RPR_24.jpg24_pulmaraton.jpgNOE_Polo_cup.jpg

  • Sportovní den Emil Open 2018

    Emil Open je minulostí, alespoň v případě 7. ročníku Evropských her handicapované mládeže. Sportovní část her skončila v pátek večer . Navzdory tomu, že pořadatelé z Nadačního fondu Emil se museli potýkat s finančními potížemi a redukovat počet startujících, setkal se mezi účastníky z 16 zemí Evropy tento ojedinělý sportovně-společenský festival s kladným ohlasem. Více než čtyřem stovkám sportovců z 16 zemí Evropy bylo rozdáno přes sto sad medailí.

    10. 6. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Tým Captain Candy ovládl MotoSurf WorldCup v Brně

    Nový tým do nové sezóny a hned dvojité umístění na příčkách nejvyšších. Řeč je o nově vzniklém týmu Captain Candy, který založila úřadující mistryně světa v motorovém surfování Martina Bravencová, která sama závodí v kategorii žen. Po jejím boku pak mezi pány startuje mladý talent Lukáš Záhorský a toto složení má, zdá se, obrovskou sílu.

    10. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Kornfeil a Bravencová vítězi kvalifikací na #mswcbrno

    První závod sezóny a první kvalifikace na MotoSurf WorldCup na Brněnské přehradě přinesly krásnou podívanou a také velké drama. To největší asi v kategorii mužů, kde o vítězi kvalifikace nebylo jasno až do samotného konce. Kvalifikace se skládala ze dvou částí. Základní část ovládl Lukáš Záhorský, který o necelé čtyři desetiny vteřiny předčil úřadujícího mistra světa Jakuba Kornfeila. Letos však do formátu kvalifikací přibylo také superpole. Znamená to, že čtyři nejlepší ze základní části mají k dispozici jedno kvalifikační kolo, aby svůj čas ještě stlačili. Prozatímní lídr byl tedy Záhorský s časem 46.331. Kornfeil byl ale při chuti a zajel nejrychlejší kolo víkendu 46.238. Ještě ale nebylo rozhodnuto – posledním startujícím v superpole byl Záhorský, který mohl Kornfeila ještě pokořit. Lukáš Záhorský z týmu Captain Candy dělal co mohl, ale technická závada jej vyřadila ze hry. V tahanici o desetinky vteřiny byl tedy nakonec úspěšnější Jakub Kornfeil reprezentující JETSURF Factory Team.

    9. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Dvě české lodě míří na Rolex Giraglia Cup

    Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cup startuje již dnes o půlnoci. Na startu v San Marinu společně s 84 dalšími loděmi bude i HEBE SAILING TEAM, který jede v sestavě Jakub Havelka, Zdeněk Jakoubek, Zdeněk Sünderhauf, Tomáš Vika, Libor Hošek, Petr Solař, David Kovařík a Jirka Horáček.

    9. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ecce Homo Šternberk 2018 ve fotografiích

    Legendární trať ve Štenberku přivítala opět po roce účastníky Ecce Homo Šternberk 2018 . Závod je již tradičně součástí Mistrovství Evropy i České republiky v závodech automobilů do vrchu. Od prvního závodu Ecce Homo uplynulo neuvěřitelných 113 let a závod ME se zde jede po osmatřicáté. Na startu samozřejmě nechyběli ani historici v čele s loňským vítězem v ME historiků Italem Uberto Bonuccim. Slavných a známých jmen českých i zahraničních závodníků je ovšem plná startovní listina. 
    Se závodní tratí si nejlépe poradil vítězný Ital Christian Merli s Osellou FA30. Skvělé druhé místo vybojoval Václav Janík s Normou M20FC, který za sebou nechal i fenomenálního Simone Fagglioliho, který skončil třetí v absolutním pořadí.

    9. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Jezdci stáje Charouz Racing System a krásky z České Miss

    Sport a krása, to je spojení, které zaručeně přitáhne pozornost. Stejně tak tomu bylo v Praga Aréně, kde se sešli jezdci Charouz Racing System, historicky první české stáje v seriálu Formule 2, a nejkrásnější dívky ze soutěže Česká Miss. Nechyběli zajíčci Playboy, sexy hostesky a samozřejmě ani partneři týmu či zástupci médií. Ti všichni si užili odpoledne plné dobrého jídla, pití, zábavy a závodů na motokárách.

    8. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carboniacup jede na Mogyoród ke třetí štaci

    Již třetí letošní klání čeká na účastníky Carboniacupu, který se tak podívá už podruhé do Maďarska, kde poblíž Mogyorógu na velmi známém okruhu Hungaroring okusí zdejší asfalt, který od roku 1986 hostí závody F1. V poslední době se sem přestěhovaly i další závody FIA, třeba zrovna u nás velmi populární závody kamionů. Na 4381m dlouhé trati sice jezdci rekord Michaela Schumachera zřejmě nepřekonají, nicméně se na závody na této velmi známé trati moc těší a přihlášených je zatím okolo 70 vozů, včetně formulí, kde pojedou třeba Chorvati s formulemi Predator. Z domácích jezdců se předvedou Michal Rebreš s Alfou Romeo,  A. Somogyi s VW Golf, nebo Bulhar M. Petkov na Van Diemen RF02.

    8. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Březina u Křtin přivítala hráče koňského póla z 8 zemí

    Od pátku do neděle 1. až 3. června se na Farmě Noe v Březině u Křtin konal první mezinárodní turnaj v koňském pólu letošní sezóny NOE POLO CUP. Proti sobě nastoupilo pět družstev, kdy se hráči z České republiky, Slovenska, Rakouska, Maďarska, Dánska, Německa, USA a Malajsie utkali ve vzájemných zápasech. Jednalo se o dosud nejlépe obsazený turnaj s mezinárodní účastí, jaký se kdy v České republice hrál. Utkání řídil argentinský rozhodčí Augustin Octavio Navarro, který se celý život věnuje tomuto sportu doma v Argentině.

    8. 6. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Superbiky po 6 letech v Brně.

    O víkendu se na brněnský okruh po šesti letech opět vrátí závody mistrovství světa superbiků. Po MOTO GP se jedná o druhou nejprestižnější motocyklovou soutěž, ve které jezdci závodí na sériově vyráběných motocyklech. Pro Ondřeje Ježka, brněnského rodáka a jediného českého zástupce v šampionátu, bude start na domácí půdě důležitý. „Brněnský závod je pro mě v letošní sezóně událostí číslo 1. Těším se na kotel domácích fanoušků na tribuně C. A také na trať, na které jsem začínal. Na minibikové motorce jsem tu jako malý drandil dvakrát týdně. A jsem šťastný, že se teď podařilo superbiky do Brna vrátit,“ říká Ondřej Ježek. Před startem oficiálního programu budou mít příznivci sportovních motocyklů jedinečnou šanci potkat se s Ondrou Ježkem a jeho kolegy, tvořícími světovou superbikovou špičku, na poněkud netradičním místě. Bikeři si to ve čtvrtek rozdají na jet surfech, prknech s motorovým pohonem, na Brněnské přehradě.

    5. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Stříbro z mistrovství světa si přivezl Viktor Teplý

    Mistrovství světa třídy D-One se odjelo od 31. 5. do 3. 6. na Wolfgangsee za účasti 40 lodí. Viktor Teplý má stříbrnou medaili, Ondřej Teplý je čtvrtý, Michael Maier pátý a Marek Bachtík devátý.

    5. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Fiesta Balloon Jam

    Příznivci balónového létání se sešli na tradičním, již 18. setkání balonů Brnem - Balloon Jam 2018Od 1. do 3. června 2018 létali balony nad Brnem a Brněnskou přehradou.  Diváci i letci si tak mohli užít úchvatné společné starty a lety pestrobarevných balónů nad Brnem. K vidění byly různě velké balónové koše, prohlídka nafouknutého horkovzdušného balónu jakou provádí jen pilot při přípravě před letem, a také upoutaný balón, kdy mohli děti zažít pocit z letu balónem. Poutavou fotoreportáž z akce připravila Martina Burianová.

    5. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • MotoSurf WorldCup opět v Brně!

    Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Druhý červnový víkend, 7.-9. června, bude město Brno patřit motorsportu a ohňostrojům. Do moravské metropole zavítají hned dva světové šampionáty, jejichž programy se protnou. Na Brněnské přehradě zahájí sezónu 2018 MotoSurf WorldCup – mistrovství světa v motorovém surfingu, kde se na trati mezi bójemi můžeme těšit hned na několik známých osobností. Titul mistra světa v pánské kategorii bude obhajovat závodník Moto3 Jakub Kornfeil a o své první pódium v sérii zabojuje také bývalý hráč New York Rangers Petr Průcha. Mezi ženami bude světovou korunu obhajovat krásná Martina Bravencová, kterou vyzve například sedminásobná mistryně světa vodních skútrů Anya Colley nebo šampionka z roku 2016 – brněnská závodnice Aneta Šacherová. Závodní víkend bude trvat od čtvrtka do soboty, kdy budou vítězové dekorováni v rámci ohňostrojové show STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS v přístavišti na Prýglu. 

    5. 6. 2018 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Hořké Mugello Jakuba Kornfeila

    Velká cena Itálie 2018 na okruhu v Mugellu zůstane v paměti Jakuba Kornfeila zapsaná jako extra nepodařená. Náš závodník měl skvělé volné tréninky. V kvalifikaci se mu ale nevedlo a stejné to bylo bohužel také v závodě.

    4. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Když to nevyjde...

    Jakub Kornfeil se po Velké ceně Francie těšil ze skvělé kvalifikace, slušného výsledku v závodě a také velkého zájmu fanoušků a médií díky svému dnes už legendárnímu skoku. Před Velkou cenou Itálie na okruhu v Mugellu se mu pak dostalo velké pocty, když vedení závodního oddělení továrny KTM předalo našemu jezdci podepsaný dres trojnásobného mistra světa v motokrosu Jeffreyho Herlingse, který rovněž startuje s číslem 84.

    2. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • MČR v olympijském triatlonu 2018

    Prostředí Brněnské přehrady bylo dne 27. května dějištěm jednoho z vrcholů triatlonové sezóny. Uskutečnil se zde 26. ročník závodu Triatholon Superprestigekterý byl v minulosit součástí Evropského poháru. Letos se při něm bojovalo o mistrovské tituly v rámci Mezinárodního mistrovství ČR v olympijském triatlonu (1,5 km plavání, 40 km cyklistika, 10 km běh), ale také o body do Českého Poháru. Závod byl také zařazen do Slovenského Poháru. Závod žen suveréně ovládla Vendula Frintová, titul mezi muži vybojoval Jan Čelůstka. Fotoreportáž Kateřiny Pavlíčkové je mixem fotek ze závodu dorostenců a juniorů a ze závodu mužů a žen.

    2. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.