Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • V Jablonci pokračuje Český pohár v aquatlonu

    Aquatlon - ilustračníV sobotu 19. dubna v Jablonci nad Nisou pokračuje Český pohár v aquatlonu. Závod s názvem Skupina ČEZ ČP v AQUATLONU Jablonec nad Nisou 2014 je čtvrtým dějstvím v šestidílném prestižním seriálu a je určen pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Nechybí ani oblíbená soutěž rodin.

    18. 4. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • VC ČÍNY 2014, ŠANGHAJ,

    PirelliO velikonočním víkendu přivítá okruh v Šanghaji Grand Prix Číny. Loni zvítězil Fernando Alonso s Ferrari se strategií tří zastávek v boxech. Startoval na měkkých pneumatikách ze třetí pozice a pak absolvoval tři stinty na středně tvrdých pneumatikách. Jenson Button s McLarenem skončil pátý při použití strategií dvou zastávek. 
    Šanghaj je první okruh v kalendáři, kde množství zatáček a nové přeplňované motory mohou mít pozitivní vliv na ovladatelnost a použití pneumatik. Unikátní konfigurace okruhu s progresivní akcelerací v zatáčkách číslo 7, 8, 12 a 13 dovoluje jezdcům naplno využít točivý moment nových hybridních pohonných jednotek. Zvláště důležitý bude výběr správné mapy motoru, která zabrání protáčení kol ve chvíli, kdy vozy akcelerují (zatáčky 3-4, 7-8 a 12-13). Velký přítlak znamená vysoké rychlosti v zatáčkách, přetížení přesahuje 3,8G. Pneumatiky musí odolávat dlouhému a opakujícímu se zatížení, které ještě vzroste při použití měkčí směsi, která má lepší přilnavost.

    18. 4. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Rozhovor s profesionální golfistkou Zuzanou Mašínovou Boučkovou

    Mašínová BoučkováMUDr. Petr Novák je známým a respektovaným očním lékařem, ale také aktivním golfistou. V Refrakčním Centru Praha,Mašínová Boučková které spoluzakládal a vede a které se zaměřuje na laserové operace očí, pomohl k životu bez brýlí či kontaktních čoček stovkám klientů. Mezi jeho spokojené pacienty se zařadila také úspěšná profesionální golfistka a dětská trenérka Zuzana Mašínová Boučková, které nový zrak výrazně pomohl nejen na greenu.

    18. 4. 2014 | Rubrika: Golf

  • MARTIN STRAKA - Skvělý hokejista, dobrým golfistou.

    StrakaJe skvělým hokejistou, po 15 létech v zámoří se vrátil do domácí hokejové extraligy a stal se majitelem plzeňského klubu. Zároveň je stále ještě aktivním hokejistou, který by mohl reprezentovat, tedy pokud by o to měl zájem.  Martin Straka je ale především vášnivým golfistou, tento sport totiž provozuje už téměř 15 let.  My jsme ho potkali při hře v Golf resortu Darovanský dvůr a tamtéž nám také poskytl rozhovor. 

    10. 4. 2014 | Rubrika: Golf

  • Carbonia Cup v Mostě obohatilo zahraniční pole

    Carbonia CupPrvní závody Carbonia Cupu se konaly o víkendu v Mostě a jezdcům přálo nedeštivé a teplé počasí. Nejrychlejší vůz kvalifikace PRC BMW 3,2ltr sice nedojel, přesto byl pořadatel spokojen hojnou účastí jezdců, a to nejen z ČR. V Mostě se na úvod sezóny sešlo 78 vozů, včetně Caterhamů, formulí a cestovních a GT vozů.

    10. 4. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Loprais se spojil s Buggyrou!

    LopraisPrávě uzavřený sňatek z rozumu, případně dakarská koalice vychází ze spojenectví tří dlouhodobě nejúspěšnějších českých jezdců na Rallye Dakar Aleše Lopraise, Martina Kolomého a Jaroslava Valtra. Trio elitních jezdců pak bude spoléhat na veškeré vývojové a technologické kapacity Tatra Buggyra Team aLoprais Instaforex Team. „Na všem podstatném jsme dohodnuti, řešíme jen technické detaily, například výrobní kapacity,“ potvrdil manažer Buggyra Jan Kalivoda. Jak ovšem zároveň dodal, oba týmy si zachovají vlastní identitu a dodrží veškeré závazky vůči dosavadním partnerům. „Ostatně je i v jejich zájmu, aby si náš nový společný projekt vedl co nejlépe.

    10. 4. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Aquatlon v Praze se stal kořistí Powady a Slovenky Gajdošové

    GajdošováSlovenka Romana Gajdošová závodící za brněnský klub Ekol Elite a Jakub Powada z týmu JulboWay zvítězili ve třetím závodě Českého poháru v aquatlonu, který hostila Praha. Plavecká část se uskutečnila v Podolí, běh na atletickém stadionu na Děkance.

    9. 4. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Frintová v úvodním závodě MS skončila v Aucklandu 14

    Švarc - ilustračníAuckland hostil úvodní závod seriálu mistrovství světa a na Nový Zéland dorazila světová triatlonová špička. Představili se i dva čeští reprezentanti a Vendula Frintová skončila na skvělém 14. místě. Přemysl Švarc závod nedokončil, když odstoupil v cyklistické části.

    9. 4. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • Okruhový Carbonia Cup startuje o víkendu v Mostě

    Carbonia CupTeplé počasí je přichystáno pro start již čtvrtého ročníků poháru okruhových vozů, prototypů a formulí na autodromu v Mostě, kde se sjede velmi zajímavá závodní flotila.
    Čtvrtý ročník okruhového Carbonia Cupu přivítá na úvod sezóny autodrom v Mostě, kde budou opět vozy rozděleny do čtyř skupin.

    3. 4. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Praha hostí další závod ČP v aquatlonu.

    ilustračníV neděli 6. dubna se v Praze koná závod s názvem Aquatlon Praha 2014, který bude třetím dílem Českého poháru v aquatlonu. Po úvodních dvou závodech, které hostily České Budějovice a Zlín, se nyní v kombinaci plavání a běhu bude bojovat v české metropoli. Důkazem nabitého startovního pole je již více než 220 přihlášených závodníků.

    3. 4. 2014 | Rubrika: Triatlon

  • OffROAD Maraton Šternberk

    foto: JonášÚvodní závod patnáctého ročníku OffROAD Maratonu se jel uplynulou sobotu ve Šternberku na Olomoucku. Oblíbená čtyřkilometrová trať přilákala 84 čtyřkolek, 123 motorek a 18 offroadových vozů. Diváci i fanoušci sledovali řadu dramatických momentů, soubojů i oslavovaných vítězství. Absolutně první projeli cílem automobilová posádka VYPE racing teamu, čtyřkolkář Martin Miřejovský z Teamu Max 2 a motorkář Lubomír Vojkůvka z IR 2015. Svůj dakarský stroj přijel testovat i Josef Macháček. Po devíti kolech ale skončil pro technickou závadu. Podstatně lépe se dařilo Jaroslavu Valtrovi, který se svým Jeepem zvítězil mezi speciály nad dva litry a málem dosáhl i na celkové zlato.

    31. 3. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Double Mercedesu v Malajsii!

    HamiltonPrvní dva jezdci v cíli, Lewis Hamilton a Nico Rosberg (kteří pro Mercedes získali první double od Velké ceny Itálie v roce 1955), zvolili stejnou strategii tří zastávek v boxech: tři stinty na středně tvrdé směsi následoval poslední stint dlouhý pouhých pět a šest kol na tvrdé směsi. Na dalších místech je následovali Vettel (Red Bull), Alonso (Ferari), Hülkenberg (Force India), Button (McLaren), Massa (Williams), Bottas (Williams), Magnussen (McLaren) a na desátem, posledním bodovaném místě nováček Kvjat (Toro Rosso).

    31. 3. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • MALAJSIE: JEDEN Z NEJTĚŽŠÍCH ZÁVODŮ F1

    SepangNová Formule 1 s novými pneumatikami bude v Malajsii čelit dosud nejtěžšímu testu: okruh je proslulý hrubým asfaltem a extrémním počasím, od nesnesitelného horka po monzunové průtrže mračen. Evoluce pro letošní rok přinesla zvýšenou odolnost a snížené opotřebení pneumatik, ovšem pro zvýšení atraktivity závodů zachovala stejnou sportovní charakteristiku a výkonnost. Vysoké teploty a střední úroveň přilnavosti způsobují „mikro-ustřelení“ v širokých zatáčkách, což zatěžuje pneumatiky. Z pohledu pneumatik je v průběhu závodu největším problémem mechanické a tepelné opotřebení.

    29. 3. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Italian Baja 2014

    Galerie - Lenka Sklenáková


    Italské město Pordenone hostilo ve dnech14. až 16. března Světový pohár v rally Cross Country - Italian Baja 2014. Závodníci na morokách, čtyřkolách a automobilech předvedli od pátku do neděle skvělou podívanou na březích řek  Meduna, Cosa a Tagliamento. Celkové vítězství vybojoval Yazeeda Al-Rajhi ze Saudské Arabie, navigovaný němcem Timo Gottschalkem. Z českých závodníků skončil Mirek Zapletal s Maciekem Martonem na 11. místě a Zdeněk Pořízek s Markem Sýkorou na 12. místě. Obě posádky závodí na speciálech H3 EVO v barvách týmu Offroad Sport. Češi se však neztratili především mezi motocykly a čtyřkolkami. Vítězství si odnesl Rudolf Lhotský (Husqvarna TE510), Zdeněk Gottvald (TM Racing 450) skončil na celkovém 7 místě.  

    >> Prohlédněte si fotografie Lenky Sklenákové >>

    29. 3. 2014 | Rubrika: Fotoreport

  • Frintovou trápí naražená žebra.

    FrintováČeská triatlonistka Vendula Frintová se na úvod sezony představila ve dvou závodech Světového poháru. V australské Mooloolabě i v New Plymouth na Novém Zélandu skončila bronzová medailistka z loňského ME na 22. místě. Spokojená s výsledky moc nebyla a to i kvůli tomu, že ji trápí naražená žebra. Více v následujícím rozhovoru.

    27. 3. 2014 | Rubrika: Triatlon

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.