RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • 12H Brno bude v květnu!

    Vytrvalostní závod 12H Brno se vrací na Masarykův okruh. Po testu s 24 hodinovým závodem se vytrvalostní série 24H Europen Champinoship vrací do Brna ve dnech 23. až 25. května 2019. Nizozemský promotér CREVENTIC na okruhu Spa-Francorchamps v belgických Ardenách využil poslední kolo série  2018 European Championschip, aby zveřejnil závodní kalendáře pro 2019.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • 22. Česká námořní rallye startuje v Chorvatsku

    Již zítra začíná v Chorvatsku 22. ročník České námořní rallye (13.­–20. 10. 2018), která se jede zároveň jako Mistrovství České republiky one design. Závod startuje na Murteru v marině Hramina. Na startu se představí 30 závodních jachet na jejichž palubách bude téměř 250 závodníků včetně jachtařů z Německa, Švýcarska i Norska. Na regulérnost závodů budou dohlížet 4 pořadatelské lodě s organizačním týmem. Tři ze startujících posádek jsou čistě ženské. Nebude chybět ani obhájce titulu tým RODOP.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • OffROAD Maraton Milovice: Boje o body vrcholí!

    Offroadová sezona se blíží do finále. Předposlední podnik osmidílného seriálu se jede v Milovicích v okrese Nymburk poblíž tamního tankodromu. Na motorkáře a čtyřkolkáře čeká tříhodinovka, na auta pět hodin. Jezdci tak naplno změří síly a najedou kilometry do celkového pořadí. Mistři sezony ještě jasní nejsou, takže se těšte na parádní podzimní souboje.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Závěr sezóny Octavia Cupu ve velkém stylu.

    Letošní sezóna Octavia Cupu se blíží ke svému závěru. Po dvanácti odjetých závodech je zde velké sezónní finále, které zavede jezdce na legendární Nürburgring. V boji o titul šampióna již zůstávají jen Tomáš Pekař a Petr Fulín jr. Ty v aktuální tabulce průběžného pořadí odděluje 18 bodů, přičemž ve hře zůstává posledních 43 bodů.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Carboniacup v neděli chystá exkluzivní finále v Mostě

    Skutečně velmi pěknou podívanou připraví svým fanouškům motorsportu klubový seriál Carboniacup, který své finálové klání posledního letošního sedmého závodu nasměřoval na 14.10. do Mostu, kde na zdejší trati ho uvidí diváci už potřetí a zároveň letos naposledy. Plné startovní listiny závodu s názvem garanta dne Lutopol Day napříč všemi skupinami lákají diváky, ti i tentokrát mají na závody vstup zdarma. Zatím je ve čtyřech skupinách přihlášeno ke startu 103 jezdců a vozů i z Rakouska, Švýcarska, Itálie, Německa i Slovenska.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Brněnské dostihové loučení se sezónou 2018

    Letos naposledy hostilo brněnské závodiště dostihový den. Ten se odehrál v sobotu 6. října 2018 a měl na programu celkem 8 dostihů. Kromě dostihů lV. a V. kategorie se odběhly i dva hlavní.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Martin Macík vítězí na Rallye du Maroc!

    Pilot kamionu Liaz Martin Macík a motocyklista Jan Brabec z týmu Big Shock Racing úspěšně zdolali závod Rallye du Maroc. Macík si veze domů medaile za vítězství v kategoriích kamionů a AUTO OPEN. Mezi všemi auty v závodu dojel na výborném 9. místě. Jan Brabec v poli motocyklů, nabitém profesionálními továrními jezdci, vybojoval cenné 13. místo. Poslední závod před Dakarem 2019 potvrdil perfektní připravenost českých závodníků i Macíkova speciálu. Následovat bude finální fyzická příprava a doladění posledních technických detailů před listopadovým odesláním závodních strojů lodí do Jižní Ameriky. Nejnáročnější motoristický závod na světě odstartuje 6. ledna 2019 v Peru.     

    10. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Vršecký klepe na bránu zlatého hattricku.

    Druhým podnikem pokračoval čínský šampionát tahačů 2018 ve městě Wuhan. Jedná se o historicky první truckový závod, který se jel v ulicích města. Dvojnásobný čínský šampion David Vršecký ovládl oba závody a upevnil si vedoucí pozici v šampionátu. Jeho čínský týmový kolega dojel dvakrát druhý.

    9. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Zlatý volant proběhne v industriálním prostoru Pragovky

    Tradiční motoristickou anketu Zlatý volant čeká 42. ročník. Slavnostní galavečer, který každoročně oceňuje nejlepší závodníky v řadě automobilových a motocyklových kategorií, se uskuteční ve středu 20. února. Oproti modernímu prostoru PVA Expo, kde se konal poslední ročník, vsadí tentokrát na industriální prostředí prvorepublikového strojírenského podniku Pragovka na Praze 9. Organizace celé události se opět ujme pražská eventová agentura Pozitif. „Jde nám o to, aby Zlatý volant navzdory své letité historii nestál na místě a vždy nabídl trochu novou koncepci. Co bylo v minulém ročníku pompézní a vyleštěné, bude tentokrát syrovější. Věřím, že rozlehlý průmyslový komplex, bude dobře korespondovat s tím, o co nám všem jde především, a sice o český motorsport,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. 

    8. 10. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Smolné Thajsko Jakuba Kornfeila

    Závod třídy Moto3 Velké ceny Thajska byl jedno velké překvapení. Náš Jakub Kornfeil za to od samotného začátku pořádně vzal a stoupal závodním polem. Až do posledních metrů závodu byl dokonce v boji o stupně vítězů.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Česká reprezentace Taekwondo veze z Maďarska čtyři zlaté medaile

    V Budapešti se konal letos už jedenáctý ročník Mezinárodního mistrovství Maďarska v Taekwondo Poomsae s názvem Hungarian Open 2018. Tak jako všech ročníků i toho letošního se zúčastnil výběr české národní reprezentace, letos byl ovšem posílen o výběr SCM Poomsae.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Bojové sporty

  • Lacko se stal potřetí vícemistrem Evropy!

    Adam Lacko v neděli neponechal nic náhodě a hned v první jízdě si zajistil titul vícemistra Evropy, když dojel třetí. Jeho týmový kolega Oly Janes obsadil stejnou pozici v Grammers Cupu. Tým Buggyra Racing pak senzačně uspěl v Poháru konstruktérů, když obsadil třetí místo.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jarama 2018: Jedeme dál!

    Přestože Le Mans 2018 ukončilo nadvládu Adama Lacka nad evropským truckracingem, Buggyra rozhodně neskládá před posledním podnikem v sezóny ve španělské Jaramě zbraně.

    5. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Předposlední závod na zcela nové trati Silesiaring

    V Polsku, ve městě Kamieň Slaski vyrostl před dvěmi lety zcela nový autodrom, který má možnosti nejen sedm variant dráhy, ale také 3636m dlouhou trať, kterou jsme vybrali pro náš závod. Na tento polský autodrom s nejdelší rovinkou 730m se právě vydali jezdci Carboniacupu k jejich předposlednímu závodu. Finále pak uvidí diváci v Mostě. Ale zpět na Silesiaring, kde se jelo poprvé, a tak měli všichni účastníci i stejné povědomí ze znalosti tratě a mnoho zkušeností sbírali teprve v trénincích.

    4. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Macík s Brabcem na startu Rallye du Maroc

    Pilot Martin Macík ve svém žlutém kamionu Liaz a Jan Brabec na motocyklu Husqvarna dnes startují do šestidenní Rallye du Maroc. Téměř 2000 kilometrů dlouhá trať otestuje poslední technické detaily před odesláním Franty, závodního speciálu Martina Macíka, do Jižní Ameriky na Dakar 2019. Po návratu z marocké rally totiž mechanici týmu Big Shock Racing budou mít poslední měsíc na finální vyladění formy závodních strojů. Druhým podstatným důvodem pro start týmu v marockém závodě je oživení navigačních dovedností, protože systém i přístrojové vybavení je zcela totožné s dakarským. A také terén trati bude obdobný, jako v lednu v Peru. Rallye du Maroc je tak poslední ostrou prověrkou před blížícím se Dakarem. Fanoušci mohou českým závodníkům fandit až do 9. října, kdy po napínavých dunových etapách dojedou do cíle závodu.

    4. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.