Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Taneční soutěž v rock’n’rollu a boogie – woogie v Zielone Góre

    Poslední mezinárodní soutěž, která uzavřela letošní sezónu, proběhla v Zielone Góre, což je město se 118 000 obyvateli na západě Polska, poblíž hranic s Německem. Uspořádal ji Sportowy Klub Taneczny Mega Dance v rekreačním a sportovním centru, které leží na severním okraji města. Je to moderní objekt, jehož součástí je i 25 m dlouhý plavecký bazén. Sportovní hala má rozměr 52 x 32 m a v případě potřeby se do ní vejde na stabilní stupňovitě vyvýšené a montované tribuny až 5000 diváků. Tanečníci měli k dispozoci ještě další prostornou tělocvičnu, která sloužila jako rozcvičovna. Takové sportovní zařízení můžeme Polákům jenom závidět.

    28. 11. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • FMX Gladiator Games

    Již tuto sobotu se pražská O2 aréna promění ve staré římské koloseum. Jedna z nejlepších světových FMX akcí pokračuje 14. ročníkem ve velkém stylu. V 19:00 vypukne velký freestyle motokrosový nářez v podobě FMX Gladiator Games. Tato akce do Prahy vždy přinášela jen to nejlepší co extrémní sporty nabízí a letos tomu nebude jinak. Sněžný skútr, motorky a skok autem, na to vše se můžete těšit.

    28. 11. 2014 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Vydařená show Tomáše Engeho při Setkání mistrů

    EngeLiberecký závodník se letos zúčastnil již jedenadvaceti závodních víkendů, ale až v listopadu se poprvé ukázal českým fanouškům při tradiční akci Setkání mistrů. Na pozvání týmu Ctirada Hájka se divákům ukázal v historickém voze Opel Kadet C-GT.
    „Byla to opravdu vydařená show. Podél okruhu bylo velké množství diváků, což mi dodávalo velkou radost z jízdy. Myslím, že právě diváci mohli za vydařenou exhibici, kterou jsme předvedli s tátou v nádherně zlutě zbarvených vozech Opel Kadet C-GT. Na konci jízdy se táta postavil na cílovou rovinku a já kolem něj udělal dvě kolečka. Musím říct, že jsme to netrénovali a měl jsem docela obavu, jak to dopadne. Splnilo to ale naše očekávání,“ uvedl s úsměvem Tomáš Enge, který rozdal nespočet autogramů a pózoval před foťáky fanoušků.

    28. 11. 2014 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Do finské premiéry Světového poháru vstoupí o víkendu sdruženáři

    PortykČeské reprezentanty v severské kombinaci čeká o nadcházejícím víkendu premiéra nového ročníku Světového poháru. V obávaném finském středisku Kuusamu, kde závody většinou provázejí nevyzpytatelné větrné poryvy, vstoupí do prestižní soutěže s novým reprezentačním trenérem Ladislavem Ryglem mladším a bez veterána Pavla Churavého, který dal v úvodu sezony přednost přípravě s juniorským týmem. V nominaci jsou Miroslav Dvořák, Petr Kutal, Tomáš Portyk a Tomáš Slavík.

    28. 11. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • Royal Canine Sprint a Mid Stochov

    StochovZávody psích spřežení na tratích o délce 14 km (Mid) a 6,3 km (Sprint) - Stochov

    Foto: Vilém Sýkora

    19. 11. 2014 | Rubrika: Fotoreport

  • ČESKÝ TÝM BONVER DAKAR PROJECT MÍŘÍ NA RALLYE DAKAR 2015

    BonverSlavnostní zahájení Rallye Dakar 2015 se uskuteční 3. ledna 2015 v Buenos Aires, kde 17. ledna nejnáročnější rallye světa i skončí. Na několik set účastníků v kategoriích motocyklů, quadů, automobilů a kamionů čeká takřka deset tisíc kilometrů napříč rozmanitou jihoamerickou krajinou.
    Takto viděla odjezd týmu na Rallye Dakar 2015 Lenka Sklenáková

    19. 11. 2014 | Rubrika: Fotoreport

  • Nejlepší je pražské Taekwon-Do ITF Ge-baek Hosin Sool

    teakwon do"O víkendu, 15. - 16. listopadu se v Brně konalo mistrovství České republiky v Taekwon-Do ITF. Šampionátu s mimořádnou účastí se zúčastnilo přes 400 závodníků reprezentujících 25 škol Českého svazu Taekwon-Do ITF, a to v kategoriích žáci, junioři, senioři i veteráni. Za dva soutěžní dny se rozdalo 235 sad medailí a 12 pohárů pro nejúspěšnější jednotlivce.

    19. 11. 2014 | Rubrika: Bojové sporty

  • MS v Adventure Race 2014 - Ekvádor – 5-7 den a noc

    ČaesNáš tým Black HILL/OpavaNet předvedl fantastický výkon, na trati strávil 5 dnů a 16 hodin a nakonec se umístil na perfektním 8. místě, ve společnosti té nejužší světové špičky! Velkou zásluhu na úspěchu mají naši partneři: výživa NUTREND a kola SPECIALIZED​.

    18. 11. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • Martin Prokop na Wales Rally GB devátý!

    ProkopNa startu do posledního dne soutěže by si Martin Prokop sám na sebe nevsadil. Tovární jezdec Hyundaie Hayden Paddon necelých šest vteřin pozadu, rychlý a nekompromisní Robert Kubica o dalších sedmnáct vteřin opodál. 46 kilometrů na uklouzaném bahnitém povrchu rychlostních zkoušek posledního dne Wales Rally GB slibovalo pořádný souboj o desáté místo celkové klasifikace a jeden bod do hodnocení celé sezony. Martin Prokop měl za sebou sice dva slušné dny na britské soutěži, ale v neděli dopoledne musel ukázat, co v něm skutečně je a zda má srdce a nervy zkušeného světového rally jedzce. A podařilo se! V prvních dvou ranních zkouškách se sice Paddon dotáhl na posádku Jipocar Czech National Teamu na rozdíl jediné vteřiny, ale v posledních čtyřech testech celé soutěže již nepřipustil Prokop za volantem Fiesty RS WRC žádnou změnu celkové klasifikace. Výborně zvládl dvě krátké parkové zloušky Kinmel Park a na posledních dvou desetikilometrových testech za sebou dvěma pátými místy nechal většinu továrních posádek. Tím sebral Paddonovi i Kubicovi naděje na posun vzhůru výsledkovou listinou a připravil sobě, celému týmu a především svým fanouškům pěknou tečku za celou sezonou Mistrovství světa v rally 2014. Technické problémy a odstoupení Henninga Solberga nakonec celkový výsledek ještě vylepšily o jeden stupínek na místo deváté.

    18. 11. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • OffROAD Maraton 2014 zná vítěze celého seriálu!

    foto: JonášPoslední díl OffROAD Maratonu se konal uplynulý víkend na rychlé motokrosové trati v Ředhošti. Slunečné počasí, krásné souboje o poslední body a nadstandardní účast přispěly k jednomu z nejkrásnějších závodů sezony. Motorkáře dovedl do cíle dvouhodinovky Richard Maršálek z týmu MOTOmari racing, čtyřkolkáře Michal Záděra z týmu Čtyřkolky Bavorov racing. Historické celkové vítězství slavil Offroad team Ostropestřec, první v kategorii Speciálů do litru. Kromě pohárů za poslední klání byly rozdány tituly mistrů a vicemistrů celého seriálu OffROAD Maratonu 2014, včetně absolutních cen za nejvíce ujetých kilometrů během celého roku. V autech si ji odnesl RP Interier, mezi čtyřkolkáři Rudolf Dvořák z Teamu Max 2 a nejlepším motorkářem byl Bohumil Michálek z Enduro teamu Velká. Specialitou na trati byla zbrusu nová KTM 450 Rally 2015, kterou nyní v České republice vlastní pouze tři jezdci a v Ředhošti ji poprvé vyzkoušel dakarský závodník Jan Veselý z týmu IVAR CS. 
    Foto: Jirka Jonáš, Offroadmaraton.cz

    17. 11. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • 9. ROČNÍK SPIRIT CHEER CUPU LETOS POPRVÉ V PLZNI

    cheerJiž devátý ročník velice úspěšné cheerleadingové soutěže se letos uskuteční 22.11.2014 v Plzni ve sportovní hale Lokomotiva. Diváci se mohou těšit na ty nejlepší týmy z celé České republiky, ale i na zahraniční reprezentanty ve čtrnácti tradičních i netradičních CHEER a DANCE kategoriích všech věkových skupin. Výkony bude hodnotit mezinárodní porota. Publikum jistě zaujme i tematická kategorie a možnost vidět zblízka lidské pyramidy, stunty a jiné vzdušné akrobatické prvky. Spirit Cheer Cup je zároveň letos poprvé soutěž zařazená do české národní cheerleadingové ligy a umožňuje tak zúčastněným týmům sbírat již body pro případnou nominaci na Mistrovství Evropy 2015. Na soutěžní den pod názvem Space World se letos přihlásilo 724 dobrodružství chtivých, kteří se představí celkem ve 154 vystoupeních. Letošní ročník se ponese v duchu SPACE WORLD, což přinese tematický doprovodný program a nebude chybět ani pořádná laser show. Navíc se účastníci mohou zapojit do soutěže o seskok padákem.

    15. 11. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Royal Canine Sprint a Mid Stochov

    Závody psích spřežení - káry
    Termín: 15. – 16. listopadu 2014
    Místo: Stochov – ulice K Vodojemu, poblíž sportovní haly

    stochov

    14. 11. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • MS v Adventure Race 2014 - Ekvádor

    Průběhu závodu: 720km vzdušnou čarou do 1000km na trati; 9.-17.11.2014; 9dní NON-STOP
    19 zemí a 51 reprezentačních čtyřčlenných týmů (min. 1 žena) 
    Trek, MTB, OB, kajak, raft, plavání, lezení, HighMountain, canyoning, coasteering, jumary ... od -10 do 30 st.C; 4800 až 0 m.n.m.; vlhkost až 90%

    DEN 3-4 - naposledy do vysokých výšek a z hor k oceánu

    CZE BLACK HILL/OpavaNet v polovině závodu v TOP TEN

    14. 11. 2014 | Rubrika: Extrémní sport

  • KM Racing před odjezdem na Dakar

    KMRZávodní Liaz, který bude v lednu příštího roku bojovat na jihoamerickém Dakaru se startovním číslem 525, je výborně připravený po technické i vizuální stránce. „Televizní diváci uvidí v následujících týdnech nový design našeho kamionu a také jeho poslední kilometry před startem na Rallye Dakar. V Kotlině bylo potřeba si ještě trochu zajezdit a zaskákat, aby se doladily úplně poslední detaily,“ prohlásil Martin Macík, který příští týden dopraví s týmem soutěžní speciál a doprovodnou techniku na nalodění do francouzského přístavu v Le Havru. 

    14. 11. 2014 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.