Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • VETTEL V KOREJI SLAVIL DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ

    f1Pilot Red Bullu Sebastian Vettel vyhrál potřetí v řadě. Po triumfech v Singapuru a Japonsku zvítězil rovněž v Koreji a před posledními čtyřmi podniky sezony šampionát ještě více zdramatizoval. Vettel startoval z druhé pozice na superměkkých pneumatikách.  Druhým v cíli byl Mark Webber, který o vedení přišel už na startu. Vettel se díky svému čtvrtému vítězství v sezoně dostal do čela šampionátu. Třetí a čtvrté místo získalo Ferrari v pořadí Alonso, Massa. Italský tým se tak vyhoupl na druhé místo v Poháru konstruktérů.

    16. 10. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Vabroušek dokončil legendárního ironmana na Havaji

    Ironman HawaiiIronman v překladu znamená železný muž a český triatlet Petr Vabroušek opět dokázal, že k němu toto přirovnání patří jako k velbloudovi hrby. Potřinácté v řadě dokončil legendární závod na Havaji, který je mistrovstvím světa v ironmanu a obsadil 34. místo. Vabroušek zvládl porci 226 kilometrů v náročných havajských podmínkách pouhých 18 dní poté, co ho v tréninku srazilo auto.

    14. 10. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • Jezdci F1 již trénují na okruhu Jeongam v Koreii

    F1 - Korea, videoSotva dozněl potlesk Vettela, Alonsa a Kobajašiho v japonské Suzuce, již je tady další závod na korejském okruhu Jeongam. Série rychlých zatáček a náročných brzdných zón – to jsou hlavní charakteristiky tohoto okruhu. Nejdelší rovinka na okruhu Jeongam se nachází mezi druhou a třetí zatáčkou. Je nejdelší v Asii, měří 1.2 kilometru. Jelikož se nachází na začátku trati, může se stát, že piloti po výjezdu z boxů nestihnou před třetí zatáčkou dostatečně zahřát pneumatiky, a tak musí být při jejím průjezdu extrémně opatrní, zejména pak na začátku víkendu, kdy je trať stále velmi kluzká. Pneumatiky vozu, který po povrchu trati klouže, jsou vystaveny riziku drolení. Nejvyšší rychlosti na zmiňované rovince se pohybují kolem 320 kilometrů za hodinu. 

    12. 10. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Ironman Vabroušek už je na Havaji.

    VabroušekNejlepšího českého Železného muže Petra Vabrouška čeká v sobotu 13. října mistrovství světa v ironmanu na Havaji. V místech, kde před více než třiceti lety ironman vznikl, se český triatlet představí už počtrnácté v řadě. Tentokrát ale do Mekky ironmanu neodletěl v ideálním rozpoložení. Při tréninku ho totiž před čtrnácti dny srazilo auto a výsledkem střetu byl těžký otřes mozku, naraženiny a odřeniny. I když léčba probíhá velmi dobře, Vabroušek se do boje s porcí 226 kilometrů nevydá ve stoprocentním stavu.

    11. 10. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • Bobr Cup 2012 opět s rekordní účastí

    foto: A. CeplováLetošní extrémní závod štafet Free Litovel Bobr Cup byl podobný jako ten loňský. Fantastické počasí s teplotou přes dvacet stupňů, silná konkurence s řadou reprezentantů a znovu přepsané historické tabulky počtu účastníků na startu. Do 18. ročníku závodu, který se nevzdává, se pustilo 282 tříčlenných týmů a celkem tedy v okolí Litovle běželo, jelo na kole nebo kajaku 846 závodníků. Boj o titul mistrů republiky v závodě tříčlenných štafet se začal zužovat ve druhé, cyklistické části a naplnil se v závěrečných metrech kajakové štreky.

    9. 10. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • Poslední letošní evropské body pro SVC Náchod

    SVC NáchodVladimír Vitver bojoval v závěrečném závodě o poslední body do ME CHAMPIONSHIP ve své třídě E2-SH a do prestižní konečné tabulky v absolutní pořadí Kategorie II Mistrovství Evropy - FIA . Ve své přídě E2-SH nakonec skončil v sezoně 2012 absolutně na prvním místě. V absolutním hodnocení šampionátu, se nakonec v tomto závodě posunul ještě směrem nahoru, tedy na nádherné 4 místo, je to také poprvé co se vozidlo ze střechou umístnilo v TOP – 5 v kategorii II sportovních prototypů. 

    8. 10. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Finálové rodeo v Hoslovicích je tady!

    rodeoJiž zítra se na ranči "U starýho kance" v Hoslovicích sejdou jezdci na finálovém klání o Mistra ČR v Rodeu. Nebudou ovšem chybět ani rychlostní disciplíny finálového závodu O pohár WI-CZ a soutěž O juniorský pohár Dyka Krchova.

    A jaké to bylo loni? Podívejte se na video!

    5. 10. 2012 | Rubrika: Jezdectví

  • Offroad Maraton v Janovicích již příští sobotu

    offroad maratonPředposlední závod letošní sezóny Offroad Maratonu se nezadržitelně blíží. Již příští sobotu 13.10. se v Janovcích nad Úhlavou sejdou závodníci na motorkách, čtyřkolkách a v autech k dalšímu měření sil na nově upravené trati. Ta je zatím pěkně zarostlá trávou a tak není moc vidět, jak je podmáčená.

    5. 10. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Triatlonista Vabroušek se léčí po srážce s autem

    VabroušekČeský ironman Petr Vabroušek se zotavuje z nehody, při které ho v tréninku srazilo auto a skončil ve zlínské nemocnici. Přesto, že ještě není úplně fit a bolavá místa ho limitují, plánuje v neděli odletět na Havaj, kde se 13. října koná mistrovství světa.

    5. 10. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • Adrenalinový nářez Fiat Triple X!

    triple XŠílenost, nářez, absolutní dávka adrenalinu. Tak by se dal nazvat unikátní kousek na zábavné freestylové akci FMX Gladiator Games, s podtitulem Fiat Triple X. Organizátor a jezdec Marek Rejman se spolujezdcem Zdeňkem Fuskem rozjeli v sériovém vozu Fiatu Punto na téměř dvacetimetrový skok. A kamery GoPro u toho samozřejmě nemohly chybět.

    Zdroj: www.gohd.cz

    4. 10. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • Jedno kolo s F1 na Suzuce

    suzuka - videoFormule 1 se přestěhovala k dalšímu závodu letošního seriálu na okruh v japonské Suzuce. Tento okruh je místem,kde se testuje téměř nejvíc ze všech tratí. Zde a v Barceloně na pneumatiky působí největší síly. Může za to častý výskyt dlouhých a rychlých zatáček. Zatáčka 130R je nejrychlejší zatáčkou v roce. Projíždí se na sedmý stupeň rychlostí 310 kilometrů v hodině. Na pneumatiky působí hned troje síly – přítlak, boční síly i akcelerace. Samotná laterální síla se rovná 3.1G. Jelikož je ale 130R vcelku otevřenou zatáčkou, není to místo, kde je laterální síla vůbec nejvyšší – to je případ zatáčky číslo sedm, která nese název Dunlop. Tam boční síly dosahují až 3.4G. Vzhledem ke všem mechanickým a tepelným nárokům trati dosahuje povrch pneumatik teploty i více než 110 stupňů Celsia.

     

    4. 10. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Free Litovel Bobr Cup 2012 bude rekordní

    bobr cupFree Litovel Bobr Cup bude letos opět rekordní! V pondělí odpoledne už bylo zaregistrováno neuvěřitelných 275 týmů a organizátoři doufají, že v sobotu padne v Litovli hranice tří set tříčlenných týmů a největší optimisté věří i v překonání tisícovky závodníků na startu. Po středečním odpoledni bude možná registrace už pouze na místě a to jako obvykle v pátek večer nebo až sobotu ráno přímo v protoru startu a cíle, tedy na litovelském koupališti.

    4. 10. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • Mistrovství ČR v K-1

    V sobotu 6.10. již od 9 hod dopledne nastoupí do ringu ve sportovní hale Sparty (Podvinný Mlýn) bojovníci o titul mezinárodního Mistra ČR v pravidlech K-1. Bojovat budou junioři, ženy i muži. 

    3. 10. 2012 | Rubrika: Bojové sporty

  • Extrémní Bobr Cup oslaví plnoletost

    Bobr Cup 2012

    Měsíc září právě skončil a přijde první říjnová sobota. Ta je už řadu let spjata v outdoorovém sportu s Litovlí a závodem tříčlenných štafet Free Litovel Bobr Cup. Letošní první sobota v říjnu připadá na šestého a toto datum mají výrazně zakroužkováno ve svém diáři všichni milovníci extrémních závodů.

    1. 10. 2012 | Rubrika: Extrémní sport

  • Miřejovský již mistrem sezony, Galia a KM racing team zlatí

    offroad videoŠestý závod seriálu OffROAD Maraton 2012 se jel uplynulý víkend v Drnovicích v okrese Blansko. Závodníci si do sytosti užili náročné, ale krásné, převážně pískové trati. Své zkušenosti a fyzickou přípravu nejlépe zúročili Martin Miřejovský z Teamu Max 2 na čtyřkolce, Dan Galia z týmu RD racing na motorce a dakarský matador Dušan Randýsek s KM racing teamem, který se speciálem do jednoho litru zvítězil absolutně a celkově druhým Bourákům dal šest kol. Letošní favorit Martin Miřejovský již dva závody před koncem sezony získal titul v kategorii Mistr Quad SP, který obhájil z loňského roku.

    28. 9. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.