Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • CREAM Bike Čeladná pošesté.

    Pro několik stovek účastníků a nadšenců do horských kol se v sobotu 24. srpna opět otevře areál Základní školy Čeladná, kde se uskuteční již šestý ročník závodu CREAM Bike Čeladná. V letošním roce došlo k mírné úpravě trasy, aby nedošlo k narušení chráněné oblasti. Co se však nemění, je obrovský zájem o tento závod z řad amatérských, ale i profesionálních bikerů. Ve startovní listině opět nechybí úzká MTB špička v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým. V loňském roce se na start závodu postavilo rekordních 800 závodníků. Přepíší tabulky i letos?

    23. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Klettwitz hostilo další díl Carboniacupu v Německu

    Letošní Carboniacup se přehoupl do druhé poloviny sezóny a tentokrát na jezdce čekal okruh Lausitzring, kde se na klopených zatáčkách zdejšího okruhu u Klettwitz jel kdysi i závod slavné IndyCar. Nově areál okruhu provozuje firma Dekra, jenž ho před časem pro vývoj a testování aut zakoupila. Tentokrát se jako součást Carboniacupu nejela skupina B6, tedy Fiat Abarth 500 Cup se slovenskými jezdci, s těmi se uvidíme až na příštím předposledním letošním závodě na Slovakiaringu. Jezdce při závodech na německé trati trápila především nerovnost tratě a tím vzniklé technické potíže strojů a také unikající olej z některých vozů a tak byly v pohotovosti traťoví komisaři a pro některé jezdce pak závod skončil trochu nešťastně předčasně.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Český korfbalový svaz pořádá Mistrovství Evropy 2019

    Český korfbalový svaz bude ve dnech 15. - 19. října 2019 pořádat Mistrovství Evropy v korfbalu hráčů do 21 let. Tato významná sportovní akce se bude konat v Prostějově
    v hale Reálného Gymnázia, kde své zápasy hraje i extraligové korfbalové družstvo SK RG Prostějov.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Pokus o rekord

    O překonání českého rekordu ve čtyřiadvacetihodinovce na vysokém kole se ze soboty na neděli pokusí na brněnském velodromu loňský mistr Evropy na 100 km a předloňský mistr světa v závodě plášťových kol Dušan Mihel z Uherského Brodu. Šestačtyřicetiletý jezdec v posledních letech zvládl na vysokém kole tři významné cyklistické vrcholy na tratích Paříž-Roubaix, Okolo Flander a Liege-Bastogne-Liege. Český rekord z roku 1997 drží známý Josef Zimovčák výkonem 522 km. Neoficiální světový rekord je 534 km, jehož dosáhl v roce 1995 rakouský velocipedista Manfred Cizek. Mihel odstartuje ke svému pokusu v sobotu v 10 hod.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • 3. kvalifikace na Velkou pardubickou ve fotografiích

    Předposlední z letošních velkopardubických kvalifikací, tedy ta třetí, se odběhla v sobotu 10.8. Dostihové odpoledne čítalo 8 překážkových klání a dostih poníků.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Vrchol okruhové sezóny na mosteckém okruhu se blíží

    Návštěvníci vrcholné akce každoročního kalendáře mosteckého autodromu, kterou je pod názvem TOTAL Czech Truck Prix evropský šampionát okruhových tahačů (FIA ETRC), se mohou i letos těšit na pestrý a bohatý doprovodný program. Na závodní víkend na přelomu srpna a září fanoušky pozvou sami jezdci, kteří v pátek 30. srpna v podvečer projedou ve svých šestitunových speciálech ulicemi Mostu. Spanilá jízda s cílem na centrálním 1. náměstí pak bude pokračovat hudební produkcí, soutěžemi o vstupenky a rozhovory s jezdci a jejich následnou autogramiádou. O víkendu 31. srpna a 1. září se na autodromu nebudou nudit ani děti, v závěru prázdnin si užijí kolotočové atrakce i novinky, jakými jsou wipe-out nebo air born.

    19. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Kamionové závodění má v Mostě letitou tradici

    Od roku 1985 se jezdí Evropský pohár kamionů a v roce 2006 došlo pak ke sloučení závodů do jedné divize. V článku se spolu s Vláďou Rožánkem podíváme na české jezdce, kteří se poprvé podívali do poháru v roce 1987, a to hned s dvojicí Liazů. 
    FIA European Racing Championship začala psát svou historii v roce 1985, když závody nabroušených náklaďáků jezdily tři třídy čmoudících obrů. Jejich první šampióni se tak stali Britové Chapman, Walker a Francouz Baratt. Na začátku závodění tak byly běžně k vidění značky Ford Cargo, Leyland či Renault. Z let 1985-1993, kdy se jezdilo pod patronací šampionátu FIA si připomeňme ještě poněkud zapomenutá jména té doby, a to Švéda Curta Göranssona, jeho krajana Slima Borguda, Brita Steve Parrishe nebo průkopníky závodní značky Sisu Jokki Kalia a Harri Luostarinena, či Němce Gerda Körbera, snad nejdéle jezdícího pilota trucků.

    19. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Interserie v Mostě by oslavila 40 let, trochu smutná sláva!

    Psal se tehdy rok 1970, když si někdo řekl, že založí závodní sérii jménem Interserie, a ta přežila skoro až dodnes. Jedná se o jednu z vůbec nejstarších závodních sérií na kontinentu.
    >> Historické fotografie v článku.

    16. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jakub Kornfeil na bodech i v GP Rakouska

    Pouhý týden po dramatické Grand Prix Brno se jezdci šampionátu MotoGP utkali na kopcovitém, rakouském Red Bull Ringu. Bitva o světové body do tabulek jednotlivých kubatur zaplnila tribuny oblíbeného rakouského okruhu.
    Podobně jako v Brně čekala na českého motoycklového závodníka Jakuba Kornfeila bitva ze středu startovního pole. Po nepříliš vydařené kvalifikaci stačil Jakubův čas až na 16. místo. Pozdní sobotní zasedání direktoriátu závodu Velké ceny Rakouska na Red Bull Ringu pořádně zamíchalo startovním roštem kubatury Moto3. Udělené penalizace měly za následek, že se Jakub Kornfeil posunul na startovním roštu na desátou pozici.

    13. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Korfbalový národní tým  přivezl 7. místo na Mistrovství světa

    Česká korfbalová reprezentace ukončila své vystoupení na 11. MS úspěšně, když poslední den turnaje dokázala porazit třetí tým loňského ME Portugalsko poměrem 17:16 a obsadila konečné sedmé místo mezi dvacítkou nejlepších korfbalových zemí celého světa.

    11. 8. 2019 | Rubrika: Míčové sporty

  • Na Lausitzringu se v pondělí roztočí kola Carboniacupu

    Carboniacup se přehoupnul do své druhé poloviny sezóny. Lužický okruh, na kterém se pojede 12.8. má i klopené zatáčky, neboť se tam jel i závod IndyCar, ale i technické pasáže, kdy se pojede varianta tratě DTM dlouhá 3,4km závodníky prověří po všech stránkách. Před závodem na Lausitzringu vedou svoje skupiny Nico Dauerer, Martin Hanzl, Michal Vítek a Honza Rieger. Zatím se na závod v Německu přihlásila necelá sedmdesátka vozů.

    11. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Češky mistryněmi světa v jachtingu

    Na Lipenské přehradě v Černé v Pošumaví dnes skončilo mistrovství světa třídy RS500. Ve světové konkurenci 126 závodníků se Češi neztratili a získali pódiová umístění. 
    Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň) a Klára Houšková (Sokol Dobřichovice) se staly mistryněmi světa v ženské kategorii. Celkově jim patří páté místo. Sára Tkadlecová závodí s Dominikou Vaďurovou také na olympijském skifu 49erFX. V prosinci je čeká na Novém Zélandu kvalifikace do Tokia.

    10. 8. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Nejlepší evropští bikeři si dali dostaveníčko v Brně u mamuta

    Jihomoravská metropole není jen městem hokejové Komety, motocyklových Velkých cen, výborného basketbalu nebo zašlé slávy fotbalové Zbrojovky. Je i městem cyklistiky.

    Vždyť kdo by neznal jména olympijského vítěze ve stíhacím závodě v Tokiu 1964 Jiřího Dalera, dvacetinásobných mistrů světa v kolové Jana a Jindřicha Pospíšilových, legendárních čtyřnásobných světových šampiónů na tandemu Vladimíra Vačkáře a Miroslava Vymazala, vítězů Závodu míru z let 1964, 1972 a 1990 Jana Smolíka, Vlastimila Moravce a Jána Svorady, později úspěšného i v profipelotonu, nebo třeba Jiřího Škody, Ivana Kučírka, Miloše Hrazdíry, Michala Klasy, Svatopluka Buchty, Jozefa Regece, Pavla Buráně, Pavla Kelemena a dalších osobností spojených s Favoritem či Duklou Brno, tedy s brněnskou cyklistikou.

    10. 8. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Slušovické dostihy objektivem Lenky Sklenákové

    Již několik let se slušovičtí pořadatelé snaží koním a všem okolo nich ulehčit práci v letních vedrech, a proto prázdninové meetingy organizují od 10. hodin dopoledne. Nejinak tomu bylo i tentokrát, a tak poslední z devíti dostihů startoval ve 14.10.

    8. 8. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Krkonoše Amerikou 2019 přilákaly auta, diváky i kulturu

    Již počtvrté si nadšenci amerických křižníků dali dostaveníčko jménem Krkonoše Amerikou ve Vrchlabí, které po dva dny svým kulturním programem bavilo diváky v Holiday Park Liščí farma v blízkosti Vrchlabí, známém to městě především místní automobilkou.

    7. 8. 2019 | Rubrika: Další zprávy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.