Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • 24hodinovka aut v Dobřanech startuje už tuto sobotu

    Jeden z nejtěžších závodů terénních aut v Evropě 24hours Offroad maraton startuje v sobotu 22. června poblíž Dobřan u Plzně. Úderem pravého poledne seběhnou ze Šlovického kopce posádky automobilů, které nastartují své speciály a vyrazí vstříc celodennímu boji s technikou, fyzičkou a se štěstím. Síly změří profesionálové i amatéři. Dlouholetí závodníci i ti začínající, pro které je toto dobrodružství dosud největší výzvou. Bugina Andy motors teamu touží obhájit loňské absolutní prvenství. KB System offroad team zabojuje o deváté vítězství v kategorii speciálů nad dva litry. Konkurence je ale letos hodně silná a rychlá. Uvidíme parádní souboje na ostří nože – a hlavně až do konce.

    20. 6. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Petr Zelenka, král dvoulitrů se vrátí na trať v Mostě

    Okruhový závodník Petr Zelenka, který v loňském roce zvítězil v kategorii dvoulitrových formulí se vrací po menší pauze na závodní tratě. Rodák z Lomu u Mostu, který má za sebou účasti na různých seriálech s vozy Škoda 130 L, Opel Kadet, Suzuki Swic´ft, či formuli Renault, se dohodl na startu v seriálu Carboniacup, který se pojede na autodromu v Mostě 17.7. Čeká na něj opět formule, tentokrát Tattus Renault 2,0 týmu SAPE Motorsport.

    19. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Po pravém dakarském testu převládají u Buggyry dobré pocity!

    Tým Tatra Buggyra Racing se vrátil z desetidenního náročného testování v Tunisku, během kterého byl naplno odstartován i projekt Buggyra Academy. Na všechny zúčastněné nyní čeká důkladné vyhodnocení Tuniské mise.

    19. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Radlická kulturní sportovna na Smíchově zase žije

    Dva a čtvrt roku! Tak dlouho čekali všichni příznivci legendární Radlické kulturní sportovny na pražském Smíchově na její znovuotevření. Dočkají se ve čtvrtek 20. června, kdy ve 21:00 vypukne velkolepá (re)opening party. O hudbu se postarají dobře známí DJ Forrest Pine, DJ Ondrash, DJ Buldog, DJ Akvamen, DJ Fuuse, drinky namíchají barmani z RDLCK crew. Vstup je samozřejmě zdarma.

    18. 6. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Kvalifikační trápení a pak divočina

    Jakub Kornfeil se kvalifikoval do Velké ceny Katalánska jako šestadvacátý. Díky penalizacím uděleným jeho soupeřům se na roštu posunul o čtyři místa. Stejně jako celý víkend byla úvodní kola závodu velkým trápením. Pak se ale náš jezdec posunul a dokonce zaznamenal bodový zisk za umístění v první desítce.

    17. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Zlatý pohár ve fotografiích Lenky Sklenákové

    V tradičním termínu na začátku června se v Pardubicích běhá Zlatý pohár pod patronací předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Klasická steeplechase o celkovou dotaci 500 000 Kč přilákala na start 6 koní. Za lesíkem se z Yary poroučel k zemi ž. Martin Liška a zbylý kvintet opustil na předposledním skoku Mister Westminster, který poslal svého žokeje Jana Kratochvíla velmi nehezky přímo do skoku. V cílové rovině spolu svedli souboj Lamum a Northerly Wind, který nakonec bez problémů přešel do vedení a vyhrál lehce o 4,5 délky.

    16. 6. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Nákladní vozy budou soutěžit ve Stráži pod Ralskem

    Soutěžní sezóna otevřeného Mistrovství ČR v Truck trialu v roce 2019 bude pokračovat o víkendu 22. A 23. Června v motokrosovém areálu Luhov u Stráže pod Ralskem.. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní.

    14. 6. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Ondřej Teplý vítězem Fiumanky

    Ondřej Teplý přijal pozvání svých kamarádů ze Slovinska, kteří jsou členy posádky na maxijachtě EWOL, aby tuto nádhernou loď kormidloval v závodě Fiumanka. Je to známý závod, který se jezdí v Rijece v Chorvatsku, a kterého se v minulosti úspěšně zúčastnilo i několik českých lodí. Letos se konal již 20. ročník a na startu bylo v sobotu 8. 6. 181 plachetnic.

    14. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Kornfeilův skvělý comeback na vítězství nestačil.

    Světový šampoinát v motorovém surfování má za sebou svou druhou zastávku letošní sezóny. Na Brněnské přehradě se sešlo více jak 60 závodníků z 12 zemí světa a na startovní listině bylo k vidění celkem 8 mistrů světa napříč různými sportovními kategoriemi.

    13. 6. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Tatra jede do světa, kampaň na Hithitu byla úspěšná

    Kampaň na Hithitu byla úspěšná a vytyčeného cíle 2 222 222 korun dosáhla před necelým týdnem. Podporovatelé však stále mohou přispívat. Vzhledem k velkému zájmu o účast na expedici, kterou mohou zájemci stále ještě získat výměnou za finanční podporu, navýšili organizátoři velkolepé výpravy nabídku těchto odměn. Konkrétně o účast na cestě z Mongolska do Ruska, z Kyrgyzstánu přes Kazachstán a Altaj až do Novosibirsku či po Jižní Americe z Ushuaia do Santiago de Chile. V tuto chvíli se s Tatrou na část expedice vydá 65 lidí.

    Podívejte se na video TATRA JEDE DO SVĚTA 2

    10. 6. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Michl Motorsport na ECCE HOMO 2019

    První červnový víkend letošního roku byl krom prvního teplého víkendu také víkendem, kdy se ve Šternberku konalo už 39. Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. A Michl Motorsport se jako obvykle účastnil.

    9. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Stříbro pro ČR na MS v námořním jachtingu

    Český jachting dnes zaznamenal historický úspěch na mistrovství světa v námořním jachtingu v chorvatském Šibeniku. HEBE SAILING TEAM ve složení Zdeněk Jakoubek, Zdenál Sünderhauf, Petr Fiala, Martin Trčka, David Kovařík, Petr Solař, Jirka Halouzka a Libor Hošek obsadil v nabité konkurenci na lodi HEBE V vynikající druhé místo.

    9. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • V Ostravě byl po roce k vidění světový beachvolejbal

    Loňský premiérový ročník čtyřhvězdičkového turnaje Světové série FIVB v plážovém volejbale Ostrava Beach Open, konaný ve fascinujícím industriálním prostředí areálu Dolní Vítkovice, doslova nadchl hráče i veřejnost a byl zařazen mezi tři nejlepší akce Světové série FIVB roku 2018.

    9. 6. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Macík v Africe otestoval Karla.

    Tým Big Shock Racing se vrátil z afrického testování s mnoha zajímavými poznatky. Martin Macík se poprvé svezl v písečných dunách ve svém novém kamionu pojmenovaném Karel. Náročný 14denní trénink měl odhalit slabiny dakarského speciálu, na kterých začnou týmoví mechanici pracovat ihned po návratu do Sedlčan. Výkon nového kamionu potvrdil, že změna byla správným krokem, nový speciál bude rychlejší a navíc i mnohem pohodlnější. Také Jan Brabec týden proháněl svou motorku v dunách kolem oázy Ksar Ghilane. Pak mu ale cestu zkřížil kámen zavátý pískem, který ho katapultoval do místní nemocnice. Tam následně testoval zejména hranice bolesti, kterou je schopen zvládnout. Naštěstí se potvrdilo, že Jan Brabec i padat umí šikovně. Pár zlomených kostí bylo poměrně šťastným vyústěním jeho tréninkového letu. Do Dakaru 2020 bude Honza opět v pořádku a v kondici. 

    6. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pětilitrové osmiválce mohou fanoušci obdivovat i v ulicích Mostu

    Netradičně už ve čtvrtek 27. června předvedou své speciály při spanilé jízdě ulicemi Mostu s cílem na parkovišti za hlavní poštou účastníci závodního víkendu OMV Maxxmotion NASCAR Show. Evropská odnož legendární americké série má na severu Čech tuzemskou premiéru. „Přesun spanilé jízdy z pátku na čtvrtek je nutný vzhledem k časovému harmonogramu testování a volných tréninků jezdců. Na dráze se musejí vystřídat týmy NASCAR a dalších sedmi vložených sérií závodů historických vozidel a formule 3,“ vysvětlil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

    6. 6. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.