Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Engeho a Rusinova čeká těžký Zolder

    EngePředposlední podnik Blancpain Sprint Series se již tento víkend uskuteční na belgickém okruhu Zolder, kde Tomáš Enge s Romanem Rusinovem usedne do Lamborghini Gallardo GT3 týmu Reiter Engineering a zabojuje o co nejlepší výsledek.
    „Zolder znám velmi dobře, když jsem se zde v roce 1995 učil dlouhé týdny den co den s formulí Ford. Byla to obrovská škola, protože na začátku roku se tu teploty pohybovaly jen lehce nad nulou a téměř stále pršelo, takže jsem byl neustále promrzlý. Naposledy jsem zde jel v roce 2011 s Astonem GT1 a tenkrát jsme s Alexem Müllerem dojeli druzí. Navíc před dvěma lety tu naše Lamborghini Gallardo vyhrálo, takže předpoklady máme jen ty nejlepší,“uvedl na začátek Tomáš Enge, kterého čeká poslední závod s italským speciálem.

    16. 10. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Výsledek je zklamáním, dlouhý triatlon není pro mě

    OspalýTriatlet Filip Ospalý bojoval na mistrovství světa v ironmanu na Havaji jako lev, ale v místech, kde má triatlon své kořeny, skončil na 31. místě. To vnímá jako velké zklamání. V jeho kariéře byl tento závod třetím ironmanem a podle všeho posledním. V rozhovoru mimo jiné prozradil, že tohle není nic pro něj.

    16. 10. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Hykrda vyhrál námořní rallye v Chorvatsku

    HykrdaPosádka kapitána Jana Hykrdy z Brna obhájila prvenství v šestietapové České námořní rallye v Chrovatsku v kategorii Elan 350 One Design. Hykrda zvítězil zcela suverénně, získal prvenství v šesti z devíti rozjížděk. Vítězný tým tvořili Jan a Jakub Hykrdové, Martin Pospíšil, Petr Styblo, Ivo Diviš, Tomáš Karas a Petr Sokol. 

    13. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • ČT Author Cup 2014

    Author Cup19. ročník závodu horských kol
    11.10.2014 - Josefův Důl v Jizerských horách

    Fotografie Petra Jansy

    12. 10. 2014 | Rubrika: Fotoreport

  • Jachtaři Hykrdovi chybí krůček v vítězství v České námořní rally

    námořní rallyPředpověď počasí na České námořní rallye dnes slibovala největrnější den 18. ročníku. Vítr však ani dnes nepřesáhl hranici 15 uzlů. Na programu byla jedna navigační rozjížďka a jeden karusel. O vítězi se už před dnešním prvním startem zdálo rozhodnuto, brněnský tým Hyveco suverénně vede a může si dovolit i případná zaváhání. Napínavý je na druhou stranu souboj o druhé a třetí místo mezi The Zeitung a SPG.

    11. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Enge se s ADAC GT Masters rozloučil osmým místem

    EngeTomáš Enge a Albert von Thurn und Taxis za sebou mají sezónu v ADAC GT Masters. Poslední víkend proběhl na německém okruhu Hockenheimring, kde česko-německé duo obsadilo ve druhé jízdě osmou pozici.
    „Tento víkend byl pro nás jako houpačce. Měli jsme technické problémy, které nás ke konci sezóny provázely podstatně více, než v průběhu roku. Začalo to výměnou motoru hned mezi druhým volným tréninkem a kvalifikací. Kluci stihli vše za dvě a půl hodiny, což byla vynikající práce, když vezmeme v potaz časový stres a jak hodně rozpálené jsou všechny součástky po jízdě,“ hodnotil víkend jezdec týmu Reiter Engineering.

    10. 10. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Běžecký závod „TRIEXPERT VOKOLO PRÍGLU 2014“

    logoUž tuto sobotu 11.10.2014 v 11:00 zazní startovní výstřel V. ročníku běžeckého závodu kolem Brněnské přehrady – Triexpert Vokolo príglu 2014. Letos organizátoři očekávají rekordní účast 2000 běžců.

    Pro velký zájem, byli organizátoři i letos nuceni uzavřít registraci již v průběhu srpna. Jak říká Petr Božek, ředitel závodu: “zájemců je rok od roku víc, ale trať se ne a ne nafouknout”. Ti, kteří se včas nezaregistrovali, tak museli doufat, že získají své vytoužené startovní číslo v rámci přeregistrace od zraněných nebo časově indisponovaných závodníků.

    10. 10. 2014 | Rubrika: Běžecké závody

  • Hrobská jízda 2014

    Hrobská jízdaO víkendu 4.-5.10.2014 pořádal Krušnohorský sportovní klub psích spřežení tradiční závod Hrobská Jízda v Hrobu u Teplic. 

    Prohlédněte si fotografie V. Sýkory

    8. 10. 2014 | Rubrika: Fotoreport

  • Boje o tituly a speciální ceny se zostřují!

    ilustračníPředposlední díl OffROAD Maratonu se jede tuto sobotu 11. října v Janovicích nad Úhlavou. Motorkáři a čtyřkolkáři letos naposledy pojedou tři hodiny, automobilové posádky šest hodin. Šanci vylepšit si skóre dostanou i děti, mladší a starší junioři. Vzhledem k bodovému napětí v mnoha kategoriích půjde o velmi napínavé boje. Tomu bude odpovídat i trať, která stejně jako loni prověří rychlou jízdu i technické dovednosti jezdců. OffROAD Maraton Janovice začíná v 7:00 startem čtyřkolek na tři hodiny. V 10:30 budou o důležité body v sezoně bojovat motorkáři. V obou závodech dospělých startují zároveň i starší junioři na celých 60 minut. Motorky a čtyřkolky si letos naposledy zazávodí celé tři hodiny. V závěrečné Ředhošti je čeká dvouhodinovka, auta čtyřhodinovka. Mezi 14:00 a 15:00 předvedou své offroadové umění děti a mladší junioři na jednodušší trati.  V 15:30 se posádky vozidel všech kategorií vydají do šestihodinového klání. 

    8. 10. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Hyveco zvyšuje náskok

    námořní rallyČeská námořní rallye měla ve třetí etapě na pořadu dvě rozjížďky. Nejprve navigační, druhou rozjížďkou pak byl karusel. Průběh navigační rozjížďky byl velmi nepřehledný. Vítr vál slabý do 10 uzlů. Taktika jednotlivých týmů byla různá, pořadí bylo možné zjistit jen při průjezdu kolem otočných bodů.  Hned na prvním otočném bodě šel do čela brněnský tým Hyveco OHL ŽS Jana Hykrdy. Své vedení si pojistil na druhém úseku a dokázal si i poradit ve složitém labyrintu mezi ostrovy na cestě do cíle a zaslouženě zvítězil. O druhé místo byl sveden dramatický souboj. Před druhým otočným bodem se dostal na stříbrnou příčku tým The Zeitung Jana Daňka. Pozici však nedokázal před cílem uhájit a nakonec se musel spokojit s místem třetím. Pro stříbro si dojel zlepšující se tým SPG Pavla Sehnala.

    8. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Praga organizuje vlastní závodní sérii – R1 Endurance Cup

     

    Legendární Česká automobilka Praga si v poslední době získala pozornost nejen díky své produkci závodních motokár a úspěchů na nich dosažených, ale především díky svému novému závodním prototypu Praga R1. Originální platforma rychlého závodního vozu s nízkými provozními náklady se příští rok předvede v podobě vlastní závodní série – R1 Endurance Cup.

    8. 10. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Po prvním dnu vede Českou námořní rallye Brňan Hykrda

    Námořní rallyPosádka obhájce prvenství kapitána Jana Hykrdy z Brna je po prvním dnu  Elan 350 v čele průběžné klasifikace třídy v České námořní rallye v Chorvatsku. Hykrda vyhrál první rozjížďku, druhá se stala kořiští loni stříbrného Jana Daňka z Prahy. Hykrda dojel na druhém místě.

    7. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Dvacátý Free Litovel Bobr Cup vyhrál tým Trek

    Bobr CupKrásné počasí, silná konkurence, 252 týmů na startu a vítězství týmu Trek ve složení Pavel Kubričan (běh), Jan Škarnitzl (MTB) a Karel Slepica(kajak), to jsou suchá fakta jubilejního mistrovství ČR v extrémním závodě tříčlenných štafet. Za suchými fakty se však skrývá celkem košaté pozadí. Poprvé ve dvacetileté historii se výsledky měnily po skončení závodu. Na zkrácení tratě bikerů, původně prvních tří týmů, podali protest další závodníci, kteří se umístili v dalším pořadí. Organizátoři i jury protest řešili zhruba tři hodiny a výsledkem bylo připočtení dvouminutové penalizace týmům Ford Opava net (Hübl, Hudeček, Mrůzek) CEPro team (Jan Kohout, Dominik Buksa, Richard Hála) a Neumed (Vojtěch Schneider, Jiří Daněk, Adam Neubert). 

    7. 10. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.