RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • V Miami skončil první letošní světový pohár

    V neděli skončil medailovými rozjížďkami v Miami na Floridě první letošní světový pohár olympijských lodních tříd. Po několika letech bez české účasti se na startu objevili hned tři české lodě. Nejlépe si vedl Ondřej Teplý ve třídě Finn. Jezdil dobře a v silném větru se určitě zlepšil. Medailová rozjížďka mu unikla o pouhé tři body a skončil celkově dvanáctý. Před posledním dnem držel sice 9. místo, ale hned za ním byli dva borci – Jonathan Lobert a Ben Cornish, kteří jsou v silném větru obzvlášť dobří, takže je za sebou neudržel. Ale 12. místo ve světovém poháru je skvělý výsledek, Ondra může být spokojen.

    30. 1. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ollie první Češkou v cíli Dakaru

    Čtyřkolky značky Yamaha pokračovaly i na jubilejním 40. ročníku Rallye Dakar v neuvěřitelné jízdě a znovu vítězily. Cíl v Córdobě viděli všichni tři čeští zástupci na strojích Yamaha, Olga Roučková se dokonce zapsala do historie české účasti na legendární soutěži, když dojela závod jako první Češka a zároveň si přivezla beduína za třetí místo v ženské kategorii.

    27. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • V Mostě bude i světový šampion vytrvalostních závodů

    Fanoušci, kteří o víkendu 27. až 29. dubna zavítají na mostecký autodrom, se mohou těšit na mimořádný motoristický zážitek ze soubojů upravených supersportovních vozů, umocněný vrcholnými sportovními výkony jezdců. To vše nabídne prestižní evropská série ADAC GT Masters, kterou autodrom hostí v premiéře. Zárukou skvělé podívané je mimo jiné i avizovaná účast v seriálu dvojnásobného světového šampiona vytrvalostních závodů a dvojnásobného pokořitele proslulé čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Tima Bernharda.

    27. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Kvapil se chce na Dakar Rallye 2019 vrátit na čtyřech kolech

    Motocyklový závodník Lukáš Kvapil má za sebou Dakar Rallye 2018, které se účastnil s vozy z Mototechny v rámci doprovodného media týmu, aby bezprostředně po jejím skončení nabídl prostřednictvím reportáží pohled do zákulisí a pocity jezdců. Na příští sezónu se však chce vrátit zpět do role závodníka, a tak je aktuálně ve hře několik variant dvoustopých speciálů.

    27. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Do Mostu přijede I obhájce loňského titulu v atraktivní sérii FI

    Závody historických vozů The Most Historic Grand Prix, které mostecký autodrom přivítá po loňské úspěšné premiéře znovu o víkendu 22. až 24. června, slibují pohled na nádherné veterány i napínavé souboje jezdců. Velmi populární a divácky atraktivní je bezesporu série FIA Masters F1. Síly v ní změří monoposty formule 1 zlatého věku vyrobené od roku 1966 do roku 1985. Fanoušci se mohou těšit i na jednoho z úřadujících šampiónů série Brita Maxe Smithe-Hilliarda se speciálem americké konstrukce Shadow DN5. 

    Akce The Most Historic Grand Prix není na mosteckém okruhu nováčkem. Podívejte se jaké to bylo v minulém roce!

     

    26. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V lize to brněnským korfbalistům skřípe

    Turnaj druhé garnitury, kde je však mnohem větší šance na celkovou výhru. To se dá říct o mezinárodním Europa Shieldu, který od pátku do neděle čeká na brněnské korfbalisty. Na akci startuje osm evropských celků, účast mají zapovězenou týmy z Nizozemska a Belgie, tedy dvou korfbalových velmocí. Brňané předešlé tři roky absolvovali nejprestižnější Europa Cup, po loňském druhém místě v extralize však letos účast na turnaji mistrů oželí. „Nebereme to tak, že jedeme na horší turnaj, těšíme se stejně. Máme větší šanci na úspěch a očekávám pěknou akci,“ vyhlíží brněnská kapitánka Eliška Jonáková.

    24. 1. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Dakarské střípky Lukáše Kvapila

    Loni stál na startu Dakar Rallye jako motocyklový závodník, letos jako media tým zprostředkovávající zážitky a pohled z druhé strany, na který se budou moci diváci těšit jen krátce po skončení Dakaru. A o další rok později, kdo ví? Člověk míní, Bůh mění, každopádně plány Lukáše Kvapila jsou pro letošní rok jasné. Kvalifikovat se na Dakar Rallye 2019 opět jako závodník, tentokrát však dvoustopého speciálu. Až rok 2018 a následující týdny a měsíce ukážou, zda si Lukáš splní další sen a skutečně se v následujícím roce postaví na start legendární rallye v závodních barvách a zda za volantem automobilu nebo přímo kamionu. Zpět však k přítomnosti a Dakar Rallye 2018! Jen před pár dny skončil letošní ročník této slavné rallye, možná dokonce nejtěžší ročník v celé historii.

    24. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Na Plese olympioniků protančili sportovci celou noc…

    V sobotu 20. ledna 2018 se již tradičně v brněnském hotelu International konal  21. ročník “Plesu sportovců a olympioniků JMK”, za účasti primátora statutárního města Brna pana ing. Petra Vokřála a předsedy ČKO pana Oldřicha Svojanovského.

    24. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Dakar, jak má být.

    Letošní 40. ročník závodu Rallye Dakar se vrátil ke svým kořenům. Byl drsnější, nebezpečnější a šílenější, než všichni očekávali. Jeho náročnost dokresluje i počet závodníků, kterým se nepodařilo projet cílem. Bylo jich více než polovina a svou misi nedokončilo také mnoho favoritů. Bivaky v posledních etapách nikdy nebývaly tak prázdné. O to cennější je úspěch, kterého se podařilo dosáhnout jezdcům sedlčanského týmu Big Shock Racing. Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva vybojovali výborné 5. místo, když jejich žlutý Liaz Franta dojel v poslední etapě druhý. A zajistili tak největší český úspěch na letošní Rallye Dakar. Nováček v dálkových soutěžích, Jan Brabec, dojel na 39. pozici a stal se nejlepším českým zástupcem v poli motocyklů. Big Shock Racing tak dokázal, že i menší profesionální tým zvládne velké věci. Rozhodující je kvalitní příprava, dobré zázemí a sehraná parta, kterou spojuje společné nadšení.

    24. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • K padesátinám titul Jachtař roku 2017

    Jachtařem roku 2017 se stal zkušený závodník Milan Hájek a zároveň ovládl i kategorii Muži. Těsně před padesátými narozeninami, které oslaví 21. ledna, konečně dosáhl na tuto individuální prestižní trofej a dokázal, že úspěšným jachtařem můžete být v každém věku. V loňském roce vyhrál mistrovství Evropy na akčním skifu RS700. Na pódiu v této anketě stál již několikrát a společně s týmem TŘI SESTRY titul Jachtař roku získal již dvakrát. Vloni si tým dal tak trochu pauzu, aby na letošní rok přichystal nový famózní vstup do závodního námořního jachtingu. Koupil totiž novou loď, a to regatový speciál Swan 42, který bude Milan kormidlovat. Tím ale jeho radost letos ještě nekončí. V březnu se mu totiž narodí syn.

    23. 1. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Winter Spartan Race objektivem Jany Syručkové

    Skvělý závod, atraktivní podívaná, vypětí a emoce závodníků. To je Winter Spartan Sprint. Liberec přivítal první letošní závod série běhů Spartan Race a fotografka Jana Syručková byla u toho. Podívejte se na její velkou fotogalerii.

    23. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Spartan Race ve fotografiích Petra Jansy

    První závody Spartan Race v letošním roce - Liberec Winter Sprint. Petr Jansa nám nabízí velkou fotogalerii z tohoto závodu.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ohlédnutí fotografky Kateřiny Pavlíčkové

    Letošní zima si zatím dává na čas. Na zahájení opravdové zimní sezony většina sportů zatím čeká. Ohlédněme se tedy spolu s fotografkou Kateřinou Pavlíčkovou za loňským Polo Cupem, který se konal ve Velké Chuchli. U nás dosti neobvyklý sport přináší úžasné momenty, které stojí za zachycení.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ouředníček a Křípal v cíli nejtěžšího Dakaru

    Tomáš Ouředníček a David Křípal úspěšně zakončili jubilejní 40. ročník Rallye Dakar, který je hodnocen jako jeden z nejtěžších v celé historii tohoto prestižního závodu. Tým South Racing Central Europe zajel v poslední etapě 19. nejrychlejší čas a dovezl svůj Ford Ranger do cíle na celkové 33. pozici.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop s Tománkem na Dakaru skvěle sedmí!

    Extrémní čtyřicátý ročník legendárního Dakaru je u konce a tým MP SPORTS s českou vlajkou  nad hlavou slaví fantastické sedmé místo v celkové klasifikaci kategorie automobilů! Mohou se také pyšnit neoficiálním titulem nejlepšího netovárního týmu a mít radost z vyrovnání nejlepšího českého výsledku na Dakaru v této kategorii.

    21. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.