Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Vítr a slunce to je jachting!

    FireballNa Lipně se od soboty 2. do středy 6. 7. jelo mistrovství České republiky třídy Fireball. Na startu bylo 40 lodí včetně Slovinců a Švýcarů. Zároveň zde měly Český pohár třídy Cadet, 29er a Flying Dutchman. První den se odjely dvě odpolední rozjížďky za pulsujícího větru západních směrů o síle kolem 5 m/s. Druhý den následovaly další čtyři rozjížďky v podobném větru, který měnil směr i sílu. Skvěle jezdili mladí závodníci třídy Fireball Jiří Parůžek z Jachtklubu Toušeň a Jakub Košvica z Lodních Sportů Brno, kteří se usadili na čele.

    8. 7. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Nové sportoviště na vodě Kayak BeachBar na pražské Náplavce

    kayakPo vzoru řady evropských metropolí se jen před pár dny v Praze otevřelo historicky první sportoviště na vodě – Kayak BeachBar. Plovoucí ponton o rozměrech 40x10 metrů stojí na pražské Náplavce u zastávky Výtoň. Písečná část slouží zejména sportovním aktivitám, jako je plážový volejbal, tenis, mini fotbal pétanque a další. Vybavení na jednotlivé sporty je k zapůjčení přímo na místě. Ale k dispozici zde jsou i více relaxační aktivity, jako je třeba jóga, za kterou už není nutné mířit do zavřených tělocvičen. Druhou stabilní částí je Simply Cola Redbull bar s terasou pro přibližně 40 lidí. Jde přitom o první Redbull bar v celé Evropě.

    3. 7. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Soutěže amatérských jezdců zpestří doprovodný program

    octavia cupVe čtvrtek 7. července bude v areálu autodromu živo. V podvečer sem zamíří aktéři dalšího pokračování oblíbené soutěže amatérských jezdců na velkém závodním okruhu The Most Challenge, malý okruh na polygonu bude odpoledne pro změnu dějištěm novinky mosteckého automotoklubu nazvané „Hledá se nový okruhový šampion“. Jde o soutěž pro mladé muže a ženy ve věku 15 až 27 let, kteří si chtějí vyzkoušet pocity z ostré jízdy na uzavřené dráze a možná i nastartovat kariéru profesionálního jezdce. Účast v soutěži je díky záštitě Autoklubu České republiky finančně dostupná pro každého, na vítěze navíc čeká velmi zajímavá cena v podobě účasti v závodním víkendu obnoveného seriálu Octavia Cup v příštím roce.

    3. 7. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Polovička sezóny je zde, aneb Lausitzring vítá Carboniacup

    carbonia cupJiž 4.7. přivítá letošní již čtvrté klání Carboniacupu 2016 okruh v Německu, nesoucí jméno Lausitzring, tedy česky Lužický okruh, na kterém jsou pro potřeby závodů Indycar i klopené zatáčky.

    1. 7. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Vstávat v půl třetí ráno? To není žádný med!

    PlintovičMožná by se na úvod hodilo říct, tak co sporťáku, už máš chlapa? Tahle legendární věta z pořadu Tele Tele „poškodila“ mnoho sportovních moderátorů v zemi. Petr Plintovič, kterého mimochodem znám ze svého působení v Radiožurnálu, si pořad pochvaluje a bere to samozřejmě s humorem. Petr Plintovič je moderátorem Sportovních novin v televizi NOVA a zároveň také editorem. Známe se už nějaký pátek a tak jsem si řekl, že by nebylo špatné prověřit jeho golfové kvality. Mé pozvání přijal a tak jsme se setkali na golfovém hřišti v Darovanském dvoře.

    30. 6. 2016 | Rubrika: Golf

  • Poslední velká jachtařská regata před olympiádou

    O. TeplýNejvětší německá regata skončila v neděli 26. června medailovými rozjížďkami olympijských tříd. V poslední velké regatě před olympiádou se do finále probojoval pouze Ondřej Teplý ve třídě Finn. Bohužel ve finálové jízdě zaznamenal předčasný start, takže si již nepolepšil a skončil šestý.

    29. 6. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Sportovní liga základních škol rozhýbala 113 000 žáků

    sportovní ligaVýborný a motivační způsob, jak zapojit školní mládež do pravidelné sportovní činnosti, ideální prostředek k objevování nových talentů a budoucích hvězd i nejpřirozenější cesta, jak doplňovat tělovýchovné jednoty a kluby novými zájemci. Právě tyto atributy zdobí Sportovní ligu základních škol o Pohár ministryně školství, jejíž druhý ročník před nedávnem skončil. Do soutěží v šesti vybraných sportech se od loňského září zapojilo v 9 029 školních družstvech celkem 112 940 starších žáků a žákyň z vyšších tříd II. stupně základních škol nebo odpovídajících ročníků víceletých gymnázií z celé České republiky.

    29. 6. 2016 | Rubrika: Běžecké závody

  • Vrátí se jezdecká legenda na Velkou Pardubickou?

    foto: Jana SyručkováVrcholem horkého sobotního odpoledne na pardubickém závodišti byl druhý kvalifikační dostih pro letošní 126. ročník Velké pardubické Memoriál Mjr. Miloše Svobody. V sedle Rabbit Hawk Winga se po roce a půl vrátil na dostihovou dráhu osminásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa starší.

    28. 6. 2016 | Rubrika: Fotoreport

  • Krkonoše Amerikou 2016

    Krkonoše AmerikouNetradiční setkání majitelů amerických vozidel na náměstí horského městečka Vrchlabí. 

    28. 6. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Mostecký automotoklub hledá nové okruhové šampiony

    Octavia cupSen stát se automobilovým závodníkem si mohou splnit chlapci a dívky a mladí muži a ženy ve věku od 15 do 27 let. AUTOMOTOKLUB MOST ve spolupráci se společností AUTODROM MOST pro ně totiž připravil soutěž nazvanou „Hledá se nový okruhový šampion“. První kolo zajímavého klání s příchutí adrenalinu přivítá areál autodromu už ve čtvrtek 7. července. Přihlásit se může prakticky každý občan ČR v dané věkové kategorii, finanční nároky spojené s účastí jsou minimální.

    28. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Adrenalin Cup 2016 – z extrému do extrému

    adrenalin cupDvacátý ročník ČEZ Adrenalin Cupu 2016, extrémní závod čtyřčlenných štafet, který se uskutečnil v sobotu 25. června v Ostravici, opravdu dostál svému zaměření a byl plný extrémů. Ačkoliv v prostoru fotbalového hřiště Ostravice převládalo více než horké počasí, nepředvídatelná Lysá hora kvůli silnému větru do vzduchu paraglidisty nepustila. Z vítězství se potřetí v řadě radoval tým OpavaNet ve složení Robert Krupička, Tomáš Ledník, Jiří Hudeček a Kamil Mrůzek, kteří se tak znovu mohou těšit z titulu mistrů republiky.

    28. 6. 2016 | Rubrika: Extrémní sport

  • Olympijský běh ozdobila rekordní účast účastníků

    behSluncem zalitý velký okruh mosteckého autodromu přivítal ve středu v podvečer účastníky T-Mobile Olympijského běhu. Na start se postavilo 249 mužů a žen, což je rekordní počet v jednatřicetileté historii amatérských běžeckých závodů na této dráze. Mohli si vybrat ze dvou tratí, osmikilometrové a o polovinu kratší. Na zvolenou trasu vyrazili v 18:30 hodin.

    24. 6. 2016 | Rubrika: Běžecké závody

  • FIA Cars weekend v Mostě nadchnul atrakcemi

    Octavia CupMostecký víkend nabídl vskutku pěkné závodní náčiní, jezdeckou kvalitu a velmi dobře pořadatelsky zvládnuté divácké atrakce, kde nechyběla jízda offroadem, taxi jízdy, drifty a další zábavní průmysl na dráze i polygonu autodromu Most. Co ovšem diváky nenadchnulo, bylo startovní pole některých závodních sérií.

    23. 6. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge a Octavia Cup 2016

    foto: V. SýkoraTradiční okruhové závody automobilů a formulí zóny sřední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge a třetí závod obnoveného seriálu Škoda Octavia Cup ve fotografiích V. Sýkory

    23. 6. 2016 | Rubrika: Fotoreport

  • Jitka Rudolfová a Jan Čelůstka vyhráli druhý díl ČP V Příbrami

    triatlonV příbramském areálu Nový rybník se po jarní aquatlonové premiéře v českém poháru, konala i ta triatlonová. Oblíbený sportovní areál s kvalitním zázemím a zkušenostmi z běžeckých závodů a duatlonů, přivítal téměř tři stovky sportovců všech věkových kategorií. V hlavním závodě zvítězil v neděli 19.6. reprezentant Jan Čelůstka a Jitka Rudolfová (za svobodna Šimáková).

    23. 6. 2016 | Rubrika: Triatlon

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.