RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Vendula Frintová po zklamání na OH v Riu

    foto. J. SeidlDíky České triatlonové asociaci vám nabízíme exkluzivní rozhovor s triatlonistkou Vendulou Frintovou přímo z olympijských her.

    22. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Štefan Rosina a Milovan Vesnič kralovali v sobotu Velké Ceně

    SlovakiaringStředoevropský šampionát FIA CEZ , který  je součástí víkendové VC Slovenska na okruhu Slovakiaring,  má za sebou sobotní závody. Zatím sprinty D4 nejsilnějších vozů a také dvoulitrů. Na slovenském okruhu se  i letos sjela slušná  konkurence. Oba závody proběhly  víceméně poklidně a  bez dramatických situací, bez přerušování závodu a podobně.

    21. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Český pohár v triatlonu pokračuje u Lipna

    FrintováV sobotu 20. srpna pokračuje Český pohár v olympijském triatlonu svým čtvrtým podnikem a tentokrát se bude bojovat u Lipna. U českého moře, jak se přehradní nádrži říká, čekají na triatlonisty sprinterské tratě. Po závodě budou moct všichni sportovci i fanoušci sledovat olympijský závod žen v Riu a fandit české reprezentantce Vendule Frintové.

    18. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • March 812 okořenil Carboniacup v Mostě

    Carbonia CupCarboniacup letos zavítal již podruhé do svého domácího prostředí na autodrom do Mostu, kam bylo k závodu přihlášeno a přijato 71 aut. Oproti loňským srpnovým teplotám se teploměr chlubil spíše vlažnou ručičkou a některé jízdy dokonce opláchl déšť.

    18. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Na evropský trial do Sedlčan se chystá pět českých trucků

    Truck TrialMistrovství Evropy v truck trialu se po roční přestávce opět vrací do České republiky. Letošní pátý díl seriálu se vůbec poprvé odehraje v areálu Sedlčanská kotlina o víkendu 20. a 21. srpna. Na nový terén se těší celá řada zahraničních i domácích posádek, které se svými nákladní vozy předvedou kousky na hranici fyzikálních zákonů. Mezi více než třiceti posádkami převážně ze zahraničí se bude rvát o body i pět českých dvojic. Racing Team Avia Future se letošním ročníkem výtečně prokousává již od samého začátku a drží si průběžné druhé místo. Další čtyři týmy směřují síly právě na trať v Sedlčanech. Diváci budou moci sledovat nejen jejich napínavé souboje, ale také prozkoumat dakarskou techniku stáje KM Racing.

    16. 8. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Čeští truckeři zářili na HunGarian Baja!

    BajaOba jezdci týmu Tatra Buggyra Racing si v nedělních testech udrželi první a druhé místo. Posádka týmu KM Racing ve složení Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva na HunGarian Baja vybojovala 3. místo. Testování nového závodního kamionu pro Dakar 2017 je v plném proudu, výsledky jsou výborné, nový vůz má oproti předchozímu modelu podstatně lepší jízdní vlastnosti. 

    16. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Přátelský festival plný Ameriky

    Friends FestV sobotu se na Dostihovém závodišti v Pardubicích konal Friends Fest - Přátelský festival plný Ameriky. Sportovní utkání - ukázky amerického fotbalu a lakrosu, Rodeo show, westernové ježdění, Americké motocykly velké trojky – Harley-Davidson – Indian – Victory, ukázky Klubu vojenské historie - 16. obrněná, výstava nádherných veteránů z Military Car Clubu Plzeň, ale také ukázky výcviku a bojového nasazení, ukázky moderní techniky a vybavení legendární jednotky Amerických Dragounů. To a mnoho dalších zajímavých zážitků nabídl Friends Fest.

    >> Užijte si atmosféru krásné akce ve fotografiích Martiny Burianové

    15. 8. 2016 | Rubrika: Fotoreport

  • České kamiony vedou na Hungarian Baja

    miniV maďarském Veszpremu se tento víken koná sedmý závod letošního ročníku Světového poháru v cross-coutry rally - Hungarian Baja. Na startu mezi kamiony nechyběl ani loňský vítěz Martin Kolomý z Tatra Buggyra racing týmu. Další vůz Buggyra týmu pilotuje David Vršecký, kterého jsme dosud vídali především za volantem okruhového trucku. Další českou posádku startu je černý kamion "Franta" KM Racing týmu s Martinem Macíkem jr. za volantem.

    14. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Truckeři si v Mostě v příštím týdnu zopakují testování techniky

    BuggyraDo Mostu dorazí v úterý 16. srpna týmy účastníků evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC). Na velkém závodním okruhu autodromu budou dva dny testovat techniku před druhou půlkou letošní sezony, tedy zbylými pěti závody. K testování využijí prázdninovou přestávku, dalším podnikem v kalendáři je 27. a 28. srpna maďarský Hungaroring. Na severu Čech truckeři testovali už začátkem dubna, na ostré vystoupení v rámci šampionátu se návštěvníci mosteckého autodromu mohou těšit 2. až 4. září. Závody Czech Truck Prix hostí autodrom už počtyřiadvacáté, posunutím termínu z konce srpna organizátoři vyřešili kolizi s dalším oblíbeným domácím podnikem, Barum Czech Rally Zlín.

    12. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Martin Prokop testuje závodní speciál pro Dakar 2017

    M. Prokop - testMartina Prokopa bychom ještě před rokem představovali jako rally jezdce a pilota speciálu WRC, nejúspěšnějšího českého závodníka v dějinách MS v rally. Během několika měsíců však stihl na špičkové úrovni vystřídat ještě off-roadový speciál Toyota Hilux na Dakaru 2016 (premiérová účast a 14. místo), okruhový Mercedes SLS AMG GT3 po boku s Robertem Kubicou a na FIA Cross-Country Rally Baja Spain dovezl do cíle na stříbrné pozici i závodní truck Buggyra Phoenix. Toto multisportovní období prozatím zakončuje vývojovým testem nového speciálu Ford Fiesta WRC 2017 a samozřejmě nezapomíná ani na vrchol sezony, kterým je pro něj a celý jeho tým MP-Sports Dakar 2017.

    10. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Železňácký double pro Jana Oppolzera a vítězný boj Petry Krejčov

    KrejčováV Piešťanech se v sobotu 6. srpna konal čtvrtý díl seriálu závodů v dlouhém triatlonu Ford Czechman Tour. Na ironmanské distanci změřilo síly za krásného počasí několik stovek závodníků. Pro vítězství si doběhl s výrazným náskokem pražský borec Jan Oppolzer a potvrdil skvělou formu po triumfu v Otrokovicích. Mezi ženami byl k vidění skvělý souboj mezi Petrou Krejčovou a Simonou Křivánkovou.

    10. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • V Riu silný vítr vyhovuje jachtařům

    KozelskáV úterý, ve 13 hodin brazilského času (18.00 SEČ) začíná dlouho očekávaná olympijská regata v Riu. O účast na tomto největším sportovním svátku bojovala celá řada českých jachtařů, ale jen tři nakonec dokázali postoupit. Dnes se na startu první rozjížďky tedy představí Veronika Kozelská Fenclová na Laseru Radial, Viktor Teplý na Laseru Standard a Karel Lavický na windsurfingu RS:X.

    9. 8. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • CarboniaCup míří letos podruhé směr Most

    CarboniaCupVe středu 10.8. čeká účastníky letošního Carboniacupu již pátý ze sedmi závodů amatérského okruhového poháru. Most máme v kalendáři podruhé, a opět přijede pěkná konkurence, včetně jezdců z Rakouska, Německa a Slovenska. Do Mostu přijedou i zajímavé vozy, tedy třeba Adam Klus s HSS March Audi Turbo Can Am, tedy vůz ze slavné Interserie, která v Mostě táhla několik desítek let diváky na divácké svahy, i stotisícové návštěvy na svahu nebyly problémem. Vůz HSS Audi Turbo Can Am se představí mezi dalšími speciály mezi skupinou C, tedy Caterhamy a dalšímy prototypy.

    9. 8. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • TRIPrague jako součást celosvětové série?

    TroPragueLenka Kovářová je předsedkyní České triatlonové asociace a pochopitelně nechyběla na vrcholné akci domácí scény, kterou byl závod TRIEXPERT TRIPrague. V centru české metropole se unikátní závod konal již podruhé. Šéfka českého triatlonu nyní věří, že tento podnik bude v příštím roce součástí celosvětové a prestižní série Challenge family. V rozhovoru zhodnotila závod v Praze a prozradila i své další plány.

    7. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Formula Student opět na mosteckém okruhu

    StudentNa 800 studentů technických vysokých škol z 15 zemí Evropy i dalších kontinentů obsadilo tento týden areál polygonu, který je součástí mosteckého autodromu. Vytvořili 42 týmů, které se utkaly v soutěži Formula Student. Česká republika hostila celosvětové klání počtvrté. První dva ročníky se uskutečnily na letišti v Hradci Králové, Most měl premiéru loni.

    7. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.