Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Newmarket aneb domov dostihového sportu

    Newmarket. Město s 20 000 obyvateli v hrabství Suffolk, asi 105 km severně od Londýna. Město, kde se vše točí kolem koní a dostihů.

    Následující reportáž nereferuje o žádném sportovním klání, nepočítá branky, body ani vteřiny. Je ale o místě, které je sportem prodchnuté jako málokteré na světě. Konkrétně dostihovým sportem.

    19. 2. 2019 | Rubrika: Fotoreport

  • Industriální prostor Pragovky ve středu hostí motoristický galav

    Bývalá továrna Pragovka v pražských Vysočanech se z úterka na středu mění k nepoznání. Interiér výrobního závodu se stane dějištěm 42. ročníku tradiční motoristické ankety Zlatý volant, který každoročně oceňuje nejlepší motoristické sportovce. Pozvání do Prahy přijala čtyři slavná jména světového motorsportu. Hosty Zlatého volantu budou bývalý pilot formule 1 Ralf Schumacher, legenda MotoGP Alex Barros, úřadující mistr světa cestovních vozů Gabriele Tarquini nebo mistr Evropy v závodech tahačů Jochen Hahn.

    19. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Drexler Automotive formel Cup 2019

    Loňské vítězství si z Remus Cupu odvezl Švýcar Sandro Zeller s Dallarou 306 Volkswagen, na druhém místě v bývalém Austria Formel Cupu obsadil Ital Andrea Cola s Dallarou 312 Mercedes a třetí příčku bral další Švýcar Marcel Tobler na Dallaře 308 Mercedes. Ve   Formel F3 Trophy pro vozy z let 1992-2007 pak také zvítězil Švýcar Zeller, před Maďarem Penzesem s Dallarou 397 Opel Spiess a   dalším Švýcarem Ursem Rüttimanem na Dallaře 306 Mercedes. V dalším vyhlašovaném poháru Remus Formel Pokal Junior obsadil   druhé místo Tom Beckhäuser s Tattusem F4, Václav Šafář se pak závěrem sezóny blýskl pěkným druhým místem s pronajatým vozem F3.

    19. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jakub Kornfeil testoval nový stroj KTM pro letošní sezónu

    Českého závodníka Jakuba Kornfeila čeká další sezóna ve třídě Moto3. Nastoupí opět v týmu Redox Pruestel GP na stroji KTM. Poprvé v roce 2019 se vydal na závodní trať, aby otestoval jak sebe, tak novou specifikaci rakouského stroje.

    17. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • 10 nejpovedenějších motoristických fotografií - Zlaté Oko

    Čtrnáctý ročník fotografické soutěže Zlaté oko, v rámci které jsou oceňovány nejlepší snímky z oblasti motoristického sportu a motorismu, zná své finalisty pro rok 2018. Vítězný snímek je v tuto chvíli tajný. Jeho autor si převezme trofej Zlatého oka a věcné ceny od partnerů soutěže Foto Škoda a Canon, již ve středu 20. února na galavečeru Zlatý volant. Do soutěže se přihlásilo téměř 70 fotografů s necelou dvoustovkou fotografií.

    15. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Macík s Brabcem svou posedlostí Dakarem vyprodali česká kina

    Martin Macík a Jan Brabec z týmu Big Shock Racing se z tratě Rallye Dakar plynule přesunuli do českých kin. V rámci besed Posedlí Dakarem fanouškům vyprávějí o svých zážitcích z nejnáročnějšího motoristického závodu na světě. Je překvapivé, kolik příznivců Dakaru a týmu Big Shock Racing si na besedy najde cestu. Série 15 setkání s českými závodníky v kinech CineStar byla beznadějně vyprodaná už před startem letošního ročníku legendárního závodu. Vstupenky zmizely nečekanou rychlostí, ačkoliv každý sál pojme kolem 300 diváků. Přesto se fanoušci na sociálních sítích dožadují dalších představení. Dobrodružství maratónského závodu, výkony jezdců a mechaniků v extrémních podmínkách, příhody, které se letos v Peru odehrály, i legrácky Martina Macíka a Jana Brabce lákají diváky více, než kdokoliv očekával.

    14. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zlatý volant zná finalisty sportovních kategorií

    Necelý týden před slavnostním galavečerem Zlatého volantu, na kterém budou oceněni nejlepší čeští automobiloví a motocykloví závodníci, odtajňuje pořadatel tři finalisty z každé z celkem osmi sportovních kategorií. Novinkou v hlasování do ročníku 2018 bylo zapojení široké veřejnosti, které připadla třetina váhy v hlasování. O zbylé dvě třetiny se postarala tradičně odborná porota složená převážně z motoristických novinářů. Vyhlášení vítězů proběhne ve středu 20. února v prostorách Pragovky v pražských Vysočanech.

    14. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Petr Zelenka, jezdec s vůní benzínu v krvi

    Rodák z Lomu u Mostu od prvních krůčků směřoval do tátovi garáže, pak se vyučil a jak jinak, než automechanikem a v tomto oboru podniká dodnes a jelikož následoval svého otce a ježdění po různých závodech přidal i touhu závodit sám, začal se postupně od závodů motokár věnovat závodům do vrchu. Kromě účasti v Českém poháru v rallye, kde představil jako spolujezdec posádky Jurčo-Zelenka s vozem Škoda 130 L se později v roce 1995 podíval při testech formule Škoda pod pokličku týmu Vikomt u J. Schwarze. V roce 1999 přestavěl Petr Zelenka svůj rallyecrossový Golf na vrchařský speciál. Kolem roku 2001 se pravidelně umisťoval v seriálu Triola Cup.

    10. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Galavečer Zlatého volantu ozdobí monopost F1

    Americká stáj Haas F1 Team přislíbila vystavení svého závodního monopostu VF-16 na galavečeru Zlatý volant, který se uskuteční 20. února v pražské prostoru Pragovka. „Naší snahou je soustředit v rámci Zlatého volantu na jedno místo nejen slavné závodníky, ale také stroje, které si čeští fanoušci zblízka jen tak neprohlédnou,“ uvedla výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Na místě bude k vidění také řada dalších vzácných závodních aut z historie i současnosti.

    10. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • ČEZ City Cross Sprint v Ostravě posedmé.

    Z oblíbeného lyžařského závodu pro veřejnost ČEZ City Cross Sprint v Dolních Vítkovicích se stává tradiční podnik, na který se těší stovky milovníku běhu na lyžích. Letos se pod vysokými pecemi bude v sobotu 23. února soutěžit už posedmé. Podobně jako v minulých letech se fanoušci mohou těšit nejen na výkony špičkových závodníků, ale také na bohatý doprovodný program a následný Týden sportování se Skupinou ČEZ.

    10. 2. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Traťoví komisaři z Mostu na evropské okruhy

    Mostecký autodrom odpočívá pod sněhovou pokrývkou, ale v zákulisí se vše připravuje na novou sezónu. Jednou z nepostradatelných profesí jsou traťoví komisaři. Při závodech nejsou v centru pozornosti, ale bez jejich přítomnosti nemůže na trať vyjet ani jediný závodní vůz. Jejich role je nezastupitelná. Bez jejich přítomnosti se v areálu mosteckého autodromu a sousedního polygonu neobejde žádný automobilový či motocyklový závod. Dohlížejí na průběh klání, upozorňují jezdce signalizací na různé nástrahy a nebezpečí, v případě potřeby na místě zasahují a likvidují také následky kolizí.

    8. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Anketa Zlatý volant zveřejňuje finalisty čtyř kategorií

    Pořadatelé tradiční motoristické ankety Zlatý volant zveřejnili finalisty čtyř kategorií: Sportovní auto roku, Motocykl roku, ECOCAR a Motoristická událost roku. „V tuto chvíli odtajňujeme tři nejlepší z každé kategorie. V těchto čtyřech kategoriích jsme obdrželi bezmála deset tisíc hlasů, ve všech kategoriích dohromady pak skoro 30 tisíc,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Vítězové budou vyhlášení 20. února na galavečeru Zlatý volant v pražské Pragovce.

    8. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Lutopol Racing Team na startu

    Pro nastávající sezónu 2019 okruhových závodů seriálu Carboniacupu se chystá i nově vznikající stáj LUTOPOL RACING TEAM. Stáj není žádným nováčkem, v minulosti spol. LUTOPOL podporovala piloty v daných okruhových závodech. Na začátek si připravila nečekané nasazení zajímavého stroje, a to formuli Renault 2.0, kterou pilotoval známý okruhový jezdec Lando Norris. Tento pilot již dnes směle míří do FIA Formula One World Championship se stájí McLaren. V kokpitu tohoto velmi rychlého vozu se na startovním roštu přestaví pan Radek Polák.

    8. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V soutěži Sportovní fotografie roku zvítězil Lukáš Bíba

    Výsledky soutěže Sportovní fotografie roku 2018, byly zveřejněny na slavnostní akci v úterý 5. února na Staroměstské radnici v Praze. Sportovní fotografií roku 2018 se stal snímek lezce Adama Ondry od fotografa Lukáše Bíby z vydavatelství Economia. Okamžik zklamání po neúspěšném pokusu zachytil 36letý autor během mistrovství světa v rakouském Innsbrucku.

    7. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Macík a Brabec už plánují Dakar 2020

    Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve žlutém Liazu v semi Dakaru vybojovali skvělé 2. místo. Projeli celou trasu Dakaru 2019 a na své konto si pravidelně připisovali vyrovnané časy odpovídající výsledkům v TOP 5 kategorie kamionů. Jan Brabec, týmový motocyklista, předvedl odvážnou jízdu i obrovskou vůli a podařilo se mu získat celkové 34. místo. Nebýt 9hodinové penalizace za neprojeté body, skončil by v TOP 20. Tým Big Shock Racing získal neuvěřitelnou vlnu podpory mezi fanoušky, pro něž bylo nasazení, chuť bojovat, otevřenost a týmová spolupráce víc než výsledek v celkovém hodnocení. Potvrdilo se tak, že závodníci týmu Big Shock Racing umí držet krok s velkými továrními hráči a dokáží si v každé situaci poradit. Ale zároveň vědí, že na „kdyby“ se nehraje a jsou připraveni udělat vše pro to, aby výsledky na příštím Dakaru byly mezi nejlepšími. Jaké jsou plány pro novou sezónu?

    5. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.