Pardubice_1.jpgRPR_24.jpg24_pulmaraton.jpg

  • Truckeři si v Mostě v příštím týdnu zopakují testování techniky

    BuggyraDo Mostu dorazí v úterý 16. srpna týmy účastníků evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC). Na velkém závodním okruhu autodromu budou dva dny testovat techniku před druhou půlkou letošní sezony, tedy zbylými pěti závody. K testování využijí prázdninovou přestávku, dalším podnikem v kalendáři je 27. a 28. srpna maďarský Hungaroring. Na severu Čech truckeři testovali už začátkem dubna, na ostré vystoupení v rámci šampionátu se návštěvníci mosteckého autodromu mohou těšit 2. až 4. září. Závody Czech Truck Prix hostí autodrom už počtyřiadvacáté, posunutím termínu z konce srpna organizátoři vyřešili kolizi s dalším oblíbeným domácím podnikem, Barum Czech Rally Zlín.

    12. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Martin Prokop testuje závodní speciál pro Dakar 2017

    M. Prokop - testMartina Prokopa bychom ještě před rokem představovali jako rally jezdce a pilota speciálu WRC, nejúspěšnějšího českého závodníka v dějinách MS v rally. Během několika měsíců však stihl na špičkové úrovni vystřídat ještě off-roadový speciál Toyota Hilux na Dakaru 2016 (premiérová účast a 14. místo), okruhový Mercedes SLS AMG GT3 po boku s Robertem Kubicou a na FIA Cross-Country Rally Baja Spain dovezl do cíle na stříbrné pozici i závodní truck Buggyra Phoenix. Toto multisportovní období prozatím zakončuje vývojovým testem nového speciálu Ford Fiesta WRC 2017 a samozřejmě nezapomíná ani na vrchol sezony, kterým je pro něj a celý jeho tým MP-Sports Dakar 2017.

    10. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - Offroad a rally

  • Železňácký double pro Jana Oppolzera a vítězný boj Petry Krejčov

    KrejčováV Piešťanech se v sobotu 6. srpna konal čtvrtý díl seriálu závodů v dlouhém triatlonu Ford Czechman Tour. Na ironmanské distanci změřilo síly za krásného počasí několik stovek závodníků. Pro vítězství si doběhl s výrazným náskokem pražský borec Jan Oppolzer a potvrdil skvělou formu po triumfu v Otrokovicích. Mezi ženami byl k vidění skvělý souboj mezi Petrou Krejčovou a Simonou Křivánkovou.

    10. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • V Riu silný vítr vyhovuje jachtařům

    KozelskáV úterý, ve 13 hodin brazilského času (18.00 SEČ) začíná dlouho očekávaná olympijská regata v Riu. O účast na tomto největším sportovním svátku bojovala celá řada českých jachtařů, ale jen tři nakonec dokázali postoupit. Dnes se na startu první rozjížďky tedy představí Veronika Kozelská Fenclová na Laseru Radial, Viktor Teplý na Laseru Standard a Karel Lavický na windsurfingu RS:X.

    9. 8. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • CarboniaCup míří letos podruhé směr Most

    CarboniaCupVe středu 10.8. čeká účastníky letošního Carboniacupu již pátý ze sedmi závodů amatérského okruhového poháru. Most máme v kalendáři podruhé, a opět přijede pěkná konkurence, včetně jezdců z Rakouska, Německa a Slovenska. Do Mostu přijedou i zajímavé vozy, tedy třeba Adam Klus s HSS March Audi Turbo Can Am, tedy vůz ze slavné Interserie, která v Mostě táhla několik desítek let diváky na divácké svahy, i stotisícové návštěvy na svahu nebyly problémem. Vůz HSS Audi Turbo Can Am se představí mezi dalšími speciály mezi skupinou C, tedy Caterhamy a dalšímy prototypy.

    9. 8. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • TRIPrague jako součást celosvětové série?

    TroPragueLenka Kovářová je předsedkyní České triatlonové asociace a pochopitelně nechyběla na vrcholné akci domácí scény, kterou byl závod TRIEXPERT TRIPrague. V centru české metropole se unikátní závod konal již podruhé. Šéfka českého triatlonu nyní věří, že tento podnik bude v příštím roce součástí celosvětové a prestižní série Challenge family. V rozhovoru zhodnotila závod v Praze a prozradila i své další plány.

    7. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Formula Student opět na mosteckém okruhu

    StudentNa 800 studentů technických vysokých škol z 15 zemí Evropy i dalších kontinentů obsadilo tento týden areál polygonu, který je součástí mosteckého autodromu. Vytvořili 42 týmů, které se utkaly v soutěži Formula Student. Česká republika hostila celosvětové klání počtvrté. První dva ročníky se uskutečnily na letišti v Hradci Králové, Most měl premiéru loni.

    7. 8. 2016 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • ProRodeo Tour tento víkend opět v Halter Valley

    ProRodeo6. kolo Strabag ProRodeo Tour ve dnech 6. a 7. 8. v Halter Valley v Dnešicích. 

    5. 8. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Česká Tourist Trophy a IRRC Hořice již tento víkend!

    side na TTČESKÁ TOURIST TROPHY Přebor České republiky Klasik a volná jízda SIDE v JPHZM Závod IRRC (International Road Racing Championship) SSP + SBK již tento víkend na tradičním přírodním okruhu v Hořicích. 

    5. 8. 2016 | Rubrika: Kam za sportem?

  • 1 000 míčů pro vás!!!

    video Český olympijský tým: „1 000 míčů pro vás!!! Přijeďte si pro ně na Lipno“ - video

    4. 8. 2016 | Rubrika: Další zprávy

  • Kdo přiveze olympijskou medaili?

    Letních olympijských her v Rio de Janeiru se letos zúčastní na 10 tisíc reprezentantů z celého světa, mezi nimi 105 Čechů. Nejvíce z nich se představí v atletických disciplínách, které se zároveň těší největší oblibě u českých diváků. Většina z nich věří v medaili oštěpařky Barbory Špotákové, ukázal průzkum GfK pro společnost ČEZ, která je generálním partnerem Českého olympijského týmu.

    3. 8. 2016 | Rubrika: Další zprávy

  • V cíli jsem měla velkou chuť křičet

    ŠvadlenkováBývalá plavkyně Pavlína Švadlenková se triatlonu věnuje necelé dva roky a v sobotu to byla její teprve čtvrtá “půlka” v životě. Závodnice z týmu Kerberos se stala novou mistryní republiky ve středním triatlonu. Jak prožívala závod a kolik emocí do něj dala, vyprávěla v rozhovoru.

    3. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Po oválu autodromu kroužilo 300 cyklistů

    mostelký závodní okruh mosteckého autodromu ožil v úterý večer netradičními stroji. Místo jezdců v kokpitech výkonných speciálů či za řídítky silných a rychlých motocyklů zaplnilo ovál 296 účastníků 4. ročníku cyklo handy maratonu v doprovodu příbuzných, přátel a známých. Každý z dvaačtyřiceti čtyř až osmičlenných smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů čekala časovka v podobě jednoho kola po dráze, tedy ujetí 4,212 kilometru. Most byl druhou zastávkou maratonu v Ústeckém kraji, ještě předtím musely týmy povinně projet Litoměřicemi. Vytrvalostní závod odstartoval ve stejný den po poledni z Pražského hradu.

    3. 8. 2016 | Rubrika: Další zprávy

  • Velkou cenu E.ON v Táboře ovládli Rusové.

    TáborV neděli 31.7. se v jihočeském Táboře konal 33. ročník velké ceny E.ON. Závod byl současně EP juniorů a MČR dospělých na sprinttriatlonových distancích. Početné pole ruských závodníků ovládlo celkové výsledky, česká reprezentantka Tereza Zimovjanová vybojovala bronzovou medaili, Jan Čelůstka skončil pátý těsně před Františkem Linduškou.

    2. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

  • Na TRIPrague kralovali Karel Zadák a Pavlína Švadlenková

    ŠvadlenkováDruhý ročník triatlonového festivalu v srdci metropole měl po pátečním aquatlonu na sobotním programu ranní závod MINI TRIPrague (380 m plavání – 18 km cyklistiky – 4,2 km běhu), kde zvítězil Pavel Wohl. Hlavního závodu na halfironmanských tratích se zúčastnily tři stovky triatlonistů. Z vítězství se radoval Karel Zadák z Triexpertu a Pavlína Švadlenková z týmu Kerberos.

    2. 8. 2016 | Rubrika: Triatlon

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.