RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Maratonská etapa na Africa Eco Race 2018

    První ze dvou okruhových etap, nadto ještě maratonská bez možnosti večerního servisu techniky. Sedmá etapa měřila 486 km, startovala i končila poblíž bivaku, a Tomáš Tomeček na ní zaznamenal třetí čas.

    9. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík boduje: čtvrté místo s utrženými tlumiči.

    Ve třetí písečné etapě, vedoucí do San Juan de Marcona se týmu Big Shock Racing opravdu dařilo. Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva dojeli mezi kamiony jako čtvrtí nejlepší. V celkovém bodování se umístili na výborném pátém místě a stali se tak aktuálně nejrychlejší českou posádkou. Zaznamenali svůj zatím nelepší dakarský úspěch. A to přesto, že v polovině první etapy po nečekaném třímetrovém skoku utrhli tlumiče. Jan Brabec se držel v první dvacítce, ale po menším karambolu mu vypadly pojistky a než provedl opravu, uběhlo 15 minut. Nakonec etapu dojel na pěkném 38. místě, celkově si opět polepšil a dostal se na 76. pozici.

    9. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2018 - Mauritánský předkrm

    Vstávání ještě za tmy, dlouhý přejezd na hranice s Mauritánií a tam start do zbrusu nové, 211 km dlouhé etapy kompletně vedené po písku a pravých offroadových sekcích. A na konci dunové pole. Taková byla šestá etapa, zároveň pátá pódiová v řadě pro samotářskou pouštní lišku Tomáše Tomečka s Tatrou.

    8. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Čeští jezdci na Yamaze statečně zdolávají úskalí Dakaru

    Jubilejní 40. ročník Rallye Dakar odstartoval. Čeští jezdci na čtyřkolkách Yamaha Josef Macháček, Zdeněk Tůma a Olga Roučková už jsou na trati náročného maratónského závodu. Mají před sebou přes 9000 km v extrémních podmínkách. Vedra v poušti budou střídat nepříjemné nadmořské výšky v horách. Prach, nedostatek spánku, zato přemíra adrenalinu v krvi a také nezapomenutelné zážitky, to jsou vyhlídky, které čekají dakarské jezdce. Do cíle v argentinské Cordobě legendární závod dorazí 20. ledna. Co už mají závodníci za sebou?   

    8. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Více rozumu než síly

    Přestože druhá etapa Rallye Dakar opět týmu přichystala notnou dávku potíží, Tomáš Ouředníček a David Křípal znovu prokázali bojovného ducha. Posádce South Racing Central Europe se po několika "dobrodružstvích" podařilo dostat Rangera do bivaku. Přesný výsledek zatím neznáme, ale dá se předpokládat, že v celkové klasifikaci se jim podařilo postoupit.

    8. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • 7. ledna - volný den na AER 2018

    V neděli 7. ledna měl na Africa Eco Race už dost pobitý konvoj závodníků možnost zregenerovat svá těla a poopravit i techniku. Tomáš Tomeček nám odpověděl i na dva zajímavé dotazy týkající se jeho Tatry a změn ve startovním pořadí do etap.

    8. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík a Brabec postupují pořadím vpřed a řádí v písku

    Po druhé etapě Rallye Dakar bylo v bivaku týmu Big Shock Racing o čem vyprávět. Pilot kamionu Martin Macík i jezdec na motocyklu Jan Brabec splnili slib a ve druhé etapě oba výrazně vylepšili své pozice. Macík se posunul na celkové 10. místo mezi kamiony, Brabec poskočil ze 141. pozice na 91. Ze svého tažení startovním polem si přivezli také spoustu zážitků. Brabčák si například celkem kuriózně zlomil kšilt u přilby, což mělo v dalších kilometrech i své výhody. Posádka Martina Macíka se zase musela vyhýbat Kamazu, který se kutálel z písečné duny.   

    8. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Hvězdné ankety ovládly brněnské páry

    Český svaz tanečního sportu uspořádal první lednovou neděli Galavečer tanečního sportu. Tradiční ohlédnutí za uplynulou sezonou se letos konalo ve Zlíně v místním Kongresovém centru. Moderování akce se ujal Jan Onder s Hanou Felcmanovou. Ti provedli návštěvníky vyhlášením anket Hvězd roku a Vycházejících hvězd roku 2017 a také ukázkami nejlepších českých tanečních párů roku 2017, které vyhrály žebříček ČSTS ve svých kategoriích.

    8. 1. 2018 | Rubrika: Taneční sport

  • První dakarský den posádky Ouředníček - Křípal

    Tomáš Ouředníček a David Křípal neodstartovali do 40. ročníku Rallye Dakar nejlépe. V úvodní rychlostní zkoušce ztratili čas kvůli potížím - 4krát zapadli a museli řešit technické problémy s Rangerem. V noci se navíc dozvěděli o dalších penalizacích za neprojetí kontrolními body. Penalizaci reklamovali, ale start z 99. místa je bohužel nemine... Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dneska musí opravdu zabojovat a vzkazují: „Budeme se snažit, budeme, bojovat... a nikdy to nevzdáme!“ Ten pravý závod totiž začíná až dnes…

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík kufroval, Brabec se kochal

    Dakarská karavana se rozjela. Úvodní trasa slavného závodu vedoucí z Limy do Pisca čítala pouhých 31 měřených kilometrů, ty však hned na začátku prověřily, jak si závodníci rozumějí s pískem. A také s navigací. Posádka žluté liazky s číslem 510 ve složení Macík, Tomášek, Mrkva prosvištěla úvodní krátkou etapu s jediným zaváháním. V navigátorsky náročném úseku se nechala zmást zkušeným bloudícím kolegou. Následný návrat na správnou cestu stál Martina Macíka a jeho kumpány z týmu Big Shock Racing pár minut, které v cíli znamenaly 15. pozici.

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop desátý po první etapě Dakaru 2018

    Martin Prokop s Janem Tománkem vstoupili do letošního Dakaru vynikajícím desátým místem       v první etapě, která po delším spojovacím úseku ze startovní rampy v Limě obnášela zahřívacích 31 kilometrů v písečném terénu kolem města Pisco.

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • V Africe Tomeček stále drží druhé místo za De Rooyem

    Pátá etapa z Fort Chacal do Laayoune o délce 436 km byla kompletně nová, nikdy se v rámci Africa Eco Race nejela. Pořadatelé ji stavěli s ohledem na to, aby přejezd z jejího cíle do bivaku v Dakhle byl co nejkratší. Tomáš Tomeček tak v žádném případě nemohl využít jakékoliv znalosti prostředí z předchozích let, a musel se stoprocentně spolehnout na navigaci pomocí motorkářského roadbooku. Na výsledku to nebylo znát, opět z toho byl čas v nejrychlejší trojce a bezproblémově pohlídaná druhá pozice v celkovém pořadí.

    7. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop DAKAR 2018 před startem

    Tým MP-SPORTS v čele s pilotem Martinem Prokopem a navigátorem Janem Tománkem jsou připraveni vyrazit vstříc nástrahám čtyřicátého ročníku legendárního Dakaru. Prohlédněte si video a fotografie z testu jejich speciálu Ford Raptor F-150 "Shrek" na místě v Peru.

    6. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Přejímky zdolány. Macík přišel o hlas.

    Den, na který se tým Big Shock Racing už dlouho těší, se přiblížil. Zítra odstartuje další ročník legendární Rallye Dakar, nejnáročnějšího motoristického závodu na světě. Nezdá se však, že by nervozita v týmu Big Shock Racing výrazně stoupala. Naopak, zavládl neobvyklý klid. Martin Macík, pilot žluté liazky, se ráno probudil a zjistil, že nemůže mluvit. Ale za asistence navigátora Františka Tomáška, který se ujal role tlumočníka a ošetřovatele, posádka žlutého kamionu s číslem 510 zvládla, jako jedna z posledních, projít přejímkami. Plné ruce práce se svým motocyklem Husqvarna měl i Jan Brabec, který si po peruánském soustředění vysloužil přezdívku „chytrý Honza“.  

    6. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2018 - Tomeček se stále drží

    Třetí etapa z Agdalu do Assy byla zcela typickou marockou rozbíječkou. Rychlá, kamenitá a zejména ve své úvodní části ne moc náročná na navigaci. Cílovým městem Assa projížděl závod při všech devíti předchozách ročnících. Tomáš Tomeček se po celou etapu přetahoval o druhou pozici s Friedem Van den Laarem, nakonec mu o dvě minuty podlehl a těsně mu přepustil i stříbrnou příčku v celkovém pořadí.

    6. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.