Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Vláďa Rožánek: Známý - neznámý

    Zdravím všechny sledovatele a milovníky motorsportu. Většina z nás si ráda přečte reportáže ze závodů či rozhovory s jezdci. Co takhle změna? Zkusím vyzpovídat pohled z druhé strany.

    Dnes se na druhé straně představí Vláďa Rožánek, který nám přináší nejen reportáže ze závodních seriálů, ale také nemalou měrou nás zásobuje krásnými fotografiemi. Kdo sleduje IRacingNews, zajisté již ví, kdo ne – doporučuji se podívat 

    16. 3. 2022 | Rubrika: Další zprávy

  • Zlato a bronz z Cádizu pro naše windsurfařky V Cadizu včera sko

    V Cadizu včera skončil závod iQFoil a iQFoil Youth & Junior International Games, kterého se zúčastnilo 13 našich windsurfařů. Na startu byl olympionik Karel Lavický a také náš úspěšný juniorským tým.

    14. 3. 2022 | Rubrika: Voda a jachting

  • Truck trial se uskuteční letos bez omezení

    23. soutěžní sezónu v roce 2022 zahajuje Otevřené Mistrovství ČR v Truck trialu o víkendu 9. 10. Dubna  v Milovicích na Nymbursku . Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství  ČR v Truck trialu se skládá letos pouze ze čtyř soutěžních víkendů.  z nichž ty další se pojedou v Černuci u Slaného, Kunštátu na Blanenku, Mohelnici, Vřesová u Sokolova, a dalších místech. Veškeré termíny závodů, novinky, loňské výsledky a fotogalerie najdete na stránkách www.trucktrial.cz.

    13. 3. 2022 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Macíkův kamion na Abu Dhabi Desert Challenge do cíle nedojede

    V seriálu WRRC se na další letošní start v Abu Dhabi Desert Challenge, postavil i Big Shock! Racing Team s osvědčenou posádkou vedenou pilotem Martinem Macíkem.

    9. 3. 2022 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • [kolofix] Blinduro Léto 2022

    Blinduro 500+ se vrátilo do svého původního květnového termínu. Blinduro Podzim zůstává u říjnového data. A tak se letos konečně otevřel prostor pro nováčka...

    [kolofix] Blinduro Léto 2022 se uskuteční v posledním červnovém víkendu na Slapech. Čekají tě dva dny závodění na oči. U vody. U Prahy. Takhle blízko matce měst Blinduro ještě nebylo.

    9. 3. 2022 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Buggyra je připravena na sezónu 2022

    Po Rallye Dakar a Baja Jordan se tým Buggyra ZM Racing připravuje na okruhovou sezónu, zahájení proběhne v Nogaru, kde má tým evropskou základnu. „V této chvíli se zabýváme především logistikou, bez Dakaru je před námi celkem 46 závodů a hlavně víkendy, během kterých se budou krýt závody tahačů, NASCAR, GT, Lamborghini a testování, do toho příprava na Dakar 2023,“ konstatuje týmový šéf Martin Koloc.

    8. 3. 2022 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V Mostě se přes zimu intenzivně pracovalo!

    Mostecký okruh prošel další fází úprav a je plně připravený na nadcházející sezónu, v které bude hostit hned několik světových podniků v čele s mistrovstvím světa superbiků (29. – 31. července). Bezpečnost na dráze nyní střeží zcela nový moderní kamerový systém, vylepšily se únikové zóny, nové je i odvodnění trati a úpravy se dotkly také řídící věže a restaurace.

    4. 3. 2022 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • MČR v motoskijöringu se vrátilo do Dobřan v Orlických horách

    Závodníci v motoskijöringu se vrátili na trať, kde se jel 23.2.2019 poslední závod MČR. Ano tak dlouho se nemohlo jezdit - v roce 2020 se o to postarala mírná zima a v roce 2021 všudypřítomný Covid.

    27. 2. 2022 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • MOTOSKATE MÁ ZA SEBOU PRVNÍ ZÁVOD SEZÓNY

    MotoSkate – šampionát elektrických skateboardů má za sebou vůbec první halový závod. Mladý elektromobilní šampionát se vydal do e-Motion Parku v Ostravě, kde čekal na účastníky bohatý závodní program po celou sobotu. Přítomen byl také bývalý závodník MotoGP Jakub Kornfeil.

    25. 2. 2022 | Rubrika: Další zprávy

  • ALIYYAH KOLOC  ZVLÁDLA I DRUHÝ POUŠTNÍ START!

    Po prosincovém úspěchu na Hail Rally International se sestry Kolocovy předvedly v nejlepším světle rovněž na Baja Jordan. Aliyyah s navigátorem Sebastienem Delaunayem uspěla ve FIA Middle East Cup, když obsadila druhé místo v kategorii T3 se ztrátou pouhých devatenácti minut na vítězného Saleha Al Saifa. Napříč kategoriemi pak její výkon stačil na páté místo. Yasmeen Koloc navigovaná Stéphanem Duplem skončila po strastiplném a nakonec úspěšném souboji s technikou a počasím čtvrtá, v kategorii T3 pak brala pomyslný bronz.

    22. 2. 2022 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zlatý volant za rok 2021: Ocenění si přijede převzít Fittipaldi

    Porota složená z předních motoristických a sportovních novinářů oznámila nominace nejlepších českých jezdců pro prestižní anketu Zlatý volant. Svou účast na slavnostním vyhlášení potvrdil i legendární pilot F1 Emerson Fittipaldi.

    18. 2. 2022 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Martin Macík si z besed odskočí zazávodit do Abu Dhabi

    Přípravy týmu Big Shock! Racing na závod Abu Dhabi Desert Challenge, který je po Rallye Dakar druhým podnikem světového poháru World Rally-Raid Championship, jsou v plném proudu. Část závodních kamionů se po skončení Dakaru ze Saudské Arábie přesunula do Dubaje. A na místo brzy přiletí také sedlčanští mechanici, aby speciály před startem dostali do perfektní kondice. V plánu jsou i první testy. V ČR se mezitím spouští výroba a vývoj nových závodních strojů. A fanoušci po celé ČR si na talkshow Posedlí Dakarem s pilotem Martinem Macíkem a navigátorem Františkem užívají historky z letošního ročníku nejnáročnějšího motoristického závodu světa.

    17. 2. 2022 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • NA ALIYYAH A YASMEEN KOLOCOVY ČEKÁ DALŠÍ POUŠTNÍ VÝZVA

    Ve dnech 17. – 19. února se zůčastní sestry Kolocovy závodu Jordan Baja 2022. „Jedná se o pokračování přípravy na Rally Dakar 2023, z čehož vychází i volba šampionátu v oblasti Středního východu. Kromě toho nám vzhledem k naší základně v Dubaji místo konání šampionátu vyhovuje i z logistického hlediska, a co je nejdůležitější, všechny jednotlivé závody se odehrají ve více méně dakarském prostředí. Terény v Jordánsku prověří i kvality prototypů Can - Am,“ vysvětlil šéf komunikace týmu Buggyra ZM Racing Jan Kalivoda.

    14. 2. 2022 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • MOTOSKATE ZAHÁJÍ SVOU INDOOR SEZÓNU

    MotoSkate – šampionát elektrických skateboardů dokončil svůj premiérový ročník na okruzích teprve loni v létě. Již teď je ale připraven čelit novým výzvám a tak míří závodit do prostor halového okruhu, kde navíc budou k vidění vedle e-skejtů také elektrické jednokolky (one wheel).

    11. 2. 2022 | Rubrika: Další zprávy

  • Co stojí světový motorsport?

    V posledních dvou letech jsme byli v mediích svědky mnoha diskuzí o pořádání vrcholných akcí motoristického sportu. Proč má kraj a stát doplácet na brněnskou MotoGP, proč okruh nemá dost peněz na pořádání světových podniků? V malém Česku máme dva skvělé okruhy, menší mostecký a větší v Brně. Jejich situace se sice obtížně srovnává, ale přece jen, následující rozhovor může ozřejmit některé otázky, které jsou veřejností stále pokládány.

    5. 2. 2022 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.