Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • VETTEL ZVOLIL SPRÁVNOU STRATEGII A STAL SE MISTREM SVĚTA

    VettelPilot Red Bullu Sebastian Vettel se díky vítězství ve Velké ceně Indie stal nejmladším čtyřnásobným mistrem světa. Je teprve čtvrtým závodníkem, kterému se podařilo nasbírat alespoň čtyři tituly. Tři z nich pak nasbíral s pneumatikami Pirelli. Vettel ovládl závod jízdou na dvě zastávky v boxech. Startoval na měkké směsi, na kterou navázal dvěma středně tvrdými sadami. Výsledky závodu také znamenají, že Vettel vyhrál všechny dosavadní indické závody.

    29. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • ARTEM SILCHENKO je šampionem Red Bull Cliff Diving World Series

    Cliff DivingDuble ruského skokana Artema Silchenka v Thajsku korunoval letošní seriál Red Bull Cliff Diving World Series 2013. Devětadvacetiletý ruský skokan tak potvrdil svou tvrdě vybojovanou vedoucí pozici a udržel si náskok před trojnásobným vítězem z minulých let Gary Huntem, z Anglie.

    29. 10. 2013 | Rubrika: Extrémní sport

  • Erbenová na MS Xterra skončila sedmá

    ErbenováNa Maui na Havaji se konalo mistrovství světa Xterra a čeští reprezentanti v kategorii profesionálů se neztratili. Helena Erbenová, která v roce 2011 zazářila třetím místem, skončila sedmá. Jan Kubíček doběhl patnáctý, Jan Francke si vylepšil maximum, když skončil na 21. místě.

    29. 10. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • Red Bull Cliff Diving World Series - Thaiské finále

     Red Bull Cliff Diving World Series14 nejlepších světových skokanů má za sebou své první čtyři skoky v posledním letošním střetnutí World Series . Po jednom skoku přímo z útesu "The Gap" a další tři kola z výšky 27m na "Maya Bay" známém ostrově Phi Phi, vede ruský skokan Artem Silchenko ( 472.80 pts ). Pouze 13.65 bodů na něho ztrácí  Angličan Gary Hunt, který také ještě může pomýšlet na celkové vítězství. Další čtyři skoky, budou následovat do konce víkendu.  Na skokany čeká "Vikingova jeskyně" a velkolepé finále na "Hong Island".

    25. 10. 2013 | Rubrika: Extrémní sport

  • Erbenová před MS Xterra na Havaji

    ErbenováPotřetí v řadě se česká triatlonistka Helena Erbenová postaví na start závodu mistrovství světa Xterra (27.10. 2013), které se tradičně koná na Havaji na Maui. V roce 2011 při premiéře v tomto závodě získala bronz, vloni kvůli zdravotním problémům na trati trpěla a nakonec z toho bylo deváté místo. Letos se jí dařilo a úspěšnou sezonu by vzhledem k nabité konkurenci ráda zakončila umístěním v elitní šestce. Více v následujícím rozhovoru.

    25. 10. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • Šampionát F1 čeká závod na okruhu v Indi

    foto: PirelliIndie do kalendáře formule 1 vstoupila v roce 2011. Nabízí velká převýšení a širokou škálu různých zatáček. Jedná se o vskutku spektakulární okruh, který dává zejména při vysokých teplotách pneumatikám zabrat. V předchozích dvou závodech na okruhu Buddh se jelo na tvrdé a měkké směsi. Letos se Pirelli rozhodlo pro změnu a nominovalo středně tvrdou směs P Zero Bílá společně s měkkými pneumatikami P Zero Žlutá.

    23. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Dávno jen nerodíme děti a nestojíme u plotny.

    triatlonistkyZačátkem listopadu si osm českých elitních triatletek včetně mistryně světa v terénním a zimním triatlonu Heleny Erbenové dá dostaveníčko v Městských lázních v Plzni. A nebude to kvůli regeneraci! Triatletky budou fotit kalendář, aby podpořily ženský triatlon a vzkázaly všem ženám, dívkám a slečnám, že není jediný důvod se tohoto krásného sportu bát. Více o celé této akci prozradila v rozhovoru Hana Kolářová, mladá plzeňská triatlonistka, která nakoukla i do reprezentace.

    22. 10. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • FRANTIŠKA ŠŤASTNÉHO PŘIPOMÍNÁ V BRNĚ ORIGINÁLNÍ HELMA

    F.ŠťastnýČeská motocyklová legenda František Šťastný má stále mnoho obdivovatelů. Je mezi nimi i 23letý Vojtěch Staniš z Ostravy, který se zúčastnil soutěže pořádané značkou Birell v rámci Velké ceny ČR v Brně. Když se o soutěži Birell Helma, v níž si mohl vytvořit svůj vlastní design helmy dozvěděl, nezaváhal. Navrhl helmu inspirovanou právě Františkem Šťastným. Soutěž vyhrál a v rámci akce Moto Show – Rekord, převzal na brněnském automotodromu právě svou vysněnou helmu. Vyrobeny byly jen dva kusy, ten druhý je vystaven v restauraci Birell Paddock u brněnské dráhy a prohlédnout si ji tady může kdokoliv.

    15. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • FIA ETRC – šampionem ze dne na den, ale zaslouženě

    TruckZávěrečný závod FIA Truck Racing Championship na okruhu Bugatti ve Francii přinesl titul Jochenu Hahnovi z Německa, který až závodem v Le Mans rozhodl o obhajobě titulu evropského šampióna pro rok 2013 a nadále pak bude mít na svém MANu jedničku.

    15. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Janovice zdramatizovaly pořadí před finále!

    OffroadPředposlední díl OffROAD Maratonu se jel uplynulou sobotu na trati v Janovicích nad Úhlavou. V obou tříhodinovkách dominovali favorité: čtyřkolkář Martin Miřejovský a motorkář Lubomír Vojkůvka. Na absolutní špici mezi auty se po krátké přestávce opět vyšvihl KB System offroad team se speciálem nad dva litry, loňský mistr sezony. Pouhé čtyři body ho nyní dělí od vedoucího KUBI teamu Geneve.

    14. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Vettel opět vítězí ve VC Japonska

    F1Pilot Red Bullu Sebastian Vettel získal již čtvrté vítězství v Japonsku a deváté v této sezoně. Ani to mu však zatím nestačilo na to, aby si zajistil svůj čtvrtý titul v řadě, neboť Fernando Alonso z Ferrari dojel po startu z osmé pozice na čtvrtém místě. Vettel použil strategii dvou zastávek v boxech a porazil tak kolegu Marka Webbera (tři zastávky) a Romaina Grosjeana. Jezdec Lotusu stavěl dvakrát.

    14. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Sports Car Challenge 2013, jako bratr a sestra

    G. Münch (D) – Norma CN HondaSports Car Challenge se pohybuje na evropských kolbištích již mnoho závodních sezón. Pro tento ročník se díky zvýšení poplatků FIA musela rozdělit na dvě závodní série German Sports Car Cup a Sports Car Challenge Austria.

    13. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Zemětřesení, obří liják i těžký pád.

    VabroušekPopatnácté v řadě se český triatlet Petr Vabroušek postaví na start legendárního ironmana na Havaji. Kdyby někdo čekal, že pro nejlepšího českého Železného muže bude tento závod prakticky rutinou, byl by na omylu. Naopak. Havajský ironman prý nikdy nezevšední. Nejen to prozradil Vabroušek v rozhovoru.

    11. 10. 2013 | Rubrika: Triatlon

  • F1 pokračují po týdnu Velkou Cenou Japonska

    RosbergAsijská část šampionátu F1 pokračuje po týdnu na jednom z nejpopulárnějších okruhů seriálu, japonské Suzuce. Pirelli sem přiveze své dvě nejtvrdší sady pneumatik - Pirelli P Zero středně tvrdou a tvrdou směs. Jak si poradí s drsným povrchem zdejší trati, která na ně klade velké nároky z hlediska opotřebení?

    10. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Předposlední souboje sezony!

    ilustračníSedmý díl OffROAD Maratonu se jede tuto sobotu 12. října na trati v Janovicích nad Úhlavou. Motorkáři a čtyřkolkáři letos naposledy pojedou tři hodiny, automobilové posádky šest hodin. Na své si přijdou i děti, mladší a starší junioři. Vzhledem k bodovému napětí v mnoha kategoriích půjde o velmi zajímavé boje. Tomu bude odpovídat i tři a půl kilometru dlouhá trať, na které si offroaďáci užijí rychlost i prověří své technické dovednosti.

    10. 10. 2013 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.