Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Martin Prokop v Polsku čtvrtý.

    Martin Prokop s Janem Tománkem dokončili Baja Poland na čtvrtém místě celkové klasifikace a v průběžném pořadí šampionátu jim patří aktuálně třetí příčka. 

    7. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Buggyra plnila sny a ukázala, kdo je doma pánem!

    Tým Buggyra Racing na domácí půdě zazářil. Ze čtyř závodů dokázali vybojovat Adam Lacko a Oly Janes celkem 9 pohárů. Tým Buggyra Racing jasně opanoval první den domácího závodu Czech Truck Prix v Mostě. Adam Lacko si po sobotních vítězstvích připsal v neděli na své konto jedno druhé a čtvrté místo a upevnil si tak druhou příčku v průběžném hodnocení. V  hodnocení týmu se Buggyra posunula na třetí pozici.

    7. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mezinárodní mistrovství ČR ve třídě Flying Dutchman

    Ve dnech 21.­–23. 9. 2018 se bude na Nechranické přehradě konat mezinárodní mistrovství ČR ve třídě Létající Holanďan. Již podruhé bude tato regata součástí seriálu Eurocup, což je šest nejprestižnějších závodů starého kontinentu. Zařazení do seriálu trvalo několik let, ale po podařeném prvním ročníku v loňském roce a velmi kladném ohlasu zahraničních posádek, je s MMČR počítáno i do dalších let. Startovní listina čítá zatím 40 posádek z šesti států Evropy. Mezi přihlášenými je i několik posádek z první desítky letošního mistrovství světa. Přijeďte podpořit české posádky v boji s evropskou špičkou.

    7. 9. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Tomáš Pekař exceloval na mosteckém okruhu

    Letos již podruhé se jezdci a týmy závodní série Octavia Cup 2018 sešli na mosteckém autodromu. Tentokrát doprovázeli jednu z nejnavštěvovanějších motoristických akcí v ČR, a to Czech Truck Prix. Přestože počasí nebylo právě přívětivé, svedli jezdci urputné boje před téměř 90 tis. diváků, kteří je povzbuzovali z tribun. 

    6. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Adama Lacka v Mostě déšť nezastavil

    Patý podnik letošního evropského šampionátu závodních tahačů zavítal o tomto víkendu do severočeského Mostu. Ani deštivé počasí neodradilo fanoušky okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) od návštěvy autodromu. Dorazilo bezmála 91 tisíc příznivců motoristického sportu. A nemuseli litovat. Tým Buggyra Racing na domácí půdě zazářil. Ze čtyř závodů dokázali vybojovat Adam Lacko a Oly Janes celkem 9 pohárů.

    4. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Baja Poland: Macíkův kamion předjel většinu aut.

    Martin Macík z týmu Big Shock Racing zaznamenal na Baja Poland úctyhodný výsledek. Dojel jako 11. nejrychlejší automobil napříč kategoriemi, nevadilo mu přitom, že byl ve startovním poli jediným pilotem kamionu a soupeřil tak s osobními vozy a buginami, které zdárně nechával za sebou. Jan Brabec, motocyklista týmu, vybojoval perfektní 4. místo, a to i přes omyl organizátorů, kteří ho během hlavních sobotních etap neoprávněně potrestali za krácení tratě. Nebýt nešťastného zásahu pořadatelů do závodu, mohl být jeho výsledek ještě lepší. Z prestižního polského závodu, který je součástí světového poháru FIA cross country, si jezdci týmu Big Shock Racing přivážejí kromě dobrých umístění také neuvěřitelné zážitky. O dramatické momenty nebyla nouze na trati ani mimo ni.

    3. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Extraliga baseballu míří do finále

    Na startu nejvyšší soutěže baseballu, Extraligy, stálo 10 týmů, z toho po třech zástupcích z Prahy a Brna. Základní část se hrála systémem třikrát každý s každým. Ovládli ji Draci Brno s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou.  Prvních 6 týmů po základní části – Draci Brno, Arrows Ostrava, Kotlářka Praha, Eagles Praha, Cardion Hroši Brno a Tempo Titans Praha – postoupilo do nadstavby. V ní hrály týmy čtyřikrát každý s každým. Nejúspěšnějším týmem nadstavby se stali opět brněnští Draci s 16 výhrami a 4 porážkami. Dvě porážky utrpěli s Kotlářkou Praha a zbylé dvě pak v závěru nadstavby, kdy už měli jistý postup do finále. První tým z nadstavby totiž přímo postupuje do finále - Czech Series, která se hraje na přelomu září a října na tři vítězná utkání. V ní se Draci utkají s vítězem Wild Card, kam postoupily druhý a třetí tým po nadstavbě, Arrows Ostrava a Eagles Praha. Wild Card se hraje na dvě vítezství.

    3. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Jachtař Ondřej Teplý mistrem světa do 23 let

    Ondřej Teplý se stal juniorským mistrem světa ve třídě Finn. Dnes už se pro nedostatek větru nezávodilo. Mistrovství světla v olympijské třídě Finn do 23 let se konalo ve slovinském Koperu. Ondřej Teplý si v závodě počínal velmi zkušeně a od prvního dne se držel na čele. 

    31. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Po druhé doma!

    Závěr prázdnin patří na mosteckém autodromu již řadu let mnohatunovým kolosům jejichž jezdci v rámci Czech Truck Prix bojují o body do evropského truckerského šampionátu.  
    Jedná se o víkend, který se těší velkému zájmu fanoušků i médií a Octavia Cup si tak nemohl vybrat lepší prostředí pro své letošní předposlední dějství. „Jezdci se vrací na místo, kde celá sezóna v dubnu začínala. Tehdy se z absolutního triumfu radoval Tomáš Pekař, jenž ovládl nejen obě závodní jízdy, ale získal i tři bonusové body za nejrychlejší závodní kola a vítězství v kvalifikaci. Při prvním podniku se jelo spolu s ADAC GT Masters, což sebou neslo úžasnou atmosféru nejen pro diváky, ale i pro samotné jezdce. Nyní pojedeme s truckama a tak věřím, že podobnou atraktivní atmosféru zažijeme i nyní,“ tak vzpomíná na začátek sezóny zástupce promotéra, pan Pavel Mařan.

    31. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Ondřej Teplý na mistrovství světa do 23 let stále v čele

    Dnes je poslední den mistrovství světa olympijské třídy Finn do 23 let, které začalo v pondělí 27. srpna ve slovinském Koperu. Ondřej Teplý si v závodě počíná velmi zkušeně a od prvního dne se drží na čele. Ve Slovinsku vládne po celou dobu horké slunečné počasí se slabším větrem. „Když se odpoledne vybudují mraky nad pevninou, přijde sea breeze, která není moc silná. Hodně záleží na startu, protože je potřeba hned točit doleva. Když se nepovede start, je těžké dojet na první bójku vpředu. Můj nejbližší soupeř Španěl Joan Cardona na startech hodně riskuje a zatím mu to vychází. Já startuji více na jistotu, volím konzervativní taktiku a díky tomu, že mám skvělou rychlost na zadní vítr se mi daří vždy dotáhnout,“ popisuje Ondra dosavadní průběh závodu.

    31. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Most přeje odvážným a připraveným

    Po měsíc a půl trvající pauze bude závodem v Mostě zahájena druhá polovina evropského šampionátu tahačů. Poprvé od sezóny 2010 a zlatých časů Davida Vršeckého, dorazí na domácí okruh v roli obhájce titulu český pilot Adam Lacko.

    Přestože od začátku šampionátu zdravotními potížemi zmítaný Adam Lacko ztrácí po první polovině na Jochena Hahna nemalých 57 bodů, naděje na obhajobu umírá poslední. „Buggyra ani Adam už nemusí nikomu nic dokazovat. Všichni snad, ví, že nezávodíme proto, abychom skončili druzí, nebo třetí. Nicméně sport je o vítězích a poražených,“ konstatuje Jan Kalivoda. „Most bereme jako příležitost poděkovat sponzorům a partnerům, pokud udělá Adam body, nejlépe maximálních 60, bude radost o to větší. Štěstí přeje odvážným, připraveným a těm, kdo neztrácí víru.“

    31. 8. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Offroad maraton Vřesová: Jezdci závodili v prašném pekle

    Uplynulý víkend se rozjela druhá polovina sezony OffROAD Maratonu. Seriál vytrvalostních závodů motorek, čtyřkolek a aut tentokrát zamířil do Vřesové na Sokolovsku. Poprvé v historii zde absolvoval nejdelší offroadový víkend. Automobilové posádky změřily síly v 10hodinovce, motorkáři a čtyřkolkáři během čtyř hodin. Závody byly vysilující nejen svojí délkou, ale také vyprahlou tratí a v neděli i horkým sluncem. Souboj nejrychlejších bugin vyhrál Andy motors racing nad Quadservisem Špak – Vimek Racing teamem. Na nejvyšší stupeň se mezi speciály do dvou litrů vrátilo Autocentrum Luňák. Kategorii nad dva litry ovládl tým Bída s nouzí a největší pohár mezi Amatéry si odvezl West Bohemia Racing. Čtyřkolkáře dovedl do cíle Martin Miřejovský (Team Max 2), motorkáře Jaroslav Chládek (AV Motors enduro tým).

    29. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • VRŠECKÝ NAKROČIL ZA ZLATÝM HATTRICKEM.

    Na okruhu Goldenport poblíž Pekingu byl zahájen další, v pořadí již čtvrtý ročník China Truck Racing Championship. Dvojnásobný mistr Číny David Vršecký ovládl jak kvalifikaci, tak oba dnešní závody a získal první důležité body v cestě za již třetím titulem v řadě. Jeho týmový kolega Gong Bin vybojoval dvě druhá místa. 

    29. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • 3 zlaté, 9 stříbrných a 7 bronzových pro české Taekwon-Do

    25 českých juniorský a veteránských reprezentantů se od 20. do 27. srpna 2018 utkává v konkurenci 600 závodníků z více jak 50 zemí o medaile na letošním mistrovství světa ve sportovním taekwondu ITF které se koná v paláci sportu v běloruském Minsku.

    29. 8. 2018 | Rubrika: Bojové sporty

  • Sports Car Challenge po polovině sezóny 2018

    Série Waltera Pedrazzi, tedy promotéra stavitele sportovních prototypů se v ČR už nějaký ten čas ukazuje fanouškům těchto závodů. Byly ročníky, ve kterých prototypy vidět na českých okruzích nebylo zrovna jednoduché. Dvě sezóny tato série absolvovala taktéž s Interserií, tzv Supersprint Challenge se čtyřmi divizemi v roce 2005, či společné vystoupení v roce 1998, kdy Interserie poprvé skomírala. Nakonec prototypy zůstaly ve Sports Car Challenge, když původní název Austria Euroserie, či Euroserie SCC mnozí z nás jiště pamatují.

    28. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.