RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Mr. Truck Gerd Körber už opravdu skončil

    Známý německý trucker Gerd Körber se narodil 24 května 1963 v Rheinau Heimlingenu, ženatý od roku 2014 s Tanzánkou Neemou. Jeho rodinu, firmu a hlavně časovou zanepávněnost udával jako důvody k ukončení kariéry. Po závodech v Jaramě se oficiálně odhlásil z FIA. Dostal samozřejmě nabídku dále spolupracovat s týmem Schwaben Truck, takže ho možná ještě potkáme, ale maximálně jako jezdce Race by Race, tedy v mecce Iveca Mugellu, v německé kolébce na Nürnburgringu a možná ještě třetí podnik, firma Bickel Tunning a rodina jsou pro něj už nyní přednější, a také časová náročnost, být neustále pod tlakem času a vše skloubit dohromady. Všechno má svůj čas, říká Gerd pro ukončení kariéry.

    5. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Druhý podnik dvanácté sezony ADAC GT Masters bude v Mostě

    Závody supersportovních cestovních vozů ADAC GT Masters vstupují do dvanáctého roku své existence. Promotér při této příležitosti zveřejnil tiskovou zprávou bilancující uplynulé období. Prestižní okruhový seriál letos poprvé hostí také mostecký autodrom, a to o víkendu 27. až 29. dubna. V autech se střídají dvoučlenné posádky pilotů, za volantem se mění při zastávce v boxech. Diváci se kromě dvou hlavních šedesátiminutových závodů mohou těšit také na vložené série GT4 Central European Cup, ADAC TCR Germany a Octavia Cup.

    5. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomeček na úžasné druhé pozici!

    Ve středu 3. ledna čekala na závodníky první opravdu africká etapa. Sedm dunových polí, z nichž hned to první měřilo 30 km, těžké trialové kamenité úseky, rychlé nezpevněné cesty, ale také hezké výhledy a dvě místa, která pořadatelé označili za nejzajímavější - Oued Draa s velmi měkkkým povrchem, a vždy zrádná Erg Chegaga.

    4. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Lední hokej objektivem Petra Šedivého

    Fotografie z utkání Tipsport Extraligy ledního hokeje se na našem serveru objevují jen velmi zřídka. O to více potěšíla velká fotogalerie Petra Šedivého z utkání HC Dynamo Pardubice v. HC Kometa Brno. 

    4. 1. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Macík, Brabec a Tomášek po Silvestru v peruánských horách

    Tým Big Shock Racing se pozvolna přesouvá do Peru, kde už 6. ledna odstartuje 40. ročník Rallye Dakar. Pilot kamionu Liaz Martin Macík, jeho navigátor František Tomášek a jezdec na motocyklu Jan Brabec dokončují svůj aklimatizačně-relaxační pobyt v Cuscu, městě ležícím v Andách, 3300 metrů nad mořem. Jejich těla už se zvládla vyrovnat s nepříjemnými stavy z převýšení i virózou pořízenou v letadle, hlavy si odpočinuly od shonu, který zná každý, kdo těsně po Vánocích odlétá na Dakar. Šéf týmu Martin Macík starší už je s částí Big Shock Racing sestavy v Limě a jistí technické přípravy, zbytek mechaniků a dalších členů dakarské party přiletí ve středu 3.ledna. Ve stejný den sestoupí z hor také Macík, Brabec a Tomášek, aby se tým už v kompletní sestavě připravil na čtvrteční přejímky.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • AER 2018: Tomeček v první etapě na jistotu

    První marockou etapou z Ameziane do Merady odstartoval v úterý 2. ledna 2018 desátý ročník Africa Eco Race. Do jejího cíle v pořádku dorazil Tomáš Tomeček s Tatrou i oba slovenští zástupci v kategorii moto. Zahřívacích 92 kilometrů nejrychleji zvládl obhájce loňského vítězství Vladimir Vlasilejv s Mini. Gerard De Rooy dosáhl nejrychlejšího času mezi kamiony, ve spojeném pořadí automobilů mu patří třetí příčka. Motorkám prozatím vládne italský závodník Paolo Ceci. Následující přejezd o délce 495,80 km do bivaku v Dar Kaoura je vůbec nejdelším přejezdem za celý závod.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Legendy motorsportu potvrdily účast na galavečeru Zlatý volant

    Několikanásobný vítěz velkých cen formule 1 David Coulthard a pětinásobný mistr světa MotoGP Mick Doohan potvrdili svou účast na slavnostním vyhlášení ankety Zlatý volant. Dvě hvězdy světového motorsportu se sejdou 22. února 2017 na galavečeru ankety na výstavišti PVA v pražských Letňanech. „Oba patřili v době své aktivní sportovní kariéry opravdu do té nejužší světové špičky a mnohdy stáli na jejím vrcholu. Pro fandy motorsportu bude jejich návštěva velký svátek a my jsme rádi, že tuto informaci můžeme oficiálně potvrdit,“ říká ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    3. 1. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Tomeček jde do dobrodružství, které ještě nikdo nezkusil

    Kamionem z Monaka do Dakaru bez navigátora či mechanika na palubě. Tomáš Tomeček si po 22 účastech na Rally Dakar a Africa Eco Race splní dávný sen. Vždy obdivoval závodníky na motorkách, kteří se s nástrahami těžkých pouštních závodů prali sami. "Všechno dobře dopadlo, a tak se Africa Eco Race 2018 také zúčastním sám, jen se svou velkou desetitunovou motorkou," usmívá se Tomáš Tomeček po administrativních a technických přejímkách v Mentonu. "Bude to velmi těžké, možná to bude hlavně o dojetí, ale moc se na to těším," hned dodává.

    30. 12. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Jachtař roku 2017

    Slavnostní vyhlášení ankety Jachtař roku 2017 se uskuteční v rámci Společenského večera českého jachtingu 19. ledna 2018 v Praze 4 v Kulturním centru Novodvorská. Prohlédněte si nominované jachtaře všech kategorií.

    30. 12. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Čeští jezdci na Yamahách vyrážejí na Dakar 2018

    Čas, který zbývá do startu 40. ročníku legendárního závodu Rallye Dakar, už můžeme počítat na dny. Čeští závodníci ještě ve zdánlivém poklidu oslavili Vánoce, ale v hlavě už se jim honí nadcházející dakarská dobrodružství. Krátce po svátcích totiž odletí do Peru, odkud 6. ledna Dakar startuje. Své reprezentanty bude mít na trati nejnáročnějšího motoristického závodu i značka Yamaha. Její čtyřkolky pravidelně kralují výsledkovým listinám a dokazují tak, že na Yamahu sázejí jezdci, kteří od svého stroje kromě výkonu vyžadují i dokonalou spolehlivost a výdrž i v těch nejextrémnějších podmínkách. Ve 14 etapách, čítajících přes 9000 km budou na čtyřkolkách Yamaha bojovat o umístění také tři výrazné osobnosti z České republiky: Josef Macháček, Zdeněk Tůma a Olga Roučková.

    28. 12. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • O koních a lidech

    Dostihová sezona 2017 je již jen minulostí. Fotografka Kateřina Pavlíčková připravila malou vzpomínku na letošní hlavní steeplechase dostih Velkou pardubickou. Tentokrát se však věnovala hlavně jezdcům...

    28. 12. 2017 | Rubrika: Fotoreport

  • Porotci Zlatého Volantu vyberou vítěze z více než 200 jmen

    Odbornou porotu složenou mimo jiné z 35 sportovních novinářů a oborových opinion lídrů čeká náročný výběr těch nejlepších motoristických sportovců roku 2017. Vítězné trofeje si odnesou vítězové tradičních kategorií: závody na okruzích, rally a maratony, autokros a rallyekros, závody do vrchu, motokáry  a v neposlední řadě Zlatá řídítka pro nejlepšího motocyklového závodníka a Zlatý pohár pro výherkyni ceny Elišky Junkové pro nejlepší ženy v motorsportu. „Porotce čeká náročný výběr, protože když se sečtou všichni nominovaní ze všech kategorií, je to v součtu něco přes 200 jmen,“ říká ředitel pořadatelské agentury Pozitif Martin Tománek.

    28. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

  • Tomeček před AFRICA ECO RACE® - The Race to Dakar 2018

    Poosmé v řadě se tým Promet/Czechoslovak Group Tomáše Tomečka zúčastní AFRICA ECO RACE® - The Race To Dakar, dálkového závodu navazujícího na ducha původní Rallye Dakar. Trojnásobný vítěz závodu z let 2011, 2012 a 2014 vyráží na africký kontinent s cílem navázat na předchozí úspěchy. V uplynulém ročníku obsadil Tomáš Tomeček v posádce s Ladislavem Lálou třetí místo. O příčky nejvyšší chce bojovat i v tom nadcházejícím, jubilejním desátém. Maratonská soutěž slavnostně odstartuje na Silvestra v Monaku, první závodní etapa se pojede 2. ledna. Náročné horské terény Maroka postupně vystřídá kamenitá poušť Západní Sahary a písčité duny Mauritánie. Celá třetina trasy je zcela nová! Vyhlášení vítězů proběhne tradičně po dojezdu poslední etapy 14. ledna u Růžového jezera poblíž senegalského Dakaru.

    28. 12. 2017 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Nový šampionát GT4 zavítá i na mostecký autodrom

    Další skvělou zprávu pro fanoušky rychlých a silných vozů kategorie GT má mostecký autodrom. V příštím roce bude totiž jedním z pěti evropských okruhů, který přivítá nově vytvořený šampionát GT4 Central European Cup. V Mostě tato série rozšíří o víkendu 27. až 29. dubna nabídku vložených závodů podniku ADAC GT Masters.

    21. 12. 2017 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Bylo spuštěno hlasování veřejnosti v anketě Zlatý volant

    Od pondělka 18. prosince mohou lidé hlasovat ve třech kategoriích ankety Zlatý volant. Hlasy lidí rozhodnou o sportovním autě roku, motoristické události roku a také v premiérové kategorii ekologický počin roku. Hlasování probíhá online na webu zlatyvolant.cz, a to bez nutnosti předchozí registrace. „Snažili jsme se vyvinout pěkné a přehledné prostředí, protože nám jde o to dostat k hlasování co nejvíce lidí. Nechceme je zdržovat zbytečnou administrativou. S trochou nadsázky lze říci, že jediné, co je může zdržet, je vlastní nerozhodnost,“ říká Martin Tománek z pořadatelské agentury Pozitif. Hlasování je možné od 18. prosince do 31. ledna.

    21. 12. 2017 | Rubrika: Další zprávy

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.