Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Macík v Africe otestoval Karla.

    Tým Big Shock Racing se vrátil z afrického testování s mnoha zajímavými poznatky. Martin Macík se poprvé svezl v písečných dunách ve svém novém kamionu pojmenovaném Karel. Náročný 14denní trénink měl odhalit slabiny dakarského speciálu, na kterých začnou týmoví mechanici pracovat ihned po návratu do Sedlčan. Výkon nového kamionu potvrdil, že změna byla správným krokem, nový speciál bude rychlejší a navíc i mnohem pohodlnější. Také Jan Brabec týden proháněl svou motorku v dunách kolem oázy Ksar Ghilane. Pak mu ale cestu zkřížil kámen zavátý pískem, který ho katapultoval do místní nemocnice. Tam následně testoval zejména hranice bolesti, kterou je schopen zvládnout. Naštěstí se potvrdilo, že Jan Brabec i padat umí šikovně. Pár zlomených kostí bylo poměrně šťastným vyústěním jeho tréninkového letu. Do Dakaru 2020 bude Honza opět v pořádku a v kondici. 

    6. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pětilitrové osmiválce mohou fanoušci obdivovat i v ulicích Mostu

    Netradičně už ve čtvrtek 27. června předvedou své speciály při spanilé jízdě ulicemi Mostu s cílem na parkovišti za hlavní poštou účastníci závodního víkendu OMV Maxxmotion NASCAR Show. Evropská odnož legendární americké série má na severu Čech tuzemskou premiéru. „Přesun spanilé jízdy z pátku na čtvrtek je nutný vzhledem k časovému harmonogramu testování a volných tréninků jezdců. Na dráze se musejí vystřídat týmy NASCAR a dalších sedmi vložených sérií závodů historických vozidel a formule 3,“ vysvětlil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

    6. 6. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • LUTOPOL ROOOKIE začal zvesela

    Opravdu letní počasí lákalo k vodě, ale my jsme závodníci!! A proto jsme dne 2.6.2019 uspořádali setkání s fanoušky a zároveň si zatrénovali na mosteckém autodromu (motokáry Most). Abychom vybudili závodnického ducha, proběhla soutěž mezi fanoušky o skvělé ceny od společnosti Nexen Tire. Tímto společnosti Nexen Tire děkujeme a věříme, že s námi podobnou akci zopakuje.

    6. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mistrovství světa v námořním jachtingu začalo

    V pondělí 3. 6. byla v chorvatském Šibeniku odstartována první navigační etapa světového šampionátu ORC. Mezi 112 startujícími týmy jsou i čtyři české lodě. Jak si vedou? Ve skupině C, kde je na startu 50 lodí se velmi dařilo HEBE SAILING TEAMU závodícímu na lodi M37 HEBE V Zdeňka Jakoubka s kormidelníkem Petrem Fialou a taktikem Martinem Trčkou. Připsali si po dramatickém průběhu etapy vynikající druhé místo. Tým GIULIA vedený Janem Hirnšalem skončil po přepočtu desátý. Skupinu vede estonská Italia 11.98 SUGAR 3 skippera Sandra Montefusca.

    5. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Zeller a Beckhäuser vítězi v Drexler Cupu

    V rámci FIA CEZ zóny na Redbullringu se jel také závod Drexler Automotive Cupu, který v kooperaci se zónou a italskou TOPJET 2000 Trophy přivedl na start velmi početné pole formulí F3, F Renault, ale i další. Celkem se pod Spielbergem představilo 37 pilotů. Sandro Zeller ze Švýcarska a Čech Tom Beckhäuser vyhráli klasifikaci F3 Drexler Cupu. Zeller předvedl pěkný start se svou Dallarou 312 Mercedes, před Langem, Helferem a Beckhäuserem. Pak přišla kvůli nehodě fáze safetycaru. Po restartu se do sebe pustili Zeller a ve FIA CEZ startující Ital Paolo Brajnik, který má tak vyšší výkon vozu v jeho Dallara 318 VW. Brajnik zónu vyhrává, ale klasifikaci Drexler cupu vyhrál Sandro Zeller. Třetí skončil v prvním klání Ital Deleda s Dallarou 312 VW. V klasifikaci Drexler Cupu dojel ale druhý další Ital Borttiloti na Dallara 312 Mercedes a bronz si ze Spielbergu odvezl Švýcar Tobler s Dallara 308 Mercedes. Náš Tom Beckhäuser skončil bez bodu. Jeden bod do klasifikace si připsal i Maďar Atilla Penzes s Dallara 397 Opel Spiess. F3 Trophy vyhrál Švýcar Urs Rüttimann na Dallara 306 Mercedes. Ve formuli Renault 2,0 pak zvítězil Rakušan Nico Gruber.

    5. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Frýdlantský ČEZ duatlon má i letos stejného vítěze

    Letošní třetí ročník Frýdlantského ČEZ duatlonu se nesl v duchu obhajoby vítězství. V hlavním závodě mezi jednotlivci zvítězil Martin Grimm v čase 1:23.29 hodin a vylepšil tak svůj vlastní loňský čas o 24 vteřin. Stejného vítěze má i závod štafet Bernard Beskydský šerpa, a to tým KPNP Rybí, který vynesl sud piva na Lysou horu nejrychleji ze všech.

    5. 6. 2019 | Rubrika: Triatlon

  • Na cestu s expedicí Tatra kolem světa 2 se vydá už 60 sponzorů!

    Stát se na týden až dva členem unikátní expedice a projet s ní kus Mongolska, Kyrgyzstánu či Jižní Ameriky. To je jedno z největších lákadel crowdfundingové kampaně projektu Tatra kolem světa 2 na HitHitu. Devět dní před jejím koncem se na dobrodružnou výpravu speciálně upraveným vozem Tatra vydá 60 zájemců. Z vytyčené částky už totiž organizátoři vybrali 95 procent.

    Více informací naleznete na www.tatrakolemsveta2.cz.

    3. 6. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Pár bodů z Itálie

    Velká cena Itálie nejspíš nebude patřit mezi ty, na které by náš Jakub Kornfeil byl dvakrát pyšný. I když v závodě předvedl velký postup startovním polem, stačilo to jen na pár mistrovstkých bodů.

    3. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Mistrovství Evropy třídy Fireball – stříbro pro Českou republiku

    Od neděle 25. do pátku 31. května se na Lipně v Černé v Pošumaví jelo mistrovství Evropy třídy Fireball za účasti 47 lodí ze sedmi zemí. Odjelo se všech deset plánovaných rozjížděk navzdory předpovědi, která slibovala větru jen málo. Nakonec si závodníci vyzkoušeli všechny podmínky – od slabého až po silný vítr přes 10 m/s.

    3. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Promočený Slovakiaring, jako rybník vody

    Další dějství má za sebou Carboniacup, tedy druhý letošní závod na Slovakiaringu s názvem garanta závodu EDERA Racing Day, kde se odjely dvě závodní jízdy, i když spíše doklouzaly, protože nad Orechovou Potoní se zkrápěly proudy vody a jízda místy na dráze autodromu připomínala řečiště na Dunaji a jezdci málem vyměnili volanty za kormidla. Ale i takový je motorsport, někdy svítí ostré slunce, někdy závodníky zkropí déšť a letos některé dostihla i zima. Některé jízdy tak musely být zkrácené, skupina C a D zajela závodní jízdu formou kvalifikace, ale při takové nepřízni počasí nemohlo vedení závodu riskovat zdraví závodníků.

    2. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Seriál kvalifikací na Velkou Pardubickou je tady.

    Seriál kvalifikací otevřela 25.5. ta první, s názvem Velká cena města Pardubic (STCC, NL, 5800m.). Zařazena byla až jako poslední dostih odpoledne, se startem v 18.40, a tím mohla být přenášena v živém televizním vysílání, mezi dvěmi semifinálovými utkáními MS v hokeji.

    2. 6. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Zostra do Tuniska!

    Do startu následujícího ročníku Rally Dakar, který se uskuteční premiérově v Saudské Arábii sice zbývá více než půl roku, Tatra Buggyra Racing Team ale neponechává nic náhodě a vyrazil testovat do severoafrického Tuniska. V plánu jsou tisíce ostrých kilometrů.

    31. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Scuderia Praha Racing do třetice vítězní!

    Tým Bohemia Energy Racing se Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) prodloužili neporazitelnost již v třetím letošním závodě vytrvalostní série Hankook 24H European Championship. Na brněnském okruhu v závodě 12H Brno 2019 sváděli piloti rudého Ferrari 488 neúprosné souboje s vozem Porsche 911 GT3 R týmu Herberth Motosport (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer) . Po celý den se ve vedení oba vozy střídaly, ale v průběhu posledních hodin závodu získala Scuderia Praha mírný náskok, který nakonec podařilo udržet až do cíle. Oba vozy, Ferrari i Porsche absolvovaly celkem 321 kol. Nejrychlejší kolo závodu zajel s Ferrari 488 GT3 Matteo Maluceli v čase 2:02:584. Pozadu ovšem příliš nezaostal ani Robert Renauer, další hvězda závodu, na voze Porsche 911 GT3 R s časem 2:03:354.

    30. 5. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Extraliga baseballu: začala nadstavba TOP6

    První zápasy otevřely nejvyšší baseballovou soutěž o posledním březnovém víkendu. Od začátku se největší pozornost logicky upírala na obhájce titulu Arrows Ostrava a jeho finálového soupeře Draky Brno. Do soutěže vstoupili lépe Draci.

    29. 5. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Začátek z říše snů! Lacko i po neděli vévodí šampionátu!

    První závodní víkend sezony v italském Misanu dopadl pro oba jezdce týmu Buggyra Racing nad očekávání dobře. Adam Lacko v novém speciálu VK50 přidal v neděli další pódiové umístění a udržel se tak ve vedení šampionátu o dva body před dotírajícím Němcem Hahnem. Snový začátek pro Janese!

    28. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.