Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • VYBERTE NEJLEPŠÍ MOTORISTICKOU UDÁLOST ROKU 2018

    V rámci prestižní motoristické ankety Zlatý volant 2018 probíhá velké internetové hlasování veřejnosti. Jednou z anket je NEJVĚTŠÍ MOTORISTICKÁ AKCE ROKU 2018. Každý z vás může dát svůj hlas jedné z nominovaných významných motoristických akcí. Ještě jste nehlasovali?

    16. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • O Zlatá řidítka se utká 35 motocyklových závodníků

    Odborná porota složená převážně z motoristických novinářů rozhodne o vítězi 13. ročníku ankety Zlatá řídítka 2018 o nejlepším českém motocyklovém závodníkovi. Novinkou je zapojení motoristické veřejnosti do hlasování. Stejně jako u ostatních kategorií Zlatého volantu připadnou porotě dvě třetiny podílu na výsledku, fanouškům hlasujícím na internetu pak jedna třetina. Pořadatelé navíc přidali jednu úplně novou kategorii, ve které rozhodne jen a pouze veřejnost – Zlatý motocykl roku.  

    13. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Jaká bude 21. sezóna MČR v motoskijöringu?

    Pokud budou sněhové podmínky příznivé, zahájí seriál závodů v motoskijöringu svou 21. sezónu již 6.1.2019 na trati v Klášterci nad Orlicí, kde se historicky odjelo nejvíce mistrovských motoskijöringů (17). Druhý závod se pojede v Rudníku, kde se pořadatelé po dvou úspěšně odjetých závodech určitě zařadili mezi spolehlivé pořadatele. 

    10. 12. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Čeští jachtaři mezi 25 nejlepšími posádkami světa

    Na Bahamách odstrtovalo finále STAR SAILORS LEAGUE 2018. Stejně jako každý rok se jej zúčastní 10 nejlepších týmů světové stáristické ligy a 15 VIP posádek z různých lodních tříd. Letos na tomto velmi významném závodě se zvučnými jmény světové jachtařské elity máme dva české zástupce!

    6. 12. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Tatra Buggyra Racing - video z odjezdu na Dakar

    Rok 2019 se pro závodní tým Buggyra Racing ponese v duchu oslav 50 let od vzniku značky a hned na jeho začátku chce uspět na Rallye Dakar. Své plány pro nadcházející, 41.ročník legendární soutěže představil tým sídlící v Roudnici nad Labem stylově v prostorách Národního Technického Muzea v Praze.

    3. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Neváhejte a hlasujte v anketě "Zlatý volant"!

    Na webu http://www.zlatyvolant.cz bylo spuštěno divácké hlasování. Motoristická veřejnost zamíchá s výsledky tradiční ankety Zlatý volant ve větší míře než kdy v minulosti. Po loňské úspěšné premiéře hlasování fanoušků, kdy z internetového hlasování vzešli vítězové tří kategorií, došlo k dalšímu posílení vlivu veřejnosti. Fanoušci nově ovlivní i kategorie, ve kterých hlasuje odborná porota, a to váhou jedné třetiny hlasů. „Nově bude veřejnost letos hlasovat v pěti podkategoriích Zlatého volantu, ve Zlatých řídítcích, Ceně Elišky Junkové, Motoristické události roku a Zlatém talentu roku. Názor odborné poroty je pro nás i nadále klíčový, ale chtěli jsme zohlednit také popularitu nominantů u motoristické veřejnosti,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.  

    3. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Šampioni 24H by Hankook 2018 korunováni

    Tým PROsport Performance s vozem Mercedes-AMG GT3 (#85) a Hofor-Racing powered by BONK Motorsport s vozem BMW M235i Racing Cup (#131) si zajistili letošní mistrovské tituly v divizích GT a TCE série Championship of the Continents 24H by Hankook. Vítězové byli korunováni po závodě na Circuit of the Americas texaském Austinu.

    30. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Zlatý volant podruhé udělí cenu v oblasti ekologie

    Anketa ECOCAR naváže na loňskou anketu Eko-počin roku, která se v rámci Zlatého volantu představila vůbec poprvé, stejně jako hlasování veřejnosti. Zatímco v loňském roce byly nominovány nejen auta s alternativním pohonem, ale také nové technologické koncepty posouvající toto odvětví dále, pro rok 2018 se pořadatel rozhodl volbu zjednodušit a o prvenství se utkají pouze sériově vyráběná eko-auta. „Zvolený koncept má výhodu v tom, že můžeme nominovat větší množství jednotlivých modelů, kterých na trhu každým rokem přibývá. Loni anketu vyhrála rychlonabíjecí stanice pro elektroauta. Tentokrát je jisté, že vítěz bude mít čtyři kola,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Slavnostní vyhlášení vítěze ankety proběhne v rámci galavečera Zlatý volant, který se uskuteční 20. února 2019 v prostorách Pragovky v pražských Vysočanech.

    27. 11. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Macík s Brabcem museli odevzdat klíčky od svých závoďáků

    Dakar odstartuje v Peru až 6. ledna, ale závodní stroje týmu Big Shock Racing už se vydaly na cestu. Ve francouzském přístavu Le Havre proběhlo dakarské nalodění téměř 600 vozidel na trajekt směřující do Limy. Ten se přes noc stal nejexkluzivnějším plovoucím parkovištěm v celém Atlantickém oceánu. Nechyběla ani kompletní sestava týmu Big Shock Racing. Martin Macík odevzdal klíčky od svého černožlutého Liazu s číslem 504, přezdívaného Franta. Jan Brabec se rozloučil s Maruškou, motorkou Husqvarna ozdobenou číslem 46.

    27. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Motokrosař který propadl Dakaru

    Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing, letos překvapil výborným 4. místem ve Světovém šampionátu dálkových rally. Českému jezdci, který se přes 20 let své závodní kariéry věnoval motokrosu, se už ve druhé sezóně jeho působení v dálkových závodech podařilo vybojovat cennou 4. pozici v kategorii Bajas. Jen 2 body přitom ztratil na 3. místo. Za sebou nechal ostřílené profesionály i tovární jezdce. Skvělý výsledek Brabec vybojoval navzdory zmeškanému závodu v Dubaji, kdy mu start znemožnilo zranění klíční kosti.

    23. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Aleš Loprais vyráží vstříc dunovému Dakaru

    V kategorii kamionů je Aleš Loprais nejzkušenějším a zatím i nejlepším českým jezdcem současnosti. V roce 2007 vybojoval při svém debutu třetí místo. To bylo ještě v Africe. Od té doby si ve dvanácti Dakarech připsal na své konto celkem devět dílčích etapových vítězství, pět umístění v TOP 10 celkového hodnocení, čtvrté místo celkově v roce 2015 a poslední etapové vítězství pak získal při letošním americkém dobrodružství.

    23. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kolomého čeká jubilejní desátý Dakar.

    Rok 2019 se pro závodní tým Buggyra Racing ponese v duchu oslav 50 let od vzniku značky a hned na jeho začátku chce uspět na Rallye Dakar. Své plány pro nadcházející, 41.ročník legendární soutěže představil tým sídlící v Roudnici nad Labem stylově v prostorách Národního Technického Muzea v Praze.

    19. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Nejlepší sezóna Jakuba Kornfeila je u konce.

    Poslední Velká cena letošního ročníku šampionátu MotoGP je za námi. Ve třídě Moto3 měl Jakub Kornfeil reálnou šanci získat sedmé místo v šampionátu a teoreticky možná byla také šestá příčka Arona Caneta. Od nejbližšího soupeře Gabriela Rodriga dělil našeho jezdce pouhý jeden bod. Poslední závod mistrovství světa silničních motocyků se tradičně odehrává na okruhu Ricarda Torma ve Valencii. Český závodník Jakub Kornfeil v šampionátu stále bojoval o sedmou příčku a pozici druhého jezdce na stroji KTM.

    19. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Mistrovství Evropy v závodech psích spřežení na kárách

    Krušnohorské Abertamy hostily ve dnech 8. až 11. listopadu Mistrovství Evropy psích spřežení "off-snow", tedy na kárách. Po tři soutěžní dny bojovali na tratích MID a Sprint, psí spřežení Sibiřských husky, Aljašských malamutů, Gronkých psů a Samojedů. Musheři nastupovali v kategoriích podle počtu psů a typu káry. K vidění zde byla velká spřežení 6, 8 a 9 psů, ale i rychlé tříkolové káry se třemi či čtyřmi psy. Samozřejmě nechyběly ani oblíbené koloběžky a bikejöring. V závěru každodenního programu se utkali běžci se psy (canocross).

    18. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Macík a Brabec se těší na písečné peklo

    Už 6. ledna odstartuje v Peru 41. ročník legendárního dálkového závodu Dakar. Martin Macík s Janem Brabcem ze sedlčanského týmu Big Shock Racing nebudou chybět. Macík se popáté posadí za volant žlutého kamionu Liaz, který tentokrát ozdobí startovní číslo 504. Společnost mu v kabině bude dělat ostřílený navigátor František Tomášek a nový mechanik Lukáš Kalanka. Jan Brabec se těší na svůj druhý start na motocyklu Husqvarna, který v roce 2019 ponese číslo 46. Tým Big Shock Racing odjede do peruánské pouště v silné sestavě čítající 20 členů, z nichž většinu tvoří mechanici. Pořadatelé slibují, že během 10 etap závodníci ujedou přes 5000 km, 70 % bude v písku. Očekává se, že Dakar 2019 rozhodně nebude patřit mezi snadné ročníky. Právě v dunových etapách loni mnoho jezdců skončilo svou dakarskou misi. Martin Macík s Honzou Brabcem jedou závodit, rádi by překonali své předchozí výkony, ale současně si chtějí užít další dobrodružství a o všechny zážitky se podělit se svými fanoušky. Ti se mohou těšit na živé přenosy na sociálních sítích, videa, fotky, filmový dokument a také sérii besed „Posedlí Dakarem“, která se rozjede bezprostředně po jejich návratu z Peru v kinech CineStar.

    15. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.