Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • K padesátinám titul Jachtař roku 2017

    Jachtařem roku 2017 se stal zkušený závodník Milan Hájek a zároveň ovládl i kategorii Muži. Těsně před padesátými narozeninami, které oslaví 21. ledna, konečně dosáhl na tuto individuální prestižní trofej a dokázal, že úspěšným jachtařem můžete být v každém věku. V loňském roce vyhrál mistrovství Evropy na akčním skifu RS700. Na pódiu v této anketě stál již několikrát a společně s týmem TŘI SESTRY titul Jachtař roku získal již dvakrát. Vloni si tým dal tak trochu pauzu, aby na letošní rok přichystal nový famózní vstup do závodního námořního jachtingu. Koupil totiž novou loď, a to regatový speciál Swan 42, který bude Milan kormidlovat. Tím ale jeho radost letos ještě nekončí. V březnu se mu totiž narodí syn.

    23. 1. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Winter Spartan Race objektivem Jany Syručkové

    Skvělý závod, atraktivní podívaná, vypětí a emoce závodníků. To je Winter Spartan Sprint. Liberec přivítal první letošní závod série běhů Spartan Race a fotografka Jana Syručková byla u toho. Podívejte se na její velkou fotogalerii.

    23. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Spartan Race ve fotografiích Petra Jansy

    První závody Spartan Race v letošním roce - Liberec Winter Sprint. Petr Jansa nám nabízí velkou fotogalerii z tohoto závodu.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ohlédnutí fotografky Kateřiny Pavlíčkové

    Letošní zima si zatím dává na čas. Na zahájení opravdové zimní sezony většina sportů zatím čeká. Ohlédněme se tedy spolu s fotografkou Kateřinou Pavlíčkovou za loňským Polo Cupem, který se konal ve Velké Chuchli. U nás dosti neobvyklý sport přináší úžasné momenty, které stojí za zachycení.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ouředníček a Křípal v cíli nejtěžšího Dakaru

    Tomáš Ouředníček a David Křípal úspěšně zakončili jubilejní 40. ročník Rallye Dakar, který je hodnocen jako jeden z nejtěžších v celé historii tohoto prestižního závodu. Tým South Racing Central Europe zajel v poslední etapě 19. nejrychlejší čas a dovezl svůj Ford Ranger do cíle na celkové 33. pozici.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop s Tománkem na Dakaru skvěle sedmí!

    Extrémní čtyřicátý ročník legendárního Dakaru je u konce a tým MP SPORTS s českou vlajkou  nad hlavou slaví fantastické sedmé místo v celkové klasifikaci kategorie automobilů! Mohou se také pyšnit neoficiálním titulem nejlepšího netovárního týmu a mít radost z vyrovnání nejlepšího českého výsledku na Dakaru v této kategorii.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Big Shock Racing na Dakaru slaví úspěchy.

    Závodníci sedlčanského týmu Big Shock Racing v letošním extrémně náročném ročníku Rallye Dakar získali nejlepší česká umístění hned ve dvou kategoriích. Martin Macík, František Tomášek, Jan Mrkva a jejich liazka Franta vybojovali výbornou 5. pozici v poli kamionů, z poslední etapy mají 2. místo. Dakarský nováček Jan Brabec na Husqvarně obsadil 39. pozici mezi motocykly. Závodníci profesionálního týmu Big Shock Racing, během letošních šílených etap předvedli, jak podstatné je odhodlání, kvalitní zázemí a sehraná parta, jejíž členové se dokáží vzájemně podržet i v těch nejméně očekávaných situacích. A o ty na letošním Dakaru nebyla nouze. Všichni členové týmu, včetně šéfa Martina Macíka staršího, manažera Martina Pabišky, mechaniků a dalších spolupracovníků pro společný cíl udělali maximum možného a předváděli konstantně vyrovnané výkony, které je nakonec dovedly k jednoznačnému úspěchu.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Motoskijöringu se letos stále nedaří

    Bohužel ani druhý závodní víkend se nepodaří zahájit letošní sezonu v motoskijöringu. Pro nedostatek sněhu musel být minulý týden zrušen závod "Orion Shiva KTM Cup 2018" na trati v Rudníku. Stejný osud potkal i zítřejší závod v Letohradě.

    20. 1. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Nejúspěšnější etapa a tým South Racing v první třicítce

    Předposlední 13. etapa Rallye Dakar byla pro závodní týmy velice dlouhá. Posádky musely zdolat 927 km ze San Juan do posledního bivaku v Córdobě a cestou změřit síly na 368 km dlouhé rychlostní zkoušce. Její první měřenou část Tomáš Ouředníček a David Křípal překonali v 17. nejrychlejším čase. Ve druhé části se jim podařilo udržet podobné tempo a závodní den zakončit na výborném 19. místě. V celkovém hodnocení obsadili před poslední etapou 30. pozici.

    20. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop před závěrečnou etapou Dakaru fantasticky sedmý!

    Ani předposlední den Dakaru neslevil pořadatel z extrémní náročnosti letošního ročníku a tak třináctá etapa míchala celkovým pořadím ve všech kategoriích. Rozbitý povrch a zničující vedro ještě jednou pořádně prověřilo soutěžní techniku i posádky včetně českého dua týmu MP SPORTS a jejich Fordu Raptor F-150.

    20. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík šestý: bez předního skla, potmě a v lyžařských brýlích

    Závodníci týmu Big Shock Racing, Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva v kamionu, i Jan Brabec na motorce, do páteční etapy letošní Rallye Dakar vyjížděli s chladnou hlavou a předsevzetím, že v předposlední etapě nebudou zbytečně riskovat. Často se stává, že jezdci slavného závodu končívají právě v tomto kritickém bodě, kdy už je cíl na dohled. Ale nakonec se 13. etapa stala jednou z nejdobrodružnějších v celém závodě. Na více než 900 km s dlouhým nočním dojezdem bez předního skla bude posádka Martina Macíka ještě dlouho vzpomínat. I za těchto okolností se však podařilo zajet skvěle. Týmový kamion Franta byl v etapě sedmý nejrychlejší a v celkovém pořadí poskočil na šestou pozici. Jan Brabec tentokrát dojel na 31. místě a celkově je 39.     

    20. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • South Racing i přes překážky jede dál

    Na Dakaru každý den představuje závod sám o sobě. Bez ohledu na to, jak blízko je cíl, může se kdykoliv na cestě objevit nějaká překážka. Jako například kámen skrytý v písku, který 12. závodní den potrápil Tomáše s Davidem. Přesto, Tomáš Ouředníček a David Křípal dojeli do cíle 12. etapy Rallye Dakar mezi městy Chilecito a San Juan na 32. místě a v celkové klasifikaci si opět trochu polepšili a aktuálně jim náleží 33. příčka.

    19. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík stále nejlepším Čechem v poli kamionů.

    Nejlepší český jezdec v poli kamionů Martin Macík statečně bojuje s nástrahami nejnáročnějšího motoristického závodu na světě, Rallye Dakar. V letošním ročníku legendární soutěže se posádce týmu Big Shock Racing staví do cesty tolik smolných náhod, že by to vydalo na knihu. I přesto je stále na výborné 7. pozici. Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva jsou neuvěřitelní bojovníci a všechna protivenství zdolávají svým obrovským odhodláním, fyzickými výkony na hranici možností a humorem, občas velmi černým. Ve dvanácté etapě tomu nebylo jinak. Po skvěle rozjeté první části etapy, ve které se posádka žluté liazky držela kolem 3. místa, přišla další rána. „Nádherná etapa, hodně technická, takové máme rádi a jsme v nich rychlí. Všechno fungovalo, projížděli jsme řečiště jako o závod. Pak jsme přijeli do hor a auto začalo trochu vařit. Začala nám unikat voda z chladiče, který se v náročném terénu prorazil. Díra byla tak veliká, že ani během neutralizace mezi částmi etapy jsme nebyli schopni ji opravit. Takže každých 10 až 20 kilometrů jsme museli zastavovat a doplňovat vodu. Bylo jí obrovské množství, takže jsme si ji museli brát od místních. Měli jsme plnou kabinu kanystrů a pet lahví, lítaly nám všude. A tak jsme dojeli až do cíle,“ líčí navigátor František Tomášek.

    19. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop drží na Dakaru osmé místo i po hodinové penalizaci

    Extrémně náročný Dakar 2018 ve včerejší etapě připravil na posádky soutěžních automobilů nejdelší letošní měřený úsek v délce 523 kilometrů. Martin Prokop navigátorem Janem Tománkem zvládli jeho nástrahy s jediným zaváháním v podobě minutého kontrolního bodu a i přes hodinovou penalizaci, únavu a opotřebování techniky i posádky jsou stále na skvělém osmém místě celkové klasifikace.

    19. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Big Shock Racing bojuje na všech frontách a stále se drží skvělé

    Do jedenácté etapy Rallye Dakar startoval tým Big Shock Racing po předchozím extrémně náročném závodním dnu a hodně perné noci. Mechanici od večera až do brzkého rána pracovali na Frantovi, kamionu Martina Macíka. Vyměnil se chladič, namontovala se nová vrtule, brzdy… A péči si vyžádala i Husqvarna Jana Brabce, které předchozí den praskla zadní nádrž. Závodní speciály bylo nutné umýt a kompletně překontrolovat, takže vše bylo hotovo až kolem sedmé hodiny ranní a mechanici tak mohli na spánek rovnou zapomenout. Pár minut po dokončení servisu už závodníci vyráželi do dalších bojů s nástrahami osudu, techniky i zrádné fiambalské oblasti.     

    18. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.