Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Tomáš Tomeček dnes startuje do Africa Eco Race 2020

    Dvanáctý ročník Africa Eco Race se od předchozích v mnohém liší. Přibylo účastníků ve většině kategorií, změnil se termín, stěžejní část trati povede zcela jinudy. To hlavní se ale nemění. Závod vede z Evropy do Afriky, do cíle u Růžového jezera poblíž Dakaru, hlavního města Senegalu. A nemění se ani jedna z jeho hlavních tváří. Tomáš Tomeček se s Tatrou 815 postaví na start už podesáté.

    4. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Razítkování vyřízeno! V Buggyře nastává klid před bouří

    Ať už se jede slavný Dakar kdekoli, dny před samotnou soutěží jsou všude stejné. Všichni členové týmu Buggyra Racing nasbírali plný počet razítek, což znamená povolenku ke startu do soutěže. Dakar startuje již dnes slavnostním pódiem.

    4. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop má za sebou přejímky i shakedown

    Čtvrteční zkouška techniky v terénu a páteční přejímky, to byly poslední kroky přípravy na sobotní zahájení nového ročníku Dakaru v novém prostředí saudskoarabské pouště. Závodní speciál "Shrek" i celý tým má za sebou technické a administrativní přejímky, nezbývá než v sobotu odpoledne přejet startovní rampu a v neděli vyrazit do první etapy Dakaru 2O2O!  

    >> Videa v článku >>

    4. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakar 2020 - Nové výzvy pro Buggyru!

    Všichni účastnící dvaačtyřicátého ročníku slavné Rally Dakar jsou již v centru dění a nejinak je tomu s českým týmem Buggyra Racing. Martin Šoltys a Josef Macháček si na shakedownu vyzkoušeli techniku a vyhlížejí start nejnáročnější rallye světa.

    3. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík s Brabcem netrpělivě čekají na start Dakaru

    Kompletní tým Big Shock Racing se sešel v Džiddě, odkud v neděli 5. ledna odstartuje 42. ročník Rallye Dakar. Pilot kamionu Martin Macík se svým navigátorem Františkem Tomáškem už se pár dní aklimatizovali na místě. A ve čtvrtek se konečně přivítali i s motocyklistou Janem Brabcem, palubním mechanikem Davidem Švandou a dalšími členy výpravy. Kompletní sestava se okamžitě pustila do práce. Bylo třeba od pořadatelů vyzvednout Macíkův kamion, Brabcovu motorku i všechna doprovodná vozidla. Martinův dakarský speciál Karel a bydlík, ve kterém má tým zázemí, byly bohužel nepojízdné a chvíli trvalo, než se je podařilo zprovoznit. Bydlík se následně ještě ztratil v dopravním provozu. Proto pak následoval raketový přesun posádky kamionu na shake down – dakarskou rozcvičku. „Zajezdili jsme si a všechno zmákli, jak jsme potřebovali. Karel fungoval výborně, výkon i podvozek. Já jsem za to strašně rád. Bylo to boží, zkusili jsme si i poposkočit. Už se těším až odstartujeme,“ popisuje Martin Macík. Jan Brabec shake down vynechal a ušetřený čas věnoval odpočinku po náročné cestě a přípravám na technické přejímky. Těmi všechny týmové stroje prošly hladce během pátečního dopoledne. Předstartovní povinnosti tak tým Big Shock Racing zvládl na výbornou, v bivaku panuje skvělá nálada a všichni se těší na sobotní slavnostní pódium i nedělní start. 

    3. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop je připravený na start Dakaru

    Jak jsme již informovali, ve čtvrtek 2. ledna měli účastníci Dakaru možnost naposledy otestovat svoji techniku před startem 42. ročníku Rally Dakar. Toho využil i tým MP-Sports s piloty speciálů Ford Raptor RS Cross Country Martinem Prokopem a Martinem Kolomým.

    3. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Loprais prověřil Pragu V4S v poušti, došlo i na lopaty

    Instaforex Loprais Team a jeho Praga V4S DKR mají za sebou dva důležité dny. Nový soutěžní speciál prošel první prověrkou v opravdových pouštních podmínkách, jaké na posádku Aleš Loprais, Khalid Alkendi, Petr Pokora čekají v následujících dvou týdnech během Rally Dakar.

    3. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Kolomý končí na Dakaru ještě před startem

    Dnes měli účastníci Dakaru možnost naposledy otestovat svoji techniku před startem 42. ročníku Rally Dakar. Toho využil i tým MP-Sports Martina Prokopa, který společně s týmovým kolegou Martinem Kolomým od časného rána proháněl svůj Ford Raptor RS Cross Country v dunách asi 50 kilometrů na sever od Džiddy.

    2. 1. 2020 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Martin Prokop s týmem MP-Sports odlétá na Dakar 2020!

    V úterý 31. ledna večer se tým MP-Sports Martina Prokopa nebude chystat na bujaré oslavy příchodu Nového roku, ale v 19:05 se vydá z pražského letiště na cestu vstříc Rally Dakar 2020. Obě nově sestavné posádky závodních speciálů Ford Raptor RS Cross Country ve složení Martin Prokop / Viktor Chytka a Martin Kolomý / Jiří Stross doplní dalších 21 členů realizačního týmu a završí tak náročnou fázi celoročních příprav na každoroční vrchol sezony. Ta další se začne odvíjet na území Saudské Arábie od 5. ledna první etapou Dakaru 2020, když o den dříve zahájí celou soutěž tradiční slavnostní ceremoniál s prezentací posádek na startovní rampě. V prvních dnech roku 2020 potom čekají na soutěžící technické přejímky a poslední testování závodní techniky.

    31. 12. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík s Tomáškem si užívají předstartovní atmosféru v Džiddě

    Pilot kamionu Martin Macík a jeho navigátor František Tomášek z týmu Big Shock Racing přiletěli do Džiddy, dějiště 42. ročníku Rallye Dakar, legendárního dálkového závodu. „Cesta proběhla hladce. Jsme na místě, prozkoumáváme město, ochutnáváme místní jídlo, dospáváme se a chystáme vše potřebné,“ hlásil Martin Macík. Závodníci si užívají aklimatizaci, sžívají se s novým prostředím a také se pustili do zařizování nezbytných organizačních záležitostí. Jejich první kroky vedly pro SIM karty, aby mohli pro fanoušky začít vysílat živé vstupy na Facebooku Martina Macíka. Další členové týmu Big Shock Racing, včetně motocyklisty Jana Brabce a palubního mechanika Davida Švandy, dorazí na místo ve čtvrtek 2. ledna.          

    31. 12. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Motoskijöring je připraven na startu nové sezóny

    V polovině prosince byl již tradičně připraven Motoskijöringový kalendář s tím, že seriál se pojede jako „Orion Shiva KTM Cup 2020“. Byly odsouhlaseny následující termíny závodů:

    1. závod neděle 12.1.2020 Rudník

    2. závod sobota 25.1.2020 Dalečín

    3. závod neděle 26.1.2020 Klášterec nad Orlicí

    4. závod neděle 2.2.2020 Letohrad

    5. závod sobota 8.2.2020 Chotčiny

    6. závod neděle 16.2.2020 Dobřany v Orlických horách

    29. 12. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Solitér Tomeček posílá do Afriky o Tatru navíc

    Čtyřiadvacátý dakarský start. Z toho desátý v řadě na Africa Eco Race. Tomáš Tomeček se znovu vrací do Afriky. Svůj Promet/Czechoslovak Group Team dokonce rozšířil ze čtyř Tater na pět. Výsledkové ambice si ale trojnásobný vítěz závodu tradičně nechává pro sebe. 

    28. 12. 2019 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Česká korfbalová extraliga pokračuje v novém roce

    Korfbalová extraliga měla před vánočními svátky napilno. Na programu bylo šesté i sedmé kolo a obě přinesla zajímavé výsledky. Doposud stoprocentní Prostějov padl v obou duelech, čehož využilo Brno, které si naopak připsalo dvě výhry a v tabulce Hanákům odskočilo. První letošní úspěch pak díky triumfu právě nad Prostějovem zaznamenalo Znojmo.

    20. 12. 2019 | Rubrika: Míčové sporty

  • Soutěž Zlaté oko o nejlepší motoristickou fotografii je spuštěna

    Pořadatel ankety Zlatý volant vyhlásil 15. ročník fotografické soutěže ZLATÉ OKO pro nejlepší motoristickou fotografii roku 2019. Profesionální i amatérští fotografové mohou přihlašovat své letošní nejpovedenější snímky na webu www.zlateoko.cz. Do soutěže je možné přihlásit maximálně tři snímky. Všechny přihlášené fotografie budou zveřejněny na webu ankety a také na facebookovém profilu Zlatého volantu. Nejlepší snímek určí odborná porota. Vítěz Zlatého oka získá kromě trofeje také hodnotné ceny od partnerů soutěže – společností Canon a Centrum FotoŠkoda. Fotky je možné přihlašovat do 15. ledna.

    15. 12. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Co mají společného Persie, koně a olympijské hry?

    Pólo, jezdecký týmový sport. Jeden z nejstarších sportů na světě. Pólo se poprvé hrálo v Persii v 6. století př. n. l. Zpočátku bylo tréninkovou hrou pro elitní jízdní jednotky, např. královskou stráž. Časem se stalo perským národním sportem, který v širokém měřítku hrála šlechta, bylo důležitou zábavou u dvora a natolik populární, že ho ve svých dílech zmiňovali i perští básníci.

    15. 12. 2019 | Rubrika: Fotoreport

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.