Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Víkendové závody na Autodromu uvede spanilá jízda

    ilustračníPři spanilé jízdě Mostem se v pátek 17. června v podvečer představí fanouškům aktéři víkendového souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup, jež hostí areál mosteckého autodromu. Kolona závodních speciálů projede tradičně městem na 1. náměstí, kde je připravený krátký program s hudebním vystoupením a autogramiádou jezdců.

    16. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Praha zažila Taxijízdu života, pasažéry čekalo milé překvapení

    taxijizdaživotaNeobvyklý zážitek čekal na některé z obyvatel či návštěvníků Prahy, kteří si v pondělí 13. června objednali odvoz taxislužbou Profi taxi. Při troše štěstí pro ně přijel ve speciálně vyzdobeném závodním speciálu Subaru Impreza WRX STI společnosti AUTODROM MOST úspěšný automobilový jezdec, dvojnásobný šampion evropského mistrovství okruhových tahačů David Vršecký. „I když má auto silný motor a závodní sedačky a David měl kombinézu, zákazníci nemuseli mít obavy. Jel sice ostřeji, dodržoval ale pravidla silničního provozu,“ ujistila eventová manažerka mosteckého autodromu Tereza Zajíčková.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • S Author Marathon Tour 2016 odstartoval projekt V jedné stopě

    ilustračníNedílnou součástí doprovodného programu letošní Author Marathon Tour, dalších cyklistických závodů i vybraných motorkářských srazů je projekt dopravní prevence V jedné stopě. Hlavním cílem je poučit děti, mládež, ale i dospělé, cyklisty i motorkáře o bezpečnosti jízdy v silničním provozu, o jejich vlastní zranitelnosti a všech možnostech, jak se na silnicích chránit.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Cyklistika

  • Autodrom oslaví 33. výročí vzniku, nabídne zábavu i vzpomínky

    33Letos uplynulo 33 let od vybudování uzavřeného závodního okruhu v Mostě. Společnost AUTODROM MOST, která stejnojmenný areál provozuje, připravila při této příležitosti pro veřejnost bohatý program plný zábavy, adrenalinu, ale pochopitelně také vzpomínek na uplynulá léta. Bude součástí souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup o víkendu 18. a 19. června.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Carboniacup zanechal první stopy na Hungaroringu

    Carbonia CupPo Mostě a Slovakiaringu zavítal Carboniacup do Maďarska, kde si odbyl závodní premiéru na známém okruhu F1 zvaném Hungaroring. Tento zatáčkovitý 4381m dlouhý závodní okruh přivítal jezdce třemi tréninkovými jízdami a vlhkou kvalifikací. Pak již následovala pro každou skupinu jedna jízda na body. Celkem se na maďarském okruhu sešlo 65 závodníků z Česka, Slovenska, Německa a Rakouska. Ryze českou záležitostí se stal závod skupiny B sériových cestovních vozů. Naopak nejmenší účast tentokráte zaznamenala skupina formulových vozů, kde se ovšem objevili letos dva nováčci Pavel Langer s Autolou a Günther Weiss s Renautem 2,0.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Na snížení hluku autodrom spolupracuje s krajem i akademiky

    J. VoloveckýSpolečnost AUTODROM MOST nadále intenzivně pracuje na snížení hladiny hluku, který doprovází závody, testování a tréninky zejména na velkém závodním okruhu stejnojmenného areálu. „I přes značný tlak ze strany zákazníku jsme přistoupili k úpravě programu jízd na velkém okruhu. Velmi důležité pro nás je, že se k naší snaze být co nejohleduplnější ke svému okolí připojil s pomocí Ústecký kraj. Z praktického hlediska jsme velmi přivítali i nabídku Českého vysokého učení technického (ČVUT). Odborníci prestižního vzdělávacího institutu vypracují analýzu a návrh účinných protihlukových opatření,“ uvedl generální ředitel společnosti AUTODROM MOST Jiří Volovecký.

    14. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Gajdošová a Linduška triumfovali v Českém Poháru

    GajdošováV rámci triatlonového festivalu v plzeňském areálu u Boleveckého rybníka se uskutečnil první závod Českého poháru v olympijském triatlonu, který byl zároveň akademickým mistrovstvím ČR. Za příjemného počasí a dobré závodní atmosféry se z vítězství radovala Slovenka z Ekol Teamu Romana Gajdošová a František Linduška z TCV Jindřichův Hradec.

    13. 6. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Autodrom nabízí další sportovní kurz, zájemci krotí Octavii RS

    autodrom mostSpolečnost AUTODROM MOST připravila další sportovní kurz, je zaměřený na majitele vozů Škoda Octavia RS. Jaho cílem je naučit se vůz efektivně a bezpečně používat a zjistit, jak funguje při ostřejším zacházení ve vyšších rychlostech. Při premiéře v pondělí 6. června přivítal účastníky zkušený profesionální kouč Jiří Patera, zásady bezpečné jízdy vyučuje už 25 let. Má za sebou také bohatou kariéru jezdce. Zúčastnil se 235 závodů rally, věnoval se také okruhovému závodění.

    13. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Juniorky získaly na EP v litevském Kupiškisu dvě medaile

    triatlonNa triatlonovém závodě Evropského poháru v Litvě se velmi dařilo českým reprezentantkám. Simona Šimůnková vybojovala stříbro, o příčku za ní doběhla Lucie Obermannová. Zlato získala domácí závodnice Daniela Leitaneová.

    13. 6. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Záhřeb žil akrobatickým rokenrolem

     Na rozdíl od několika předchozích roků letos před prázdninami mohly rokenrolové taneční páry nejvyšší kategorie změřit svoje síly na třech mezinárodních soutěžích. Poslední z nich uspořádal v sobotu 4. 6. chorvatský klub Gimnazija ve sportovní hale Kutija šibica v Záhřebu. Hala je spolu s dalším sportovním zařízením obklopena obytnými domy, přístup do ní je ukryt za výškovou budovou a míst k parkování zde není nazbyt. Samotná hala je však prostorná a tanečníci měli k dispozici i velkou rozcvičovnu. Neobvyklá byla vysoká hladina osvětlení parketu, ale světla neoslňovala a nevytvářela nevkusné rušivé efekty, se kterými se občas setkáváme. Zajímavé bylo množství kamer umístěných v hale, z nichž jedna dálkově ovládaná jezdila na vozíku po kolejničkách před stolky porotců.

    13. 6. 2016 | Rubrika: Taneční sport

  • V Plzni se od pátku do neděle koná triatlonový festival.

    ilustračníTriatlonový závod na olympijské distanci v areálu Bolevák v Plzni odstartuje prvním dílem závod Českého poháru, který se do západočeské metropole vrací po několika letech. Za projektem triatlonových klání na mnoha tratích pro různé věkové i výkonnostní kategorie je olympijský medailista a současný trenér národní triatlonové reprezentace Jan Řehula. Připraven je bohatý doprovodný program.

    10. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • VITVER RACING na Ecce Homo vítězí ve třídě

    svcVítězství na ECCE HOMO upevnilo první místo Vladimíra Vitvera s AUDI TT-R DTM v absolutní klasifikaci Mistrovství Evropy Hill Climb Championship ve skupině E2-SH. Posunulo jej na 3. místo v celkové klasifikaci kategorie 2 bez rozdílu vozidel a tříd a rovněž je nejlépe hodnoceným českým závodníkem. Tým SVC GROUP CZECH NATIONAL TEAM v této kategorii figuruje hned za továrními speciály OSELLA a NORMA.

    8. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Vítězové k CZECHMANovi...

    DžalajV sobotu 4.6. se ve Starých Ždánicích u Pardubic konal další ročník největšího triatlonového závodu v České republice s názvem CZECHMAN. Početné startovní pole závodilo na halfironmanské vzdálenosti (1.9km plavání – 90 km cyklistika – 21 km běh). Z vítězství se radovali Slovák Karol Džalaj a Simona Křivánková.

    8. 6. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Kultovní závod Czechman opanovali Křivánková a Džalaj

    triatlonSvým druhým dílem pokračoval oblíbený seriál FORD CZECHMAN TOUR 2016 Českého poháru v dlouhém triatlonu a duatlonu. Kultovního závodu Czechman, který patří mezi nejoblíbenější podniky v Česku, se zúčastnilo téměř šest stovek sportovců. Z vítězství se radovali Simona Křivánková a Slovák Karol Džalaj.

    6. 6. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Tomáš Enge usedne v Mostě do cupové Octavie

    tiskovkaMostecký závod obnovené série Octavia Cup, který bude 18. a 19. června součástí souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy The Most Fia Cars Central Europe Challenge, zpestří účast Tomáše Engeho, jednoho z nejúspěšnějších tuzemských jezdců a zatím jediného českého pilota Formule 1.
    „S mosteckým autodromem spolupracuji již druhým rokem, výsledkem je úspěšný projekt Enge Academy Most. Nabídky startovat v závodě seriálu Octavia Cup si velice vážím. Bude to pro mě výjimečný závod, neboť jsem členem týmu Reiter Engineering, a start mimo týmové barvy je proto naprostou výjimkou,“ uvedl Enge na čtvrteční tiskové konferenci společnosti AUTODROM MOST v pražském sídle Autoklubu ČR.

    2. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.