Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • TOTAL Czech Truck Prix ve fotografii

    Tropická sobota a deštivá neděle. To bylo víkendové Mistrovství Evropy závodních trucků na autodromu v Mostě. Sobotní závody TOTAL Czech Truck Prix přinesly ostré souboje truckerů a řadu dramatických momentů. Zaplněné tribuny i divácký svah výkony jezdců oceňovaly mohutným povzbuzováním.

    5. 9. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Masaryk Racing Days v Brně s Boss GP i Drexler F3 Cupem

    Nejen republikové okruhové závody čekají fanoušky motorsporu na Masaryk Racing Days o víkendu, tedy FIA CEZ, či ESET V4 Cupu, ale představí se i další série. V SCC se představí Mirco Schultis s Orecou, či Jasmin Fiedler s PRC BMW.

    4. 9. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Splní se Míše Dorčíkové sen? Postaví se na start závodů NASCAR?

    Devětadvacetiletá slovenská závodnice a manažerka Michaela Dorčíková má naději za 14 dnů usednout do sedačky závodního speciálu NASCAR. Mělo by se tak stát 22. srpna na německém Hockenheimringu v rámci předposledního víkendu NASCAR Whelen Euro Series. Na konci června se týmy a jezdci z této serie podívali i na mostecký autodrom, kde se jel v pořadí čtvrtý podnik pod názvem OMV MaxxMotion NASCAR Show.

    4. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Riverside Cross v centru Prahy přilákal světové hvězdy

    Další speciální výzva vyslyšena. Tentokrát biatlonovou střelbu vystřídala střelba na kanoe polo branku. Účastníci slalomářského závodu Riverside Cross na pražské náplavce v centru města totiž museli prokázat nejen své souznění s vodou, ale také zručnost s míčem. Už šestý ročník tohoto unikátního podniku ovládli v katekorii K1 ženy Luuka Jonesová z Nového Zélandu, v kategorii K1 muži pak Brazilec Pepe Gonçalves a v C1 dominoval Vojta Heger z České republiky.

    4. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • V Barceloně exceloval Lamborghini týmu Barwell Motorsport

    Po mimořádně těžké bitvě v letošním závodě Hankook 24H Barcelna zvítězil Lamborghini Huracán týmu Barwel Motorsport GT3 Evo ve složení Adrian Amstutz / Leonid Machitski / Patrick Kujal / Dennis Lind před vozem týmu Herbert Motorsport Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Sven Müller). Oba vozy kategorie A6-Pro spolu bojovaly více než polovinu závodu a vystřídaly 38x ve vedení. Šachovnicovou vlajku viděl jako první Denis Lind před pronásledovatelem Ralfem Bohnem.

    3. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jachtař Ondřej Teplý v dějišti olympiády

    V Enoshimě v Japonsku se jel od 17. do 23. srpna Ready Steady Tokyo Olympic Test Event. V této předolympijské regatě jsme měli jediného zástupce ve třídě Finn. I když se Ondřej Teplý na olympiádu do Tokia letos na jaře zatím nekvalifikoval, se nevzdává a rozhodl se pokračovat v připraveném programu a Test Eventu na olympiádu se jako jediný Čech zúčastnil. Ani nikdo jiný z českých jachtařů totiž kvalifikovaný zatím není.

    3. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Macíkův kamion v Polsku předjel většinu osobáků

    Úkol pro závod Baja Poland zněl jasně, dojet do cíle a tím pádem, jako jediný kamion v soutěži, vyhrát svou kategorii. A ten posádka týmu Big Shock Racing ve složení Martin Macík, František Tomášek a David Švanda úspěšně splnila. Cennější než zlaté trofeje však pro české závodníky bylo zjištění, že dokázali předstihnout většinu osobních automobilů. V celkovém hodnocení dojeli jako 11. nejrychlejší vůz soutěže z celkového počtu 42 startujících. „Dojet 11. mezi všemi auty není špatné. Potěšilo nás, že nový kamion dokáže jet neskutečnou kudlu. Pořád si na něj zvykáme a nepřestává nás příjemně překvapovat. Pár detailů je potřeba ještě doladit, ale od toho jsme tady. Polsko nám před Dakarem určitě hodně dalo,“ říká Martin Macík.

    2. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Česká plachetnice v Zemi Františka Josefa

    Dne 15. srpna 2019 se námořní jachtě s/y BAGATELA s posádkou Pavel Elstner, Zdeněk Žižka, Petr Ondráček, Jaroslav Bican a Miroslav Štěpán jako vůbec první české lodi podařilo přistát v Tiché zátoce ostrova Hooker v souostroví Země Františka Josefa.

    2. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Mistrovství Evropy v autokrosu objektivem Lenky Sklenákové

    Předposlední prázdninový víkend, tedy 24. a 25.8., se uskutečnila 7. zastávka seriálu Mistrovství Evropy v autokrosu, a to v Přerově. Přináším galerii ze sobotního dění,kdy byly na programu tréninky a 1. série rozjížděk všech kategorií. V neděli se pak dojely  2. a 3. rozjížďka, semifinále a finále.

    30. 8. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Offroaďáci zabojují o dvojnásobný počet bodů

    Offroadové prázdniny skončily a závodníci na terénních strojích už ladí formu na nejdelší víkend sezony. Pátý díl Offroad maratonu se jede od 31. srpna do 1. září na známé důlní navážce ve Vřesové na Sokolovsku.      V sobotu se na start 10hodinového klání postaví automobilové posádky. Neděle bude ve znamení motorek a čtyřkolek, které čeká nejdelší závod sezony na čtyři hodiny. Ten platí i pro starší juniory, kteří předvedou své výkony během 90 minut. Děti a mladší junioři si zazávodí v sobotu i v neděli na jednodušší trati. Všichni tak zabojují o dvojnásobnou bodovou nadílku.

    29. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Macík v kamionu prožene osobáky na Baja Poland

    Posádka dakarského týmu Big Shock Racing ve složení Macík, Tomášek, Švanda se osvědčila už ve Španělsku, když vyhrála závod Baja Aragon. Teď se čeští závodníci těší na Baja Poland, rally Světového poháru cross country, která startuje 29. srpna. V kabině žlutého kamionu Iveco, pojmenovaného Karel, zřejmě bude veselo. Nový dakarský speciál, vyrobený v sedlčanských dílnách, si to tentokrát rozdá s osobními automobily. Karel totiž bude jediným kamionem ve startovním poli. V Polsku bude chybět jen motocyklista Jan Brabec, který momentálně dostává zabrat na specializované pražské klinice, kde v přísném režimu nabírá formu po zranění z tuniských testů. Týmový rebel si vede statečně a plánuje, že do 14 dní naskočí na dakarskou motorku. Čas mezi závody, tréninky a prací v dílnách vyplňuje tým Big Shock Racing také organizováním 2. ročníku projektu Posedlí Dakarem, díky kterému se bezprostředně po návratu z Dakaru 2020 v Saudské Arábii Martin Macík a Jan Brabec opět potkají s fanoušky. Po loňském nečekaném úspěchu, kdy byly všechny sály beznadějně vyprodané ještě před začátkem Dakaru, proběhne příští ročník v 9 městech ČR a tour se zastaví také na Slovensku.

    29. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Scuderia Praha Ferrari na startu 24H Series Europe v Barceloně

    Již dnes se sjíždějí závodní týmy na okruh de Barcelona Catalunya, k víkendovému závodu 24H BARCELONA - Trofeu Fermí Velez. Závod bude pátým a posledním podnikem 24H Series Europe, v této bitvě se bude tedy rozhodovat o titulech. Závod na slavném barcelonském okruhu se navíc započítává do 24H Series Continents. Očekává se bitva 31 vozů série GT, které doplní 24 aut kategorie TCE.

    28. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Rodeocross nebo Demolition Race? Užijte si obojí!

    Již tento víkend 31.8. až 1.9. se uskuteční další klání FAKAR RODEOCROSS and DEMOLITION RACE. Po moravské Mohelnici se tento závod stěhuje do Přelouče.

    28. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Buggyra v Mostě nastoupí se třemi tahači!

    Přelom měsíců srpna a září se již několik desetiletí tradičně nese ve znamení jedné z největších motoristických akcí na území České republiky Total Czech Truck Prix. Již tento víkend se na Autodromu Most mohou fanoušci těšit na celý tým Buggyra Racing v čele s mistrem Evropy z roku 2017 Adamem Lackem.

    27. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Czech Truck Prix nabídne zajímavé souboje závodních monster

    Adrenalinové souboje mezi nejlepšími jezdci letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) slibuje o nadcházejícím víkendu fanouškům na mosteckém autodromu už 27. ročník prestižního podniku TOTAL Czech Truck Prix. S výjimkou pětinásobného mistra FIA ETRC, Němce Jochena Hahna, který po šestnácti odjetých závodech suverénně vévodí průběžnému pořadí a má tak skvěle nakročeno k šestému titulu, je bodový rozdíl mezi jezdci na špici velmi těsný. Na domácím okruhu se bude chtít vytáhnout zejména Adam Lacko z týmu Buggyra Racing, jemuž zatím patří bronzová příčka. Na druhého Španěla Antonia Albaceteho ztrácí osm bodů, jeden jediný bod jej dělí od čtvrtého Maďara Norberta Kisse.

    26. 8. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.