Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Zlatý volant opět v novém!

    42. ročník prestižní motoristické ankety Zlatý volant se ukáže opět v novém kabátě. Galavečer proběhne 20. února od 19 hodin v industriálním prostoru Pragovky v pražských Vysočanech pod taktovkou pořadatelské agentury Pozitif. Trofejemi budou oceněny nejlepší výkony a počiny v oblastech motorsportu a motorismu. Po letech bude obnoveno ocenění Talent roku. Po loňském úspěchu dostane větší váhu hlasování veřejnosti. Svou účast na galavečeru potvrdil například slavný pilot F1 Ralf Schumacher nebo brazilský motocyklový závodník Alex Barros. „Celý nadcházející ročník Zlatého volantu se ponese v duchu pohledů do zákulisí motorsportu. Industriální prostředí Pragovky k tomu přímo vybízí,“ říká výkonná ředitelka agentury Pozitif Jana Svobodová.

    2. 11. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Pardubické loučení se sezónou 2018

    V sobotu 27.10. jsme se rozloučili s pardubickou dostihovou sezonou 2018. Na programu bylo 7 dostihů, z nichž nejdůležitější byl ten s pořadovým číslem 6 - Cena města Pardubic, cross ll. kategorie na 4200m. Před startem se nejvíce věřilo Ter Millovi, který ve Velké Pardubické vysypal svého jezdce  Jana Odložila na Taxisu a pokoušel se tedy o úspěch na závěr sezony. Po startu se na čele usadil Turdus, Irská lavice lehce zbrzdila bílého favorita, ale pokračoval v dostihu na třetí pozici. Na malých zahrádkách měl problém Cote Mer, který se s pardubickým závodištěm teprve seznamuje a jeho skokový projev to jen potvrzoval. O další hrubou chybu se postaral na Velkém anglickém skoku Valtz a pád vybalancoval na poslední chvíli. Za další překážkou byl ale nakonec zadržen. To už zbytek pole mířil na travnatý ovál a poslední tři skoky za vedení Caline de Juilley. Na předposledním skoku už byl ale opět ve vedení Turdus a ač o vítězství musel nakonec bojovat s valachem Dulcar de Sivola, uhájil svou pozici o půl délky. Třetí přišel do cíle Ter Mill, čtvrtá Caline de Juilley, pátý Vernois a poslední šestý daleko Cote Mer.

    2. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Kolomý opět, již po čtvrté, je celkovým vítězem El Chott Rally.

    Martin Kolomý opanoval v Tunisku hned šest etap z osmi a stal se již po čtvrté ve své závodní kariéře absolutním vítězem El Chott Rally de Tunisie. Jeho týmový kolega Martin Šoltys splnil primární cíl tuniské mise, když si otestoval komunikaci s novou posádkou a zrádnou jízdu v písčitém terénu. Samotný závod však nedokončil poté, co v duchu fair-play upřednostnil zdraví soupeře!

    30. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Brit Brereton získal Grammer Truck Cup 2018

    Brit Shane Brereton startující ve FIA ETRC získal letos titul s vozem MAN v Grammer Cup, neboli dříve Promoters Cupu. Bodový příděl je stejný, jako ve FIA ETRC. Ovšem zde jsou jezdci honorovaní, a to až 1100Euro za vítězství. Existují dvě kategorie jezdců Grammer Cup, tzv třída Chrome, tam patří všichni ostatní jezdci, kteří nesplňují kriteria skupiny Titan. Ta je určená jezdcům, kteří vyhráli FIA ETRC v posledních 10letech, byli do 10. místa v předešlém ročníku FIA ETRC, nebo měli Superpole lepší šestého místa v uplynulé sezóně. Kategorizace probíhá vždy s komisí FIA.

    30. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Týmové mistrovství ČR v jachtingu se vydařilo

    V Praze na Vltavě v YC CERE se od pátku do neděle (26.–28. 10.) konalo mistrovství České republiky týmů. Dvanáct šestičlenných týmů (včetně jednoho slovenského) závodilo na lodích třídy 420, v soubojích tři proti třem lodím. Na startu nechyběly mnohé osobnosti českého jachtingu včetně olympionika Viktora Teplého, reprezentantů Ondřeje Teplého či Štěpána Novotného, podívat se přišla i Veronika Fenclová Kozelská.

    30. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jakub prolomil smůlu v kvalifikaci, ale v závodě přišlo zklamání

    Jakub Kornfeil měl do Velké ceny Austrálie výhodnou startovní pozici. Konečně prolomil sérii neúspěšných kvalifikací a startoval čtvrtý. V závodu ale svou šanci na pódiové umístění po boji na konci první skupiny neproměnil.

    28. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Loď BOHEMIA PRAHA DEBRA zvítězila na Maltě

    Poprvé v padesátileté historii v současnosti největší středomořské regaty Rolex Middle Sea Race zvítězila v handicapu ORC a brala stříbro v handicapu IRC česká loď Beneteau Figaro II BOHEMIA PRAHA DEBRA Pavla Štolby, kterou vedl zkušený profesionál Milan Koláček. České týmy, zejména HÉBÉ a TŘI SESTRY se závodu na Maltě účastní pravidelně již spoustu let. Za sebou mají mnohá pódiová umístění i vítězství ve skupinách, ale ještě nikdy žádný český tým celkově nevyhrál. Letos bylo na startu hned pět českých lodí.

    28. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jan Rieger obhájil formulový titul

    28 formulí na startu závodu, solidní divácká účast a nádherné babí léto. Co víc si mohli jezdci a příznivci motorismu na mosteckém autodromu přát? V našem případě možná lepší průběh závodu, ale o tom až později.

    26. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Týmové mistrovství ČR v jachtingu aneb Velká cena Prahy

    V Praze na Vltavě v YC CERE se bude příští prodloužený víkend konat třídenní mistrovství České republiky týmů. Šestičlenné týmy budou závodit na lodích třídy 420, v soubojích tři proti třem lodím. Závodu se zúčastní 12 týmů včetně jednoho slovenského. Na startu uvidíme mnohé osobnosti českého jachtingu včetně olympionika Viktora Teplého. Závodit se bude od pátku 26. 10. Finálové jízdy budou na programu v neděli.

    24. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • El Chott Rally: Klid před bouří

    Poslední prověrkou před Dakarem je tradičně tuniská El Chott Rally. Mezi účastníky závodu nebudou letos chybět obě posádky týmu Tatra Buggyra Racing. Zatímco trio Kolomý, Tománek, Stross pojede na osvědčeném stroji Tatra 815 Fat Boy, posádka Šoltys, Schovánek, Šikola, prověří Tatru Phoenix. Vzhledem k tomu, že se soutěže zúčastní pouze dva kamióny, je absolutní triumf v podobě double předem zajištěn a manažer Jan Kalivoda se tak může cítit, jako v roce 2008, kdy se o titulu evropského šampióna v závodech tahačů rozhodovalo mezi dvojicí Vršecký – Bösiger. „Ani v tomto případě to nebude o týmové strategii, ať vyhraje ten lepší,“ konstatuje Kalivoda.

    24. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Finále Carboniacupu v Mostě a plný rošt

    Osmý ročník Carboniacupu uzavřel sezónu na domácí trati v Mostě za burácení motorů plného startovního roštu a to celkem za účasti 104 vozů. Rok se s rokem sešel a opět máme za sebou poslední klání klubových závodů Carboniacupu, který při posledním závodu doprovodil ke zdárnému finiši i plný rošt formulí a několik prototypů ze Sports Car Challenge. Toť vrchol sezóny a jaký tedy byl? Hodně pestrý startovní rošt značil pěkné souboje na trati.

    24. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • SUBWAY DANCER FANTASTICKY TŘETÍ V DOSTIHOVÉM SVATOSTÁNKU

    Neuvěřitelný zážitek nabídl českému divákovi v sobotu 20.10.2018 dostihový den v britském Ascotu.
    Vrcholem prestižního meetingu Champions Day, byl dostih Champions Stakes (Group 1, 2000m). Dotace 1 300 000 liber přilákala na start 8 zvučných jmen, v České republice ovšem vyvolávalo chvění jméno SUBWAY DANCER z rodinné tréninkové centrály Koplíkových. Trenér Zdeno Koplík valacha nasedlal bratru Radkovi, role ošetřovatelky a vodičky se ujala trenérova dcera Ingrid.

    21. 10. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Po GP Japonska zůstává Jakub Kornfeil celkově osmý

    Jakub Kornfeil startoval do Velké ceny Japonska jako šestnáctý. Tentokrát se mu ale raketový posun startovním polem nezdařil. V úvodu závodu se propadl do třetí desítky a pak bojoval na čele druhé skupiny. Ale pěkně pořadě. I ve Velké ceně Japonska Jakub Kornfeil pokračoval ve svém hezkém zvyku - již počtvrté v řadě ovládl první volný trénink. Po deštivém pátečním odpoledni navíc bral první místo také v součtu programu celého dne. V kvalifikaci jej ale přibrzdil pád.

    21. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • 22. Česká námořní rallye určila mistry ČR one-design

    V Chorvatsku skončilo mistrovství ČR v námořním jachtingu – one design. Na České námořní rallye se v pátek odjely dvě rozjížďky, které rozhodly o pořadí na medailových místech a samozřejmě i o mistru České republiky one-design. 

    21. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Olympionička Veronika Kozelská Fenclová ohlásila konec kariéry

    Olympionička Veronika Kozelská Fenclová ohlásila konec kariéry a na olympijské hry do Tokia už nepojede. „Chtěla bych oficiálně oznámit ukončení reprezentační kariéry, a to z rodinných důvodů. Příští rok nejsem schopna z časových důvodů naplánovat smysluplnou sezonu, a tak jsem se rozhodla skončit s vrcholovým jachtingem a uvolnit místo někomu jinému. Chtěla bych poděkovat Českému svazu jachtingu za dlouholetou podporu. Bez této podpory bych nebyla schopna zajíždět dobré výsledky. Moc si toho vážím a děkuji,“ napsala Veronika Kozelská Fenclová v oficiálním dopise pro Výkonný výbor ČSJ.

    20. 10. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.