Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Buggyra oslaví padesáté narozeniny a chce titul

    O víkendu odstartuje na okruhu v Misanu nový ročník mistrovství Evropy v závodech tahačů. Po loňské turbulentní sezóně je Buggyra v plné síle zpět a touží po zisku dalšího, v pořadí již šestého individuálního titulu.

    24. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Jachting: Kvalifikace na olympiádu O.Teplému letos opět nevyšla

    Mistrovství Evropy, které bylo pro třídu Finn druhým kvalifikačním závodem, proběhlo od 13. do 18. května v Athénách. Ondřej Teplý na své „domácí“ vodě, kde dlouhodobě trénuje, nezajel vůbec špatný závod. Celkově skončil v kompletní světové konkurenci (84 závodníků) na 17. místě jako jedenáctý Evropan. Jenže vysněná kvalifikace na olympiádu visela výše. Jelo se o pouhá čtyři místa, která vybojovaly Brazílie, Norsko, USA a Řecko. Domácí závodník Ioannis Mitakis skončil celkově dvanáctý o 21 bodů před Ondrou. Závod vyhrál Brit Giles Scott, druhý byl Andy Maloney z Nového Zélandu a třetí Maďar Zsombor Berecz.

    23. 5. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Plážový volejbal trochu jinak

    J&T Banka Ostrava Beach Open pohledem statistik a čísel? Šest kurtů, tuny písku, tisíce prodaných vstupenek, desítky míčů a především více než stovka nejlepších plážových volejbalistů a volejbalistek. Nabízíme několik zajímavých údajů a jednu neznámou.

    23. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Vytrvalostní bitva začíná. Do 12H závodu vyrazí Enge i Král

    Přes třicet závodních aut na startovním roštu. Za volantem Tomáš Enge, Josef Král, Robert Šenkýř nebo mladá naděje Gabriela Jílková. Na Masarykově okruhu se ve dnech 24. — 25. května pojede mezinárodní vytrvalostní šampionát 24H Series. 
    12hodinový vytrvalostní závod se představí ve speciálním formátu. „Závod je rozdělen na dva dny. V pátek se pojede 3 hodiny, v sobotu pak dalších 9 hodin. Pro diváka je novinka velmi atraktivní, protože má možnost vidět hned dva starty namísto jednoho. Zároveň se po první části mažou časové rozdíly, které se mezi startujícími týmy utvoří během pátku,“ vysvětluje nový koncept závodní série předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová. Do sobotního programu se přenáší rozdíly pouze v případech, kdy je některé z aut pozadu o kolo a více.

    23. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Víkend ADAC GT Masters nabídl skvělou podívanou

    Adrenalinové souboje, dramatické okamžiky s četnými kolizemi, prokletí favoritů. To vše nabídl prestižní šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters, který hostil tento víkend mostecký autodrom. O vyrovnanosti jezdců i techniky ADAC GT Masters svědčí velmi těsné časové rozdíly. Mezi prvním a patnáctým v cíli je to zhruba jen 30 vteřin. Potvrdil to i jediný český zástupce ve startovním poli Filip Salaquarda. „Je to opravdu neskutečně vyrovnaná série. Stačí malá chybička a z bodované pozice propadnete i o sedm míst. Přitom ztratíte jenom pár vteřin,“ uvedl.

    22. 5. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Čeští hrdinové v Ostravě

    Do úvodního hvizdu beachvolejbalového svátku J&T Banka Ostrava Beach Open zbývá 9 dní. České publikum se těší především na výkony Barbory Hermanové s Markétou Slukovou, které obhajují loňské zlato. A v dosavadním průběhu FIVB Světové série se jim mimořádně daří. Do mužské soutěže vstoupí také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Ti v Ostravě před rokem vybojovali životní výsledek. Jak oba české páry s odstupem hodnotí 1. ročník turnaje? A těší se na ten aktuální?

    21. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Orechová Potoň znovu hostí Carboniacup

    Slovenskou trať u Orechovej Potoni letos opět provětrají jezdci Carboniacupu, již tuto středu 22.5. Dlouhý a technický okruh prověří jezdecké umění naplno. Startovní listiny pro letos již druhý závod Carboniacupu nabízí hned 95 závodních vozů, poprvé předvedou své stroje Abarth 500 převážně slovenští jezdci a hned na domácí půdě. Pojede se dvojzávod tedy 2x více bodů do celkového hodnocení seriálu a více ježdění. Na 5922m dlouhém závodním okruhu tedy očekáváme zajímavé souboje.

    21. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Šenkýř Motosport představuje jezdce M4 GT4 pro 12h závod v Brně

    Necelé dva dny do startu volných tréninků představuje Šenkýř Motorsport jezdecké obsazení týmového BMW M4 GT4 pro 12h vytrvalostní závod 24h-series v Brně. V kokpitu továrního speciálu BMW se objeví osvědčení jezdci Šenkýř Motorsportu, Slováci Richard Gonda a Tomáš Erdélyi a čeští piloti Marek Fried a Robert Šenkýř.

    21. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jana Slívová mistryní Evropy ve windsurfingu

    Jana Slívová z YC Nechranice zkompletovala sadu medailí z evropských šampionátů, když na ME 2019, pořádaném v ČR na Nových Mlýnech v termínu 13.–18. 5., získala zlato! Akce se zúčastnilo 92 závodníků ze 16 zemí světa – 14 evropských zemí a účastníci z Argentiny a Austrálie. Závodní komisi pod taktovkou hlavního rozhodčího Marka Pavlovského se podařilo odstartovat 13 velmi kvalitních rozjížděk. Celý závod panovaly skvělé povětrnostní podmínky, které však v prvních dvou dnech provázelo extrémně studené počasí.

    20. 5. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Nákladní vozy budou soutěžit ve Stráži pod Ralskem

    Soutěžní sezóna otevřeného Mistrovství ČR v Truck trialu v roce 2019 bude pokračovat o víkendu 22. a 23. června v motokrosovém areálu Luhov u Stráže pod Ralskem.. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství ČR v Truck trialu se skládá letos z šesti závodů, z nichž ty další se pojedou například v Kunštátu na Blanensku, Jihlavě a v dalších lokalitách. Některé závody budou obohaceny o účast posádek trialového klub v Německu.

    20. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Vydřené Top Ten

    Velká cena Francie mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu Le Mans se odehrála v hodně chladných podmínkách. Náš Jakub Kornfeil se s nástrahami závodu popral a z jednadvacáté příčky na roštu vytěžil umístění v první desítce.

    19. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • TOM Beckhäuser před premiérou v Drexler Cupu

    Při druhém závodním víkendu série Drexler Automotive Formel Cup se na RedBullringu objeví další český pilot s formulí F3 ve stáji Franz Woess Racing, a to 20ti letý mladý nadějný Tom Beckhäuser, rodák z Klecan u Prahy. Doposud ho příznivci formulí vídali v ADAC formel F4 a celkově skončil 5. mezi nováčky seriálu. V týmu Mücke Motorsport zanechal dobrý dojem, ze začátku se dokázal prosadit mezi nováčky. V roce 2018 nastoupil opět do formule F4, kde byl v týmu US Racing opět tahounem českých barev v UAE. Rok 2019 znamenal 2-3 závody v asijské soutěži s F3 a díky novému sponzorovi Camp David se letos zúčastní několika vybraných závodů FIA CEZ a Drexler Automotive Cupu v týmu Franze Woesse.

    17. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • OSTRAVO, OSTRAVO, hvězdy vracejí se!

    Když 24. června 2018 stáli na stupních vítězů šampioni ostravského turnaje FIVB Světové série v beach volejbalu, mohlo být mnoho fanoušků i expertů lehce překvapeno. Jistě, jak domácí hráčky Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou, tak Adrián Gavira s Pablem Herrerou patřili již nějakou dobu ke světové špičce, vítězství ze „světovky“ se jim vyhýbalo. Vždyť Gavira s Herrerou vyhrály naposledy 16. dubna 2016 Open v čínském Xiamenu a Sluková s Hermannovou na vítězství čekaly ještě o půl roku déle! Od vítězství na Ostrava Beach Open se však všechno změnilo a oba páry v průběhu posledního roku sbíraly medaile jak na běžícím páse.

    17. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • TAEKWONDO WTF NA SLÁVII

    V sobotu 18. května 2019 se ve sportovní hale Slavia Praha uskuteční turnaj se sportovním zápase (kyorugi) olympijského taekwonda WTF COBRA CUP 2019. Turnaj s očekávanou účastí cca 300 závodníků převážně z České republiky, ale i Slovenska, Německa, Polska, Běloruska apod., pořádá SK Cobra Dojang Prague (www.cobra-dojang.cz a Český svaz taekwondo WTF

    17. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Buggyra chce vrátit titul mistra Evropy zpět do Česka!

    Tým Buggyra Racing v úterý na tradičním setkání s novináři odhalil plány pro blížící se sezonu evropského šampionátu tahačů. Pomoci vrátit Adama Lacka zpět na truckový trůn má nový speciál VK50. Za volant druhého vozu usedne opět britský pilot Oly Janes.

    17. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.