RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Psí spřežení ovládla Orlické hory

    V úterý 22. ledna se v Deštném v Orlických horách byl zahájen již 23. ročník nejdelšího a nejobtížnějšího závodu psích spřežení v Česku. Extrémní Šediváčkův long začal noční etapou závodu na 300 km o délce 60 km. Do temných hor se 17 spřežení pustilo bezprostředně po zahájení pod sjezdovkami Skicentra Deštné. Další etapa závodu i starty kratšího závodu na 200 km již budou tradičně v osadě Jedlová. Sněhové podmínky jsou mimořádně příznivé, celou délku tratí se organizátorům podařilo včas připravit i vyznačit, potíže byly jen s množstvím padlých stromů. Na Šediváčkův long se sjíždějí musheři z devíti států!

    23. 1. 2019 | Rubrika: Zimní sporty

  • "Evropa versus Asie" se utká v pražském Hiltonu

    Po obrovském úspěchu, který v listopadu roku 2017 zaznamenala boxerská galashow Evropa versus Kuba, přichází letos organizátoři s neméně exkluzivním duelem. V pražském hotelu Hilton se již 2. února proti výběru evropského olympijského boxu představí jejich nejlepší protivníci, pro tentokrát z Asie.

    23. 1. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Když si Tatry pomáhají, dá se překonat vše

    Podeváté v řadě se Promet/Czechoslovak Group tým Tomáše Tomečka zúčastnil Africa Eco Race - The Race To Dakar, dálkového závodu navazujícího na ducha původní Rallye Dakar. Podruhé do kabiny závodní Tatry vedle Tomečka neusedl žádný navigátor. Před rokem z toho bylo druhé místo mezi kamiony, letos po technických problémech páté místo. Především ale další úspěšný dojezd do cíle k Růžovému jezeru u senegalského Dakaru.

    23. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • SCC: Jacques Breitenmoser se úspěšně vrátil a vyhrál

    Švýcarský pilot Jacques Breitenmoser, který měl ve Sports Car Challenge roční odpočinek s v roce 2018 úspěšně vrátil a na voze PRC Ford V8 zvítězil ve své divizi 1 silnějších prototypů nad 2000ccm, tak i celkově. Sezónu nakonec ukončil závod na Imole, kde s přehledem zvítězil Stefen Rupp s Ligierem Nissan LMP3. Avizovaný poslední závod na Nürnburgringu se nakonec nekonal.

    22. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Šediváčkův long 2019 startuje již v úterý

    Orlické hory budou příští týden patřit musherům. Ve dnech 22. až 26. 1. 2019 se koná již 23. ročník jednoho z nejtěžších závodů psích spřežení v Evropě – Šediváčkův long. Do Deštného v Orlických horách se na start závodu postaví asi 700 tažných psů a více než 100 musherů z ČR, Německa, Rakouska, Švýcarska, Italie, Holandska, Chorvatska, Maďarska a Polska. Na mushery čeká tradiční 200 km dlouhá čtyřetapová trať a 300 km dlouhá pětietapová trať nevyzpytatelnou a krásnou přírodou Orlických hor. Lídrem závodu mezi českými účastníky je Roman Novotný z Příbramska, který ještě žádný ročník nevynechal a letos jej pojede tedy po dvacáté třetí. Z legendárních českých závodníků na staru nebude chybět Romana Habásko z Karlových Varů.

    19. 1. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Dakar 2019: Macík potvrdil, že umí prohnat Kamazy.

    Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve své žluté liazce dojeli do cíle Dakaru 2019. V semi Dakaru vybojovali skvělé 2. místo. A v poslední etapě získali také 3. nejrychlejší čas mezi všemi kamiony. Sedlčanská posádka v legendárním závodu, který je považován za nejextrémnější na světě, dokázala směle konkurovat velkým továrním týmům. Frantu, jak říkají svému kamionu, dokázali čeští závodníci výbornými výkony dovést do cíle i přes řadu nečekaných událostí. Nezastavilo je ulomené kolo ani měnící se verdikt pořadatelů, který je v druhé půlce závodu přehodil z hlavní soutěže do kategorie „malého“ Dakaru. Neztratili chuť bojovat dál a udělali maximum pro to, aby dojeli do cíle.

    18. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kolomý v cíli Rally Dakar 2019! Peklo na zemi...

    Martin Kolomý si na letošním Dakaru prošel doslova peklem. Do cíle v peruánské Limì dorazil na čtvrté pozici v hodnocení semi maratonu. V celkovém pořadí „malého“ Dakaru mu patří pátá pozice. Martin Šoltys byl nucen odstoupit po sedmé etapě hlavního závodu, když se nestihl dostavit na start následující etapy.

    18. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Konečně, motoskijöring startuje v neděli v Kláštěrci na Orlicí!

    Tak jsme se konečně dočkali. První závod seriálu MČR v motoskijöringu "Orion-Shiva KTM Cup 2019", se pojede tuto neděli 20.1.2019 v Klášterci nad Orlicí. Na známé trati "Kláštereckých břehů" budou k vidění zajímavé souboje našich nejlepších jezdců o body do MČR, ale i souboje začínajících a hobby jezdců v Orlickém poháru.

    18. 1. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Dakar 2019: Aleš Loprais v konečné klasifikaci na 5. místě!

    Tatra Jamal posádky Aleš Loprais, Ferran Marco Alcayna, Petr Pokora dojela do cíle Rally Dakar 2019 jako pátá v kategorii kamionů. Malý rodinný Instaforex Loprais Team tak nejen zdolal všechny nástrahy extrémně náročného 41. ročníku slavné soutěže, ale dokázal se také prosadit v konkurenci silných a početných továrních týmů.

    18. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pozor do pondělí může veřejnost hlasovat ve Zlatém volantu

    Brzy bude rozhodnuto o vítězích ankety Zlatý volant 2018. Do pondělí 21. ledna mohou fanoušci hlasovat v celkem 12 kategoriích. V internetovém hlasování, které je spuštěné od začátku prosince, fanoušci vybírají nejlepší závodníky a sportovní počiny, stejně jako nejoblíbenější aktuální modely aut a motocyklů. Zájem fanoušků je o dost větší než loni. „Celkem jsme obdrželi desítky tisíc hlasů a stále přibývají další,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

    18. 1. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Extrémní 41. ročník Dakaru skončil.

    Extrémní 41. ročník Dakaru je u konce. Martin Prokop navigovaný Janem Tománkem stanovil fantastickým šestým místem v celkové klasifikaci kategorie automobilů nový český rekord a vylepšil si tak o jednu příčku umístění z předešlého ročníku nejtěžší motoristické soutěže na světě. Tento triumf přidává do své sbírky k titulu ve WRC juniorů a ke dvěma čtvrtým místům v soutěžích WRC - nejlepším výsledkům českého jezdce v dějinách WRC.

    17. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Brufen a adrenalin – Prokopův recept na sedmé místo v etapě

    Po pondělní havárii spojené s těžce pohmožděným zápěstím bylo otazníkem, zda a jak bude moci Martin Prokop pokračovat v cestě za obhajobou, nebo vylepšením sedmého místa z celkového pořadí Dakaru z roku 2018. V úterní etapě před závodníky stály opět vysoké peruánské duny se zrádným měkkým pískem a 360 kilometrů v měřeném úseku. Prokop však navzdory zranění předvedl skvělý výkon a sedmým nejlepším časem potvrdil také sedmou příčku v průběžné klasifikaci soutěže.

    16. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Z českých kamionů na Dakaru zbyl jen Loprais

    Posádka Martina Šoltyse po strávené noci v dunách nestihla přijet na start do osmé etapy a své účinkování na rally Dakar 2019 tak musela předčasně ukončit. V hlavní soutěži tak z českých kamionů zůstal pouze Aleš Loprais, který se však drží stále na průběžném 8. místě. Martin Macík a Martin Kolomý bojují v půlmaratonu a drží své kamiony na předních pozicích.

    16. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais málem zničil motor, přesto je průběžně pátý

    Posádka Aleš Loprais, Ferran Marco Alcayna, Petr Pokora si se svou Tatrou Jamal – Queen 69 užila reprízu závodění v dunách u města San Juan de Marcona a na Rally Dakar 2019 dál bojuje o konečné umístění mezi nejlepšími.

    15. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop po havárii dokončil dakarskou etapu na pokraji kolapsu

    Náročnost 41. Ročníku Dakaru podle předpovědi organizátorů graduje a stále těžší a větší duny selektují každý den startovní pole. Do sedmé etapy vyráželi Martin Prokop s Janem Tománkem ze sedmého místa celkové klasifikace a to se jim podařilo i přes dramatický průběh obhájit. Zhruba na šedesátém kilometru měřeného úseku totiž spadl Ford Raptor   v barvách stáje MP-Sports z několikametrového valu a zapíchnu se přední částí do písku. Přesto, že auto vydrželo a mohlo bez problémů pokračovat v etapě, nedá se to samé říct o zápěstí a prstech Martina Prokopa, které dostaly ránu od volantu a tak musel český pilot dokončit více než 260 kilometrů měřeného úseku v bolestech a s použitím pouze jedné ruky.

    15. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.