Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Zažijte s Martinem Macíkem poslední trénink před Dakarem 2020

    V sobotu 23. listopadu se pilot týmu Big Shock Racing Martin Macík ve svém novém kamionu, pojmenovaném Karel, naposled projede offroadovou trať Sedlčanské kotliny. Závěrečného tréninku před Dakarem 2020 se mohou zúčastnit také fanoušci. Právě pro ně je na celé odpoledne připraven zajímavý program. Návštěvníci akce dostanou příležitost zhodnotit aktuální formu nového závodního speciálu a na vlastní oči se přesvědčit, že limity kamionů postavených v sedlčanských dílnách se letos opět posunuly. Představen bude poprvé také nový design vozu pro nadcházející dakarskou sezónu. Na osobní setkání s fanoušky už se těší Martin Macík. Český pilot dokonce dovolí, aby diváci popsali zadek jeho závodního vozu vzkazy, které si odveze na Dakar 2020 v Saúdské Arábii. Program zpestří i projekt „Respect Road – na silnici nezávodím,“ jehož prostřednictvím se Macík společně s ŘSD ČR snaží podporovat vzájemnou ohleduplnost řidičů na našich silnicích. Poslední trénink proběhne od 11 do 17 hodin v Sedlčanech, vstup na akci je zdarma.      

    21. 11. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Dakarská startovní čísla jsou rozdána.

    Rallye Dakar 2020 se nezadržitelně blíží. Nyní už známe trať i startovní čísla. Pořadatele připravili pro nadcházející ročník této nejslavnější soutěže trať o celkové délce 7500 km s 5000 km speciálních zkoušek, přičemž pět z nich je delších než 450 km. To všechno v zemi, která je skutečnou pouštní doménou, a kde se pojede 75 % rallye na písku.

    21. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Mostem to začalo a Špindlem devátá sezóna skončila

    Rok se s rokem sešel a ve Špindlerově Mlýně v hotelu Orea Resort Horal se konalo  slavnostní vyhlášení vítězů Carboniacupu, kterého se opět slovem ujal vždy skvěle naladěný Radek Jirgl. Partnerem večera se stala firma Zeknova, která věnovala absolutnímu vítězi sadu závodních pneumatik dle vlastního výběru, a firma Expres Auto která věnovala další hodnotné ceny. Ručně vyrobené trofeje vítězům jednotlivých tříd a kategorií i absolutním vítězům předávali za pořadatele Petra s Davidem, očima přes objektiv zaznamenávali vše bedlivě Radoslav a Vláďa. Po vyhlášení jsme snědli spoustu dobrého jídla na rautu a pobavili se s přáteli, ale také zasoupeřili na závodním simulátoru až do ranních hodin.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mostecký autodrom přivítá novodobé formule 1

    Skvělou zprávu pro fanoušky motoristického sportu má vedení společnosti AUTODROM MOST. Sezonu 2020 ozdobí divácky velmi atraktivní závodní série, která bude navíc součástí nejprestižnějšího a nejnavštěvovanějšího podniku každoročního kalendáře, evropského šampionátu okruhových tahačů (FIA ETRC) Czech Truck Prix ve dnech 28. až 30. srpna.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Anketa Zlatý volant otevře síň slávy a ocení virtuální závodníky

    V prostoru Cubex v pražských Nuslích proběhne dne 6. února 2020 již 43. ročník tradiční motoristické ankety Zlatý volant, v rámci které jsou každoročně oceněni nejlepší čeští závodníci a motoristické počiny. Účast potvrdilo několik vzácných zahraničních hostů. Čestné ceny za přínos motorsportu si přijedou převzít francouzský pilot F1 Romain Grosjean a legenda motocyklového závodění Giacomo Agostini. „Z jejich účasti máme velkou radost. Aktivní pilot F1 na Zlatém volantu dosud nikdy nebyl. Pan Agostini patří mezi vůbec nejúspěšnější závodníky všech dob,“ hodnotí skladbu VIP hostů zástupkyně pořadatele ankety Jana Svobodová.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Bod a trofej na závěr sezóny

    Ani veterán kategorie Moto3, jímž Jakub Kornfeil bezesporu je, nepamatuje tak hektický poslední závod sezóny, jakým bezesporu byl ten víkendový ve Valencii. Jakuba Kornfeila čekal, letos téměř tradičně, start do závodu ze zadních pozic. Chtěl tedy zabojovat v závodě, a doufat že z toho i s trochou štěstí bude uspokojivý výsledek na závěr sezóny 2019. 

    18. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Martin Prokop finišuje přípravy na Dakar 2020

    Dnes v Praze na tiskové konferenci představil oficiálně Martin Prokop posádky týmu MP-Sports pro letošní Rallye Dakar 2020. V neděli 5. ledna 2020 se v Saudské Arábii, v městě Jeddah, postaví na start největší a nejznámnější rallye světa, také dvě posádky českého týmu MP-Sports, a to Martin Prokop s navigátorem Viktorem Chytkou a ex-kamioňák Martin Kolomý s navigátorem Jiřím Strossem.

    14. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • ČESKÁ KORFBALOVÁ EXTARLIGA má za sebou dvě kola

    Ve znamení velkých bitev. Nedělní druhé kolo korfbalové extraligy nabídlo dva dramatické duely, do kterých se směle zapojil i nováček z Náchoda. Ten sice ve svém historicky prvním extraligovém utkání nakonec nestačil na obhájce titulu z Českých Budějovic, naznačil však, že v soutěži nechce hrát roli otloukánka. Překvapení se zrodilo v Brně, kde domácí Korfbal klub po dlouhé době nestačil na Prostějov.

    13. 11. 2019 | Rubrika: Míčové sporty

  • Loprais na Dakar 2020 s novou technikou

    Instaforex Loprais Team odstartuje do 42. ročníku Rally Dakar s novým soutěžním speciálem Praga V4S DKR. Stejně jako většina dalších moderních kamionů je vůz osazen automatickou převodovkou, nová je pohonná jednotka a do dalšího vývojového stupně se posunuly prakticky všechny ostatní komponenty.

    10. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Premiera Gladiator Race v Brně

    Premiérově zavítá GLADIATOR RACE do Brna a hned v rámci největšího sportovnho veletrhu v České republice SPORT LIFE!. Neobvyklá trasa Vás zavede do nejzajímavějších prostor veletržního komplexu a jeho okolí. Čeká Vás netradiční prostředí s obrovskou diváckou kulisou a také unikátním systémem odlišného startu a cíle na velodromu. Závod bude typu RUN (lehčí obtížnost překážek a kratší vzdálenost). 

    7. 11. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Dostihová derniera v Kolesách

    Letos podruhé otevřelo své brány 2.11. závodiště v Kolesách u Kladrub n. Labem. Diváci shlédli celkem 8  dostihů, z toho 4 překážkové, které byly posledními v sezoně 2019.

    7. 11. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Smutek Jakuba Kornfeila po Sepangu

    Jakub Kornfeil v malajské Grand Prix na okruhu v Sepangu měl ke spokojenosti daleko. Ačkoliv si žádný bod do tabulky šampionátu nepřipsal, mohl si aspoň postesknout, že to nakonec tak špatné přeci jen nebylo. Z konce startovního roštu o bodový výsledek minimálně bojoval a to, že v posledním kole o ně přišel, to se tak prostě při závodech stane. Sedmnácté místo není výsledek s nímž by měl být spokojený, ovšem stále ještě přijatelnější, než trápení z předešlých tréninkových dnů. 

    5. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Buggyra slavila 50 let značky ve velkém stylu!

    První listopadovou neděli se pro fanoušky týmu Buggyra Racing otevřely brány Autodromu Most k netradiční, za to však velkolepé oslavě s názvem The Most Buggyra Speed Festival. A bylo co slavit, během uplynulých pěti desítek let se totiž Buggyra stala značkou z kategorie TOP. Nezpochybnitelným důkazem toho byla, přes proměnlivé počasí, účast téměř dvou a půl tisíce návštěvníků.

    4. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Praha přivítala nejlepší sportovní dřevorubce světa

    O víkendu hostila Praha 15. Mistrovství světa v dřevorubeckých sportech Stihl Timbersports. V pátek večer se ve zcela vyprodaném Průmyslovém paláci pražského výstaviště utkali národní týmy. V sobotu pak následovala individuální soutěž, kde se však poněkud překvapivě objevili mladší závodníci, kteří se stále úspěšněji prosazují proti legendárním, ale již mírně stárnoucím hvězdám dřevorubeckého sportu.

    4. 11. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Startuje Česká korfbalová liga

    Dnes, v sobotu 2.listopadu byl prvním kolem zahájen další ročník nejvyšší české korfbalové soutěže – České korfbalové extraligy. Po několika letech, kdy nejvyšší soutěž hrála pouze čtyři družstva, bude aktuální ročník mít pět účastníků, když ke stabilní čtveřici přibude druhý tým minulé sezóny z 1.ČKL.

    2. 11. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.