RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Bahnitým testem na pouštní rallye propluli všechny české kamiony

    Wysoka Grzęda Baja Poland  přinesla blátivou trať na níž bylo v některých místech vody až po pás. Všechny tři kamiony ze sedlčanských dílen a jejich posádky se vypořádaly se s mimořádně obtížnou tratí se ctí. V cíli byl nejrychlejší Jaroslav Valtr st. se spolujezdci Jaroslavem Valtrem ml. a Radimem Kaplánkem. Se stejným typem kamionu, Iveco Powerstar, ztratil Martin Macík ml. celkem 26 min. 

    8. 9. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Světový rekord na pražském půlmaratonu

    S vycházejícím sobotním sluncem padl světový rekord v půlmaratonu. Keňská běžkyně Peres Jepchirchir v rámci projektu Prague 21.1 km – Ready for the Restart zaběhla na půlmaratronské distanci čas 1:05:34 a připsala si nový světový rekord v čistě ženském závodě. Mužský závod ovládl Kibiwott Kandie, jeho čas 58:38 je pátým nejlepším časem všech dob a zároveň nejrychlejším půlmaratonem zaběhnutým na českém území!

    8. 9. 2020 | Rubrika: Fotoreport

  • Mostecké trucky v roce 2020, době Covidové

    FIA ETRC nebo-li mistrovství Evropy trucků přivítal severočeský Most. No, takto by normálně nebylo na úvodní větě o šampionátu tahačů nic zvláštního, ale rok 2020 přeci jen něčím zvláštní byl. Most totiž otevíral sezónu FIA ETRC už tak zdecimovaného kalendáře doby Covidu 19, který ovlivnil nejednu společenskou událost.

    5. 9. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Velká pardubická již zná všechny kvalifikované koně

    Poslední, 4. kvalifikace na VP dala v sobotu 29.8.2020 konkrétnější podobu startovní listině podzimního vrcholu. Do hlavního dostihu (STCC, NL, 5800m.) odskočilo 11 koní, odběhl se bez větších problémů a v dobrém tempu. Vítězství v něm si připsal SOTTOVENTO (ž.J.Odložil), který za sebou o 4,5 délky nechal slovenského VANDUALa (ž.S.Ferhanov), 

    5. 9. 2020 | Rubrika: Fotoreport

  • Rozhovory s jezdci Maxx Formula v Mostě

    Dobrý den Veroniko Jaksch,
    Maxx Formula jela letos první závody v Mostě, jak jste si s manželem, který sedlá velmi rychlou F1 Aguri, své první závody těchto rychlých formulí užili?

    4. 9. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tři kamiony od Macíků v Baja Poland

    Dakarský tým Big Shock! Racing startuje do prvního ostrého závodu letošní sezóny. Baja Poland, na kterou se fanoušci motorsportu dlouho těšili, už 4. září vyšle závodníky na offroadovou trať vedoucí vojenským prostorem nedaleko Štětína. Závod bude o to zajímavější, že se na trati potkají hned tři české kamiony, které byly sestrojeny v sedlčanských dílnách týmu Big Shock! Racing. Karla, Iveco Powerstar, bude řídit pilot Martin Macík mladší. 

    3. 9. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Jachtařské olympijské naděje na Lipně

    Mistrovství České republiky ve třídách Laser Radial, 29er a 420 se jelo od 28. do 30. srpna na Lipně v Černé v Pošumaví.
    Pro dvouposádkový juniorský skif 29er se závod počítal do série Eurocupu, a tak jsme na startu viděli 27 posádek ze šesti zemí. Závodilo se na dvou okruzích, 29ery měly pro sebe jeden a Radialy, kterých bylo 21, se „čtyřistadvacítkami“ druhý.

    2. 9. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Sobota patřila Lackovi, neděli pokazil déšť

    Skvělým startem a následnými předjížděcími manévry se domácí jezdec týmu Buggyra Racing Adam Lacko propracoval z pátého místa až do čela druhého sobotního závodu evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (ETRC). Adam si skvělým výkonem spravil chuť z úvodního závodu, kdy po nevydařené kvalifikaci skončil na nepopulární čtvrté příčce. „Hnala mě chuť a síla vyhrát na domácím okruhu. Soupeři mi nedopřáli ani chvilku klidu. Ale zvládl jsem to a jsem moc rád, že se to podařilo. Škoda, že v Mostě vždy velmi početná fanouškovská základna podpora musela být zredukována. Ale je fajn, že ochozy nezely prázdnotou, jako na jiných motoristických akcích,“ svěřil se jezdec v cíli.

    1. 9. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • FIA Truck Most 2020, aneb něco o jezdcích

    V Mostě je v plném proudu další představení tahačů, tedy monstrózních závodních obrů FIA ETRC, který má COVID podtitul, letos poprvé. Bohužel, v době když ostatní státy zavírají hranice, jinak nelze a autodrom může být rád, že alespoň nějaké diváky do hlediště za zpřísněných bezpečnostních opatření vůbec dostal.

    29. 8. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Truck trial v Černuci u Slaného již 12 a 13. září

    22. soutěžní sezónu v roce 2020 pokračuje Otevřené Mistrovství ČR v Truck trialu o víkendu 12 - 13. zářív Pískovně Taum v Černuci u Slaného. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství  ČR v Truck trialu se skládá letos pouze ze čtyř soutěžních víkendů.  Poslední se pak pojede v Milovicích na Nymbursku. Veškeré termíny závodů, novinky, loňské výsledky a fotogalerie najdete na stránkách www.trucktrial.cz.

    29. 8. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Známá fakta o jezdcích MAXX Formula

    O víkendu se do Mostu chystají velké formule, i dvě F1. Tedy už trochu staršího data, ale věru pěkně rychlá monstra doplněná několika formulemi Dallara GP2, Indy, SuperLeague, či F3000. Ano pamětníci by řekli Interserie se vrací do Mostu.

    28. 8. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Christopher Brenier a Maxx Formula F-Drive již o víkendu

    Neskutečný víkend pro závodní nadšence čeká účastníky 28 až 30.8. na mosteckém Autodromu!!!! Czech Truck Prix, jehož součástí bude i závod seriálu Maxx Formula. A další neskutečná zpráva = F-DRIVE bude přitom!! S naším logem se představí stáj Easy Formula a skvělý francouzský jezdec Christopher Brenier. Ten osedlá svůj formulový monopost Panoz DP09B vyvinutý pro Superleague Formula. Je nám opravdu ctí, být součástí takového týmu. F-DRIVE doplní energii na celý náročný víkend. Aneb česká stopa na Maxx Formula ?

    27. 8. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mistrovství České republiky v jachtingu tříd RS – Crown Cup 2020

    Od 20. do 24. 8. bylo na Lipně v Černé v Pošumaví rušno. Mistrovství České republiky zde odjely lodní třídy RS Feva pro mládež, dvouposádková RS500 a skify RS700. Třída RS Aero jela závod Českého poháru.

    26. 8. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Pozvánka na mistrovství České republiky ve třídách Laser Radial,

    Další mistrovství České republiky v jachtingu se pojede od 28. do 30. srpna na Lipně v Černé v Pošumaví. Závodit se bude ve třídách Laser Radial, 29er a 420. Ve třídě Laser Radial na startu uvidíme všechny naše reprezentantky této olympijské třídy pro ženy, které mají šanci bojovat o kvalifikaci do Tokia

    26. 8. 2020 | Rubrika: Kam za sportem?

  • 12 trofejí pro Buggyru

    Buggyra Zero Mileage Racing o víkendu kralovala v ESET V4 Cupu na Slovakia Ringu. David Vršecký získal první dvě individuální vítězství v kategorii GT3 a jedno společné s Tomášem Engem. Zářili i mladíci z Buggyra Academy. Yasmeen Koloc sbírala pódiová umístění s Renault Clio RS a v endurance závodě společně s Teo Calvetem urvali premiérové vítězství. 

    26. 8. 2020 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.