Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Zlatý volant ovládl závodník rallye Martin Prokop

    43. ročník motoristické ankety Zlatý volant zná své vítěze za rok 2019. Nejvíce bodů získal rallyový závodník Martin Prokop. V těsném závěsu pouhých tří desetin bodu za sebou nechal loňského vítěze Jana Kopeckého, držitele 11 trofejí Zlatého volantu. Do nově vzniklé Síně slávy českého motorsportu byl uveden Tomáš Enge. Ceny za celoživotní přínos motorsportu převzali italský motocyklový závodník Giacomo Agostini a aktivní pilot F1 Romain Grosjean ze stáje Haas.

    7. 2. 2020 | Rubrika: Další zprávy

  • Zlaté oko představuje deset nejlepších motoristických fotografií

    Již 15. ročník soutěže o nejlepší fotografii z oblasti motoristického sportu Zlaté oko zná první desítku nejlepších fotografií loňského roku. Cenu za nejlepší snímek přijde vítěz převzít již pozítří, ve čtvrtek 6. února, na galavečer Zlatý volant do pražského prostoru Cubex. Z více než stovky přihlášených fotografií vybrala finálovou desítku nejlepších a vítěze porota složená z několika fotografů. Partnery soutěže jsou společnosti Canon a FotoŠkoda.

    4. 2. 2020 | Rubrika: Další zprávy

  • Winter Trial 2020 ve fotografiích (2. část)

    Pokračování velké fotoreportáže z jubilejního 20.ročníku dálkové rallye maratonu Winter Trial 2020.  Fotografie jsou ze speciálního měřeného úseku na mosteckém Polygonu. 

    3. 2. 2020 | Rubrika: Fotoreport

  • Winter Trial 2020 ve fotografiích

    Jubilejní 20.ročník dálkového rallye maratonu Winter Trial 2020 se tentokrát jel převážně na území České republiky. Maraton pro historické automobily měřil téměř 2500 km. Po slavnostním staru u hotelu Holton v Praze se auta vydala na 8 etap, které je dovedly cílového města Sankt Wolfgang v Rakousku. Již dříve ale k nám Winter Trial několikrát zavítal, a to jak do Čech, tak i na Moravu. Na trase 5. etapy z Bad Schandau do Karlových Varů byl dějištěm jeho ze speciálních měřených úseků Polygon na autodromu v Mostě.  Odtud také pocházejí fotografie. 

    2. 2. 2020 | Rubrika: Fotoreport

  • Finalisté ZLATÉHO VOLANTU jsou tady!

    43. ročník motoristické ankety Zlatý volant zná své finalisty. V každé ze sedmi tradičních sportovních kategoriích známe tři nejlepší závodníky, z nichž si pohár Zlatého volantu odnese pouze jeden. Pořadí zůstává v tuto chvíli tajné. O své výhře se vítězové dozvědí teprve v průběhu galavečera Zlatého volantu, který se odehraje již za týden - 6. února v prostoru Cubex v Praze. “Spousta jmen se na předních příčkách ankety objevuje každoročně. Výsledky však rozhodně nejsou stále stejné. V některých kategoriích došlo k překvapivým změnám. S miskami vah také několikrát zahýbaly hlasy veřejnosti,” prozrazuje za pořadatele Jana Svobodová z agentury Pozitif. 

    29. 1. 2020 | Rubrika: Další zprávy

  • The best of Mičánek Motorsport powered by Buggyra 2019!

    Do začátku nové okruhové sezóny zbývá ještě několik měsíců, ale všechny závodní týmy již připravují techniku a formu ladí i jezdci. Zatím si tedy můžeme připomenout nejlepší momenty sezóny 2019 v podání týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra. Podívejte se na jejich video "The best of 2019"  ze sérií FIA Central European Zone a Lamborghini Super Trofeo Europe. 

    27. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Dvanáctiválcový motor Tatra opět nezklamal

    Původní Tatra 815, kterou si Tomáš Tomeček hýčká již od roku 2005, opět nezklamala. Pilot Tomeček s tímto jedinečným vozem dokončil dvanáctý ročník Africa Eco Race na třetím místě. Letošní ročník jediného opravdového maratonského závodu z Evropy do Dakaru měl nejtěžší tratě, zúčastnilo se ho nejvíc závodníků a nejvíce z nich si zasloužilo stanout na břehu Růžového jezera. Tomáš Tomeček, závodník Promet/Czechoslovak Group Teamu, se při desáté účasti podeváté prosadil na stupně vítězů.

    23. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Vyzkoušejte si Sim Racing na Černém Mostě

    43. ročník motoristické ankety Zlatý volant přináší jednu zcela novou kategorii – Sim Race Trophy – v rámci které budou poprvé ocenění virtuální závodníci. Je to jediná závodní kategorie, která není určená pro licencované závodníky, ale pro širokou veřejnost. Možnost vyzkoušet si simulátor a připojit se k boji o trofej Zlatého volantu mají lidé od loňského srpna až do konce ledna. Celý tento týden se zájemci o virtuální závodění mohou přidat k Sim Race Trophy v Centru Černý Most, kde se momentálně nachází závodní trenažér. Následovat bude semifinálové a finálové klání.

    21. 1. 2020 | Rubrika: Další zprávy

  • Tomáš Tomeček již podesáté viděl cíl u Růžového jezera

    Dvanáctý ročník Africa Eco Race je u konce. Měl nejtěžší tratě, zúčastnilo se ho nejvíc účastníků a nejvíce lidí také mělo čest stanout na břehu Růžového jezera, na cílové rampě jediného opravdového maratonského závodu z Evropy do Dakaru. Tomáš Tomeček se při desáté účasti podeváté prosadil na stupně vítězů. Třetím místem svou bilanci úhledně srovnal do podoby 3-3-3. To vše za volantem závodní Tatry, potřetí v řadě sám v jejím kokpitu, obklopen suitou čtyř pracovních Tater svého týmu.

    19. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tým Buggyra Racing s oběma posádkami úspěšně v cíli Rally Dakar

    Premiérový start Dakaru v Saudské Arábii dopadl na výbornou, když se slavná soutěž přiblížila zase ke svým kořenům. Martin Šoltys obsadil s Tatrou Phoenix celkově jedenáctou příčku a Josef Macháček splnil misi týmu, když zcela nový Can-Am Buggyra MK50 XRS dovezl až do cíle rallye.

    18. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Skvělý Martin Prokop se na Dakaru neztratil

    Poslední etapu zkrácenou na 167 měřených kilometrů připravili organizátoři 42. Ročníku Dakaru pro 64 posádek kategorie automobilů, které překonaly nástrahy předchozích jedenácti soutěžních dní. Martin Prokop s Viktorem Chytkou v ní zaznamenali jedenáctý nejlepší čas a na cílové rampě v Qiddiya mohli společně se svým týmem MP-Sports oslavit celkovou dvanáctou příčku.

    18. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais se s Dakarem rozloučil třetím místem v etapě

    Aleš Loprais, Khalid Alkendi a Petr Pokora vybojovali třetí místo ve Velké ceně Qiddiye, která v pátek 17. ledna uzavřela 42. ročník Rally Dakar. V celkovém hodnocení obsadila nová Praga V4S DKR v barvách Instaforex Loprais Teamu sedmou příčku.

    17. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race: Tomeček i přes únavu bojuje o senzační 2. místo

    Devátá etapa Africa Eco Race se jela jako smyčka starou dakarskou oblastí Tidjikja. Na úsecích, kde se závodilo naposledy nedlouho po přelomu tisíciletí. Tomáš Tomeček úspěšně bojoval o posílení medailových pozic. Ale cítí, že už se jde do velké únavy. V Mauritánii se začíná ukazovat, jak je kdo připraven na opravdu tvrdý maratonský charakter Africa Eco Race. Čím dál více závodníků to v průběhu etap stáčí na cestu, po níž se přemisťují doprovodná vozidla. Nebo aspoň volí objízdné trasy v těžkých místech. Čert vem waypoint. V tomhle závodě není důležité za každou cenu zvítězit. Důležité je splnit si sen a dojet do Dakaru.

    17. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Macík dokončil Dakar na skvělém 5. místě

    Závod Rallye Dakar 2020 dnes zakončil svůj 42. ročník. Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda z týmu Big Shock Racing dovezli Karla, svůj žlutý kamion Iveco, úspěšně za cílovou pásku. A vedli si výborně. V poslední 12. etapě dojeli čeští závodníci na krásném 3. místě a v celkovém pořadí vybojovali skvělou 5. pozici. Big Shock Racing se stal nejlepším privátním týmem kategorie. Martin Macík se svou posádkou dokázali do posledních obtížných dunových etap vložit veškerou energii i řidičské a navigační schopnosti. Na trati si posádka uměla vždy poradit i s nečekanými událostmi. Jistou vyrovnanou jízdou se tak Macíkovi povedlo zopakovat svůj nejlepší dakarský výsledek z roku 2018. A čeští závodníci tak znovu potvrdili, že ve své kategorii patří mezi nejlepší. Karel, týmový speciál, vyvinutý a postavený šéfem týmu Martinem Macíkem starším v sedlčanských dílnách se při svém prvním startu v nejnáročnějším motoristickém závodě dobře osvědčil, když neohroženě držel krok s továrními vozy.     

    17. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tomeček v Africe zaútočil v dunách

    Těšili jsme se a v osmé etapě Africa Eco Race jsme se i dočkali. Nádherné nové a staronové úseky, brutálně náročná trať a nejvíc dun v ročníku. Osm a mnohem více hodin závodění, po mnoha letech dojezd do dakarským závodům zaslíbené krajiny v oblasti Tidjikja a především český Desert Master v akci. Tomáš Tomeček v dunách zamával soupeřům, a i když se někteří snažili zavěsit za jeho oranžovou Tatru, podařil se mu skok na průběžné třetí místo.

    16. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.