Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Ambasadorem závodu historických vozů bude vítěz Le Mans J. Barth

    Jedna z legend motoristického sportu okoření svou přítomností závody historických vozů The Most Historic Grand Prix, jež budou mít na mosteckém autodromu premiéru o víkendu 12. – 14. května. Roli ambasadora přijal vítěz proslulého závodu 24 hodin Le Mans z roku 1977 Jürgen Barth. Sympatický Němec, který na konci letošního roku oslaví jubilejní sedmdesáté narozeniny, bude sportovním komisařem všech hlavních závodů s výjimkou FIA Lurani Trophy.

    4. 4. 2017 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Betino Gomba handicap 2017

    První dubnovou neděli byla v Conseq Parku Velká Chuchle zahájena dostihová sezona 2017. Hlavním dostihem otevíracího programu byla jubilejní 90. ročník Betino Gomba handicapu pro čtyřleté a starší sprintery.

    3. 4. 2017 | Rubrika: Fotoreport

  • Nejvíce registračních značek na přání má Praha

    Od 1.ledna 2016 není žádný problém mít na autě nebo motorce registrační značku se jménem nebo přezdívkou. Od začátku loňského roku do 28. února 2017 jich úředníci vydali celkem 5 470 kusů a lidé a firmy za ně zaplatili celkem 55 milionů korun. Nejvíce vydaných registračních značek eviduje Praha, nejméně kraj Vysočina. “Všeobecně se o značky čekal mezi odborníky větší zájem. Registrační značky na jedno auto stojí 10.000 korun a celkově je potřeba zvolit 8 znaků, z nichž jeden musí být číslice. Důležité také je, že si řidiči nemohou nechat na tabulku vyrazit hanlivá slova nebo slova, která obsahují písmena G, CH, O, Q a W.”, říká prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

    3. 4. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Baseballová liga odstartovala novou sezónu

    V pátek 31. 3. začala baseballová liga pro celou Českou republiku. Pro Draky Brno je to další velká výzva. Nechají se uspat loňským dvacátým titulem nebo budou pokračovat ve svém tažení? To se dozvíte za 6 měsíců. Na uplynulý víkend však máme odpovědi od Arnošta Nesňala po sérii s nováčkem Olympií Blanskem.

    3. 4. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Fun aréna s novinkami, motokárová dráha bude delší a rychlejší

    S příchodem jara ožívá každoročně v areálu mosteckého autodromu také Fun aréna. Její návštěvníci se mohou těšit na novinky, jichž se dočká zejména motokárová dráha. Bude delší a rychlejší. Dětské dopravní hřiště zaplní znovu po zimním období zejména děti s učitelkami z mateřských a základních škol. Využívají ho ale stále častěji i děti, jež doprovázejí na autodrom jejich rodiče či prarodiče.

    3. 4. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Rekordní start nové sezóny Offroad Maratonu v Šiklově Mlýně

    První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se odjel v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině. Areál westernového městečka přivítal 99 čtyřkolek a 227 motorek, což je rekordní účast v historii seriálu. Úvod maratonů vždy patří k nejpočetnějším klání. Krásnou jarní „přehlídku“ potvrdilo i 24 aut. Čtyřkolky dovedl do cíle Radek Porš z Haruda Quadpoint Racing Team – CZAUTO, motorky Matěj Macháček ze SM racing teamu. Mezi auty dominovaly speciály do litru, absolutní prvenství slavil RP Interier s Rostislavem Plným za volantem. Sobotní odpolední program zpestřila jízda Jaroslava Valtra v kamionu Bonver Dakar teamu, stříbrném na Africa Eco Race 2017.

    29. 3. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Mostecká radnice se nadále snaží zničit Autodrom!

    Mostečtí radní minulý týden rozhodli o žádosti, v níž společnost AUTODROM MOST vyjmenovala nejdůležitější akce letošního roku, na něž by se měla vztahovat výjimka z obecně závazné vyhlášky č. 2/2017 o regulaci hlučných činností. Radní schválili výjimku jen pro šest z celkem šestnácti navržených akcí.

    27. 3. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Na Mallorce se dnes začíná naostro

    První letošní velká regata olympijských tříd začíná dnes na Mallorce. Na startu se sešlo 900 závodníků z 56 zemí. Nechybí ani čeští reprezentanti. Především jsou to olympionici Viktor Teplý ve třídě Laser a Karel Lavický ve třídě RS:X. Nechybí ani ve Ondřej Teplý, loňský juniorský vicemistr světa ve třídě Finn. A pak zde startují mladí nadějní jachtaři, které sní svůj olympijský sen pro Tokio 2020, případně pro hry v roce 2024.

    27. 3. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Buggyra zahájila v Mostě testování na novou sezonu

    K premiérovému testování tahačů dorazil v pátek 24. března na velký závodní okruh mosteckého autodromu roudnický tým Buggyra. Vylepšenou techniku si vyzkoušel Adam Lacko pod dohledem šéfkonstruktéra týmu Davida Vršeckého.

    24. 3. 2017 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Martin Semerád se po pětileté pauze vrací k závodění

    V historii nejmladší vítěz mistrovství světa v rallye sériově vyráběných vozů (PWRC Švédsko 2011) Martin Semerád se po pětileté pauze vrací k závodění. Do kokpitu soutěžního vozu neusedne v rallye, ale v okruhovém závodě Škoda Octavia Cup. V tuto chvíli je jisté, že se objeví na prvním ze sedmi závodních víkendů na maďarském Hungaroringu (21-22. 4.).

    24. 3. 2017 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Trasa pro Dakar 2018 odtajněna!

    Pořadatelé zveřejnili novou trasu pro Rallye Dakar 2018. Startovat se tentokrát bude až 6. ledna z Limy. „Těším se, že konečně po tolika letech strávím Silvestra doma. Snad se nestane, že po loňské chřipce tentokrát dorazíme do Jižní Ameriky s kocovinou,“ směje se Martin Macík, pilot týmu Big Shock Racing. Trať čítající 14 etap povede přes Peru, Bolívii a Argentinu. Zkušenosti týmu Big Shock Racing napovídají, že v roce 2018 se bude závod rozhodovat už v začátku. „Peru, to budou duny a jízda v písku. Takže už krátce po startu se bude míchat pořadím. V dunách stačí udělat jednu chybu a ta může být vaší poslední. Pokud nešťastně zapadnete, nemusíte se dostat ven,“ říká Martin Macík, pilot týmu Big Shock Racing.

    23. 3. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Autodrom obhájil licenci závodní dráhy na další tři roky

    Inspektor Mezinárodní automobilové federace (FIA) udělil závodní dráze mosteckého autodromu licenci na období dalších tří let. Okruh tak splňuje všechna potřebná kritéria FIA pro pořádání GT Series, WTCC, TCR International Series, evropský šampionát okruhových tahačů, závodů Formule 3 či závody všech historických monopostů F1 až do roku 1985. „Můžeme tak dráhu využívat při všech naplánovaných závodech a komerčních i nekomerčních akcích až do 20. března 2020,“ potvrdil sportovní ředitel společnosti AUTODROM MOST Michal Marek.

    23. 3. 2017 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Dakarské týmy míří v neděli do Sosnové!

    Už potřetí se v neděli 26. března na závodišti v Sosnové u České Lípy uskuteční setkání fanoušků Rallye Dakar s českými týmy. Chybět nebude ani Martin Macík, náš nejmladší pilot kamionu z týmu Big Shock Racing, který si letos z Dakaru přivezl desáté místo. Martin předvede divákům oba své speciály Liaz. Návštěvníkům akce bude k dispozici jak kamion, se kterým Macík v Jižní Americe závodil v letech 2013 a 2014 jako navigátor Vlasty Vildmana, tak nejnovější model Franta, který bez potíží zdolal letošní extrémní trasu vedoucí z Paraguaye do Argentiny. A chybět nebudou ani doprovodná vozidla, včetně proslulého bydlíku, motorky nebo MINI týmu Big Shock Racing.

    23. 3. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Barbora Závadová míří do Austrálie

    Nejlepším českým plavcem roku byla za sezonu 2016 už počtvrté v kariéře a potřetí v řadě vyhlášena čtyřiadvacetiletá Barbora Závadová. S tím se ale rozhodně nespokojuje, míří ještě výše a 12.4. odlétá do Austrálie.

    21. 3. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Autoshow tradičně zahájí novou sezonu na autodromu

    Tradiční akcí The Most AUTOSHOW, v pořadí už pátou, zahájí v neděli 16. dubna mostecký autodrom novou sezonu. Hlavní program od 09:00 do 18:00 hodin tvoří volné jízdy s vlastním vozem po závodní dráze či taxijízdy ve speciálech řízených zkušenými piloty. Vstup ani parkovné návštěvníci neplatí. Do areálu autodromu se dostanou spodní branou, kde mohou i bez problémů odstavit svůj vůz.

    21. 3. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.