RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Křivánková a Oppolzer se stali mistry ČR v dlouhém triatlonu

    KřivánkováV sobotu 18.6. odstartoval v Otrokovicích kultovní „železňák“ Klimatex-Tufo Moraviaman a za slunečného počasí se pustilo do boje několik stovek triatlonistů. Z vítězství se radoval Jan Oppolzer z týmu Kerberos, který stanovil nové traťové maximum 8:28:23. Mezi ženami jasně dominovala Simona Křivánková.

    20. 6. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Závod Octavia Cupu nabídl napínavou podívanou

    EngeNapínavou podívanou přinesl sobotní závod obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup na mosteckém autodromu, který se jede o víkendu 17. až 19. června současně se šampionátem cestovních a GT vozů, formulí a prototypů zóny střední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge. Závod vypsaný na 25 minut ovlivnila kolize tří vozů hned v prvním kole. Obešla se bez vážnějších následků, nicméně ze hry o body vyřadila Jakuba Klobásu, Richarda Meixnera i Radka Bareše. Z pole position startoval Tomáš Enge. Nejrychlejší muž kvalifikace ale hned po startu přepustil vedení Tomáši Pekařovi. Postupně se pak propadal, do cíle nakonec dojel osmý.

    19. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Centrum Mostu opentlily závodní speciály

    jízdaSpanilou jízdou Mostem pozdravili fanoušky v pátek 17. června v podvečer aktéři víkendového souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup, jež hostí areál mosteckého autodromu. Kolona závodních speciálů, kterou tvořily zejména zbrusu nové oktávky třetí generace, ukončila pouť ulicemi města v půl šesté na 1. náměstí. Jezdci se poté věnovali divákům.

    17. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V neděli 19.6. odstartuje v Příbrami druhý díl ČP v triatloni

    triatlonPo závodě v Plzni, který se konal minulý víkend, pokračuje v Příbrami seriál pohárových závodů v olympijském triatlonu. Triatlonisti a triatlonistky v hlavním závodě absolvují 1200 metrů plavání, 30 kilometrů na kole a 7,5 kilometrů běhu. Start je v příbramském areálu Nový rybník ve 14.30. Ve startovní listině je přes 200 sportovců.

    17. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Republikový šampionát v dlouhém triatlonu odstartuje v sobotu

    KrejčováTřetí díl poháru Ford Czechman Tour obstará tento víkend železňácký Moraviaman. V sobotu v sedm hodin ráno se téměř čtyři stovky triatlonistů ponoří do vody otrokovického Štěrkoviště, aby změřily své síly na vzdálenostech 3.8 km plavání, 180 kilometrů cyklistiky a běžeckého maratonu. Jedná se Mistrovství republiky v dlouhém triatlonu.  

    17. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Nejtěžší offroad závod v Evropě startuje již v sobotu!

    ilustračníDevatenáctý ročník nejtěžšího závodu terénních aut ve střední Evropě 24hours OffROAD Maraton startuje tuto sobotu 18. června v pravé poledne na Šlovickém vrchu poblíž Dobřan. Offroadové týmy se opět pustí do celodenního boje s nástrahami trati, vlastními silami i výdrží techniky. Dobřanské klání často rozhoduje o vítězi celého seriálu OffROAD Maraton.

    17. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Směrem do Mostu míří placky i nový Octaviacup

    ilustračníTento víkend se v Mostě koná The FIA Cars Central Europe Challenge, kde pojede nejen republikové mistrovství plechových aut a formulí, ale také znovuzrozený Škoda Octavia cup 2016, či prototypy ze Sports Car Challenge. Mostecký okruh slaví 33 leté výročí a při této příležitosti uvidí diváci nejen exhibici starší závodní techniky, ale také výstavu Interserie 1970, kde se dá i ledacos koupit, třeba retro plakáty. Děti, ani dospělí nepřijdou při návštěvě autodromu zkrátka, čeká je bojová technika, taxi jízdy, ale i skákací hrad nebo dětské dopravní hřiště.

    16. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Zklamaný Prokop na Rally Italia Sardegna jedenáctý

    Prokop na SardiniiJediný současný dlouholetý účastník seriálu MS v rally, přímo v její královské kategorii WRC, a pilot s nejlepším výsledkem českého závodníka ve světovém šampionátu Martin Prokop musel ještě před startem své oblíbené Rally Sardegna spolknout hořkou pilulku v podobě pětiminutové penalizace od Mezinárodní Automobilové Federace za nahlášené poškození jedné z plomb na rezervním diferenciálu, který má tým uložen ve svém servisním zázemí. Celou soutěž tak jen dotahoval propastnou ztrátu a hlavou se mu honily myšlenky na odstoupení ze závodu a pošetření závodního speciálu Ford Fiesta RS WRC.

    16. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Centrum české metropole opět zaplaví triatlonisté

    tripragueV sobotu 30. července bude Praha opět v obležení triatlonistů. V historickém centru a jeho okolí proběhne druhý ročník mezinárodního závodu s názvem TRIEXPERT TRIPrague. Hlavní závod na tratích polovičního ironmana odstartuje ve 13 hodin a bude mistrovstvím České republiky. Na své si přijdou i sportovní nadšenci, kteří si chtějí triatlon vyzkoušet. Závod na zkrácených tratích s názvem MINI TRI startuje v 9 hodin. Nebude chybět bohatý doprovodný program ani EXPO, na kterém si přítomní budou moci otestovat i zhodnotit aktuální zdravotní stav.

    16. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Víkendové závody na Autodromu uvede spanilá jízda

    ilustračníPři spanilé jízdě Mostem se v pátek 17. června v podvečer představí fanouškům aktéři víkendového souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup, jež hostí areál mosteckého autodromu. Kolona závodních speciálů projede tradičně městem na 1. náměstí, kde je připravený krátký program s hudebním vystoupením a autogramiádou jezdců.

    16. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Praha zažila Taxijízdu života, pasažéry čekalo milé překvapení

    taxijizdaživotaNeobvyklý zážitek čekal na některé z obyvatel či návštěvníků Prahy, kteří si v pondělí 13. června objednali odvoz taxislužbou Profi taxi. Při troše štěstí pro ně přijel ve speciálně vyzdobeném závodním speciálu Subaru Impreza WRX STI společnosti AUTODROM MOST úspěšný automobilový jezdec, dvojnásobný šampion evropského mistrovství okruhových tahačů David Vršecký. „I když má auto silný motor a závodní sedačky a David měl kombinézu, zákazníci nemuseli mít obavy. Jel sice ostřeji, dodržoval ale pravidla silničního provozu,“ ujistila eventová manažerka mosteckého autodromu Tereza Zajíčková.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • S Author Marathon Tour 2016 odstartoval projekt V jedné stopě

    ilustračníNedílnou součástí doprovodného programu letošní Author Marathon Tour, dalších cyklistických závodů i vybraných motorkářských srazů je projekt dopravní prevence V jedné stopě. Hlavním cílem je poučit děti, mládež, ale i dospělé, cyklisty i motorkáře o bezpečnosti jízdy v silničním provozu, o jejich vlastní zranitelnosti a všech možnostech, jak se na silnicích chránit.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Cyklistika

  • Autodrom oslaví 33. výročí vzniku, nabídne zábavu i vzpomínky

    33Letos uplynulo 33 let od vybudování uzavřeného závodního okruhu v Mostě. Společnost AUTODROM MOST, která stejnojmenný areál provozuje, připravila při této příležitosti pro veřejnost bohatý program plný zábavy, adrenalinu, ale pochopitelně také vzpomínek na uplynulá léta. Bude součástí souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup o víkendu 18. a 19. června.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Carboniacup zanechal první stopy na Hungaroringu

    Carbonia CupPo Mostě a Slovakiaringu zavítal Carboniacup do Maďarska, kde si odbyl závodní premiéru na známém okruhu F1 zvaném Hungaroring. Tento zatáčkovitý 4381m dlouhý závodní okruh přivítal jezdce třemi tréninkovými jízdami a vlhkou kvalifikací. Pak již následovala pro každou skupinu jedna jízda na body. Celkem se na maďarském okruhu sešlo 65 závodníků z Česka, Slovenska, Německa a Rakouska. Ryze českou záležitostí se stal závod skupiny B sériových cestovních vozů. Naopak nejmenší účast tentokráte zaznamenala skupina formulových vozů, kde se ovšem objevili letos dva nováčci Pavel Langer s Autolou a Günther Weiss s Renautem 2,0.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Na snížení hluku autodrom spolupracuje s krajem i akademiky

    J. VoloveckýSpolečnost AUTODROM MOST nadále intenzivně pracuje na snížení hladiny hluku, který doprovází závody, testování a tréninky zejména na velkém závodním okruhu stejnojmenného areálu. „I přes značný tlak ze strany zákazníku jsme přistoupili k úpravě programu jízd na velkém okruhu. Velmi důležité pro nás je, že se k naší snaze být co nejohleduplnější ke svému okolí připojil s pomocí Ústecký kraj. Z praktického hlediska jsme velmi přivítali i nabídku Českého vysokého učení technického (ČVUT). Odborníci prestižního vzdělávacího institutu vypracují analýzu a návrh účinných protihlukových opatření,“ uvedl generální ředitel společnosti AUTODROM MOST Jiří Volovecký.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.