NOE_Polo_cup.jpgKolesa.jpgKP_Beachvoley.jpg

  • Triatlonistka Frintová před novou sezonou

    FrintováČeská triatlonová reprezentantka Vendula Frintová v srpnu na olympiádě přepsala 15. místem nejlepší český ženský výsledek v závodě pod pěti kruhy. A i když vzpomíná na Londýn jen v dobrém, soustředí se především na budoucnost.

    5. 1. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • Africa Eco Race měl den volna

    Africa Eco RaceDnes mají závodníci volný odpočinkový den bez závodění. Mechanici čas opravit vše, co se v běžný den nestíhá. A všichni dohromady se snaží najít čas si dát sprchu a trochu se dát do pořádku. Helikoptéry pořadatelů jsou „zaparkovány“ na břehu Atlantiku. A věc jindy nevídaná, obě Tatry Balai jsou přítomny v bivaku.

    5. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Sonáta pro Afriku

    Africa Eco RaceDruhý den po novém roce závodníci odstartovali do své rychlostní zkoušky. Kameraman Honza usedl do novinářského vozu spolu s Martinem a Emilem, kteří nám dělají technické zajištění a odjeli dokumentovat závod. Já jsem se posadil do asistenční Tatry k Petrovi a Rosťovi. Náš cíl byl vrátit se na trať včerejší etapy. Padesát kilometrů od cíle stojí porouchaný kamión Balai. Kamion Balai startuje za všemi závodníky a snaží se jim pomoci v nouzi. Pořadatelé mají k dispozici dva. Obě to jsou Tatry. Naše cesty se rozdělily. Opět se setkají o osm set kilometrů jižněji u města Dakhla na pobřeží Západní Sahary.

    3. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Duch Thiery Sabineho

    Africa Eco RaceMarná snaha. Každý vůz má po odjetí stovek kilometrů v divočině bolístky a to volím velmi mírné výrazy. Večer po etapě, nejeden mechanik pláče při vzpomínce na to, jak vůz ještě ráno vypadal. V tu chvíli může zapomenout v noci na stan, spacák a spánek a je zcela jedno, jaký je den v roce. Další axiom, co platí vždy a není nutné ho znovu dokazovat je, že dobrá práce se chválí sama a v bivaku to platí mnohonásobně. Naši mechanici Petr Čapka a Rosťa Filip jsou extratřída. Už stokrát jsem je viděl při práci a Tatra nemůže být v lepších rukou. Oni mají to, co je zde naprostá nutnost. Schopnost přemýšlet o tom, co dělají, chytře improvizovat a využít všech dostupných možností, co v aktuální situaci mají. Pokud by některý z nich za mnou přišel a řekl mi, že něco jde nebo nejde opravit, více o tom nediskutuji, protože to buď opravdu jde nebo v daných podmínkách už neexistuje způsob, jak „to" dostat do funkčního stavu.

    3. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2013 Den třetí

    TomečekTřetí etapa vedla z Tagounite do Oued Draa. Začala opět startem přímo do rychlostní zkoušky dlouhé 432km. Pak následoval 92km dlouhý přejezd. Tomáš Tomeček a Vojta Morávek se svoji Tatrou odstartovali ze sedmnáctého místa se ztrátou více než hodinu na celkové první místo. Dnes je jediný cíl, snažit se dotahovat drahocenné vteřiny a neudělat chybu do Mauretánie, kde jsou celé dunové etapy.

    2. 1. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Někdy nelze vše ovlivnit

    TomečekCo se stalo?

    Pokud se někdy dostanete do těžkostí připomeňte si tuto radu. Vždy dejte do řešení problémů vše co dokážete. Mysl i tělo. Nacházejte cesty tam kde by Vás jinak ani nenapadly. Dělejte vše úplně na doraz. Zkuste myslet jinak. Pokud to vše uděláte a už více nelze, je jedno zda vyjdete jako vítěz a nebo poražený. . Udělali jste naprosto vše co bylo ve vašich silách a nemusíte si nic vyčítat. A ještě jedno je třeba mít na paměti. Konec není v polovině nebo na začátku. Konec je vždy až v cíli.

    31. 12. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Švarc plaval v dárcích a v nové sezoně chce uspět na mistrovství

    ilustračníČeský triatlonový reprezentant Přemysl Švarc během Vánoc čtyři dny jezdil po příbuzných a není divu, že tato mise mu přinesla hodně dárků. Radost měl zejména z věcí na sport, které by mu měly pomoci mimo jiné i k lepším výsledkům v nové sezoně.

    31. 12. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • InstaForex Loprais Team se loučil!

    Loprais

    Končí skoro roční etapa příprav na nejtěžší soutěž světa DAKAR 2013. Opět jej hostí Jižní Amerika a startuje se až 5. ledna 2013 v hlavním městě Peru. Poprvé tak bude dakarská rally startovat v nejsušším městě světa v Limě.

    31. 12. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Poslední hodiny v Evropě

    Ve čtvrtek (27.12.) oficiálně odstartoval Africa Eco Race 2013. Startovní ceremoniál proběhl večer po rušném dni ve francouzském městě Saint Cyprian na břehu Středozemního moře. Celý den před startem byl ve znamení chaosu a zmateného pobíhání při shánění různých drobností, které jsou v danou chvíli na první pohled nepodstatné, ale nutné, až po kontrolu věcí, co jsou důležité. Ti z vás, co někdy zažili jakoukoliv administrativní a technickou přejímku, vědí, jak vypadá naprostý chaos. Kontrolují se potřebná oprávnění včetně platných víz do všech afrických zemí, které se závodem navštívíme. Je potřeba se mnohokrát podepsat na různé formuláře zahrnující souhlas s pravidly. Podepsat vyrozumění o rizicích, co nás čekají. Odevzdat vyplněné listy se zdravotním profilem. V neposlední řadě nafasovat přístroje pro navigaci a lokalizaci polohy, tak aby pořadatelé měli přehled o tom, kde se nacházejí vozy jednotlivých účastníků závodu. Zde stojí za zmínku způsob navigace v závodě. Posádky zá vodních vozů nemají přístup k informacím ze systému GPS. Navigace probíhá pomocí obrázkové knížky tzv. roadbooku. Později proberu způsob navigace detailněji.

    29. 12. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Do Dakaru v Senegalu! Kam také jinam?

    foto: LRTMinulost se nedá změnit a budoucnost vždy vyjde z přítomnosti. Zní to jednoduše? Jak pro koho. Každý den nacházím v této větě hlubší a hlubší smysl. Minulost je důležitá. To aby nedošlo k mýlce. Jen je potřeba ji znovu neprožívat, ale pohlížet na ni s respektem a z mnoha stran. Neuškodí se na ni někdy podívat i s „otevřenou pusou". Mezi takové „minulosti" patří závod Pařiž-Dakar. Nesetkal jsem se zatím s nikým, kdo by toto jméno neznal. Naopak. Skoro každý kluk a nejedna holka se jednou v životě zastavil nebo zastavila a třeba jen na chvilku se nechali unášet představou, jaké to je být v Africe. Ne v té turistické. V resortech u moře s „all inclusive". Myslím tím být na Sahaře. V opravdové Africe. Stovky kilometrů od obydlených míst. V nekonečných a vysokých dunách Mauretánie. Na kamenitých pláních Maroka. Blízko Alžíru, kde se kola závodních speciálů boří do měkkého písku. Obávat se solisek. Těch zrádných podmáčených míst, do kterých se dá zapadnout během pár metrů až po ka binu kamionu a není z nich vlastními silami úniku. Vidět Afriku takovou, jaká doopravdy je. Na jedné straně s nádhernou krajinou a na té druhé straně drsnou k životu. Sednout si do kabiny závodního speciálu nebo uchopit řidítka motocyklu. Mít radost jen z toho být zde. Užívat si každý okamžik závodu. Zažít To. Alespoň jednou!

    28. 12. 2012 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Snad se do nového roku moc nezakulatím, říká ironman Vabroušek

    VabroušekNejlepší český železný muž Petr Vabroušek si užívá konec roku s rodinou na horách. Trénink hodil během Vánoc za hlavu a doufá, že nepřibere nějaké to kilo navíc. V další sezoně už má jistou představu o závodním programu, ale finálová verze se ještě bude měnit. Zkušený triatlet tyto a další věci prozradil v rozhovoru.

    27. 12. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • Halové mistrovství v americkém fotbalu

    Halové mistrovství v americkém fotbalu

     

     

     

     

     

     

     

     

    Halové mistrovství 2012 v americkém fotbalu se uskuteční již tuto sobotu ve Sportovní hale Club Hotelu Průhonice. Hlavní část programu je naplánována od 16:20 (počínaje posledními zápasy ve skupinách), hlediště je však k dispozici samozřejmě od samotného začátku turnaje.
    Diváci jsou zváni na skvělou show a zábavu, ale  v bezprostřední blízkosti haly jsou omezené možnosti parkování.  Vstupné nebude vybíráno nebo bude dobrovolné.

    12. 12. 2012 | Rubrika: Míčové sporty

  • Vabrouška čeká poslední ironman sezony

    P. VabroušekJsem fit a doufám, že to prodám, hlásí se triatlet Petr Vabroušek z Austrálie. V neděli 9. prosince se postaví na start svého posledního ironmana letošní sezony. V australském Busseltonu na něj opět čeká porce 226 kilometrů a zkušený závodník doufá, že předvede parádní výkon.

    7. 12. 2012 | Rubrika: Triatlon

  • VETTEL ZÍSKAL V BRAZÍLII TŘETÍ TITUL MISTRA SVĚTA

    VettelSebastian Vettel v dramatické Velké ceně Brazílie získal třetí titul mistra světa v řadě. Stal se tak nejmladším trojnásobným šampionem v historii formule 1. Závod ovládl Jenson Button z McLarenu a bylo to jeho třetí vítězství v sezoně. Vettel byl v boxech čtyřikrát a cílem projel na šestém místě. Hodně času ztratil po kontaktu s Brunem Sennou v prvním kole.

    26. 11. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • O mistru světa F1 se rozhodne na okruhu Interlagos

    F1Na okruhu Interlagos v Brazílii, nedaleko Sao Paula se rozhodne letošní seriál GP F1. Vracečky a rychlé zatáčky v kombinaci s výrazným přetížením činí z tohoto okruhu jeden z technicky nejnáročnějších okruhů v kalendáři. Abrasivní asfalt, rychlé zatáčky, velký aerodynamický přítlak. S nástrahami tohoto ikonického okruhu se nejlépe vyrovná kombinace tvrdé a střední specifikace pneumatik, které nabídnou potřebný výkon, přilnavost i bezpečnost.

    24. 11. 2012 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.