke (Kokšovi), Jaroslava Havelku, Zdeňka Sünderhaufa, Jiřího Albrechta, Petra Ondráčka, Igora Piňose, Davida Křížka, Evu Skořepovou, Josefa  Dvorského, Zdeňka Žižku, Daniela Bínu, Zdeňka Teubnera, Pavla  Kocourka až po Martina Dolečka. Všichni jmenovaní převzali z rukou starosty Libštátu pamětní medaili a podílli se na speciální publikaci k tomuto výročí. Knížka obsahuje zprávu o Libštátském příběhu, seznam všech, kteří v Libštátě vystoupili, fotografickou dokumentaci, stručnou historii námořního jachtingu v Čechách, medailonky vybraných nežijících jachtařů, výběr slavných českých lodí, přehled významných plaveb a událostí v českém námořním jachtingu a příběhy a eseje všech, kteří přispěli.

    15. 2. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Amatérské běžecké závody v srdci motorsportu

    Třetí ročník běžeckého závodu na mosteckém závodním okruhu a sousedním polygonu v délce 21,0975 kilometru se poběží již v sobotu 22.2. Na start třetího ročníku amatérského běžeckého vytrvalostního závodu The Most HALFMARATHON se postaví i populární propagátoři běhu a aktivní sportovci, manželé a novináři Soňa a Michal Hrabcovi, kteří společně provozují blog Running2. Ujmou se role ambasadorů. Michal poběží celou trasu i jako vodič a Soňa sestaví týmovou štafetu z fanoušků a pravidelných čtenářů blogu.

    12. 2. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Na start ČEZ City Cross Sprint se postaví i Even Northug

    Dolní Vítkovice nejsou jen národní kulturní památkou. V sobotu 15. února se promění v závodní trať, na které mezi sebou poměří síly sprinteři na lyžích. Uskuteční se tady již osmý ročník populárního závodu ČEZ City Cross Sprint. Ve startovní listině nebude chybět ani bratr dvojnásobného olympijského vítěze Pettera Northuga, Even Northug. V Ostravě se představí také vítěz z roku 2017 Phillip Bellingham z Austrálie nebo Ital Emanuele Becchis, který bude obhajovat loňské stříbro. Stejně jako v předešlých letech bude připravený i bohatý doprovodný program a dokud počasí dovolí i následný Týden sportování.

    8. 2. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Galavečer českého jachtingu s vyhlášením ankety Jachtař roku 201

    Galavečer českého jachtingu a slavnostní vyhlášení ankety Jachtař roku 2019 se bude konat 6. března 2020 v Praze 6 v sále Masarykovy koleje, Thákurova 1. Večerem bude provázet moderátor Václav Žmolík. K tanci a poslechu bude hrát kapela Marry Keys. Nebude chybět módní přehlídka jachtařského oblečení značek Gill a Henri Lloyd. Na Galavečeru se budou také předávat certifikáty s titulem OLY některým bývalým jachtařským olympionikům, například Michaelu Maierovi, Lence Šmídové, Veronice Kozelské Fenclové, Martinu Trčkovi, Patriku Hrdinovi a dalším. Nebudou chybět ani současní nejlepší čeští jachtaři – do Tokia nominovaný windsurfař Karel Lavický, bratři Teplí, či nadějná juniorská mistryně světa Alessia Palanti. Všichni budou k dispozici pro případné rozhovory.

    8. 2. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Michal Červený zvítězil v soutěži Sportovní fotografie roku!

    Sportovní fotografií roku 2019 se stal černobílý snímek ze závodu horských kol od volného fotografa Michala Červeného. Zajímavá kompozice vznikla krátce po startu Světového poháru v Andoře, kde se početné závodní pole ztrácelo ve zvířeném prachu.

    7. 2. 2020 | Rubrika: Další zprávy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.