Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Porotci Zlatého Volantu vyberou vítěze z více než 200 jmen

    Odbornou porotu složenou mimo jiné z 35 sportovních novinářů a oborových opinion lídrů čeká náročný výběr těch nejlepších motoristických sportovců roku 2017. Vítězné trofeje si odnesou vítězové tradičních kategorií: závody na okruzích, rally a maratony, autokros a rallyekros, závody do vrchu, motokáry  a v neposlední řadě Zlatá řídítka pro nejlepšího motocyklového závodníka a Zlatý pohár pro výherkyni ceny Elišky Junkové pro nejlepší ženy v motorsportu. „Porotce čeká náročný výběr, protože když se sečtou všichni nominovaní ze všech kategorií, je to v součtu něco přes 200 jmen,“ říká ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    28. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Tomeček před AFRICA ECO RACE® - The Race to Dakar 2018

    Poosmé v řadě se tým Promet/Czechoslovak Group Tomáše Tomečka zúčastní AFRICA ECO RACE® - The Race To Dakar, dálkového závodu navazujícího na ducha původní Rallye Dakar. Trojnásobný vítěz závodu z let 2011, 2012 a 2014 vyráží na africký kontinent s cílem navázat na předchozí úspěchy. V uplynulém ročníku obsadil Tomáš Tomeček v posádce s Ladislavem Lálou třetí místo. O příčky nejvyšší chce bojovat i v tom nadcházejícím, jubilejním desátém. Maratonská soutěž slavnostně odstartuje na Silvestra v Monaku, první závodní etapa se pojede 2. ledna. Náročné horské terény Maroka postupně vystřídá kamenitá poušť Západní Sahary a písčité duny Mauritánie. Celá třetina trasy je zcela nová! Vyhlášení vítězů proběhne tradičně po dojezdu poslední etapy 14. ledna u Růžového jezera poblíž senegalského Dakaru.

    28. 12. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Nový šampionát GT4 zavítá i na mostecký autodrom

    Další skvělou zprávu pro fanoušky rychlých a silných vozů kategorie GT má mostecký autodrom. V příštím roce bude totiž jedním z pěti evropských okruhů, který přivítá nově vytvořený šampionát GT4 Central European Cup. V Mostě tato série rozšíří o víkendu 27. až 29. dubna nabídku vložených závodů podniku ADAC GT Masters.

    21. 12. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Bylo spuštěno hlasování veřejnosti v anketě Zlatý volant

    Od pondělka 18. prosince mohou lidé hlasovat ve třech kategoriích ankety Zlatý volant. Hlasy lidí rozhodnou o sportovním autě roku, motoristické události roku a také v premiérové kategorii ekologický počin roku. Hlasování probíhá online na webu zlatyvolant.cz, a to bez nutnosti předchozí registrace. „Snažili jsme se vyvinout pěkné a přehledné prostředí, protože nám jde o to dostat k hlasování co nejvíce lidí. Nechceme je zdržovat zbytečnou administrativou. S trochou nadsázky lze říci, že jediné, co je může zdržet, je vlastní nerozhodnost,“ říká Martin Tománek z pořadatelské agentury Pozitif. Hlasování je možné od 18. prosince do 31. ledna.

    21. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Patron mosteckého okruhu David Coulthard navštíví Česko

    Pilot formule 1 a vicemistr světa z roku 2001 David Coulthard navštíví začátkem příštího roku Českou republiku. Nebude to zdaleka poprvé. David má například úzké vazby k mosteckému autodromu, od roku 1999 je patronem tamního velkého závodního okruhu.

    21. 12. 2017 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Soutěž Zlaté oko pro motoristické fotografy

    Agentura Pozitif vyhlásila 13. ročník fotografické soutěže ZLATÉ OKO pro nejlepší motoristickou fotografii roku 2017. Letos poprvé budou finalisté zveřejněni ještě před slavnostním galavečerem. Vítězové ankety budou oznámeni v rámci vyhlášení soutěže Zlatý volant, které proběhne 22.února 2017 od 19 hodin v areálu výstaviště PVA EXPO v pražských Letňanech. „Určitě se zúčastním. Ještě vybírám třetí soutěžní fotografii, ale už teď mohu prozradit, že půjde o různé fotky z mistrovství světa Formule1,“ říká loňský a předloňský vítěz Zlatého oka Jiří Křenek.  Partnerem soutěže je společnost Centrum FotoŠkoda.

    17. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Catching Breath - nový rychlostní rekord

    Bartosz Huzarski, sedmatřicetiletý polský veterán proslulé Tour de France,  zdolal náročné 40 km dlouhé stoupání z Léhu na vrchol Khardung La ve výšce 5 359 m n. m. v rekordním čase 2 hodiny, 36 minut a 16 sekund. Úsilí celého týmu v extrémních podmínkách zachycuje strhující pětadvacetiminutový dokumentární film Catching Breath, který vytvořila společnost ŠKODA AUTO a.s. v rámci svého projektu We Love Cycling ve spolupráci s pražskou filmovou produkcí Milk and Honey Films a AtSwim. Na téměř rok trvajícím projektu spolupracovalo více jak 100 lidí.

    16. 12. 2017 | Rubrika: Cyklistika

  • Házená objektivem Kateřiny Pavlíčkové

    I fotografové musí stále trénovat postřeh, oko a hbité prsty. Kateřina Pavlíčková mimo hlavní sezónu jezdeckých a dostihových akcí vyzkoušela další zajímavý sport - házenou. Ve fotoreportáží zachytila utkání 2. ligy v házené Maloměřice - Napajedla.

    16. 12. 2017 | Rubrika: Fotoreport

  • Vánoční e-poukazy autodromu pořídíte i na poslední chvíli

    Mostecký autodrom nabízí vánoční dárkové vouchery, jež lze pořídit bez stresu, a to třeba až o Štědrý den. Tato nabídka se týká nákupu elektronických poukazů při úhradě prostřednictvím bankovní karty.

    14. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Viktor Teplý třetí na Kanárských ostrovech

    Od 6. do 10. prosince se Laseristé Viktor Teplý a Štěpán Novotný, kteří se intenzivně připravují na kvalifikaci na olympijské hry 2020 v Tokiu, zúčastnili závodu Gran Canaria Olympic Sailing Week. Viktorovi se dařilo a skončil třetí.

    14. 12. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Tři tradiční "Zlaté" ankety petrolheadů jsou tady

    Tradiční motoristická anketa Zlatý volant vstupuje do páté dekády své existence ve zcela novém kabátě. Noblesní prostředí pražského Žofína vystřídá pro 41. ročník Zlatého volantu Kongresový sál PVA Expo v pražských Letňanech proměněný na závodní depo. Objeví se zcela nové kategorie a poprvé v historii ankety se do hlasování zapojí i široká veřejnost. „Názor motoristických novinářů a odborné veřejnosti pro nás samozřejmě zůstává stále klíčový. Dokonce jsme navýšili počet porotců z deseti na dvacet. Zároveň ale chceme jít s dobou a zapojit více do ankety i širokou veřejnosti,“ vysvětluje Josef Zajíček z pořádající agentury Pozitif. Slavnostní vyhlášení ankety Zlatý volant, Zlatá řídítka a Zlaté oko proběhne 22. února 2018.

    14. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Motoskijöring čeká jubilejní 20. sezóna!

    Před koncem roku se již tradičně, sešli všichni organizátoři nadcházejícího MČR v motoskijöringu „Orion Shiva KTM Cup 2018“. Po zhodnocení sezóny 2017, ve které se podařilo odjet všech 6 plánovaných závodů, byl projednán a schválen následující kalendář mistrovství.

    13. 12. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Pavel Kelemen třetí na SP v keirinu

    Na čtvrtém světovém poháru této dráhové sezóny se česká reprezentace opět dočkala medailového umístění. Pavel Kelemen nastoupil do keirinu s odhodláním prosadit se minimálně do finále. 

    10. 12. 2017 | Rubrika: Cyklistika

  • Závody historických vozů ozdobí další atraktivní série

    Druhý ročník souboje nádherných historických vozů The Most Historic Grand Prix, který mostecký autodrom přivítá v příštím roce o víkendu 22. až 24. června, doplní i závod legendárních speciálů z let 1972 – 1982 DRM Klassik. Fanoušci rychlých a silných veteránů si tak určitě přijdou na své, jako zlatý hřeb víkendu je čeká měření sil monopostů formule 1 zlatého věku, jež brázdily světové okruhy od konce 60. let minulého století do roku 1985.

    8. 12. 2017 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.