Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Tatra Buggyra Racing je připraven na startu 41. rally Dakar

    Obě posádky týmu Tatra Buggyra Racing v čele s Martinem Kolomým absolvovaly v pátek poslední zkoušku před startem jednačtyřicátého ročníku rally Dakar. Testovala se především technika po rizikové přepravě z Evropy.

    5. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tým MP-Sports testoval v dějišti Dakaru 2019

    Úspěšný celodenní test v písečné oblasti 50 km jižně od peruánské metropole Limy  má  za sebou tým MP-Sports pod vedením Martina Prokopa.
    Manažer MP-Sports Quirin Müller se ohlíží za pátečním děním: „Mechanici zvládli  přes noc skvěle nachystat oba Fordy pro Martina i Tomáše a dokonce si vyšetřili i dvě hodinky na spánek. Začali jsme jezdit již s východem slunce kolem šesté hodiny, nezaznamenali žádnou komplikaci a jen si potvrdili dobrou připravenost na celý Dakar. Asistenční  soutěžní kamion MAN TGA 4x4 potřebuje ještě drobný technický zásah, ale vše doladíme během soboty.“

    5. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Lima: závodní stroje vyzvednuty, bivak stojí, nálada výborná

    Čas, zbývající do startu legendárního Dakaru, už se počítá na hodiny. Pilot kamionu Martin Macík, navigátor František Tomášek a Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing se po aklimatizaci v Andách sešli s ostatními týmovými kolegy v Limě. Během čtvrtka zvládli vyzvednout Frantu, závodní kamion Liaz i Marušku, motorku Husquarna, a také ostatní doprovodné vozy. Stojí už i bivak, přímo na břehu Tichého oceánu. Po měsíční plavbě lodí a následném přeparkování organizátory je teď nutné závodní stroje uvést opět do pořádku. K drobným ťukancům došlo také při převozu aut rozvášněnou Limou, poté co někteří z členů týmu couvali podle pokynů místního policisty. Do nedělních přejímek ale tým zvládne vše vyřešit. Už v neděli 6. ledna na jezdce čeká také pódium 41. ročníku Dakaru. V pondělí odstartuje první etapa nejnáročnějšího motoristického závodu na světě.   

    4. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop s týmem je připraven na Dakar 2019

    Po komplikované a více než 24 hodinové cestě dorazila výprava dvaadvaceti členů týmu MP-Sports do Limy, centra 41. ročníku Rally Dakar. Cestu jim totiž o osm hodin  prodloužilo čekání na přistavení letuschopného letadla pro let z Madridu do hlavního města Peru. Po vyzvednutí všech deseti kusů závodní a doprovodné techniky v přístavu Callao se kolona přesunula na místo pátečního testu, kde čeká mechaniky noční směna a příprava soutěžních speciálů Ford Raptor RS Cross Country posádek Martin Prokop / Jan Tománek a Tomáš Ouředníček / David Křípal na celodenní ostrý test.

    4. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • AER 2019: Dvojité tatrovácké deja vu

    Třetí etapa Africa Eco Race měla typický charakter rychlé, prašné a místy kamenité marocké rozbíječky. Tatru Tomáše Tomečka v ní postihl defekt, jehož výměna znamenala časovou ztrátu a přepuštění pozice vedoucího kamionu. V daleko horší situaci se ocitla posádka druhé české Tatry, která musela ze závodu odstoupit.

    4. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • PŘEDBĚŽNÝ KALENDÁŘ AUTOMOBILOVÉHO SPORTU AČR

    Ke dni 3.1.2019 zveřejnil Autoklub ČR předběžný kalendář automobilových závodů pro rok 2019. Některé termíny se ještě mohou měnit, ale vypsané podniky jsou celkem zřejmé. Fandové motorsportu se již nyní mohou těšit na své oblíbené závody. Celkově nás čeká rok bohatý na motoristické podniky a bude jen na každém z nás kam vyrazíme a co si nenecháme ujít.

    4. 1. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • AER 2019: Fičák už ve druhé etapě

    Kdo by čekal, že už druhá etapa Africa Eco Race bude takto náročná. Večer byla v bivaku sotva půlka závodníků. Zato Tomáš Tomeček zúročil své zkušenosti a schopnosti, a po výborném výkonu poskočil do čela kategorie kamionů.

    3. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Afrika Eco Race 2019: Tomeček pro začátek bronzový

    První marockou etapou z Ameziane do Merady odstartoval v úterý 1. ledna 2019 jedenáctý ročník Africa Eco Race. Tomáš Tomeček, jezdec Promet/Czechoslovak Group týmu, stejně jako loni jede v Tatře sám, bez navigátora. Zahřívacích 91 kilometrů absolvoval ve třetím nejrychlejším čase mezi kamiony. Do cíle v pořádku dorazili i ostatní čeští a slovenští závodníci.

    2. 1. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Sólo jezdec Tomáš Tomeček bude v Africe obhajovat stříbro

    Podeváté v řadě se tým Promet/Czechoslovak Group Tomáše Tomečka účastní Africa Eco Race - The Race To Dakar, dálkového závodu navazujícího na ducha původní Rallye Dakar. Stejně jako při předchozím ročníku v kabině závodní Tatry vedle Tomečka nesedí žádný navigátor. Tomeček obhajuje druhé místo, kterého v ročníku 2018 sólo jízdou dosáhl. O žádných cílech na umístění ale tradičně hovořit nechce. „Mám jen jediné přání, dojet s radostí až do cíle v Dakaru.“

    31. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pokaždé je to těžký Dakar, říká před odletem Aleš Loprais

    Aleš Loprais odlétá s členy svého týmu do Peru v poslední den letošního roku. Díky časovému posunu stráví Nový rok už v dějišti jedenačtyřicátého ročníku slavné Rally Dakar. Bude Dakar 2019 nejtěžším?

    30. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pánská jízda začala - Dakar 2019 je tady!

    Závodníci týmu Big Shock Racing už jsou v Peru, kde se 7. ledna rozjede 41. ročník legendárního Dakaru. Pilot kamionu Martin Macík, jeho navigátor František Tomášek a motocyklový jezdec Jan Brabec ve čtvrtek odletěli z Ruzyně směr Peru. Jejich dakarské dobrodružství tak začalo, závodníci museli zdolat několik napínavých přestupů, aby se dostali do And, kde chtějí nabrat síly a aklimatizovat se před startem. Bohužel až v Limě naši jezdci zjistili, že letecká společnost, jejíž letenky si pro přesun do Cusca pořídili, od 1. prosince neexistuje.   

    30. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Čapka rallysport premiérově startuje na Africa Eco Race

    Petr Čapka a Zdeněk Voda se pod hlavičkou týmu Čapka rallysport vydávají splnit si klukovský sen o Dakaru. Se závodní Tatrou 815 se zúčastní Africa Eco Race, nástupce původní dakarské rally na africkém kontinentu.

    30. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Pozor! Je tu "Divoká karta Zlatého volantu".

    Přestože od spuštění hlasování veřejnosti do motoristické ankety Zlatý volant uplynuly teprve tři týdny, počet udělených hlasů je již nyní několikanásobně vyšší než v celém předchozím ročníku. Pořadatel ankety se proto rozhodl dát veřejnosti do ruky tzv. Divokou kartu, tedy možnost nominovat do ankety někoho, kdo dosud nominovaný nebyl. Uzávěrka je 7. ledna. „Nominace sestavoval tým nezávislých odborníků. Chceme si však být jistí, že se na nikoho důležitého nezapomnělo,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

    21. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • VYBERTE NEJLEPŠÍ MOTORISTICKOU UDÁLOST ROKU 2018

    V rámci prestižní motoristické ankety Zlatý volant 2018 probíhá velké internetové hlasování veřejnosti. Jednou z anket je NEJVĚTŠÍ MOTORISTICKÁ AKCE ROKU 2018. Každý z vás může dát svůj hlas jedné z nominovaných významných motoristických akcí. Ještě jste nehlasovali?

    16. 12. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • O Zlatá řidítka se utká 35 motocyklových závodníků

    Odborná porota složená převážně z motoristických novinářů rozhodne o vítězi 13. ročníku ankety Zlatá řídítka 2018 o nejlepším českém motocyklovém závodníkovi. Novinkou je zapojení motoristické veřejnosti do hlasování. Stejně jako u ostatních kategorií Zlatého volantu připadnou porotě dvě třetiny podílu na výsledku, fanouškům hlasujícím na internetu pak jedna třetina. Pořadatelé navíc přidali jednu úplně novou kategorii, ve které rozhodne jen a pouze veřejnost – Zlatý motocykl roku.  

    13. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.