Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • DLOUHÉ ROVINKY, RYCHLÉ ZATÁČKY A VYSOKÉ OBRUBNÍKY to je Monza!

    ilustračníMonza leží jen půl hodiny jízdy autem od hlavního sídla společnosti Pirelli v Miláně, kde byly letošní pneumatiky pro F1 navrženy. Díky proslulým rychlým zatáčkám jako je Parabolica, klade Monza na pneumatiky vysoké nároky v příčném směru, dlouhé rovinky zakončené pomalými šikanami jsou naopak z pohledu trakce a brzdění náročné v podélném směru. Z toho důvodu Pirelli do Monzy přiveze dvě nejtvrdší směsi své nabídky: tvrdou P Zero Orange a středně tvrdou P Zero White. Stejně jako pneumatikou procházejí síly, musí její struktura jako taková čelit vysokému namáhání při přejíždění vysokých obrubníků, kterými je italský okruh vyhlášený. Jezdci je při hledání nejrychlejší stopy velice často přejíždějí a pneumatika tak hraje při absorbování rázů významnou roli jako součást zavěšení. Letos je úroveň aerodynamického přítlaku snížena technickými předpisy, což znamená, že rychlosti v zatáčkách jsou nižší a vozy budou dosahovat jedné z nejvyšších maximálních rychlostí v celé sezóně, místy až 360 km/h.

    4. 9. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Úspěšný víkend truckerů v Mostě s vítězstvím Lacka i Vršeckého

    truckPředevším Buggyra řádila o víkendu truckerů v severočeském Mostě o víkendu, kdy zrovna nepanovalo v okolí autodromu vlídné počasí. Adam Lacko i David Vršecký si vyplnili svůj sen a oba stáli na nejvyšším stupni za znění národní hymny. Španěl Albacete v Mostě bodově předstihl Hahna i Kisse.

    3. 9. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • KM Racing ozdobou několika motoristických akcí

    KM racingHned tři významné motoristické akce dokázala stáj KM Racing obsadit o posledním srpnovém víkendu. Ať už motorističtí příznivci zamířili do Mostu na tradiční okruhovou Czech Truck Prix nebo dali přednost pražským výstavištím a festivalu Prague Harley Days či Prague Car Festival, díky šíři závodní a doprovodné flotily týmu se všude mohli setkat nejen s týmovými vozidly, ale i osobnostmi s KM Racingem tradičně spojenými.

    2. 9. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Závod v olympijském triatlonu ovládli Řenč a Gajdošová

    ŘenčPoslední srpnovou sobotu se v Sokolově v Karlovarském kraji uzavřela sezona Českého poháru v olympijském triatlonu. Desátý a poslední díl prestižního seriálu ovládli Tomáš Řenč a Slovenka Romana Gajdošová.

    2. 9. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Češi na Czech Truck Prix uspěli

    BuggyraDruhým dnem pokračovala v neděli Czech Truck Prix 2014 na Autodromu Most. Diváci se na deštivém okruhu stali svědky dvojitého vítězství domácí stáje Buggyra International Racing System v hlavním mistrovském závodě tahačů. Věnce třem nejlepším předala na stupních vítězů ministryně pro místní rozvoj a budoucí česká eurokomisařka Věra Jourová.

    1. 9. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • TÝDEN NADŠENÉ SÁBLÍKOVÉ S MUŽEM PO BOKU

    SáblíkováPo boku 3násobné olympijské vítězky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové lze nyní spatřit muže – a není jím žádný z rychlobruslařů, na které byla dosud zvyklá. Přesto profesionální sportovec, štíhlý mladík, cyklista. Rychlý na rovinách, silný v kopcích.

    1. 9. 2014 | Rubrika: Bruslení

  • Frintová v triatlonovém Grand finále doběhla na 11. místě

    ilustračníČeská triatlonistka Vendula Frintová doběhla ve finálovém závodě seriálu mistrovství světa v kanadském Edmontonu na skvělém 11. místě a v konečném pořadí MS obsadila 12. místo. Petra Kuříková brala 41. místo. Závod díky fantastickému běhu vyhrála Američanka Gwen Jorgensenová, která se také stala mistryní světa.

    1. 9. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Bratři Melichárkové na Rallye Deutschland čtrnáctí

    MelichárkovéJaro a Erik Melichárekovci se pod hlavičkou Slovakia World Rally Teamu letos potřetí postavili na start podniku MS v rally a na tradičně náročné a výborně jezdecky obsazené ADAC Rally Deutschland obsadili vynikající čtrnáctou pozici. Do letošní sezony se slovenská posádka uvedla fantastickým osmým místem na Rallye Monte Carlo a dále si na sardinské šotolině poprvé vyzkoušela drsný nezpevněný povrch, ze kterého dokázala vytěžit devatenáctou pozici.  V oblasti moselských vinic a výcvikového prostoru Baumholder se po dvou testovacích dnech jejich Ford Fiesta WRC vrátil na oblíbený asfaltový povrch.

    28. 8. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Most rozburácí o víkendu 20 kamionů FIA Truck

    Truck Prix

    Rok se s rokem sešel a o víkendu čeká severočeské město dusot nadupaných kamionů FIA Truck GP a skvělá divácká kulisa let minulých svědčí o tom, že se opět bude na co koukat. Závody doplní atraktivní formule, Kia Cup a Clio Cup Bohemia.

    27. 8. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Po prázdninách se závodníci poperou o dvojnásobné body!

    Offroad maratonPátý závod seriálu OffROAD Maraton se přesouvá do Milovic v okrese Nymburk. V sobotu 30. srpna se na start tamního tankodromu postaví automobilové posádky do svého jediného 12hodinového závodu, který je druhým nejtěžším maratonem sezony. V neděli se motorkáři a čtyřkolkáři poperou o své body ve svém nejnáročnějším 4hodinovém klání. Spolu s nimi čeká starší juniory podruhé v historii závod na 90 minut. Děti a mladší junioři budou moci jet oba víkendové dny.

    27. 8. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Wenger Czech Adventure Race

    survivalVelmi drsných 55 hodin závodění. Především hory, nadmořská výška, mokro, mráz a deště - to vše zvýšilo náročnost závodu. Na in-line na Dlouhých Stráních v noci a ráno mrzlo a obdobně nebylo nic příjemného plavat v lomech v 8 st.C.; horské, studené bouřky dělaly problém především s noci. Ale to vše musí závodníci při Adventure Race zvládnout. Prakticky všechny týmy bez spánku absolvovaly 500km běh/trekking; horská kola; kolečkové brusle/koloběžky; skalní lezení; orientace;lanové aktivity; plavání; jeskyňaření; Bolsův kros a celu dobu mapování.

    27. 8. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Dvořák a Svěráková ovládli PILMANa

    SvěrákováDo Žďáru nad Sázavou se sjeli triatlonoví vytrvalci z celé České republiky i ze zahraničí, neboť se tam konal závod s názvem PILMAN 2014. Ten byl šestým dílem FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu. Z vítězství se v závodě na tratích polovičního ironmana radovali Dagmar Svěráková a Ladislav Dvořák.

    26. 8. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Enge: Byla to moje nejhorší nehoda

    EngeČeský jezdec Tomáš Enge zažil v sobotním kvalifikačním závodě série Blancpain Sprint Series nejhorší nehodu své kariéry. Hned v první zatáčce po startu hodinového závodu se jeho Lamborghini Gallardo GT3 vzneslo a udělalo pět přemetů. Liberecký závodník vyvázl z nehody se zlomeným žebrem.

    26. 8. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Martin Prokop v Německu sedmý

    ProkopPo páteční první etapě pokračovala Rallye Deutschland sobotním a nedělním programem dvanácti rychlostních zkoušek na 221 ostrých kilometrech. Martin Prokop s Janem Tománkem v barvách Jipocar Czech National Teamu byli po nepříliš vydařeném vstupu do soutěže desátí, s čím se rozhodně nehodlali spokojit. Cíl soutěže spatřila česká posádka Fordu Fiesta WRC v neděli po poledni nakonec na sedmém místě celkové klasifikace a veze si domů šest cenných bodů do tabulky jezdců, spolujezdců i týmů.

    25. 8. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.