Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Čechům se na FIA CEZ na Red Bull Ring nechtělo

    Po úvodním letošním okruhovém klání na maďarském Hungaroringu, kde se jelo před dvěma týdny, se o právě uplynulém květnovém víkendu závodilo o další body do středoevropského mistrovství FIA CEZ, ale také do českého okruhového šampionátu. A také do šampionátů dalších středoevropských zemí.

    20. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Vymazlený závodní víkend na Redbullringu

    Rakouští pořadatelé MSC Wolfsberg si dali skutečně velkou práci a uspořádali závodní víkend, jak se patří. Nejen, že se během víkendu objevily závody FIA CEZ, Eset TWC, P9 Challenge, ale také Škoda Octavia Cup, DMV GTC, Remus Cup, Sports Car Challenge a nemohly chybět velké formule z BOSS GP.

    18. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Western dostal do sedla ostřílené favority i mladé talenty Šiklů

    Třetí závod OffROAD Maratonu se jel uplynulou sobotu v Šiklově mlýnu na Vysočině. Téměř pětikilometrová trať v areálu westernového městečka nejvíce sedla ostříleným jezdcům. Čtyřkolky dovedl do cíle Martin Miřejovský z Teamu Max 2, motorky Karel Brabec z Motokrosu na Cechu. Hned druhé pozice v absolutní pořadí ale patřily mladším borcům, kteří zajeli své nejlepší maratonské výkony. Ve dvou stopách zazářil 16letý Radek Porš z Haruda Team RAC Sedlčany - CZAUTO a v jedné stopě 21letý Josef Jaroš z Moto Klub HAM Zlaté Hory. Mezi auty kraloval Rostislav Plný se svojí buginou z týmu RP Interier. Své první zlato v kategorii mezi speciály nad dva litry vybojovali Jaroslav a Michal Valtrovi z VALTR offroad teamu. Offroadový skalp mezi sedmi speciály do dvou litrů ukořistil OM racing, bývalý Váňa offroad team. 

    18. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Stříbrné i bronzové medaile zůstávají doma

    73 posádek z jedenácti zemí dnes mělo na programu poslední závodní den na ME třídy RS FEVA na Lipně. Podmínky pro mladé závodníky byly stejně jako včera velmi náročné. Byla zima, foukal západní vítr o síle do 6 m/s. Občas se přidal déšť. Odjely se tři závěrečné rozjížďky. Čtvrtou se již v časovém limitu odstartovat nepodařilo. Dnes se nejvíc dařilo britské posádce Jack Lewis a Lucas Marshall, kteří tak získali evropský titul v absolutním pořadí. Stříbro a bronz však zůstává v České republice. Druzí skončili sourozenci Jakub a Tereza Dobří z Lokomotivy Plzeň a třetí Jaroslav Čermák a Petr Košťál z YC Pardubice.

    17. 5. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Aquatlon v Brně ovládli Gajdošová a Kubínek

    Poslední závod Českého poháru v aquatlonu hostilo Brno. Kombinaci plavání a běhu zvládli nejlépe Romana Gajdošová a František Kubínek. Poslední podnik zároveň rozhodl o šampionech celého seriálu. Těmi se stali Tereza Zimovjanová a Jiří Kalus.

    17. 5. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Najde vedoucí soutěže The Most Challenge přemožitele?

    Už ve čtvrtek 19. května pokračuje na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu stále oblíbenější soutěž The Most Challenge. Amatérští jezdci se při ní snaží objet dráhu v sériově vyráběném voze v čase pod dvě minuty. Velkou výzvou je výkon Lukáše Hinka, který začátkem května se svým BMW M3 zdolal okruh v čase 01:55,240 minuty, čímž stanovil rekord soutěže.

    17. 5. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Na Lipně pokračuje mistrovství Evropy třídy RS Feva

    Lipno přichystalo na neděli pro závodníky dvouposádkové mládežnické lodní třídy RS Feva skutečně drsné podmínky. Teplota kolem 5 °C, vítr kolem 10 m/s a občasné sněhové přeháňky a na programu čtyři rozjížďky, to byly podmínky, které zvládli jen ti nejodolnější. 

    16. 5. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Orechová Potoň hostila Carboniacup

    Druhý letošní závod absolvovali jezdci na slovenském autodromu Slovakiaring u Dunajskej Stredy. A ne jeden závod, ale během jednoho dne hned dvě závodní jízdy, tedy celkem slušný dvojnásobný bodový příděl a jeden ceremoniál. Na Slovakiaringu se sešlo poměrně pěkné pole 68 závodních vozů ve čtyřech základních třídách, nebo chcete-li skupinách. Slunečné počasí v pondělí vládlo, jen na samotný závěr při vyhlašování vítězů spadlo pár jarních kapek. Garantem tohoto závodu, jenž se  finančními protředky zasadila o závodní den byla firma IP Racing Shop, která se zabývá veškerým příslušenstvím patřícím k motorsportu, od oblečení, doplňků k vozům pro motorsport a vybavením jezdců a teamů.

    16. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Do Mostu se sjely „zuřivé reportérky“

    Novinářky z tuzemských motoristických časopisů a webových serverů zavítaly ve středu 11. května do areálu mosteckého autodromu. Čekal je komponovaný pořad Dámská jízda, zaměřený na praktické ukázky inovátorského přístupu k tématu bezpečnost pro celou rodinu. Redaktorky si za volantem svého či zapůjčeného vozu a pod dohledem zkušeného instruktora také vyzkoušely, jak čelit krizovým situacím, s nimiž se řidiči mohou každodenně potýkat na našich silnicích.

    16. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Na rakouském Red Bull Ringu se o víkendu pojede druhý díl FIA CE

    redbullringPo nedávném úvodním letošním okruhovém klání na maďarském Hungaroringu se o nadcházejícím víkendu pojede o další body do FIA CEZ, ale také do českého okruhového šampionátu. Na řadě je další z okruhů F1, supermoderní rakouský Red Bull Ring v malebném podhůří Alp.

    13. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Český pohár v aquatlonu vyvrcholí o víkendu v Brně

    ilustračníOblíbený seriál Českého poháru v aquatlonu má v sobotu 14. května na programu svůj poslední díl. Závod s názvem 4. KALÁB AQUATLON DRUŽSTEVNÍ 2016 se koná v Brně a na všechny sportovce čeká tradičně kombinace plavání a běhu.

    13. 5. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Mistrovství Evropy v jachtingu – třída RS Feva

    ilustračníJachetní klub Černá v Pošumaví se připravuje na největší jachtařskou akci letošního roku na našem území. Juniorské mistrovství Evropy - VT Project RS Feva European Championship a doprovodný mezinárodní závod lodní třídy RS Aero - Pivovar Cvikov Czech RS Aero Open přivítají dohromady více než 160 závodníků z 15 zemí Evropy, aby se utkali v 10 závodních rozjížďkách, které se pojedou od soboty 14. 5. do pondělí 16. 5. Na Lipně. Slavnostní zahájení závodu proběhne již v pátek 13. 5. v 19 hodin, odpoledne se pojede tréninková rozjížďka.

    13. 5. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • TV ohlédnutí za dramatickými závody FIA CEZ na Hungaroringu

    P. FrýbaNový promotér letošní středoevropské zóny v závodech automobilů na okruzích, v rámci které se jede také český šampionát ve stejné disciplíně, myslí i na medializaci a propagaci tohoto seriálu. To doposud nebylo zvykem. Kromě tiskových zpráv a samostatných webových stránek seriálu s články i fotografiemi, zajišťuje i videoreportáže.

    13. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Závody s příchutí westernu slibují parádní podívanou

    ilustračníTřetí závod OffROAD Maratonu se přesouvá již tuto sobotu 14. května do Šiklova mlýna na Vysočině. Motorkáři a čtyřkolkáři si zde připíší další body v letošní tříhodinovce, auta odjedou pětihodinovku. Trať v areálu westernového městečka je mezi offroadovými jezdci oblíbená, měří 5,5 kilometru a rychlé úseky zde střídají i technické pasáže, například pověstné pařezy. Početné budou řady motorkářů i čtyřkolkářů, mezi auty očekáváme zhruba dvacítku posádek. V jedné i ve dvou stopách nebudou chybět dakarští závodníci, či matadoři dalších zahraničních závodů.

    13. 5. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Frintová a Kuříková doběhly v TOP 10 na SP v Cagliari

    FrintováV italském Cagliari se na Světovém poháru v triatlonu dařilo oběma Češkám Vendule Frintové i Petře Kuříkové, které skončily v elitní desítce. Mužské trio ve složení Tomáš Svoboda, František Linduška a Jan Volár se umístilo v druhé polovině výsledkové listiny. V mexickém městě Huatulco bojoval Přemysl Švarc, kterému jeho olympijské naděje zmařil dvojnásobný defekt.

    10. 5. 2016 | Rubrika: Triatlon

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.