NOE_Polo_cup.jpgKolesa.jpgKP_Beachvoley.jpg

  • Macík útočí na beduína. Brabec maže ztrátu. Na blátě to naši umí

    Když se Martin Macík, pilot týmu Big Shock Racing, hlásil po šesté etapě Rallye Dakar, bylo jasné, že první horská trať letošního závodu posádce evidentně zvedla náladu. Macík, Tomášek a Mrkva si na ní udrželi výbornou čtvrtou příčku, když dojeli etapu jako pátý nejrychlejší kamion.  „Jelo se nádherně. Od dun si rádi zase na čas odpočineme. Zjistili jsme, že Franta i ve vyšších nadmořských výškách šlape krásně. Profofrovali jsme kolem pár soupeřů a část etapy zřejmě i vyhráli,“ tipoval si správně Martin Macík. „Dnes je to veselejší, už jsme na hlíně, chvílemi prší. Driftovačky, úzké cestičky, blátíčko, to máme rádi, to je naše úchylka, tak trénujeme v Sedlčanech celý rok,“ pochvaloval si také navigátor František Tomášek. V druhé části etapy začalo kamionům pršet a posledních 20 minut absolvovaly ve tmě. „Byla to upalovačka, v jedné z děr, která byla označena jako hladce průjezdná, jsme dostali takovou pecku do hlav, že nám třeštily až do cíle,“ doplňuje mechanik Michal Mrkva.    

    12. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Africa Eco Race 2018 - Nejtěžší nemusí být nejdelší

    Nejvíc písku, nejvíc dun, nejkrásnější scenérie, mauritánský přírodní úkaz zvaný Oko Afriky. Devátá etapa patřila k tomu nejlepšímu, co lze v současném dakarském závodění zažít. Je jasné, že tohle přesně sedělo Tomáši Tomečkovi a jeho stoprocentní Tatře.

    12. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Prokop s Tománkem jsou po 6. etapě Dakaru na skvělém 7. místě!

    Zdálo by se, že to již není možné, ale i po tom všem, co již závodníky na letošním Dakaru na extrémní trati potkalo, vyhlásili organizátoři až středeční pátou etapu jako tu nejvíce náročnou. A není ničím novým, že dění na trati to opět pouze potvrdilo. Posádka MP SPORTS vstoupila do etapy ve slušném tempu a přibrzdily je až dva defekty jejich Fordu Raptor F-150. 

    12. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakarské střípky Lukáše Kvapila

    Loni stál na startu Dakar Rallye jako motocyklový závodník, letos jako media tým zprostředkovávající zážitky a pohled z druhé strany, na který se budou moci diváci těšit jen krátce po skončení Dakaru. A o další rok později, kdo ví? Člověk míní, Bůh mění, každopádně plány Lukáše Kvapila jsou pro letošní rok jasné. Kvalifikovat se na Dakar Rallye 2019 opět jako závodník, tentokrát však dvoustopého speciálu. Až rok 2018 a následující týdny a měsíce ukážou, zda si Lukáš splní další sen a skutečně se v následujícím roce postaví na start legendární rallye v závodních barvách a zda za volantem automobilu nebo přímo kamionu. Zpět však k přítomnosti a Dakar Rallye 2018! Máme za sebou prvních 5 etap a už nyní celá řada závodníků hodnotí letošní rallye jako velmi specifickou a odlišnou od předešlých let, možná dokonce jako nejnáročnější ročník za posledních 10 let.

    11. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Ouředníček s Křípalem se úspěšné loučí s Peru

    Středeční pátá etapa 40. ročníku Rallye Dakar nebyla prohlášena jednou z nejnáročnějších bezdůvodně. Největší výzvu 267 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušky představovaly duny, které potrápily všechny posádky, včetně posádky Ouředníček - Křípal. Ta dnes dosáhla cíle na 40. pozici a postoupila na 44. místo v celkovém hodnocení.

    11. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Co vše se dá zvládnout za pár hodin v poušti?

    Letošní Rallye Dakar je plná zvratů. Když pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva v kamionu týmu Big Shock Racing ve středu vyráželi do páté etapy, věděli, že bude náročná. Ale ani ve snu by je nenapadlo, co všechno se jim na cestě ze San Juan de Marcona do Arequipa přihodí. A ještě méně uvěřitelné se zdálo, že i přes všechny nečekané události dojedou do cíle etapy jako třináctí nejrychlejší a celkově udrží krásné čtvrté místo. O dost klidněji na tom byl ve středu jejich týmový kolega, motorkář Jan Brabec. Ten je letos na Dakaru nováčkem, ale v páté etapě si vedl jako ostřílený mazák. Trať zvládl dojet na cenném 42. místě a stal se nejrychlejším českým jezdcem na motocyklu.

    11. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kľačianská Podkova objektivem Michaely Purnochové

    Kľačianská Podkova je tady ještě jednou, tentokrát ve fotografiích Michaely Purnochové. V Kl'ačianech "furmani" soutěžili se svým koňem ve dvou disciplínách a to v tahu těžkých klád  a v manipulaci s nákladem v brankách na čas. 

    10. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • V Africe technický problém T. Tomečka a stíhací jízda v dunách

    Druhá půlka maratonské části závodu o celkem skoro tisíci kilometrech měla v úvodu lehčí duny a rychlou a zrádnou pasáž offroadového střihu namixovaného s písčitými cestami. Tomeček poprvé a ztratil. Pak ale konečně přišly ty pravé mauritánské duny. A Desert Master dostál své pověsti, a zase to dohnal.

    10. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Po brutální čtvrté etapě Dakaru drží Prokop skvělé deváté místo!

    Nikoliv stejný, ale ještě vetší nářez a opravdový extrém! To byla čtvrtá etapa Dakaru, která na letos těžce zkoušené závodníky v úterý nachystala 330 pořádně ostrých kilometrů měřených úseků. Martin Prokop s Janem Tománkem v kabině i jejich Fordu Raptor – ale i mimo ni – odvedli skvělou práci a po těžkém souboji se všemi nástrahami můžeme s radostí oznámit, že se udrželi ve vytoužené první desítce průběžného pořadí na devátém místě.

    10. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zatím nejúspěšnější den Tomáše Ouředníčka

    Čtvrtá etapa přinesla zatím nejlepší výsledek posádky Ouředníček - Křípal ve 40. ročníku Rallye Dakar. Tým South Racing Central Europe zajel 28. nejrychlejší čas v 330 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce, která bude úvodní částí maratónské etapy, a vybojoval si celkové 49. místo.

    10. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Dakar: Po pekelné čtvrté etapě Macík celkově čtvrtý

    V úterní etapě dakarské rally na jezdce čekal okruh písečnými dunami, plný zrádných nástrah. Trať dlouhá 330 km, vedoucí kolem peruánského městečka San Juan de Marcona, dala jezdcům i závodním strojům pořádně zabrat. Přesto posádka týmu Big Shock Racing ve složení Macík, Tomášek, Mrkva dojela do cíle na 6. místě a v celkovém hodnocení jí patří výborná 4. pozice. Nebylo to však zadarmo. „Takový teror jsme už dlouho nezažili. Pořadatelé nám to udělali pořádně těžké. Ale tak má vypadat Dakar. Navigace je složitá, auta dostávají zabrat, ocitáme se v riskantních situacích. Nebylo to občas příjemné,“ hlásil po příjezdu do bivaku Martin Macík, pilot kamionu Liaz. Kupředu celkovým pořadím se v náročné čtvrté etapě posunul i Jan Brabec, týmový motorkář, kterému se daří průběžně stahovat dvouhodinovou penalizaci z první etapy. Po 45. místě v aktuální etapě si drží 59. celkovou pozici.

    10. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Kľačianska Podkova 7.1.2018

    Turčianskych Kľačanoch se již  12 let setkávají milovníci koní a přírody, dlouholetí přátelé i celé rodiny. Mezinárodní soutěž zdůrazňuje sepjetí koní a přírody. Skvělou fotogalerii připravila fotografka Martina Burianová.

    9. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Konečně v závodním tempu!

    Po dvou dnech plných technických problémů si Tomáš Ouředníček a David Křípal ve třetí etapě Rallye Dakar konečně mohli užít pravé závodní tempo a dovézt tak vůz Ford Ranger Dakar do cíle! Ve třetí etapě vybojovali průběžnou 51. pozici, čímž v celkovém hodnocení postoupili na 58. příčku.

    9. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Maratonská etapa na Africa Eco Race 2018

    První ze dvou okruhových etap, nadto ještě maratonská bez možnosti večerního servisu techniky. Sedmá etapa měřila 486 km, startovala i končila poblíž bivaku, a Tomáš Tomeček na ní zaznamenal třetí čas.

    9. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Macík boduje: čtvrté místo s utrženými tlumiči.

    Ve třetí písečné etapě, vedoucí do San Juan de Marcona se týmu Big Shock Racing opravdu dařilo. Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva dojeli mezi kamiony jako čtvrtí nejlepší. V celkovém bodování se umístili na výborném pátém místě a stali se tak aktuálně nejrychlejší českou posádkou. Zaznamenali svůj zatím nelepší dakarský úspěch. A to přesto, že v polovině první etapy po nečekaném třímetrovém skoku utrhli tlumiče. Jan Brabec se držel v první dvacítce, ale po menším karambolu mu vypadly pojistky a než provedl opravu, uběhlo 15 minut. Nakonec etapu dojel na pěkném 38. místě, celkově si opět polepšil a dostal se na 76. pozici.

    9. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.