Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • 3 zlaté, 9 stříbrných a 7 bronzových pro české Taekwon-Do

    25 českých juniorský a veteránských reprezentantů se od 20. do 27. srpna 2018 utkává v konkurenci 600 závodníků z více jak 50 zemí o medaile na letošním mistrovství světa ve sportovním taekwondu ITF které se koná v paláci sportu v běloruském Minsku.

    29. 8. 2018 | Rubrika: Bojové sporty

  • Sports Car Challenge po polovině sezóny 2018

    Série Waltera Pedrazzi, tedy promotéra stavitele sportovních prototypů se v ČR už nějaký ten čas ukazuje fanouškům těchto závodů. Byly ročníky, ve kterých prototypy vidět na českých okruzích nebylo zrovna jednoduché. Dvě sezóny tato série absolvovala taktéž s Interserií, tzv Supersprint Challenge se čtyřmi divizemi v roce 2005, či společné vystoupení v roce 1998, kdy Interserie poprvé skomírala. Nakonec prototypy zůstaly ve Sports Car Challenge, když původní název Austria Euroserie, či Euroserie SCC mnozí z nás jiště pamatují.

    28. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jachtař Ondřej Teplý vede na mistrovství světa do 23 let

    V pondělí začalo ve slovinském Koperu mistrovství světa do 23 let v olympijské lodní třídě Finn. V první rozjížďce dojel Ondřej Teplý na třetím místě, ve druhé jízdě skončil druhý. V součtu to ovšem znamená průběžné vedení. „Dnes byly hodně proměnlivé podmínky, a většina závodníků nezajela obě rozjížďky dobře, což mně se podařilo. Je to vynikající začátek,“ pochvaloval si Ondra. „Zítra by měla přijít sea breeze, takže stabilnější vítr,“ věří. Závodit se bude až do pátku 31. srpna. Ondřej Teplý byl předloni v tomto závodě stříbrný, vloni skončil sedmý. Úspěšně ovšem reprezentuje i v seniorské kategorii, na světovém poháru na jaře v Hyeres skončil šestý, na nedávném mistrovství světa v dánském Aarhusu mu kvalifikace na olympijské hry do Tokia sice unikla, příležitost se kvalifikovat bude mít ještě v příštím roce.

    28. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Rieger Motorsport - doma znovu stříbrní

    Polovina srpna patřila znovu závodům Carbonia Cupu 2018. Seriál se po šňůře na zahraničních okruzích vrátil pátým podnikem zpět na náš domácí autodrom v Mostě. Na základě poznatků a získaných dat jsme se po Slovakiaringu rozhodli v podstatě kompletně změnit nastavení podvozku. Od světlé výšky (už vás někdy ve dvěstědvaceti dělily od asfaltu necelé 3 centimetry?) až po zásadně tvrdší pružení. Právě u pružin musíme poděkovat panu Veselému z plzeňského Invel Plus, kde nám vyrobili produkt přesně na míru a navíc neuvěřitelně rychle.

    27. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou ve fotografiích

    Po téměř dvouměsíční letní přestávce se vrátily dostihy na naše hlavní překážkové závodiště - do Pardubic. 18. srpna byla na programu 3. kvalifikace na Velkou Pardubickou a dalších 7 rámcových dostihů.

    26. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Česká radost FD na Achensee!

    Nádherné vysokohorské jezero Achensee hostilo v termínu 17.–19. 8. 2018 Mezinárodní mistrovství Rakouska a díky vhodné volbě termínu se na startu sešla výborná konkurence 37 lodí ze 6 států včetně loňských vicemistrů světa.

    26. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Autodrom Most hostil další letošní závod Carboniacupu

    Na 4212m dlouhé mostecké trati se konal 5. závod série Carboniacupu, určený nejen amatérským závodníkům tentokrát s názvem garanta dne BP Shop Racing Day. Sešla se zde velmi pěkná konkurence a celkem stovka vozů na startu. Do konce seriálu po Mostě zbývají ještě další dvě klání a to premiérově na nově zařazené trati do kalendáře na Silesiaringu a závěr bude opět patřit autodromu v Mostě.

    23. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tahače v polovině. Czech Truck Prix Most se blíží.

    První polovina mistrovství Evropy v závodech okruhových tahačů měla dominantní postavu v Jochenu Hahnovi, nicméně deset vítězů v šestnácti jízdách dokazuje, jak široká je letos špička. Její vyrovnanost slibuje dramatickou podívanou při nadcházející Czech Truck Prix v Mostě o víkendu 1. a 2. září.

    22. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • BUGGYRA VYHLÍŽÍ VRCHOL SEZONY A CHYSTÁ OSLAVY VÝROČÍ ZNAČKY

    Největší motoristická událost roku nejen pro Buggyra Racing tým se nezadržitelně blíží. Poslední prázdninový víkend odstartuje na mosteckém okruhu již 26. ročník Total Czech Truck Prix, kde se úřadující evropský šampion Adam Lacko pokusí před domácím publikem přiblížit vedoucímu Hahnovi. Příští týden také odstartuje Čínský šampionát tahačů, ze kterého by si David Vršecký rád odvezl vítězný hattrick.

    21. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Petr Fulín jr. vybojoval na Slovensku double

    V pořadí devátý a desátý závod zavedl jezdce Octavia Cupu na Slovensko, na tamní jedinou stálou závodní trať, na Slovakia Ring. Okruh leží nedaleko Bratislavy, a je vyhlášen nízkým srážkovým úhrnem a velice vysokými teplotami, což se potvrzovalo v průběhu celého víkendu. Hodnota na teploměru atakovala nejednou třiceti pětistupňovou hranici, což připravovalo jezdcům opravdu náročné podmínky. S těmi se hned od úvodu nejlépe popasoval Petr Fulín jr., který se snažil využít nepřítomnosti Tomáše Pekaře k dosažení maximálního bodového zisku. Fulín hned na úvod vyhrál oba měřené tréninky, poté kvalifikaci (s časem 2:21.311), a v sobotu pak i oba závody.

    21. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Dostihový den ve Wroclawi

    Na dostihovém závodišti ve Wroclawi Partynicicích se 05. 08. 2018 konal dostihový den nazvaný Gentleman’s Day. Na programu byli tři rovinové a čtyři překážkové dostihy. Jako pátý byl na programu hlavní dostih dne Wroclawska Trial. Tento dostih je předzkouškou vrcholu polské dostihové sezóny Velké Wroclawské steeplechase. Na trať dlouhou 4200m pro 5leté a starší koně se vydalo 10 koní a z toho šest od českých trenérů.  Mezi největší favority na vítězství patřil Reki (Look Honey – Registana) syn dvojnásobné vítězky Velké pardubické Registany. Druhou favoritkou byla loňská vítězka Velké Wroclawské klisna Delight my Fire (Way Of Light – Darmagi). Na start se postavila i „naše“ syndikátní klisna Poinsettia v sedle s Jakubem Spáčilem, která si tento dostih vyzkoušela i v loňském roce. V kurzu dostihu je i velmi atraktivní překážka kdy koně probíhají vodou. Pro vítězství si doběhla klisna Herbata(POL). Na druhém místě dokončil český zástupce Celadon(FR) od trenéra Čestmíra Olehly a třetí doběhl Mimir(HUN). Na dotovaných příčkách ještě dokončili čtvrtá Poinsettia a poslední dotace se dělila mezi dva koně, kteří doběhli současně Silver Star(POL) a Reki. Delight my Fire dokončila v poli poražených na osmém místě. Do cíle doběhlo 9 koní, King Artur(POL) byl v průběhu dostihu zadržen.

    21. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • "Přerovská rokle" přála českým autokrosařům

    O víkendu 10.-12. srpna dorazil seriál Mistrovství Evropy v autokrosu do Přerovské rokle. Na této 1000m dlouhé trati najdeme mnoho divácky atraktivních míst, dovolím si ale tvrdit, že to nej  je Mamutí skok (kousek nad tratí se nachází socha mamuta Toma). Po pátečních technických přejímkách, následoval v sobotu volný trénink, dva měřené tréninky a 1.série rozjížděk.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Regionem Orlicka 2018 ve fotografiích

    Začátkem srpna patřilo okolí Lanškrouna mladým cyklistům. Konal se tu již 32. ročník mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka. Ve dnech od 03. do 05. 08. 2018 se závodníci utkali ve čtyřech etapách. Regionem Orlicka je závod s dlouhou tradicí určený pro mladé cyklisty kategorií Junior a Kadet. Závod se těší velké oblibě a není se čemu divit. V minulosti zde vyhráli takové hvězdy jako je Peter Sagan nebo Leopold König.  Letošního ročníku se zúčastnilo 154 závodníků z celkem 8 zemí.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Slovakia Ring může být pro vývoj v šampionátu zlomový

    Již tento víkend zamíří jezdci Octavia Cupu na Slovensko, kde na trati nedaleko Orechovej Potoně svedou další dvě bitvy o pohárové body. Okruh, který před osmi lety dostal příznačné jméno Slovakia Ring, se nachází 30 kilometrů jižně od Bratislavy a dlouhodobě se těší velké oblibě jak u fanoušků, tak i u samotných jezdců.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Stovka aut láká do Mostu na Carboniacup

    Již první letošní klání v dubnu Carboniacupu přilákalo do Mostu slušný počet aut a druhé letošní vystoupení čeká jezdce Carboniacupu v Mostě již ve středu 15.8. Hlavní závody jsou na programu od 15,30-18,00h. Celkem se do Mostu sjede stovka účastníků ve čtyřech skupinách.

    15. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.