Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Elitní evropské kluby změří síly na Bučovice Blind Football Cup

    Mezinárodní turnaj Bučovice Blind Football Cup 2018 se letos stane soubojem špičkových evropských klubů. Vůbec poprvé se v Bučovicích objeví španělský tým Santagadea ONCE Madrid. Reprezentační tým Španělska, do něhož patří i někteří madridští hráči, sbírá úspěchy na paralympijských hrách a mistrovstvích světa ve futsalu pro nevidomé. Kromě nich se turnaje zúčastní dalších sedm družstev, mimo jiné i poslední dva vítězné celky bučovického turnaje, obhájce Five-a-side Anderlecht z Belgie a vítěz z roku 2016, anglický Worcester Blind Football Club. O vítězi se rozhodne během víkendu 30. 6. až 1. 7. 2018.

    28. 6. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Dobřanskou 24hodinovku ovládl Andy motors a KB System

    Nejtěžší závod terénních aut v Evropě 24 hours OffROAD Maraton Dobřany odjel svůj 21. ročník. Celkem 20 posádek svedlo uplynulý víkend náročné boje na bývalém vojenském tankodromu Šlovický vrch. Speciály i amatérské posádky opakovaně zdolávaly sedmikilometrovou trať s výjezdy, sjezdy, zatáčkami a brodem. Počasí jim přálo, bylo převážně pod mrakem s občasným drobným deštěm. Absolutní prvenství letos poprvé v historii patří Andy motors racing teamu s buginou, který ujel 133 kol (931 kilometrů) a o jeden průjezd kolem časomíry porazil stříbrný Quadservis Špak – Vimek racing team. „Klasická“ auta dovezl do cíle KB System offroad team, vítěz královské kategorie nad dva litry na pátém místě celkově. Červení se radovali z osmého dobřanského vítězství! Jejich ovace znásobilo zlato druhého týmového vozu, speciálu do dvou litrů, který po letošních velkých peripetiích konečně stál na  bedně  –  a  to  hned  na  nejvyšším  stupni  nejdelšího  klání.  Vítězný  pohár  v Amatérech získal West Bohemia racing. Celodennímu závodu předcházely dvouhodinovky motorek a čtyřkolek. Celkově vyhráli motorkář Jaroslav Chládek (AV Motors enduro tým) a čtyřkolkář Radek Porš (Quadpoint Racing Team – CZauto).

    28. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Ani Italové nezastavili Zellera v Mostě

    Kromě historických F1 a cestovních vozů byla k vidění v Mostě ještě další formulová klání rakouského poháru Remus Cup, pořádaného dlouholetým závodníkem Franzem Wössem. Ten ve svém poli nabízí stroje formule F3, ale také formuli Renault 2,0, se kterou v Mostě absolvoval závody i Vašek Šafář. Mezi dalšími Čechy se předvedl na domácí trati Tomáš Chabr s dalším vozem formule Renault 2,0 a Antonín Sůs, který patří mezi pravidelné účastníky Remus Cupu s vozem Dallara 302 Opel Spiess.

    28. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Plážový volejbal na Sokolském koupališti v Brně

    O víkendu 23.-24.6.2018 proběhlo v Brně MČR U22 v plážovém volejbalu. 16 nejlepších párů mužů i žen přijelo bojovat o titul mistra ČR. V nejkrásnějším areálu v Česku jsme se snažili zabezpečit hladký průběh celého mistrovství a vytvořit hráčům a hráčkám co největší pohodu, aby mohli podat co nejlepší výkony. Domácí oddíl Sokola Brno I zajistil podavače, zapisovatelky, hrabače a místní hospoda navařila dobré obědy. Také počasí nám přálo, a i přes lehké ochlazení, se nám vyhnuly přeháňky a vysvitlo nám i sluníčko.

    26. 6. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Šonka letos poprvé na stupni nejvyšším!

    Martin Šonka slaví první vítězství v letošní sezoně seriálu Red Bull Air Race. Na trati nad Dunejem v Budapešti ovládl finálovou čtyřku a druhého v pořadí, francouze Mika Brageota porazil o více než půl sekundy. V celkovém pořadí se tak český pilot posunul na třetí příčku. Druhý český pilot, Petr Kopfstein obsadil stejně jako ve Francii a Japonsku deváté místo. Pátý závod seriálu se uskuteční 26. srpna v Kazani.
    Celý závod zachytila ve své fotoreportáži Martina Burianová. Celé fotoalbum si prohlédněte zde.

    26. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • EuroNascar: Doubek ze zlomenou rukou dojel sedmý!

    Evropský šampionát Nascar Whelen Euro Series 2018 hostil 9. - 10. června známý anglický okruh Brands Hatch, kde se jako jediný český zástupce objevil litomyšlský rodák třiadvacetiletý - Martin Doubek (Chevrolet SS). Martin se na tento závod hodně těšil, navíc povzbuzen kvalitním výkonem z minulého podniku (Itálie). Jenže sobotní kvalifikace Doubkovi moc nevyšla a bylo jasné, že pokud bude chtít navázat na Itálii, bude muset čelo po startu hodně dohánět. To se také potvrdilo v sobotu v prvním klání ELITE 1, kde se Martin "stíhačkou" dostával až na solidní 11. pozici, ale později byl za kontakt při předjíždění penalizován a klesl tím pádem na konečnou 19. příčku - škoda. Vítězství bral francouzský pilot Frederic Gabillon (Toyota Camry).

    22. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • České setkání na Sardinii

    Sedmá soutěž mistrovství světa v rallye Italská rallye se konala na šotolinových cestách ostrova Sardinie. Po delší době se zde setkali dva naši nejúspěšnější soutěžní jezdci posledních let - Jan Kopecký a Martin Prokop. Jejich hlavní cíle pro letošní sezonu jsou ale odlišné.

    22. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Carboniacup a jeho druhé maďarské zastavení

    Již třetí letošní závod absolvovali závodníci Carboniacupu na známém autodromu Hungaroring, poblíž Mogyoródu a jednalo se už o letos druhé klání v Maďarsku, kam se účastníci přesunuli z Pannoniaringu. Hungaroring patří mezi autodromy s vyšším startovným, protože jde o velice prestižní autodrom, kde se kromě sérií FIA Truck, či WCTR jezdí již léta závody F1.

    21. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V Barceloně se Masterplan týmu nedařilo

    Plzenští jachtaři týmu MASTERLAN David Křížek a Milan Harmáček se zúčastnili 3. závodu letošní Flying Phantom Series na extrémních létajících katamaránech. Podmínky byly po celou dobu závodu naprosto skvělé a za čtyři dny se podařilo odjet celkem 22 rozjížděk. Kosatník týmu se ale potýká s dlouhodobými zdravotními problémy a to se bohužel podepsalo na výsledku. Milan měl problémy s dýcháním již během tréninku, ale naplno se to projevilo až v úvodním dnu regaty. Po třech rozjížďkách musel nakonec tým odstoupit a do dalších třech soubojů již nenastoupil. Tak velká ztráta se již prakticky nedá dohnat a zdravotní handicap se projevoval i v dalších dnech. MASTERLAN měl tentokrát skvělé starty a často se pohyboval v úvodu na špici závodu, ale fyzicky náročné manévry tým postupně téměř vždy odsunuly až na konec flotily. 

    20. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Adam Lacko po Hungaroringu míří vzhůru!

    Úřadující mistr Evropy Adam Lacko může nakonec z Maďarska odjíždět spokojený. Po sobotním vítězství a nedělním třetím místě se posunul na čtvrtou pozici před Sashu Lenze. Oly Janes svůj druhý víkend v evropském šampionátu doslova protrpěl. 

    20. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomáš Pekař zazářil v Poznani!

    Dějištěm třetího podniku pohárového Octavia Cupu sezóny 2018 se v polovině června stal unikátní Tór Poznaň, ležící ve východní části stejnojmenného polského města. Ve čtvrtek v podvečer se v tamním paddocku sjelo celkem 14 jezdců, kteří v následujících dvou dnech svedli dvě dramatické bitvy o cenné pohárové body. Nejúspěšnějším jezdcem víkendu se díky vybojované pole position, prvnímu a druhému místu stal mělnický závodník Tomáš Pekař.

    20. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mistrovství Středočeské oblasti ve skocích - Ptýrov

    Víkend 15. až 17. června patřil na farmě Ptýrov Mistrovství Středočeské oblasti ve skocích. Parkurové závody svým fotoaparátem zachtila Martina Burianová, která pro vás připravila skvělou fotoreportáž.

    20. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Horké zlato z Hungaroringu

    Necelý měsíc po druhém závodě Carbonia Cupu 2018, který se odehrál na Pannoniaringu, přišel ke slovu okruh známý z kalendáře Formule 1 – na okraji Budapešti ležící Hungaroring. Jak prožil závod tým Rieger Motorsport si přečtěte v následujícím článku.

    19. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Frýdlantský duatlon přilákal tři stovky nadšených závodníků

    Druhý ročník Frýdlantského ČEZ duatlonu přilákal v sobotu 16. června do na tři stovky účastníků. To je více než dvojnásobek oproti loňskému ročníku. Vítězem hlavního individuálního závodu se stal Martin Grimm, mezi ženami kralovala Klára Kubínová. Jubilejní desátý ročník Bernard Beskydského šerpy ovládl tým KPNP Rybí.

    19. 6. 2018 | Rubrika: Extrémní sport

  • Jakub Kornfeil po Velké ceně Katalánska

    Jediný český zástupce ve třídě Moto3 Jakub Kornfeil zažil při Velké ceně Katalánska víkend plný turbulencí. Po excelentních volných trénincích následovala nepodařená kvalifikace a víkend pro Jakuba skončil také nešťastným průběhem závodu.

    18. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.