Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • MotoSurf WorldCup opět v Brně!

    Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Druhý červnový víkend, 7.-9. června, bude město Brno patřit motorsportu a ohňostrojům. Do moravské metropole zavítají hned dva světové šampionáty, jejichž programy se protnou. Na Brněnské přehradě zahájí sezónu 2018 MotoSurf WorldCup – mistrovství světa v motorovém surfingu, kde se na trati mezi bójemi můžeme těšit hned na několik známých osobností. Titul mistra světa v pánské kategorii bude obhajovat závodník Moto3 Jakub Kornfeil a o své první pódium v sérii zabojuje také bývalý hráč New York Rangers Petr Průcha. Mezi ženami bude světovou korunu obhajovat krásná Martina Bravencová, kterou vyzve například sedminásobná mistryně světa vodních skútrů Anya Colley nebo šampionka z roku 2016 – brněnská závodnice Aneta Šacherová. Závodní víkend bude trvat od čtvrtka do soboty, kdy budou vítězové dekorováni v rámci ohňostrojové show STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS v přístavišti na Prýglu. 

    5. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Hořké Mugello Jakuba Kornfeila

    Velká cena Itálie 2018 na okruhu v Mugellu zůstane v paměti Jakuba Kornfeila zapsaná jako extra nepodařená. Náš závodník měl skvělé volné tréninky. V kvalifikaci se mu ale nevedlo a stejné to bylo bohužel také v závodě.

    4. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Když to nevyjde...

    Jakub Kornfeil se po Velké ceně Francie těšil ze skvělé kvalifikace, slušného výsledku v závodě a také velkého zájmu fanoušků a médií díky svému dnes už legendárnímu skoku. Před Velkou cenou Itálie na okruhu v Mugellu se mu pak dostalo velké pocty, když vedení závodního oddělení továrny KTM předalo našemu jezdci podepsaný dres trojnásobného mistra světa v motokrosu Jeffreyho Herlingse, který rovněž startuje s číslem 84.

    2. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • MČR v olympijském triatlonu 2018

    Prostředí Brněnské přehrady bylo dne 27. května dějištěm jednoho z vrcholů triatlonové sezóny. Uskutečnil se zde 26. ročník závodu Triatholon Superprestigekterý byl v minulosit součástí Evropského poháru. Letos se při něm bojovalo o mistrovské tituly v rámci Mezinárodního mistrovství ČR v olympijském triatlonu (1,5 km plavání, 40 km cyklistika, 10 km běh), ale také o body do Českého Poháru. Závod byl také zařazen do Slovenského Poháru. Závod žen suveréně ovládla Vendula Frintová, titul mezi muži vybojoval Jan Čelůstka. Fotoreportáž Kateřiny Pavlíčkové je mixem fotek ze závodu dorostenců a juniorů a ze závodu mužů a žen.

    2. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Kvalifikace na Velkou pardubickou 2018 ještě jednou

    Dostihový den na pardubickém závodišti přinesl celou řadu skvělých dostihů s vyvrcholením při 1. kvalifikaci na Velkou pardubickou. Skvělou fotoreportáž připravila Andrea Zavadilová. Tyhle fotky si opravdu nenechte ujít!

    1. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Jezdci Octavia Cupu se připojili k oslavám Společného století

    Závodní víkend na rakouském okruhu Red Bull Ring se nenesl jen v duchu závodění. Jezdci Octavia Cupu, jejich týmy mechaniků, kolegové, fanoušci a rodinní příslušníci také hrdě nosili české vlajky v rámci oslav Společného století. Jde o mezirezortní projekt napříč ministerstvy a dalšími institucemi, ke kterým se OC připojuje. „Česká a Slovenská republika letos společně oslaví sto let své samostatnosti. Také pro nás sportovce je velkou ctí připojit své gratulace,“ říká závodník a mistr Evropy cestovních vozů z roku 2015 Michal Matějovský, který měl samolepkou s logem Společného století po celý víkend vyzdobenou kapotu své závodní octavie. 

    1. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Více písku, méně přejezdů. Tak má vypadat Dakar 2019!

    Zástupci A.S.O v úterý na Žižkovském vysílači poodkryli své plány pro příští ročník nejznámějšího dálkového závodu světa rallye Dakar. Závodit se bude pouze na území Peru a s částečnou úpravou pravidel. V Týmu Tatra Buggyra Racing převládá nad oznámenou trasou spokojenost.

    1. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • 1. kvalifikace na Velkou pardubickou 2018

    Vítěz loňské Velké pardubické, No Time To Lose s žokejem Kratochvílem v sedle nestačil v závěru 1. kvalifikace na sedmiletého ryzáka Talenta s žokejem Jiřím Kouskem. Svěřenec trenérky Hany Kabelkové  porazil čtveřici koní trenéra Josefa Váni včetně šampiona poslední Velké. Fotoreportáž z dostihového odpoledne připravila Lenka Sklenáková.

    31. 5. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Bratři Viktor a Ondřej Teplý budou závodit proti sobě

    Ve čtvrtek 31. 5. začíná v Rakousku na Wolfgangsee mistrovství světa – D-One Gold Cup 2018, kde se očekává účast 50 lodí. Čerstvý mistr republiky v této třídě, olympionik třídy Laser Viktor Teplý nebude chybět a ani jeho bratr a reprezentační kolega ve třídě Finn Ondřej Teplý. Máme se tedy na co těšit.

    31. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Pátý ročník ČEZ Prague Riverside Crossu znovu přilákal hvězdy

    Čtyři kategorie, čtyřicet závodníků a Rašínovo nábřeží plné fanoušků. V Praze se v úterý konal již pátý ročník exhibičního závodu ČEZ Prague Riverside Cross, který je netradiční kombinací vodního slalomu a biatlonu. Fanouškům se v akci znovu představily velké slalomové hvězdy v čele s olympijskými medailisty Vavřincem Hradilkem a Jiřím Prskavcem.

    31. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Karlovarský Pohár ve fotografiích Martiny Burianové

    Na letišti v Toužimi se konal již 25. ročník Karlovarského poháru v letecké akrobacii. Fotoreport připravila Martina Burianová.

    31. 5. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Zažijte atmosféru jako ve filmu Pretty Woman!

    Za koňským pólem není třeba cestovat za oceán, a přesto můžete nedaleko Brna zažít atmosféru, připomínající scény ze slavného filmu Pretty Woman včetně dam v kloboucích a zašlapování drnů na hřišti! To vše na společenském odpoledni v rámci prvního mezinárodního turnaje letošní sezóny v koňském pólu NOE POLO Masters CUP v Březině u Brna, které se na Farmě Noe uskuteční v sobotu 2. června. Zápasy koňského póla začínají od 13 hodin, předchází jim patnáctiminutová ukázka dětského póla, která je součástí turnaje od prvního ročníku v roce 2015.

    30. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Dakar: Macík s Brabcem už testují v poušti

    Martin Macík a Jan Brabec, v doprovodu kompletního týmu Big Shock Racing, před pár dny dorazili do pouštní oázy na Sahaře. Hned poté, co rozbalili bivak, začali s tvrdým tréninkem na Dakar 2019, který se v lednu celý odehraje na území Peru. Závodníci potřebují zlepšit fyzičku, jízdu v písku, získat jistotu v navigování a mechanici budou také testovat technické novinky, kterými stihli vylepšit Frantu, žlutou závodní liazku Martina Macíka. „Každý den tu plánujeme zvládnout 200 – 300 kilometrů, domů si povezeme kolem 4000 kilometrů najetých v poušti. Vybrali jsme místo, kde je opravdu rozmanitý terén, kromě písku a velkých dun dojde určitě i na kamení, pisty a Brabčákovu oblíbenou velbloudí trávu,“ popisuje Martin Macík, pátý nejlepší pilot kamionu Dakaru 2018. Tým doprovázejí také fanoušci. Jejich program je však daleko oddechovější. Přesto mají možnost s týmem zažít dobrodružství, která už se tu stihla odehrát.     

    30. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Ježek si v Doningtonu užil adrenalin. Selhala brzda

    Ondřej Ježek, jediný český jezdec mistrovství světa superbiků si z Donington Parku, kde se odehrála 6. série závodů, odváží adrenalinové zážitky, ale také víru v další pozitivní vývoj sezóny. V pátečních trénincích na zmoklém okruhu sice Ondřej přestál pád a vzhledem k riziku nejel své maximum, ale některé mezičasy prozrazovaly, že je dobře rozjetý a začíná se přibližovat jezdcům první desítky. V sobotu dopoledne Ondra dokázal vybojovat svůj prozatím nejlepší čas na Donington Parku a zlepšení potvrdil i v sobotním prvním superpole, kde získal 17. místo. V 1. sobotním závodu nakonec dojel 18. A i když našeho jezdce během nedělní jízdy zradila brzda, nakonec v nedělním závodě získal 17. pozici a pocity z víkendu jsou převážně pozitivní. „Oproti předešlým závodům letošní zapeklité sezóny jsem tu poprvé zažil momenty, kdy motorka šlapala, a já se mohl plně soustředit na závod. Vidím to jako další posun. Věřím, že podobných momentů bude přibývat a odrazí se i ve výsledcích,“ popisuje Ondřej Ježek.       

    29. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko si i přes zdravotní potíže odváží z Misana důležité body!

    Přestože se ještě pár dní před úvodním podnikem FIA ETRC 2018 zdálo, že úřadující evropský šampion bude muset ze zdravotních důvodů italský závod vypustit, odváží si nakonec z Itálie dvě druhá místa, a především důležité body pro konečné zúčtování. Britský závodník Oly Janes při svém premiérovém startu v Evropském poháru tahačů vybojoval dvě pódiová umístění v hodnocení nováčků.

    28. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.