Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • V Česku bude poprvé k vidění nové BMW M5

    41. ročník tradiční motoristické ankety Zlatý volant s sebou přinese oproti předchozím ročníkům řadu zajímavých změn. Jednou z nich bude vstupní hala stylizovaná do závodního depa včetně gridu, tedy startovního roštu, naplněného závodními auty a krásnými "grid girls". Velkým svátkem pro fanoušky rychlých kol bude expozice zbrusu nového BMW M5, které bude v Česku k vidění vůbec poprvé, a to navzdory faktu, že se oficiálně představí až 31. března. Celkem bude příští čtvrtek v areálu PVA Expo v pražských Letňanech vystaveno více než 15 sportovních aut, jeden motocykl a jedna motokára. "Nejde jen o navození atmosféry. Rychlá auta ke Zlatému volantu neodmyslitelně patří. Bez nich by to nebyl ten správný svátek motorsportu," říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

    16. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Zahájení sezony na autodromu bude patřit vzpomínce na G. Ittnera

    Na sobotu 25. března připravil mostecký autodrom pro své fanoušky tradiční zahájení letošní závodní sezony. The Most AUTOSHOW #7 nabídne od 09:00 do 18:00 hodin oblíbené volné jízdy s vlastním vozem po závodním okruhu, příznivá cena 150 korun za desetiminutové svezení zůstává. Akce bude zároveň vzpomínkou na bývalého sportovního ředitele autodromu a jeho velkého patriota Gerharda Ittnera, který na konci loňského roku podlehl dlouhé nemoci.

    16. 2. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • S padákem za cennými kovy.

    Nejpopulárnější sporty v česku jsou fotbal a hokej, v posledních letech se pak na výsluní dostává například i biatlon. Stranou však zůstávají některé jiné disciplíny, ve kterých čeští sportovci patří k nejlepším na světě. Jednou z nich je sportovní parašutismus. V Česku se mu věnuje okolo 1 500 lidí a tuzemská parašutistická škola patří historicky mezi nejlepší na světě. Její špička přitom už od šedesátých let působí v Prostějově, kde se letos také uskuteční mistrovství světa v jedné z parašutistických disciplín – wingsuit-flyingu.

    16. 2. 2018 | Rubrika: Extrémní sport

  • Trofej Zlatých řídítek si odnese také slavný Mick Doohan

    Velké cti se dostane vítězi ankety o nejlepšího českého motocyklového závodníka roku 2017. Ručně vyráběnou trofej Zlatých řídítek totiž obdrží kromě něho také pětinásobný mistr světa královské disciplíny GP do 500 cm3 Mick Doohan. Ten cenu obdrží coby Osobnost světového motorsportu. Stane se tak 22. února na galavečeru tradiční ankety Zlatý volant. „Pro oceněné i pro nás je velkým svátkem, že budeme mít čest Micka Doohana na naší akci přivítat. Je opravdovou živoucí legendou motocyklové světa,“ říká o účasti australského „mistra driftu“ organizátorka Zlatých řídítek Jana Svobodová z agentury Pozitif. Cenu Doohanovi předá současná ministryně obrany Karla Šlechtová, která je zároveň velkou fanynkou motocyklového sportu. Trofej Zlatých řídítek nejlepšímu českému závodníkovi předá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

    16. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • City Cross Sprint 2018 ovládl Francouz Renaud Jay

    Šestý ročník ČEZ City Cross Sprintu v Dolní oblasti Vítkovice opět nabídl nádherné těsné a napínavé souboje doslova tělo na tělo. Zlomené hůlky i pády provázely vyřazovací jízdy hlavního závodu mužů. Ve finále se představili dva Češi a dva Francouzi. Z triumfu se nakonec radoval Renaud Jay ze země galského kohouta. Francouzský dvojblok přerušil stříbrný Dušan Kožíšek, který tak ani letos na čtvrtý triumf z této trati nedosáhl. Druhý český finalista Jan Bartoň po nešťastném pádu skončil čtvrtý.

    14. 2. 2018 | Rubrika: Zimní sporty

  • Winter Gladiator Race pevnost Josefov podruhé!

    Terénní překážkové závody Gladiátor Race jsou oblíbené nejen u závodníků, ale stále více i u fotografů. V sobotu nabídla stará vojenská pevnost Josefov jedinečné prostředí závodu Winter Gladiator Race pevnost Josefov. Je skvělé, že vám můžeme nabídnout další rozsáhlou fotoreportáž z tohoto závodu, tentokrát objektivem Jany Syručkové.

    11. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • GLADIATOR RACE ve fotografiích

    Závody Gladiator Race se v České republice konají už od roku 2014, a vybudovaly si tak v komunitě překážkových závodníků pevnou pozici. V sezóně 2017 se stalo novodobými Gladiátory celkem 11374 závodníků. Novinkou Winter Gladiator Race pevnost Josefov je historicky první WINTER NIGHT GLADIATOR RACE. Prohlédněte si fotoreportáž Petra Jansy.

    11. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Jak bezpečně cestovat s lyžemi a snowboardem?

    Školáci si napříč republikou postupně užijí týdenní jarní prázdniny. Letos začaly 5. února například pro žáky z Praha 1 až 5, Brna, Domažlic, Karviné či Loun. Jako poslední čeká volno v týdnu od 12. do 18. března chlapce a děvčata z Benešova, Rokycan, Českých Budějovic, Pardubic či Ostravy. O týden dříve si od školních povinností odpočinou děti z Mostecka. Vzhledem k ideálním podmínkám na horách v tuzemsku i zahraničí vyrazí mnoho potomků se svými rodiči na prázdninový pobyt právě tam. V drtivé většině auty. Instruktor bezpečné jízdy mosteckého autodromu Marek Kohoutek proto poradí, jak bezpečně přepravovat zavadla, zejména tedy lyže či snowboard.

    9. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • City Cross Sprint startuje již zítra!

    Oblíbený lyžařský závod ČEZ City Cross Sprint se vrací do Ostravy již pošesté, navíc s rekordní účastí téměř 160 závodníků. V sobotu 10. února se v Dolní oblasti Vítkovice mohou diváci těšit na další skvělé souboje na zasněžené trati, špičkové závodníky, hvězdné sportovní hosty i bohatý doprovodný program. ČEZ City Cross Sprint ale plní i další důležitou roli – i díky němu přibývají zájemci o sportování mezi dětmi, a to nejen v Moravskoslezském kraji.

    9. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • 5 extrémních sportů, které jsou v Česku zatím v plenkách

    Extrémních sportů existuje celá řada. Některé z nich se přitom staly mezi širokou veřejností natolik populárními, že byly zařazeny i na olympijské hry. Po celém světě však existují i méně známe disciplíny, jež jsou nějakým způsobem extrémní, často přitom vycházejí z jiného, v našich podmínkách více tradičního sportu. V následujících tipech představujeme 5 extrémních sportů, které se v jiných koutech světa těší značné oblibě, zatímco v Česku si svoji pevnou základnu teprve pomalu budují.

    7. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • XXII. Šediváčkův long ve fotografiích M. Žáčkové

    Tradiční etapový závod psích spřežení Šediváčkův long se letos konal opět v posledním lednovém týdnu od 23. do 27. 1. 2018. Trochu překvapivě bylo oproti minulým ročníkům na tratích dost sněhu a bylo tak možné odjet všchny plánované etapy. Jednu z mála příležitostí vidět u nás při závodech velká spřežení s 12 i více psy si nenechá ujít mnoho fotografů. Nyní vám nabízíme velkou fotogalerii Miluše Žáčkové.

    7. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Winter Show s Petrem Pilátem

    Petr Pilát se po zranění předvedl na sněhu! Jedinečnou freestyle "Winter Show" předvedl Petr Pilát spolu s Jasonem Cesco (sněžný scooter) a Robinem Holubem (lyže) v Benecku v Krkonoších. Freestyle vystoupení doplnil autokrosař Václav Fejfar se svým závodním speciálem. Neobvyklou akci zachytil ve fotoreportáži Petr Jansa.

    5. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Sportovní fotografii roku má Michal Červený

    Sportovní fotografií roku 2017 se stal snímek Cape Epic od volného fotografa Michala Červeného. Originální souhru cyklistů a jejich dominantních stínů pořídil 31letý autor při etapovém závodě horských kol v Jižní Africe. „Fotografie v sobě snoubí neobvyklý pohled, výrazné grafické řešení a zároveň silný sportovní okamžik,“ ocenil předseda poroty docent Filip Láb, proděkan FSV UK.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Evolution Cheer Battle podruhé!

    Sezónu 2018 odstartovali cheerleaders druhým ročníkem klubové soutěže Evolution Cheer Battle v pražské sportovní hale Jedenáctka. Více než 90 soutěžních vystoupení v kategoriích od mini peewees až po úřadující mistry Evropy v kategorii Group Stunt Senior Coed Level 5 z JNS Thunderbirds. Celodenní program vyvrcholil soutěží EVO CHEER BATTLE SENIOR a JUNIOR. V kategorii senior zaujala především soutěž v počtu salt z místa "ACRO - salta", kdy rekord prvního ročníku Evolution 32 salt dokázala překonat hned čtveřice soutěžících (2 muži a 2 ženy). Nový rekord disciplíny zapsal opět Ondra z JNS s 46 salty. 

    2. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Zásadní momenty Dakaru 2018 Martina Macíka

    Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva vybojovali výborné celkové 5. místo na letošní Rallye Dakar, když jejich žlutý Liaz Franta dojel v poslední etapě druhý. A zajistili tak v nejnáročnějším závodu na světě náš největší úspěch. Nováček v dálkových soutěžích, Jan Brabec, dojel na 39. pozici a stal se nejlepším českým zástupcem v kategorii motocyklů. Big Shock Racing tak dokázal, že i menší profesionální tým zvládne velké věci. Rozhodující je kvalitní příprava, dobré zázemí a sehraná parta, kterou spojuje společné nadšení. Na které momenty letošního Dakaru Martin s Honzou nezapomenou?

    2. 2. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.