RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Buggyra přepisuje (nechtěně) dějiny

    V sobotu bude na okruhu v italském Misanu odstartován další ročník mistrovství Evropy v závodech tahačů. A tým Buggyra Racing opět přepisuje, v tomto případě ovšem nedobrovolně, vlastní dějiny.

    24. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jachtařský tým MASTERLAN vybojoval v QUiberonu 8. místo

    Jachtařský tým MASTERLAN, tentokrát ve složení kormidelník David Křížek a kosatník Antoine Joubert (FRA), vybojoval ve druhém letošním závodě Flying Phantom Extreme Sailing Series ve francouzském Quiberonu celkové 8. místo. V úvodním dnu závodu se odjelo 6 rozjížděk a náš tým se postupně zlepšoval a sehrával. Nakonec dokázali David s Antoinem zajet na 4. a dokonce i na 2. místě. Ve druhém dnu již tolik nefoukalo a posádce se dařilo o poznání méně. Tým dojel jednou na 5. místě, ale zbytek dojezdů byl spíše horší. Další den se pak čekalo na vítr až do pozdního odpoledne. Podmínky pak byly naprosto dokonalé. Hladká voda a postupně značně sílící vítr. Létající katamarány začaly dosahovat závratných rychlostí a nebyla nouze o divoké situace a několik převržení. Úvod byl pro tým MASTERLAN slabší, ale v těch nejnáročnějších podmínkách dokázali Křížek a Joubert dojet na 4. a 5. místě. Poslední den se pak mělo jet velké finále. Rozjížďka za dvojnásobek bodů. Náš tým mohl jen získat. Na 7. místo chyběly pouhé 2 body a na 6. jen 6 bodů. Vše bylo tedy otevřené a bylo o co bojovat. Vítr tentokrát ale nepřivál a tak se výsledky uzavřely po 17. rozjížďkách. Český tým MASTERLAN si tentokrát odváží 8. místo a po druhém závodě se řadí na průběžné 6. místo v této prestižní Flying Phantom Extreme Sailing Series 2018.

    24. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • "Best of" Gladiator Race - Milovice

    Již potřetí se bojovalo na extrémně náročné trati Milovického tankodromu. Vojenský prostor s opravdu ideálním terénem a spoustou překážek. Závodilo se již od pátečního večera při nočním závodu na 3,5 km. Hlavním závodem však byl ten sobotní na 7,5 km s více než 25 překážkami. Nejobtížnější překážkou bylo bahno. V bahenní lázni se někteří zdrželi až 20 min. Bahnitá směs byla opravdu nelítostná ke všem volnějším kusům oblečení a požírala jak svršky, tak spodky. Sobotní trať pokořilo celkem 1130 gladiátorů.  Nedělní program náležel nejprve dětem a pak i dospělým závodníků, kterých proběhlo trasu celých 450. Fotoreportáž toho nejlepšího připravila již tradičně Andrea Zavadilová.

    24. 5. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • OffROAD Maraton: Janovice nad Úhlavou 2018

    Třetí díl OffROAD maratonu opět přivítala vyprahlá trať. Přestože do České republiky v týdnu před závodem přišel tolik očekávaný déšť, do Janovic nad Úhlavou se ho mnoho nedostalo. Motorkáři, čtyřkolkáři a autaři tak opět soutěžili v oblacích prachu. Z nich ve dvou stopách prorazil cílovou pásku jako první Juraj Varga, v jedné stopě Jiří Kelich. Mezi buginami exceloval Andy motors racing, který o tři kola porazil zbytek závodního pole. Nadvládu bugin na celkovém čtvrtém místě rozbil vítěz speciálů nad dva litry KB System offroad team a hned za ním Autocentrum Luňák, zlatý mezi speciály do dvou litrů. Amatéry vyhrál West Bohemia racing.

    23. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Tomáš Pekař po Red Bull Ringu vede průběžnou tabulku

    Český pohárový seriál Octavia Cup má za sebou druhý letošní podnik, tentokrát na rakouském Red Bull Ringu. Během víkendu si nejvíce bodů připsal Matějovský, přestože nezvítězil ani v jednom ze závodů. V sobotu vyhrál Petr Fulín Jr., který Matějovského předjel v předposledním kole. Také v nedělním, druhém závodě Matějovskému patřilo druhé místo, tentokrát za Tomášem Pekařem. Petr Fulín jr. tentokrát dokončil jako třetí. Tato trojice jezdců zároveň vede průběžnou tabulku.

    20. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carbonia na Sárváru se šedesátkou jezdců

    Poblíž maďarského oblíbeného lázeňského komplexu Sárvár se jel druhý letošní závod Carboniacupu, určeného jak závodním a sériovým vozům, tak i formulím a speciálům.

    Na své si tak přišli amatérští jezdci, ale také ostřílení okruhový harcovníci. Po loňské premiéře se na tento pěkný a méně známý autodrom vydali znovu a celá šedesátka si to rozdala o body ve svých třídách, tak i body do celkového hodnocení sezóny. Okruh Pannoniaring vlastní i příjemné zázemí pro jezdce a snese srovnání s těmi lepšími autodromy po Evropě. Večer před probíhali tradičně administrační a technické přejímky jezdců a vozů. Ráno po rozpravě se mohlo začít trénovat. Vypsány byli v každé ze skupin A,B,C a D 3x trénink po 20minutách, 1x kvalifikace na 25min a závod na 20min.

    20. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Barvám Neutečeš podle Andrey Zavadilové

    Nuda? Tu zde nehledejte! Hlavní atraktivní běžecký závod na 5 km je doplněný bohatým doprovodným programem, včetně tradičního hromadného výhozu barev. Na trasu závodu vás v 5 barevných zónách zasypou barvy. Díky Nadaci O2 putuje z každého startovného částka 50 Kč na konto Linky bezpečí. Atraktivní fotoreportáž připravila Andrea Zavadilová.

    19. 5. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • SAGAR VÍTĚZEM 97. VELKÉ JARNÍ CENY

    Dostihovým dnem Pražské plynárenské vyvrcholila první třetina letošní metropolitní dostihové sezóny ve Velké Chuchli. V hlavním dostihu se po tuhém boji o krátkou hlavu prosadil favorit Sagar. Prohlédněte si to nejlepší z fotoreprotáže Andrey Zavadilové.

    19. 5. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Dakar 2019: Macík s Brabcem komentují novou trasu

    Martin Macík a Jan Brabec, členové týmu Big Shock Racing, byli hodně překvapení, když dnes organizátoři Rallye Dakar odtajnili novou trasu. 100 % Peru = 100 % Dakar. „Už pár dní kolovaly zaručené informace, kudy se pojede, ale nakonec se vyplatilo počkat. Je to venku, nikdo to nečekal, 100% Peru pobavilo. Těšíme se na písek, i když nás trochu mrzí, že budou chybět Argentina a Bolívie. Trať bude trochu jednotvárnější,“ komentuje první zprávy Martin Macík, nejúspěšnější český závodník minulého ročníku. Každopádně, jezdce čeká 12 dní, které se odehrají zejména v poušti a z této informace už se dá mnohé vyčíst.

    18. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Octavia Cup na Red Bull Ringu: favorité i nové tváře

    Rakouský okruh Red Bull Ring tento víkend hostí druhý podnik českého okruhového seriálu Octavia Cup.  Startovní listina pro závody poblíž štýrského města Spielberg čítá 14 jezdců. Závodů se zúčastní také všichni čtyři jezdci, kteří na prvním podniku na autodromu v Mostě stanuli na pódiu, tedy T. Pekař, M. Matějovský, P. Fulín jr. a M. Kubů. Nechybí také několik úplně nových tváří.

    18. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Lackova účast na úvodním podniku ME tahačů v Misanu ohrožena

    Do úvodního podniku evropského šampionátu tahačů v Misanu zbývá něco málo přes týden a tým Buggyra Racing řeší z pozice obhájce individuálního prvenství a vítěze Poháru konstruktérů doposud nevídaný problém. Ve vysokém stádiu ohrožení je totiž start Adama Lacka.

    18. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Soutěž amatérských jezdců na velkém okruhu pokračuje 23. května

    Již ve středu 23. května, pokračuje oblíbená soutěž amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu. Jezdí se od 16:30 do 18:00 hodin. Novinkou letošního 4. ročníku soutěže je změna pravidel v podobě zavedení sezonního bodového rating systému. Upravené propozice zájemci najdou zde, podrobné informaci o soutěži včetně dalších termínů pak zde. Součástí akce bude i vložený závod o co nejrychlejší zdolání slalomu mezi kuželi za volantem traktoru Zetor.

    17. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Offroaďáci už tuto sobotu změří síly v Janovicích

    Třetí díl OffROAD Maratonu  se  odehraje v sobotu 19. května v Janovicích nad Úhlavou. V klatovském okrese se závodníci na čtyřkolkách a motorkách utkají v tříhodinovce, automobilové posádky v pětihodinovém klání. Starší junioři na dospělé trati odjedou 60 minut a nejmladší offroaďáci si body rozdělí na jednodušším okruhu. Počasí napovídá, že si jezdci zřejmě odpočinou od prachu a své schopnosti prokáží na mokré trati.

    17. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Nákladní vozy budou soutěžit ve Stráži pod Ralskem

    Soutěžní sezónu otevřeného Mistrovství ČR v Truck trialu v roce 2018 bude pokračovat  o víkendu 9. A 10. Června  v motokrosovém areálu Luhov u Stráže pod Ralskem.. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom  stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství  ČR v Truck trialu se skládá letos z šesti  závodů, z nichž ty další se pojedou například v  Kunštátu na Blanensku, Jihlavě a v dalších lokalitách.

    15. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • V Mostě diváci uvidí skvosty, například vozy Cooper

    Na exempláře okruhových speciálů, jež se nezapomenutelně zapsaly do historie motoristického sportu, se mohou těšit diváci při závodním víkendu The Most Historic Grand Prix ve dnech 22. až 24. června na mosteckém autodromu. Vedle hlavního závodu šampionátu FIA Masters Historic Formula One, který je přehlídkou monopostů formule 1 zlaté éry této královské disciplíny od konce 60. let do roku 1985, to budou i legendární vozy ostatních zastoupených sérií. FIA Masters Historic Sports Car se pochlubí například speciály Cooper, nazývanými Monaco a King Cobra.

    15. 5. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.