NOE_Polo_cup.jpgKolesa.jpgKP_Beachvoley.jpg

  • GLADIATOR RACE ve fotografiích

    Závody Gladiator Race se v České republice konají už od roku 2014, a vybudovaly si tak v komunitě překážkových závodníků pevnou pozici. V sezóně 2017 se stalo novodobými Gladiátory celkem 11374 závodníků. Novinkou Winter Gladiator Race pevnost Josefov je historicky první WINTER NIGHT GLADIATOR RACE. Prohlédněte si fotoreportáž Petra Jansy.

    11. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Jak bezpečně cestovat s lyžemi a snowboardem?

    Školáci si napříč republikou postupně užijí týdenní jarní prázdniny. Letos začaly 5. února například pro žáky z Praha 1 až 5, Brna, Domažlic, Karviné či Loun. Jako poslední čeká volno v týdnu od 12. do 18. března chlapce a děvčata z Benešova, Rokycan, Českých Budějovic, Pardubic či Ostravy. O týden dříve si od školních povinností odpočinou děti z Mostecka. Vzhledem k ideálním podmínkám na horách v tuzemsku i zahraničí vyrazí mnoho potomků se svými rodiči na prázdninový pobyt právě tam. V drtivé většině auty. Instruktor bezpečné jízdy mosteckého autodromu Marek Kohoutek proto poradí, jak bezpečně přepravovat zavadla, zejména tedy lyže či snowboard.

    9. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • City Cross Sprint startuje již zítra!

    Oblíbený lyžařský závod ČEZ City Cross Sprint se vrací do Ostravy již pošesté, navíc s rekordní účastí téměř 160 závodníků. V sobotu 10. února se v Dolní oblasti Vítkovice mohou diváci těšit na další skvělé souboje na zasněžené trati, špičkové závodníky, hvězdné sportovní hosty i bohatý doprovodný program. ČEZ City Cross Sprint ale plní i další důležitou roli – i díky němu přibývají zájemci o sportování mezi dětmi, a to nejen v Moravskoslezském kraji.

    9. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • 5 extrémních sportů, které jsou v Česku zatím v plenkách

    Extrémních sportů existuje celá řada. Některé z nich se přitom staly mezi širokou veřejností natolik populárními, že byly zařazeny i na olympijské hry. Po celém světě však existují i méně známe disciplíny, jež jsou nějakým způsobem extrémní, často přitom vycházejí z jiného, v našich podmínkách více tradičního sportu. V následujících tipech představujeme 5 extrémních sportů, které se v jiných koutech světa těší značné oblibě, zatímco v Česku si svoji pevnou základnu teprve pomalu budují.

    7. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • XXII. Šediváčkův long ve fotografiích M. Žáčkové

    Tradiční etapový závod psích spřežení Šediváčkův long se letos konal opět v posledním lednovém týdnu od 23. do 27. 1. 2018. Trochu překvapivě bylo oproti minulým ročníkům na tratích dost sněhu a bylo tak možné odjet všchny plánované etapy. Jednu z mála příležitostí vidět u nás při závodech velká spřežení s 12 i více psy si nenechá ujít mnoho fotografů. Nyní vám nabízíme velkou fotogalerii Miluše Žáčkové.

    7. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Winter Show s Petrem Pilátem

    Petr Pilát se po zranění předvedl na sněhu! Jedinečnou freestyle "Winter Show" předvedl Petr Pilát spolu s Jasonem Cesco (sněžný scooter) a Robinem Holubem (lyže) v Benecku v Krkonoších. Freestyle vystoupení doplnil autokrosař Václav Fejfar se svým závodním speciálem. Neobvyklou akci zachytil ve fotoreportáži Petr Jansa.

    5. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Sportovní fotografii roku má Michal Červený

    Sportovní fotografií roku 2017 se stal snímek Cape Epic od volného fotografa Michala Červeného. Originální souhru cyklistů a jejich dominantních stínů pořídil 31letý autor při etapovém závodě horských kol v Jižní Africe. „Fotografie v sobě snoubí neobvyklý pohled, výrazné grafické řešení a zároveň silný sportovní okamžik,“ ocenil předseda poroty docent Filip Láb, proděkan FSV UK.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Evolution Cheer Battle podruhé!

    Sezónu 2018 odstartovali cheerleaders druhým ročníkem klubové soutěže Evolution Cheer Battle v pražské sportovní hale Jedenáctka. Více než 90 soutěžních vystoupení v kategoriích od mini peewees až po úřadující mistry Evropy v kategorii Group Stunt Senior Coed Level 5 z JNS Thunderbirds. Celodenní program vyvrcholil soutěží EVO CHEER BATTLE SENIOR a JUNIOR. V kategorii senior zaujala především soutěž v počtu salt z místa "ACRO - salta", kdy rekord prvního ročníku Evolution 32 salt dokázala překonat hned čtveřice soutěžících (2 muži a 2 ženy). Nový rekord disciplíny zapsal opět Ondra z JNS s 46 salty. 

    2. 2. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Zásadní momenty Dakaru 2018 Martina Macíka

    Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva vybojovali výborné celkové 5. místo na letošní Rallye Dakar, když jejich žlutý Liaz Franta dojel v poslední etapě druhý. A zajistili tak v nejnáročnějším závodu na světě náš největší úspěch. Nováček v dálkových soutěžích, Jan Brabec, dojel na 39. pozici a stal se nejlepším českým zástupcem v kategorii motocyklů. Big Shock Racing tak dokázal, že i menší profesionální tým zvládne velké věci. Rozhodující je kvalitní příprava, dobré zázemí a sehraná parta, kterou spojuje společné nadšení. Na které momenty letošního Dakaru Martin s Honzou nezapomenou?

    2. 2. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Anketa Zlatý volant již zná finalisty všech kategorií

    K 31. lednu skončilo hlasování odborné poroty složené převážně z oborových novinářů do ankety Zlatý volant. Pořádající agentura Pozitif se rozhodla zveřejnit v každé ze sedmi kategorií tři finalisty. Vítězové jednotlivých kategorií budou slavnostně vyhlášeni na galavečeru Zlatého volantu, který se uskuteční 22. února v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech. Pět z vítězů si odnese sošku Zlatého volantu, vítěz motocyklové kategorie obdrží sošku Zlatých řídítek a nejlepší závodnice mezi ženami si odnese speciální cenu Elišky Junkové.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • City Cross Sprint v Ostravě pošesté.

    Začátek února nebude patřit jen zimním olympijským hrám v Koreji. Vrcholové sportování bude na programu také v Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě, kam se již pošesté vrací oblíbený lyžařský závod ČEZ City Cross Sprint. V sobotu 10. února 2018 se fanoušci mohou těšit nejen na další skvělé lyžařské souboje, ale i na premiérový start držitele tří olympijských medailí Lukáše Bauera. Jak si momentální specialista na dlouhé tratě poradí s rychlostním závodem mezi vysokými pecemi?

    2. 2. 2018 | Rubrika: Zimní sporty

  • Dundalk aneb dostihy po irsku

    Bookmakeři postávající na dřevěných bedýnkách lákají kolemjdoucí k uzavírání sázek a dostihy za umělého osvětlení. To jsou dostihy v irském Dundalku. Fotografka Kateřina Pavlíčková využila možnost podívat se na toto celoročně využívané závodiště s prosklenou tribunou a syntetickým povrchem dráhy. Tuto skvělou fotoreportáž si prostě nemůžete nechat ujít.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Zbývají poslední hodiny hlasování veřejnosti

    Poslední lednový den znamená uzávěrku pro hlasování v tradiční motoristické anketě Zlatý volant. Celkem ve třech kategoriích letos premiérově rozhoduje široká veřejnost. Fanoušci motorismu na internetu vybírají nejlepší sportovní auto roku, nejlepší motoristickou událost roku a také v nové kategorii Eko-počin roku. „Přestože se do ankety na webu Zlatého volantu zapojilo několik tisíc lidí, hlasování až do středečního večera stále běží a s pořadím nominovaných ještě lze zamíchat. V tuto chvíli vedou Subaru WRX STI, zlínská Barum Rallye, a chytrá rychlodobíjecí stanice Siemens,“ konstatuje výkonný ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Olympijský chléb Karel - pro sportovce v Koreji

    Známá pravda říká, že o úspěchu či neúspěchu rozhoduje každý detail. Jedním z nich může být i chuť domova. A proto budou mít čeští sportovci v Koreji každé ráno v olympijské vesnici Olympijský chléb Karel. Autorem myšlenky jsou vodní slalomář Vávra Hradilek a předseda olympijského výboru Jiří Kejval . “Deset let, co jezdím po závodech, mi vždycky české pečivo hodně chybí. A myslím, že to tak sportovci často mají,” říká. Chleba si budou moci koupit i fanoušci na Olympijských festivalech v Brně a Ostravě.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Brňané vezou po „anglické vendetě“ evropský bronz

    Snili o medaili a mají ji. „Na víc asi nebylo, oba soupeři před námi byli lepší,“ uznává férově brněnský korfbalista Ondřej Fridrich po třetím místě jeho týmu na evropském turnaji Europa Shield. Korfbal klub Brno v souboji o třetí příčku oplatil v portugalském městě Odivelas anglickému Norwichi porážku ze základní skupiny a po výhře 17:12 slaví cenný bronz. „Velká spokojenost,“ dodává Fridrich.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.