Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • TRIPrague - na startu bude největší konkurence v historii

    tripragueV pátek a sobotu 29. a 30.7. proběhne v Praze triatlonový víkend, který vyvrcholí hlavním závodem na halfironmanské distanci (1.9km plavání – 90 km cyklistiky – 21km běhu). Na start se chystá tuzemská triatlonová špička s obhájcem loňského titulu Filipem Ospalým. Připraven je bohatý doprovodný program, večer vystoupí známá kapela The Tap Tap na Střeleckém ostrově.

    >> Stáhněte si informace o dopravních omezeních v Praze!

    28. 7. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Simona Křivánková získala stříbro na ME v dlouhém triatlonu

    PoznaňPolská Poznaň hostila o víkendu 23.-24.7. Evropský šampionát na tratích dlouhého triatlonu. Česká reprezentantka Simona Křivánková se po excelentním výkonu v běžecké části maratonu prokousala až na skvělé druhé místo. Trio českých reprezentantů se vešlo do první dvacítky celkového pořadí.

    28. 7. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Macíkův španělský test byl úspěšný

    Macík na Baja AragonPosádka KM Racing v nové liazce na Baja Aragon hlavně testovala nový kamión. „Všichni jsme s napětím očekávali, jak se osvědčí Franta, nový kamion Liaz, který zažil ve Španělsku svou premiéru,“ říká Martin Macík, který nakonec dosáhl na celkové čtvrté místo. Auto fungovalo, až na sobotní zaváhání s prasklou trubicí sání, perfektně. „Jede neuvěřitelně, celý realizační tým z toho je překvapený a pro mě osobně to je velká motivace. Musím na sobě dále pracovat a zlepšovat se,“ dodává Macík. Španělská rally je svým charakterem té dakarské velmi podobná. „Je velmi prašná a jezdí se ve vysokých rychlostech. Maximální kombinace prachu, tepla, skal a šotoliny. Proto je to vhodný test na nadcházející Dakar,“ zmiňuje Martin Macík.

    26. 7. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Soutěž o okruhového šampiona nabírá obrátky

    Clio RSSoutěž Automotoklubu Most s podporou Autoklubu České republiky „Hledá se nový okruhový šampion“ pro mladé muže a ženy od 15 do 27 let nabírá po vlažnějším začátku ostré tempo. Zatímco premiéru klání o zajímavé ceny obstarala 7. července jediná odvážná slečna z Rakovníka Eva Trlicová a o týden později následovali jejího příkladu Martin Müller a Petr Novotný, v sobotu 23. července už se do areálu mosteckého autodromu sjelo 12 adeptů na vítězství. Zájem o účast v soutěži nejspíš nastartovala nabídka zkusit si zajet ostré kolo v zapůjčeném voze Renault Clio RS, který je zcela novým safety carem autodromu. Této možnosti využila v sobotu hned polovina přihlášených, konkurence navíc přinesla vyrovnané boje a pekelné tempo. Výsledkem jsou velmi dobré časy a také rekord soutěže.

    25. 7. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Doufám, že proženu rychlíky, říká Petr Vabroušek

    Petr VabroušekNedávný republikový šampionát v dlouhém triatlonu mu nevyšel podle představ, ale své sportovní ambice už upírá dalším směrem. O tomto víkendu se postaví na ME v polské Poznani a příští sobotu ozdobí „půlku“ TRIEXPERT TRIPrague. Vloni zde získal bronz a rád by tento výsledek zopakoval.

    25. 7. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Triatlon je krásný a ideální sport, říká kardiochirurg Pirk

    MUDr PirkJe esem mezi kardiochirurgy, transplantoval srdce více než dvěma stovkám pacientů a se svým týmem každoročně provede více než 250 operací srdce. Mimo to je ale také nadšeným sportovcem, který v rámci své kategorie vloni ovládl premiérový triatlon v centru Prahy. Řeč je o Prof. MUDr. Janu Pirkovi, DrCs.(68), který o triatlonu hovoří jako o krásném a ideálním sportu a i letos se koncem července zúčastní v Praze závodu MINI TRIPrague.

    22. 7. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • V sobotu 23.7. odstartuje v Mostě MČR v terénním triatlonu

    xterraDomácí terénní triatlon, neboli Xterru, čeká o víkendu velký svátek v podobě závodu Cross Triathlon Most, který bude republikovým šampionátem v tomto multisportovním odvětví. Záštitu nad uspořádáním závodu převzal zkušený organizátor a závodník Tomáš Langhammer. Závodníci mnoha věkových kategorií i jejich divácký doprovod se mohou těšit na speciální sportovní zážitek.

    22. 7. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Vendula Frintová na MS v Hamburku potvrdila formu

    FrintováPoslední závodní prověrka před olympijským triatlonovým závodem se konala v sobotu 16.7.2016 v německém Hamburku. Na sprintových distancích kralovala tréninková kolegyně Frintové, Američanka Katie Zaferesová a Španěl Mario Mola. Z českých reprezentantů se nejlépe dařilo naší olympijské naději Vendule Frintové, která doběhla na 16. místě. Petře Kuříkové se závod příliš nevydařil a skončila na 54. místě. Mezi muži nestartoval nikdo z českých triatlonistů.

    21. 7. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Výjimečná šance pro posádku Buggyra Ultimate Dakar

    ilustračníCross-country rallye Baja Aragon 2016, bude pro Tomáše Ouředníčka a Pavla Vaculíka znamenat předěl v jejich společné soutěžní kariéře. Nejtradičnějšího podniku Světového poháru se posádka Buggyra Ultimate Dakar zúčastní v kabině vozu Ford Ranger Dakar společnosti South Racing, se kterým Xavier Pons zajel v letošním Dakaru třetí nejrychlejší čas zahajovací etapy.

    21. 7. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Českým jezdcům seriálu Alpe Adria se na mosteckém okruhu dařilo

    L. PešekÚspěch tuzemských jezdců příjemně okořenil pokračování seriálu motocyklových závodů Alpe Adria European Championship, které hostil o víkendu mostecký autodrom. Na sever Čech se sjelo na 200 jezdců z patnácti evropských zemí, Češi se v silné konkurenci neztratili. V prestižní kategorii Superbike si po druhém místě v sobotním závodu spravil v neděli chuť náš nejúspěšnější jezdec v novodobé historii Lukáš Pešek. Druhý závod vyhrál s přehledem, přičemž nebýt předčasně ukončeného sobotního závodu, bral by nejspíš dubl.

    20. 7. 2016 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Třetí český jachtař jede do Ria

    foto: E. SkořepováDne 18. července 2016 bylo oficiálně potvrzeno, že surfař Karel Lavický, účastník olympiády v Londýně, který dosud figuroval jako náhradník, jede do Ria, kde bude závodit ve třídě RS:X.

    19. 7. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Nový kamion Martina Macíka, je na světě

    M. Macík má nový kamionMechanici týmu KM Racing právě dokončili nový kamion Liaz, se kterým Martin Macík Jr., František Tomášek a Michal Mrkva budou v letošní sezóně závodit. Franta, jak byl nový vůz pojmenován, má oproti předchozí liazce mnohá vylepšení, impulz pro většinu změn přinesly zkušenosti získané během předchozí Rallye Dakar. Některé změny jsou celkem překvapivé a netradiční je i nový temný design, který se bude proměňovat, těsně před Rallye Dakar 2017 se Franta vybarví. Nová liazka poprvé opustí sedlčanské dílny tento týden. Posádku odveze na španělskou Baja Aragon, kde bude Martin Macík obhajovat loňský bronz.   

    19. 7. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Okolo Mariánských Lázní

    cykloV neděli 24. července 2016 se na tratích v okolí Mariánských Lázní uskuteční jubilejní 10. ročník mezinárodního cyklistického silničního závodu Okolo Mariánských Lázní.

    19. 7. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Triatlon v Olympijském parku na Lipně

    FrintováBlíží se hlavní sportovní svátek letošního roku, letní olympijské hry v brazilském Riu. Podobně jako pražská letenská pláň při zimní olympiádě v Soči, ožije tentokrát prostředí kolem lipenské přehrady. Triatlon zde bude mít svoje zastoupení s pestrou nabídkou akcí pro děti, začínající triatlonisty i zkušenější borce.

    19. 7. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Italian BAJA 2016 ve fotografiích Lenky Sklenákové

    Italian BajaVe dnech 23. až 26. 6. je konal 23. ročník FIA WORLD CUP CROSS-COUNTRY RALLY - Italian Baja. Fotografka Lenka Sklenáková již tradičně u trati nechyběla. >> Vstup do fotogalerie >>

    15. 7. 2016 | Rubrika: Fotoreport

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.