NOE_Polo_cup.jpgKolesa.jpgKP_Beachvoley.jpg

  • Masáže a fyzioterapeut to byl také volný den na Dakaru

    Odpočinek, masáže, ale i mediální povinnosti pro Tatra Buggyra Racing Team.

    9. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • V neděli se na Dakaru nezávodilo

    Ve volném dni je čas představit si některé členy realizačního týmu! Průvodcem bude Martin Prokop.

    9. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2017 - Sedmá etapa ve znamení písku

    Sedmá etapa Africa Eco Race přinesla 414 závodních kilometrů. Kromě písku byly na programu i duny, které měly být podle organizátorů velmi obtížné. Promet/Czechoslovak Group tým Tomáše Tomečka absolvoval rychlostní zkoušku z Tiwilitu do Tiwilitu bez zaváhání a v cíli se mohl radovat z etapového stříbra.

    9. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Macík je připraven na maratonskou etapu

    Posádka Big Shock Racing má za sebou den volna v bolívijské metropoli La Paz. Závodní speciál „Franta“ prošel kompletní revizí a pilot Martin Macík se s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Michalem Mrkvou připravoval na nadcházející tzv. maratónskou etapu. Pondělní měřená část bude ještě kvůli počasí zkrácena, nicméně přejezdy zůstávají. V cíli tentokrát závodníky nebude čekat asistence, ale musejí se spolehnout pouze sami na sebe.

    9. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zrušená 6. etapa a přejezd do La Paz

    Počasí v Bolívii závodníkům nepřeje. Organizátoři museli kvůli povodním zrušit celou šestou etapu. Začaly dva dny odpočinku. Posádky se ze zatopeného Orura přesunuly do La Paz. „Mechanici mají prostor pro pečlivý servis. My vyklízíme kabinu, ve které jsou tuny bahna,“ popisuje neplánovaný den volna Martin Macík. „Všichni se dáváme dohromady po otřesné noci a nouzovém spaní na dálnici před Orurem,“ dodává Macík, aktuálně na 16. příčce celkového pořadí.

    8. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík zažívá euforii a dere se vzhůru

    Výsledek páté zkrácené etapy je pro Martina Macíka a jeho tým jednoznačně příznivý. Čtvrté místo se ztrátou pouhých 16 minut na prvního De Rooye dodává tolik potřebné sebevědomí, které umocňuje vzestup v celkovém pořadí o devět pozic, tj. na 16. místo. „Skvěle zvládnutý kritický kontrolní bod, na kterém hodně posádek ztratilo cenné minuty, a precizní práce navigátora, nás posunula skokově vpřed,“ hodnotí pátý dakarský den Martin Macík. „Už při sjezdu z hor jsme předjeli asi sedm kamionů a v agresivní jízdě jsme pokračovali i na prašném rovném úseku, kde už jeli naplno úplně všichni,“ říká pilot žlutočerné liazky a dodává, že je to jeho dosud nejlepší výsledek v závodnické kariéře.

    7. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop v letošním brutálním Dakaru průběžně šestnáctý

    Další dvě extrémní etapy Dakaru mají za sebou Martin Prokop s Ilkou Minor, česko-rakouská posádka Fordu Raptor F150 EVO z jihlavských dílen týmu MP-Sports. A nyní všechny závodníky, kteří ještě v letošním drsném provedení jihoamerické soutěže pokračují, čekají z důvodu zrušení sobotní etapy hned dva dny volna. Kvůli extrémním dešťům a záplavám je celý bivak pod vodou, stejně tak jako některé části sobotního testu. V neděli potom následuje předem plánovaný a původně jediný den odpočinku celé soutěže, která dle původního plánu obnáší dvanáct etap a potrvá až do čtrnáctého ledna.

    7. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais "Náš problém se jmenuje servočerpadlo... "

    Krátce po startu do  dnešní RZ se rozplynuly naše naděje na dobrý výsledek. Stáli jsme a zjištění,že se znovu jedná o pumpu, se zdá skoro nepochopitelné. Ale byla to skutečnost. Potom pochopitelně následovala stíhací jízda se všemi problémy a nástrahami. Prach, naštvanost, nemožnost předjetí, takže konečné 9. místo v etapě je za těchto podmínek vlastně úspěch. Celkově nám patří 11. příčka se ztrátou 36,51 min na prvního. Pokud by se nám přestaly dít dnešní problémy, šance na lepší výsledek ještě jsou. Ale obtížnost etap musí vydržet.

    6. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Winter Trial bude mít zastávku na mosteckém polygonu

    Mezinárodní dálková rally veteránských vozidel The Winter Trial 2017 bude mít po několika letech znovu zastávku také na mosteckém autodromu. Necelých 60 posádek v úterý 24. ledna mezi 10:30 a 11:30 hodin absolvuje jeden z náročných testů pravidelnosti na malém závodním okruhu, jenž je součástí výcvikových ploch polygonu.

    6. 1. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

  • „Ist PRÍGL WINTER CLASSIC Speed Skating 2017“

    Brněnská bruslařská a rychlobruslařská základna dětí a mládeže CENTRUM SPORTŮ Plus-NowiS TEAM Vás srdečně zvou k premiéře závodů v rychlém bruslení, v rychlobruslení, na zamrzlé hladině Brněnské přehrady. 
    Pocity, které o víkendu zažívají na ME v Nizozemí olympijská vítězka Martina Sáblíková a další čs. reprezentanti, můžete zažít tentokrát i vy – od nejmladších po nejstarší… Stačí málo: přihlásit se, vyrazit v neděli na Brněnskou přehradu (Prígl), nazout brusle a společně s ostatními si vychutnat, jak to na ledu fičí!

    6. 1. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Jak to vidí Martin Prokop - 3. a 4. etapa

    Podívejte se na video z 3. a 4. dakarské etapy z pohledu Martina Prokopa.

    6. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Macík si užíval duny čtvrté etapy.

    Dakar začíná pěkně prověřovat schopnosti jednotlivých posádek a kvalitu techniky. „Čtvrtá etapa z argentinského San Salvador de Jujuy do bolivijské Tupizy nebyla rozhodně jednoduchá. Rychlá, velmi technická, ale i nádherná s velkými dunami,“ popisuje první dojmy ze 416 km dlouhé měřené části Martin Macík. Posádka Big Shock Racing hned na začátku etapy řešila servis chladiče, kde ztratila přes 2 hodiny času. Pokračování v závodě se neslo ve stylu stíhací jízdy ze zadních pozic. Oprava chladiče a těžká navigace způsobily propad na etapové 25. místo. V celkovém pořadí je Martin Macík 19.

    6. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Macík zlobil komisaře a bojoval o první desítku

    V začátku třetí etapy Rallye Dakar měli v týmu Big Shock Racing všichni hodně na pilno. Blikající kontrolka dobíjení způsobila, že se žlutý kamion Franta přihnal na start s mírným zpožděním a posádka na cestu ze San Miguel de Tucumán do San Salvadore de Jujuy odstartovala až jako 22. Po obrovském nasazení si Macík s Tomáškem a Mrkvou cestou do cíle vydobyli zpět výbornou 11. pozici. Ve vzduchu však visí penalizace. „Dneska to nebylo zrovna lážo plážo,“ zhodnotil třetí etapu na jejím konci Martin Macík.   

    5. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Extrémní Dakar – v úterý tropy a ve středu sníh!

    364 ostrých kilometrů a extrémní nadmořská výška až 5.000 metrů byly hlavní jmenovatele nástrah třetí etapy letošní Rally Dakar. Jediný český zástupce v kategorii automobilů Martin Prokop s navigátorkou Ilkou Minor do ní vstupovali z šestnáctého místa a během jejího průběhu se prokousávali výsledkovou listinou až na skvělé deváté místo, znamenající posud to TOP 10 klasifikace celkové. Studená sprcha pro celý tým MP-Sports i jeho fanoušky však přišla od organizátorů, kteří česko-rakouské posádce udělili hodinovou penalizaci za neprojetý waypoint.

    5. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Záchranářský příběh Lukáše Kvapila

    Druhá etapa se stala osudnou pro Lukáše Kvapila, motocyklistu týmu Big Shock Racing, který během závodu zastavil, aby pomohl zraněnému italskému jezdci. Přesto by se příště nezachoval jinak. „Určitě ničeho nelituji, rozhodl jsem se, jak jsem se rozhodl. Přikazovaly mi to pravidla soutěže i moje přesvědčení. Nedovedu si představit, že bych nepomohl zraněnému člověku v bezvědomí. Na Dakar jsem určitě nezanevřel. Je to neuvěřitelné dobrodružství a bude-li příležitost, určitě do toho půjdu znovu,“ vzkazuje Lukáš Kvapil z týmu Big Shock Racing, člen Dukly Praha, který už dlouhá léta slouží v armádě a účastnil se také zahraničních válečných misí v Iráku nebo Afganistánu. Lukáš také působí jako mentor instruktorů speciální přípravy a nikoho asi nepřekvapí, že se věnuje i výcviku motocyklových jednotek.

    5. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.