RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Evropský pohár v Adventure Race: EP v AR - Timex winter raid

    adventure_race_tem_nutrendDatum: 4.2 2014 - 9.2 2014 430km NONSTOP, mrazy -15 st.C Reprezentační tým: Nutrend/ OpavaNet/S21 Kristýna Skalická, Pavel Paloncý, Filip Šilar, Marek Navrátil

    O víkendu skončil EP v Adventure Race velkým českým úspěchem. Češi obsadili vynikající 2. místo, když nestačili jen na Estonce, ale uhájili stříbro před Ruskými reprezentanty. Zatímco v ČR je jaro, zimní AR proběhl v mrazivé zimě a hlavně v noci bylo závodění hodně drsné. Vyhlášená jachtařská oblast Polska znamenala celý závod vichr, který znamenal v noci pocitovou teplotu -40 st.C.

     

     

     

    11. 2. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Český pohár v zimním triatlonu pokračoval v Praze

    triatlonPavel Jindra a Dana Chaloupková vyhráli druhý závod Českého poháru v zimním triatlonu. Na dostihovém závodišti v pražské Chuchli se jel duatlon a právě v kombinaci běhu a lyžování byli výše zmínění sportovci nejlepší.

    4. 2. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Adidas 24 hodin na Lysé hoře 2014

    survivalO víkendu proběhl nejnáročnější zimní závod v ČR - Mistrovství ČR v zimím horském maratonu - Adidas 24 hodin na Lysé hořeMistrem republiky v zimním horském maratonu jednotlivců Adidas 24 hodin na Lysé hoře se stali mezi muži Jan Zemník a v kategorii žen Linda Beniačová ze Slovenska před Mistryní ČR Klárou Rampírovou. Zemník zvládl za 24 hodin ve 20 stupňových mrazech 13 vyběhout na Lysou Horu.

    27. 1. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Mrazivý Jablonec zatopil triatlonistům

    zimní triatlonVe sportovním areálu Břízky v Jablonci nad Nisou odstartoval Český pohár v zimním triatlonu. Z vítězství se v mrazivých podmínkách podle očekávání radovala největší favoritka Helena Erbenová. České muže předčil slovenský triatlonista a mistr světa v kategorii do 23 let Peter Mosný.

    27. 1. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Petr Lusk po roce znovu vítězem fotografické soutěže Zlaté oko

    P. LuskJen pár hodin po návratu z Rallye Dakar, kde jako týmový fotograf doprovázel tým KM Racing a pořídil další spoustu nezapomenutelných snímků, převzal Petr Lusk opět prestižní ocenění Zlaté oko 2014 za nejkrásnější motoristickou fotografii roku 2013. V devítileté historii soutěže, která jako obvykle doprovází předávání Zlatých volantů, je Petr teprve druhým českým fotografem, který dokázal prvenství v této anketě obhájit.

    26. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • European Hill Climb Championship pojede ve Šternberku i letos

    SvobodaEvropské mistrovství závodů do vrchu pojede opět i v Česku, oblíbené Ecce Homo Šternberk v kalendáři nechybí ani letos a nový FIA Hill Climb Masters se chystá na první ročník do Luxemburska.

    26. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Evropský pohár cestovních vozů startuje v Le Castellet

    foto FIA ETCCLoni jsme viděli ETCC v Brně a úspěšný pohár cestovních vozů, ve kterém zvítězil Petr Fulín se k nám do Brna letos nepodívá. Petr Fulín loni zaslouženě zvítězil v Evropském poháru cestovních vozů s BMW 320si E90 S2000. Některá média si trochu spletla tento pohár cestovních vozů s Mistrovstvím Evropy, ale FIA vypisuje zatím jen pohár určený dvoulitrům a vozům S1600. Tak tomu bude i letos.

    23. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Český pohár v zimním triatlonu odstartuje v Jablonci

    zimní triatlonV sobotu 25. ledna odstartuje v Jablonci nad Nisou v areálu Břízky Český pohár v zimním triatlonu. První zastávkou měl být už o minulém víkendu jihočeský Vimperk, ale kvůli nedostatku sněhu se termín tradičního sportovního klání přesunul na březen. Ani v Jablonci nejsou sněhové podmínky ideální, takže se závod pojede jako duatlon.

    23. 1. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Loprais zakončil Dakar etapovým zlatem!

    foto: ChytkaPo pátečním kolapsu, kdy prasklá hadice kompresoru vzala Aleši Lopraisovi v předposlední etapě letošního Dakaru naději na celkové umístění mezi prvními třemi, přišla v sobotu v posledním měření sil náplast v podobě druhého etapového zlata! Celý tým ukázal nezdolného ducha. Všichni bojovali, i když šance na lepší výsledek byla vzdálená. Mechanici předvedli skvělou práci, Královna 69 prošla před posledním měřeným testem důkladným servisem a odměna se dostavila.

    20. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais opět bojuje s technikou

    foto: ChytkaV předposlední etapě letošního Dakaru z El Salvadoru do La Sereny šlo o hodně - byla to vlastně poslední příležitost, jak ještě nahnat nějaký čas k dobru a vylepšit si svou pozici v celkovém hodnocení. A v dunách Atacamy číhal i strašák v podobě možné ztráty...
    Aleš Loprais chtěl bojovat, rozjel se výborně. Na prvním mezičase byl druhý, na druhém dokonce první, na třetím klesl na třetí pozici. Na čtvrtém waypointu byla Královna 69 čtvrtá se ztrátou minuty a 39 vteřin. Ovšem čekání u pátého mezičasu, než se objeví vůz s číslem 504, bylo bohužel téměř nekonečné. Trvalo více než dvě hodiny... Přibližně v polovině měřeného úseku totiž musel Aleš Loprais zastavit kvůli technické závadě. Posádka se hned vrhla do práce, pomáhala i posádka Jana Tománka z Tatry s číslem 519. Prasklá hadice od kompresoru ale dala všem zabrat. Oprava na trati se sice nakonec zdařila, ale bohužel znamenala propad ve výsledkové listině.

    18. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pouštní etapy na Dakaru pokračují

    foto: ChytkaVíce než šest stovek kilometrů z Antofagasty do El Salvadoru postupně završuje atacamské menu letošního Dakaru. Bezútěšná krajina plná jemného prachu guadal nabídla v podstatě stejně výživné menu jako den předtím, včetně těžkého, 108 kilometrů dlouhého dunového pole nad Copiapó.

    17. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Desátá etapa přinesla Aleši Lopraisovi zlato!

    foto: ChytkaKrálovně 69 a její posádce totiž náramně sedla etapa s pořadovým číslem 10. Od startu z Iquique jel truck se startovním číslem 504 jako ďas. Na prvním mezičase na 33. kilometru ztrácel Aleš Loprais na vedoucího Karginova pět vteřin, na druhém už ale měla Královna 69 před Kamazem půlminutový náskok. Přetahovaná však zdaleka nekončila.
    Waypoint s číslem 3 po 106 odjetých kilometrech znamenal zase vedení Karginova, ale o jedinou vteřinu před Alešem! Na čtvrtém mezičase se náskok Rusa zvýšil na 21 vteřin, jenže na šestém waypointu už zase bylo pořadí tak, jak ho chtěli vidět všichni čeští fanoušci – Loprais první, Karginov druhý se ztrátou minuty a 40 vteřin. Na konci první části měřeného úseku byl Aleš znovu nejrychlejší, před pronásledovateli měl náskok minutu a 19 vteřin.

    16. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Josef Macháček odstupuje z letošní Rallye Dakar

    buggySmutná zpráva přišla včera večer z  KM Racing Teamu. Technické problémy zastavily na chilském území úspěšné tažení posádky Josef Macháček - Vlastimil Tošenovský v Rallye Dakar. Pětinásobný šampion ve čtyřkolkách nedojel do cíle úterní etapy z Calamy do Iquique a do desátého dějství už nemohl nastoupit. Jeho buggy MD Optimus Nissan tak dokončí nejnáročnější motoristický maraton na vleku.

    16. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Počasí nepřeje ani zimnímu triatlonu

    ilustračníV neděli 19. ledna 2014 se měl ve Vimperku konat úvodní závod Českého poháru v zimním triatlonu, ale kvůli nedostatku sněhu byl přeložen na 9. března. Sezona zimního triatlonu tak bude odstartována o týden později v Jablonci nad Nisou.

    16. 1. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Dakar po deváté etapě.

    foto: ChytkaOsmá dakarská zkouška, která vedla z argentinské Salty do chilské Calamy, včera odstartovala pro kategorii kamionů dvě minuty před čtrnáctou hodinou tamního času. Posádky musely ve 302 kilometrů dlouhém měřeném úseku nechat za zády Andy, překonat spoustu prudkých stoupání i sjezdů a znovu si poradit se všemi nástrahami, kterými je dakarské dobrodružství prošpikované. V následující deváté etapě prověřil soutěžící tříkilometrový sráz do nejsevernějšího místa letošního Dakaru – cílového Iquique, kterým vyvrcholila speciálka dlouhá 422 kilometrů. Ruští rivalové s Kamazy Sotnikov a Nikolajev zde svedli souboj o třetí místo. Na posledním waypointu ztrácel Nikolajev na Sotnikova minutu a čtvrt, v cíli byl ale o vteřinu dříve!

    15. 1. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.