Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Smolné Thajsko Jakuba Kornfeila

    Závod třídy Moto3 Velké ceny Thajska byl jedno velké překvapení. Náš Jakub Kornfeil za to od samotného začátku pořádně vzal a stoupal závodním polem. Až do posledních metrů závodu byl dokonce v boji o stupně vítězů.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Česká reprezentace Taekwondo veze z Maďarska čtyři zlaté medaile

    V Budapešti se konal letos už jedenáctý ročník Mezinárodního mistrovství Maďarska v Taekwondo Poomsae s názvem Hungarian Open 2018. Tak jako všech ročníků i toho letošního se zúčastnil výběr české národní reprezentace, letos byl ovšem posílen o výběr SCM Poomsae.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Bojové sporty

  • Lacko se stal potřetí vícemistrem Evropy!

    Adam Lacko v neděli neponechal nic náhodě a hned v první jízdě si zajistil titul vícemistra Evropy, když dojel třetí. Jeho týmový kolega Oly Janes obsadil stejnou pozici v Grammers Cupu. Tým Buggyra Racing pak senzačně uspěl v Poháru konstruktérů, když obsadil třetí místo.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jarama 2018: Jedeme dál!

    Přestože Le Mans 2018 ukončilo nadvládu Adama Lacka nad evropským truckracingem, Buggyra rozhodně neskládá před posledním podnikem v sezóny ve španělské Jaramě zbraně.

    5. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Předposlední závod na zcela nové trati Silesiaring

    V Polsku, ve městě Kamieň Slaski vyrostl před dvěmi lety zcela nový autodrom, který má možnosti nejen sedm variant dráhy, ale také 3636m dlouhou trať, kterou jsme vybrali pro náš závod. Na tento polský autodrom s nejdelší rovinkou 730m se právě vydali jezdci Carboniacupu k jejich předposlednímu závodu. Finále pak uvidí diváci v Mostě. Ale zpět na Silesiaring, kde se jelo poprvé, a tak měli všichni účastníci i stejné povědomí ze znalosti tratě a mnoho zkušeností sbírali teprve v trénincích.

    4. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Macík s Brabcem na startu Rallye du Maroc

    Pilot Martin Macík ve svém žlutém kamionu Liaz a Jan Brabec na motocyklu Husqvarna dnes startují do šestidenní Rallye du Maroc. Téměř 2000 kilometrů dlouhá trať otestuje poslední technické detaily před odesláním Franty, závodního speciálu Martina Macíka, do Jižní Ameriky na Dakar 2019. Po návratu z marocké rally totiž mechanici týmu Big Shock Racing budou mít poslední měsíc na finální vyladění formy závodních strojů. Druhým podstatným důvodem pro start týmu v marockém závodě je oživení navigačních dovedností, protože systém i přístrojové vybavení je zcela totožné s dakarským. A také terén trati bude obdobný, jako v lednu v Peru. Rallye du Maroc je tak poslední ostrou prověrkou před blížícím se Dakarem. Fanoušci mohou českým závodníkům fandit až do 9. října, kdy po napínavých dunových etapách dojedou do cíle závodu.

    4. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Zklamaný Lacko, boj o titul je u konce.

    Boj o titul je u konce. Adam Lacko na francouzském okruhu nedokázal porazit svého největšího rivala Jochena Hahna a prohrál tak souboj o titul evropského šampiona. Čtyřiatřicetiltý pilot Buggyry se po celý víkend pral především s nastavením svého vozu na nový povrch zdejšího okruhu. Oly Janes se výrazně přiblížil druhému místu v Grammers Cupu a i díky jeho bodům Buggyra dál drží bronzovou příčku v týmovém hodnocení.

    1. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Pískovna nekompromisně odstavila favority

    Šestý díl OffROAD Maratonu se uplynulou sobotu 22. září odjel poblíž Drnovic v okrese Blansko. Trať v místní pískovně a kolem ní také letos lehce zamíchala pořadím v tabulkách. Nepanovalo sice extrémní počasí, ale i tak se mnohým favoritům nedařilo. Na prvním místě absolutně se  ve srovnání   s letos odjetými podniky objevila nová jména: motorkář David Matocha (M-tour racing team), čtyřkolkář Marian Klíč (Crossracing team) a Polaris team s Marcelem Výchopněm za volantem buginy.

    29. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Nový brněnský velodrom už získává svou podobu

    Jeden ze strategických projektů města, sportovní svatostánek, který nemá v Česku ani na Slovensku obdoby, místo, které vrátí brněnským cyklistům možnost pořádat znovu mezinárodní soutěže. To všechno je nový velodrom, jehož stavbu plánuje město Brno už déle než desetiletí. Nyní vedení města představilo jeho plánovanou podobu. Ta vychází z připravované technické studie, která má být hotová v prosinci letošního roku. Velodrom bude stát v ulici Hněvkovského na Komárově. 

    28. 9. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Le Mans: Naděje umírá poslední

    O víkendu se účastníci mistrovství Evropy tahačů představí na slavném okruhu v Le Mans. Přestože se šance Adama Lacka na obhajobu titulu po Zolderu opět o něco ztenčily, neskládá Buggyra zbraně. Řeč čísel je ovšem neúprosná. Pokud chce Adam Lacko překazit Jochenovi Hahnovi oslavy pátého titulu, musí německého jezdce porazit na francouzské půdě minimálně o sedm bodů, což se mu letos podařilo pouze v Mostě. „Žijeme v reálném světě, nestavíme vzdušné zámky. Jochen je krůček od pátého titulu, Adam ale rozhodně nepojede taktiku ve smyslu nic nepokazit a udržet za každou cenu druhé místo. O tom se budeme bavit až v okamžiku, kdy přijdeme byť o sebemenší šanci na titul. Adam je stále úřadující mistr Evropy a v Le Mans uděláme všechno pro to, aby tomu tak bylo i po závodním víkendu,“ říká Jan Kalivoda.

    28. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • O titulu Sportcarchallenge se rozhodne na Nürnburgringu

    Závod na Imole přinesl ve Sportscarchallenge opět pestrou spletici vozů, protože se na tento závod spojily s italskou serií skupiny Perroni Group. Více jak dvacet vozů se postavilo na start italského autodromu v Imole.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jakub Kornfeil v Aragonii skončil jedenáctý.

    Velká cena Aragonie na krásném motoristickém stánku Motorland Aragón začala pro české barvy skvěle, když Jakub Kornfeil zvítězil v prvním tréninku. Pak ho přibrzdil nepříjemný pád. S dvanáctým místem v kvalifikaci byl po pádu otřesený Jakub Kornfeil spokojený. V neděli ráno ale přišla studená sprcha. Vedení závodu se rozhodlo penalizovat celkem šestnáct jezdců za čekání během kvalifikačního tréninku. Penalizace v podobě dvanácti míst tedy odsunula našeho jezdce na šestadvacátou příčku na roštu.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Olympionik Viktor Teplý vicemistrem Evropy ve třídě D-one!

    Olympionik Viktor Teplý (účastník dvou olympiád v Londýně a v Riu) z Jachtklubu Brno se stal vicemistrem Evropy ve třídě D-one. Od 20. do 23. 9. se v italské Santa Margheritě Ligure konalo mistrovství Evropy ve třídě D-One. Odjelo se osm rozjížděk. Jezdilo se převážně ve slabším větru 5–8 uzlů.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Tradiční závod Brno - Soběšice již v sobotu!

    První významný závod v regionu Jižní Moravy byl y v roce 1924 závod do vrchu Brno–Soběšice. Přilákal mnoho diváků a hned od začátku si díky účasti významných závodníků získal dobré jméno. Jezdil se do roku 1929 a pak na něj navázal nově postavený Masarykův okruh. V roce 1974 obnovil brněnský Veteran Automoto Club tradici vzpomínkových jízd. V posledních letech se tradičně konají poslední sobotu v září. Pro mnohé sběratele se z toho stal symbol rozloučení s veteránskou sezónou.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • MČR v biatlonu na kolečkových lyžích

    Propršené, slunečné, dramatické a skvěle obsazené. I takové bylo mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích, které hostil 1. a 2. září areál Šedivský lom v Letohradu. Na startovních listinách se sešlo na 190 biatlonistů a biatlonistek z celkem sedmi zemí.

    26. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.